Μεγάλη Παρασκευή για την Πατρίδα – Άρθρο του Ν. Γ. Μιχαλολιάκου

Η απόφαση που έλαβε με ψήφους 153 η Βουλή των Ελλήνων την Παρασκευή στις 24 Ιανουαρίου του έτους 2019, θα γραφτεί με μαύρα γράμματα στο βιβλίο της Ιστορίας. Μέσα στη Βουλή
κατήγγειλα την πλειοψηφία αυτή σαν επίπλαστη και ξεκάθαρα αντίθετη προς την θέληση του λαού, τονίζοντας ότι εκτός όλων των άλλων, οι ψήφοι υπέρ της συμφωνίας ανήκαν και σε βουλευτές οι οποίοι εκλέχθηκαν από τον ελληνικό λαό με τα ψηφοδέλτια των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, της Νέας Δημοκρατίας, της Ενώσεως Κεντρώων, του κόμματος “Ποτάμι” και του ΠΑΣΟΚ!

Είναι βέβαιο λοιπόν, ότι προδόθηκε η θέληση του λαού με την διαδικασία αυτή, η οποία δημιουργεί μία επικίνδυνη κατάσταση για το Έθνος μας και ικανοποιεί μόνον τα διεθνή συμφέροντα και την ξενοκρατία που εξουσιάζει την Πατρίδα μας. Όμως η συμφωνία αυτή, δεν ήλθε από το πουθενά…

Όταν η Χρυσή Αυγή κατήγγειλε αυτά που γινόντουσαν στο παρασκήνιο, όλοι σιωπούσαν

Και ήταν πριν από τρία χρόνια και πλέον όταν στις 16 Οκτωβρίου του 2015 πήρα τον λόγο στη Βουλή και είπα:“ …Επειδή δεν πιστεύω στη μυστική διπλωματία και επειδή εγράφη κατά κόρον στις εφημερίδες ότι στη διάρκεια της επισκέψεως του κυρίου Πρωθυπουργού στις Ηνωμένες Πολιτείες συμφωνήθηκε η ένταξη των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ, να αναφερθώ σε μια επιστολή την οποία μου απέστειλε ο Υπουργός των Εξωτερικών κ. Κοτζιάς και στην οποία λέει:

«Ως προς το εκκρεμές ζήτημα του ονόματος με την πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας, η Ελληνική πλευρά εργάζεται με συνέπεια. Στο πλαίσιο αυτό και σε συνέχεια της ανταλλαγής απόψεων που είχαμε με τους εκπροσώπους των κομμάτων, θα παρακαλούσα να μου γνωρίσετε τις απόψεις του κόμματός σας επί συγκεκριμένων ονομάτων».

Η Χρυσή Αυγή έχει συγκεκριμένη σαφέστατη και ξεκάθαρη θέση: Κανένας συμβιβασμός για τη Μακεδονία μας! Το όνομα Μακεδονία ανήκει στην ελληνική ιστορία, ούτε σύνθετο, παράγωγο ούτε τίποτε. Αν η Κυβέρνηση αποφασίσει να προχωρήσει σε μια τέτοια λύση Θα έχει εναντίον της την συντριπτική πλειοψηφία του Ελληνικού λαού…”

Ευθέως κατηγόρησα τότε, λοιπόν, μέσα στην Βουλή των Ελλήνων, τον πρωθυπουργό της χώρας Αλέξη Τσίπρα ότι στην διάρκεια της επισκέψεώς του στις ΗΠΑ συμφώνησε την ένταξη των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ και συνέδεσα άμεσα την πρόθεσή του αυτή με τις ενέργειες του τότε υπουργού των εξωτερικών Κοτζιά.

Όμως, στην καταγγελία μου δεν συνάντησα ανταπόκριση καμία από όλους αυτούς σήμερα, που με καθυστέρηση τριών και πλέον ετών θυμήθηκαν την Μακεδονία και καταγγέλλουν την συμφωνία των Πρεσπών. Εάν τότε είχε υπάρξει μία σθεναρή και μεθοδευμένη αντίσταση και μία κινητοποίηση του λαού για το θέμα, δεν θα τολμούσε ο ΣΥΡΙΖΑ ούτε καν να φέρει αυτήν την συμφωνία στη Βουλή.

Το χρονικό μιας προδοσίας

Στην διάρκεια των εργασιών της Βουλής μέσα στον μήνα Ιανουάριο, τόσο σχετικά με την πρόταση μομφής, όπως και για την συμφωνία των Πρεσπών, η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ με απόλυτα κατηγορηματικό τρόπο υποστήριξε τις Εθνικές θέσεις και κατήγγειλε ότι η αριστερά λειτουργεί με τρόπο ρεβανσιστικό και επιχειρεί να δικαιώσει τα πλέον ανθελληνικά ιδεολογήματα σαν γνήσια συνέχεια της αριστεράς του μεσοπολέμου και της αλληλοσφαγής που μιλούσε ανενδοίαστα για ανεξάρτητη Μακεδονία και Θράκη! Και ήταν μέσα στη Βουλή που είπα χαρακτηριστικά:

“Και μια και μιλήσαμε για προδοσίες και δεν σας αρέσει να ακούτε τον όρο «προδοσία» ούτε τη λέξη «προδότες» -το θεωρείτε εθνικά επικίνδυνο και διχαστικό- θα έπρεπε εσείς η Αριστερά, τουλάχιστον, να αποφύγετε να θέσετε θέμα Μακεδονίας, γιατί είστε σαν παράταξη χρεωμένοι… Ας μιλήσουμε, λοιπόν, για τις Πρέσπες, όπου τον Ιανουάριο του 1949 -και δεν είναι τυχαίο που επιλέξατε τις Πρέσπες γι’ αυτή τη Συμφωνία- έγινε η 5η Ολομέλεια της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ, που έβγαλε την εξής απόφαση: «Αποτέλεσμα της νίκης του Δημοκρατικού Στρατού θα είναι να βρει ο μακεδονικός λαός την πλήρη εθνική του αποκατάσταση». Πώς να το πεις αυτό; Δεν είναι προδοσία;”

Σε επιβεβαίωση των λεγόμενών μου, ότι ο ΣΥΡΙΖΑ εκτελεί το συμβόλαιο της εθνικής μειοδοσίας του ΕΑΜ ΕΛΑΣ και του Ζαχαριάδη, ήλθε η πρώην υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ και βουλευτής Σία Αναγνωστοπούλου να πει τα παρακάτω για την συμφωνία των Πρεσπών: “Η αριστερά σε αυτόν τον τόπο έφτιαξε το ΕΑΜ. Αυτή ήταν που αντιστάθηκε και μαζί με την εθνική ανεξαρτησία συνδύασε την κοινωνική ισότητα και δικαιοσύνη. Είναι το ΕΑΜ που συνομίλησε με όλη την Ευρώπη και έφτιαξε ευρωπαϊκό μέτωπο. Είναι αυτή η αριστερά, η δική μας, που παίρνει την συνέχεια από εκείνη την περίοδο και γι΄ αυτό εντάσσουμε την συμφωνία των Πρεσπών σε αυτήν την μεγάλη ιστορία που έχουμε διανύσει”.

Μόνο όπου υπάρχουν τάφοι, υπάρχει και Ανάσταση

Στην εθνικά απαράδεκτη στάση της αριστεράς και των συνοδοιπόρων της από πέντε διαφορετικά κόμματα, που υπερψήφισαν την συμφωνία, προστίθεται η δίβουλη και δειλή στάση της Νέας Δημοκρατίας, η οποία παρ’ όλες τις συνεχείς προκλήσεις της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ να ξεκαθαρίσει εάν θα ακυρώσει την συμφωνία, εάν θα αρνηθεί την σύνθετη ονομασία με τον όρο “Μακεδονία”, που αποτελεί πισώπλατη μαχαιριά στο Έθνος των Ελλήνων, όχι μόνον δεν απάντησε αλλά αντίθετα είπε ότι η συμφωνία δεν ακυρώνεται και δεν είναι δυνατόν να γίνει αυτό! Σε μία επίδειξη μάλιστα φτηνής δημαγωγίας ανακοίνωσε ότι θα εξετάσει το ενδεχόμενο να ασκήσει βέτο στην ένταξη των Σκοπίων στην Ευρωπαϊκή Ένωση, αλλά δεν είπε λέξη για την ένταξη των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ, που είναι και το μεγάλο ζητούμενο.

Δυστυχής η συγκυρία και πράγματι θλιβερή η ημέρα και ζοφερές οι στιγμές που ζήσαμε όσοι ήμαστε μέλη αυτού του κοινοβουλίου και συμμετείχαμε σε αυτήν την διαδικασία. Έχω όμως την τιμή να πω ότι τόσο εγώ, όσο και οι 15 Συναγωνιστές και Συναγωνίστριές μου, τιμώντας την εμπιστοσύνη εκατοντάδων χιλιάδων Ελλήνων, είπαμε ένα υπερήφανο ΟΧΙ στα σχέδια της ξενοκρατίας και των υποτακτικών της.

Εξερχόμενος μάλιστα από την Βουλή έκανα την ακόλουθη δήλωση: “Σήμερα είναι Μεγάλη Παρασκευή για το Έθνος των Ελλήνων. Ας ηχήσουν πένθιμα οι καμπάνες σε ολόκληρη την Χώρα. Κάποιοι πούλησαν το αίμα του Παύλου Μελά και των Μακεδονομάχων. Ας γνωρίζουν ότι η ψηφοφορία η σημερινή δεν είναι τίποτε μπροστά στην Ιστορία …”.

Όλοι οι Έλληνες πρέπει να φανούν αντάξιοι της Ιστορίας του Μεγάλου μας Γένους και να μην πτοούνται γιατί πάντοτε μετά από κάθε Μεγάλη Παρασκευή ακολουθεί η Ανάσταση και ότι γι’ αυτήν την Ανάσταση του Έθνους την θριαμβευτική, που θα ρίξει στο περιθώριο της Ιστορίας κάθε συμφωνία των Πρεσπών, πρέπει να αγωνιστούμε μέχρι να νικήσει η Πατρίδα και να σιωπήσουν επιτέλους οι γραικύλοι.

Νικόλαος Γ. Μιχαλολιάκος
Γενικός Γραμματέας Λαϊκού Συνδέσμου – Χρυσή Αυγή

loading...

11 thoughts on “Μεγάλη Παρασκευή για την Πατρίδα – Άρθρο του Ν. Γ. Μιχαλολιάκου

  1. Δεν μπορούν να σβήσουν την αγάπη μας για την Πατρίδα.
    Δεν μπορούν να σβήσουν την αγάπη μας για την Μακεδονία.

  2. Είναι κακό να αγαπάει κάποιος την πατρίδα του;;
    Ποιο είναι το κακό που προκαλεί, αυτός που αγαπάει την πατρίδα;;

  3. Ο Όμηρος που έγραψε «Εις οιωνός άριστος, αμύνεσθαι περί πάτρης» ήταν φασίστας;
    Ο Πλάτωνας που έγραψε «Μητρός τε και πατρός και των άλλων προγόνων απάντων τιμιώτερον εστί η πατρίς» ήταν φασίστας;
    Ο Λεωνίδας που θυσιάστηκε για την πατρίδα ήταν φασίστας;
    Ο Εφιάλτης που πρόδωσε την πατρίδα ήταν αντιφασίστας;;

  4. Είναι κακό αν ταυτόχρονα είναι και ναζιστής!

  5. Έχοντας υπόψη το γεγονός οι σταλινιστές ήταν φίλοι και σύμμαχοι με τους ναζί, αυτό το γεγονός για σένα ήταν καλό ή κακό;

    Οι Έλληνες που αγαπούν την Ελλάδα (βλέπε συλλαλητήρια) είναι φίλοι των ναζί, όπως κάποτε ήταν οι σταλινιστές;
    (Βλέπε Σύμφωνο Μολότοφ-Ρίμπεντροπ).

  6. Είδες εσύ κανένα πατριώτη Έλληνα να είναι ταυτόχρονα και ναζιστής;
    Τι είναι αυτά που λες;

  7. Να μη σε παραξενεύουν αυτά που λένε.
    Μερικοί ακόμη και τον Μεταξά που πολέμησε και κατανίκησε τον φασισμό τον αποκαλούν … φασίστα !!!!!!

  8. Ορθοδοξία, Πατρίδα,Οικογένεια.

  9. ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΑ ΛΟΓΙΑ ΑΠΟ ΕΛΛΗΝΑ ΣΩΣΤΑ ΚΑΙ ΤΙΜΗΜΕΝΑ!! ΘΕΙΟΝ ΔΩΡΟΝ Η ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ ΤΟ ΕΘΝΟΣ ΜΑΣ! ΕΙΝΑΙ Η ΜΟΝΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΥΝΑΜΗ ΣΗΜΕΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΠΟΥ ΧΕΙΜΑΖΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΑ ΚΑΤΑΛΟΙΠΑ ΤΩΝ ΜΠΟΛΣΕΒΙΚΩΝ ΑΠΛΥΤΩΝ ΚΑΤΣΑΛΙΑΔΟ-ΚΟΥΜΜΟΥΝΙΣΤΟ-ΣΥΜΜΟΡΙΤΩΝ ΣΕ ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΑ ΤΟΥ ΕΝΟΣ…ΘΑ ΤΣΑΚΙΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΘΑ ΞΕΠΕΤΑΞΟΥΜΕ ΤΟΝ ΣΤΑΛΙΝΟΦΑΣΙΣΜΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΘΕΣΗ ΣΕ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΤΙΜΗΜΕΝΗ ΧΩΡΑ…ΟΛΟΙ ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ ΤΟ ΤΙΜΙΟ ΚΙΝΗΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΩΤΗΡΙΑ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΟΣ!! ΕΡΧΟΜΑΣΤΕ !!!

  10. ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ ΚΑΙ ΠΑΤΡΙΔΑ?????????
    ΛΑΘΟΣ ΠΑΡΑΜΥΘΙ ΔΙΑΒΑΣΕΣ!!

Comments are closed.