IncreaseRev

ΓΑΛΛΙΑ – ΒΕΝΕΖΟΥΕΛΑ: ΝΑΙ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΛΑΩΝ ΓΙΑ ΕΘΝΙΚΗ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΜΕΤΩΠΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΚΑΙ ΕΘΝΙΚΗ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ (ΜΕΚΕΑ)


Το σκηνικό που έχει στηθεί για άλλη μια φορά από τους ντόπιους και ξένους δημοσιο-κάφρους είναι αρκετά σύνηθες.
Η ξεδιάντροπη υποκρισία των υποστηρικτών της νεοφιλελεύθερης παγκοσμιοποίησης (δηλαδή των ανοιχτών και απελευθερωμένων αγορών), όπως και τα δύο μέτρα και δύο σταθμά της Υπερεθνικής Ελίτ (Υ/Ε) και ιδιαίτερα του μιντιακού της τμήματος, έκαναν την εμφάνισή τους για άλλη μία φορά. Τώρα σειρά είχε η Γαλλία και η Βενεζουέλα.


Έτσι, από τη μία μεριά έχουμε τις πολύμηνες, μαζικές και αιματηρές (εξαιτίας της συγνής κρατικής βίας) διαδηλώσεις των «Κίτρινων Γιλέκων» κατά του κύριου πολιτικού εκπροσώπου της Υ/Ε, του πρότερα πολιτικά άγνωστου Εμμανουέλ Μακρόν, ο οποίος επιλέχτηκε από τις ίδιες ελίτ ανάμεσα στους τραπεζίτες της Ρόθτσαϊλντ και επιβλήθηκε ενάντια στο μαζικό ρεύμα που εκπροσωπούσε το λαϊκό κίνημα για εθνική και οικονομική κυριαρχία στη Γαλλία.

 Η ουσιαστική αιτία για την εκλογική επιβολή του Μακρόν ήταν ότι το λαϊκό αυτό κίνημα προδόθηκε από τους πολιτικάντηδες Λεπέν και Μελανσόν που προσπάθησαν να το εκμεταλλευτούν κομματικά, με αποτέλεσμα τη διάσπαση της λαϊκής ψήφου προς τέρψιν του εκλεκτού της Υ/Ε. 

Αντί δηλαδή οι δυνάμεις κατά της παγκοσμιοποίησης, της ΕΕ και της Ευρωχούντας των Βρυξελλών που εκπροσωπεί την παγκοσμιοποίηση στον ευρωπαϊκό χώρο, να συνενωθούν σε ευρύ Λαϊκό Μέτωπο κατά της Νέας Διεθνούς Τάξης (ΝΔΤ) και της Υπερεθνικής Ελίτ, έπαιζαν τις ξεπερασμένες πια πολιτικές μάχες για το ποιος είναι πιο «αριστερός» ή πιο «δεξιός» αντίστοιχα, παρόλο που οι όροι Δεξιά και Αριστερά δεν έχουν πια κανένα νόημα όταν προσπερνούν το κρίσιμο θέμα της εποχής μας: τη Νέα Διεθνή Τάξη της Νεοφιλελεύθερης Παγκοσμιοποίησης και την οργάνωση του αγώνα εναντίον της Υ/Ε. 

Εντούτοις, σήμερα φαίνεται ότι το μάθημα αυτό αφομοιώθηκε από τα λαϊκά στρώματα στη Γαλλία, που κατεβαίνουν στους δρόμους με αίτημα την αυτο-οργάνωση μακριά από τους πολιτικάντηδες των παλαιο-κομματικών σχηματισμών «Δεξιά – Αριστερά». 

Γι’ αυτό και οι διαδηλωτές αυτοί είναι άκρως επικίνδυνοι για το σύστημα και έπρεπε να συντριβούν, τόσο με φυσική βία όσο και με ιδεολογική. Έτσι, δεν είναι τυχαίο ότι τα ΜΜΕ της Ευρωχούντας και της Υ/Ε γενικότερα είτε αγνοούν το κίνημα αυτό είτε το κατηγορούν σαν λαϊκιστικό , αν όχι… ακροδεξιό, φασιστικό και ρατσιστικό, ακολουθώντας τη συνήθη πρακτική για την αντιμετώπιση κάθε λαϊκού κινήματος για την εθνική κυριαρχία. 

Δηλαδή, όσοι αντιστέκονται στη Νέα Διεθνή Τάξη να χαρακτηρίζονται ως «διασάλευση της τάξης» με τα Κίτρινα Γιλέκα να στιγματίζονται ως «φασίστες» και «ρατσιστές», ακολουθώντας τη συνήθη πρακτική εναντίον όσων αντιστέκονται στη Νέα Διεθνή Τάξη (ΝΔΤ), ενώ παράλληλα η κρατική βία που χρησιμοποιείται εναντίον τους χαρακτηρίζει τόσο το Γαλλικό κράτος όσο και το Ευρωκράτος που στηρίζει τις κοινοβουλευτικές Χούντες

Στη Βενεζουέλα, παρά το γεγονός ότι οι διαδηλώσεις μπορεί να παρέσυραν και λαϊκά στρώματα, ιδιαίτερα αυτά που υπέστησαν τις οικονομικές συνέπειες των πολιτικών της Υ/Ε κατά του καθεστώτος Τσάβες/Μαδούρο, που έμειναν απροστάτευτα ως συνέπεια της έλλειψης οικονομικής στρατηγικής για αυτοδυναμία του καθεστώτος, (το οποίο έχει προφανώς μεγάλη ευθύνη για τη σημερινή κατάσταση, αφού δεν οχύρωσε ποτέ την πολιτική αυτονομία του με αντίστοιχη οικονομική αυτονομία από τις Πολυεθνικές), δεν υπάρχει αμφιβολία ότι ο κύριος όγκος των διαδηλωτών αποτελείται από τους «βολεμένους» της Βενεζουέλας. 
Post A Comment
 • Blogger Comment using Blogger
 • Facebook Comment using Facebook
 • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

 1. Η κυβέρνηση Τσίπρα είναι η μοναδική κυβέρνηση της Ευρώπης που στηρίζει τον Μαδούρο. Τον στηρίζει και ο Ερντογάν, ο Ασαντ, ο Πούτιν......
  Με μία διαφορά: Έχουν αυτοί σημαντικά οικονομικά συμφέροντα.

  Ποιος είναι ο δεσμός Τσίπρα – Μαδούρο που εμποδίζει την καταδίκη ενός αιμοσταγούς καθεστώτος;

  Τα ταξίδια του Τσίπρα και του Παππά στο Καράκας είναι γνωστά και η φημολογία που τα περιβάλλει, θέλει τον ΣΥΡΙΖΑ να έχει στενές σχέσεις με το καθεστώς, μέσω χρηματοδοτήσεων και άλλων μορφών βοήθειας, όπως αυτή που είχαν λάβει οι Podemos.

  Μήπως όμως η κατάρρευση του φασιστικού καθεστώτος Μαδούρο φέρει αποκαλύψεις για τους πιστούς του φίλους και ομοϊδεάτες του στην Αθήνα;

  ΑπάντησηΔιαγραφή


Loading...