Μητροπολίτης Κέρκυρας: «Η πατρίδα μας μετατρέπεται από χώρα σε μικρές περιφέρειες»

Παρέμβαση για την πατρίδα και τις πολιτικές εξελίξεις στη χώρα μας πραγματοποίησε ο Μητροπολίτης Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων Νεκτάριος.

Κατά τη διάρκεια κοπής της Βασιλόπιτας, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων κ. Νεκτάριος προχώρησε σε μία σημαντική δήλωση σχετικά με την Πατρίδα και την πολιτική που ακολουθείται για το μέλλον της.

Το απόγευμα της Τρίτης 12 Φεβρουαρίου 2019 ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων κ. Νεκτάριος ευλόγησε και έκοψε την Βασιλόπιτα του συσσιτίου στο Μανδούκι.

Στον χαιρετισμό που απηύθυνε ο Σεβασμιώτατος αφού ευχαρίστησε όλους τους εθελοντές για το θεάρεστο έργο που επιτελούν καθημερινά, τόνισε ότι στην εποχή που ζούμε που την χαρακτηρίζει ο πνευματικός και ηθικός ξεπεσμός της κοινωνίας μας, είναι αδήριτη η ανάγκη της αλληλοβοήθειας μεταξύ των ανθρώπων.

Επιπλέον ο κ. Νεκτάριος επεσήμανε ότι η πατρίδα μας μετατρέπεται από τους προθύμους κρατούντες, από χώρα, σε μικρές περιφέρειες. Μόνο τυχαία δεν είναι όλα όσα τεκταίνονται καθημερινά στην Ελλάδα, σε συνάρτηση πάντοτε με τις γεωπολιτικές ανακατατάξεις που λαμβάνουν χώρα τόσο στην Ανατολική Μεσόγειο, όσο και στα Βαλκάνια. Εμείς ως Ορθόδοξοι Χριστιανοί οφείλουμε να επαγρυπνούμε, με την καρδιακή προσευχή μας και με την συμμετοχή μας στην Μυστηριακή ζωή της Εκκλησίας. Με την αγάπη και την συνεργασία όλων ημών, φανερώνεται η Θεία Χάρις εις τον κόσμο. Και η Παλαιά Διαθήκη υπογραμμίζει για τον λόγο αυτό ότι : “ἀδελφὸς ὑπὸ ἀδελφοῦ βοηθούμενος ὡς πόλις ὀχυρὰ καὶ ὑψηλή” (Παρ. 18,19).

Τέλος ο Μητροπολίτης Κερκύρας ευχήθηκε στους Ιερείς και εθελοντές του συσσιτίου, ο Χριστός να τους ενδυναμώνει στο έργο της διακονίας του πλησίον.

Να σημειωθεί ότι η Ιερά Μητρόπολις Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων λειτουργεί ακόμη δύο συσσίτια, στην ενορία Αγίου Ελευθερίου και Υ.Θ. Μανδρακίνας και στην ενορία των Αγίων Τριών Μαρτύρων Ανεμομύλου.

loading...

1 thought on “Μητροπολίτης Κέρκυρας: «Η πατρίδα μας μετατρέπεται από χώρα σε μικρές περιφέρειες»

  1. ΕΛΛΑΣ…….ΑΠΟΙΚΙΑ……ΤΕΧΝΟΚΡΑΤΩΝ…….ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΑΠΑΤΕΩΝΩΝ

Comments are closed.