Πίσω έκανε η κυβέρνηση για τα ταμειακά διαθέσιμα της αυτοδιοίκησης

Η απόφαση ελήφθη κατά τη χθεσινοβραδυνή ευρεία κυβερνητική σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο υπουργείο Εσωτερικών με τη συμμετοχή και των δυο θεσμικών φορέων της Αυτοδιοίκησης.
Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΕΝΠΕ Κώστα Αγοραστό, για την εφαρμογή της Υπουργικής Απόφασης, τον Ιούνιο, θα καθοριστούν από κοινού οι όροι και οι προϋποθέσεις που θα την αφορούν.

Στη σύσκεψη, διάρκειας 2,5 ωρών, μετείχαν ο υπουργός Εσωτερικών Αλέξης Χαρίτσης, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Γιώργος Χουλιαράκης, οι γενικοί γραμματείς του Υπουργείου Εσωτερικών Κώστας Πουλάκης και Δημοσιονομικής Πολιτικής Κώστας Σπηλιωτόπουλος, ο γενικός διευθυντής του Οργανισμού Δημοσίου Χρέους (ΟΔΔΗΧ) Δηνήτρης Τσάκωνας και οι ηγεσίες της ΚΕΔΕ και της ΕΝΠΕ.

Το θέμα είχε προκαλέσει έντονες αντιδράσεις ενώ φορείς της αυτοδιοίκησης είχαν αρνηθεί να υλοποιήσουν την κυβερνητική απόφαση απειλώντας πως θα προσφύγουν στο ΣτΕ.

Κατά το 2018 μόνο οι Περιφέρειες της χώρας είχαν τοποθετήσει στην Τράπεζα της Ελλάδος 455 εκατομμύρια ευρώ, από συνολικά διαθέσιμα 1 δισ. 62 εκατομμυρίων ευρώ.

loading...