Παυλόπουλος: Ιστορικό μας χρέος να σταθούμε απέναντι στον λαϊκισμό

«Έχουμε ιστορική ευθύνη και αντίστοιχο ιστορικό χρέος, ιδίως ενόψει των προσεχών ευρωεκλογών, να σταθούμε απέναντι στα μορφώματα λαϊκισμού που αναπτύσσονται σε χώρες και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, και να τους αποδείξουμε ότι “δεν θα περάσουν”».

Αυτό τόνισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, κατά την επιμνημόσυνη δέηση, στη μνήμη των 4.100 αιχμαλώτων Ιταλών στρατιωτών θυμάτων του ναυαγίου του «ΟRIA», που χάθηκαν τον Φλεβάρη του 1944 στον Σαρωνικό.

Ειδικότερα, ο κ. Παυλόπουλος υπογράμμισε ότι δεν πρέπει να υποτιμούμε τα μορφώματα λαϊκισμού που έχουν φθάσει στο πεδίο του απροκάλυπτου ρατσισμού και στις παρυφές της νοσταλγίας του ναζισμού, και τα οποία επιβουλεύονται ευθέως το Ευρωπαϊκό Οικοδόμημα, «ροκανίζοντας» τα θεμέλια της Ευρωπαϊκής Δημοκρατίας και του Ευρωπαϊκού Πολιτισμού.

Σημείωσε, επίσης, ότι τιμώντας σήμερα τους νεκρούς αιχμαλώτους Ιταλούς στρατιώτες του ναυαγίου του «ORIA», διακηρύσσουμε εμπράκτως, προς κάθε κατεύθυνση, ότι τα εγκλήματα αυτά δεν πρέπει, κατ’ ουδένα τρόπο, να ξεχασθούν, όχι μόνο για λόγους ιστορικής Αλήθειας και Δικαιοσύνης, αλλά και διότι όταν τέτοια εγκλήματα τα καλύπτει η λήθη, τότε υπάρχει μεγάλος κίνδυνος να επαναληφθούν.

Αναφέρθηκε, ακόμη, στις ζοφερές συνθήκες θανάτου των 4.100 αιχμαλώτων Ιταλών στρατιωτών, υπενθυμίζοντας ότι στις 11 Φεβρουαρίου 1944 οι ναζί στοίβαξαν 4.115 αιχμαλώτους Ιταλούς στρατιώτες στο, μόλις 2.127 τόνων, νορβηγικό πλοίο «ORIA» για να τους μεταφέρουν στον Πειραιά, υπό εξαιρετικά αντίξοες καιρικές συνθήκες, με αποτέλεσμα, την επόμενη, 12 Φεβρουαρίου 1944, μέσα σε σφοδρή καταιγίδα, το «ORIA» να βυθιστεί κοντά στην νησίδα «Πάτροκλος», παίρνοντας στον υγρό τάφο του σχεδόν όλους τους αιχμαλώτους Ιταλούς στρατιώτες, καθώς και μέλη του ελληνικού πληρώματος.

«Υπό τις συνθήκες που εκτυλίχθηκε η τραγωδία, είναι προφανές ότι οι ναζί έστειλαν σε βέβαιο θάνατο τους αιχμαλώτους Ιταλούς στρατιώτες, αδιαφορώντας πλήρως για τη ζωή τους. Ήταν μια αποτρόπαιη και ειδεχθής συμπεριφορά των ναζί, οι οποίοι έκαναν έτσι μιάν ακόμη επίδειξη της στυγερής τους εγκληματικότητας, που προκάλεσε τα αδιανόητα εγκλήματα κατά της Ανθρωπότητας στην περίοδο της ναζιστικής Γερμανίας και, κατ’ εξοχήν, κατά την διάρκεια του Β΄ Παγκόσμιου Πολέμου» τόνισε ο κ. Παυλόπουλος.

loading...

10 thoughts on “Παυλόπουλος: Ιστορικό μας χρέος να σταθούμε απέναντι στον λαϊκισμό

  1. Aντε γαμη….σου ρε προδοτη γελοιε

  2. Κοπρόσκυλο πουλημένο καθίκι.

  3. Έθνος: Ιστορικό Μας Χρέος Να Σταθούμε Απέναντι Στους Πάκηδες

  4. ρε προδοτακο μας δουλευεις ποσα πηρες για να πουλησης την μακεδονια;ερε χρυση αυγη που θελετε.

  5. Το έμαθες καλά το ποίημα σου γαϊδουράγκαθο, σε ενοχλούν τα Εθνικά κινήματα
    σε όλη την Ευρώπη, να μην ξεχάσουμε λες σαλιάρη τα εγκλήματα του φασισμού,
    αλλά τα εγκλήματα τών εαμοσυμμοριτών τα καταπίνεις και τα ξεχνάς!

  6. αδειο πουκαμισο με χαρτινο γυακα και volvo παλαιο μοντελο νυν και αειν και την βοηθεια του πατρος Αγαθαγγελου αμην …

  7. Ο ΑΓΙΟΣ ΚΥΠΡΙΑΝΟΣ ΕΚΑΝΕ ΤΟ ΘΑΥΜΑ ΤΟΥ ..ΔΟΞΑΣΟΙ Ο ΘΕΟΣ ΔΟΞΑΣΟΙ

  8. ΟΡΘΟΔΟΞΊΑ σημαίνει να λες την αλήθεια πολλοί φοβούνται την αλήθεια επειδή η μοναδική αλήθεια είναι ο ΘΕΟΣ. Οι πολιτικοί ολοι μηδενός εξαιρουμένου είναι ψεύτες και λαοπλάνοι .Γι'αυτό έχετε πίστη ΣΤΟ ΘΕΟ ΤΟ ΣΩΤΗΡΑ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΟ

    Αναρωτιέστε, γιατί υπάρχει τοση απελπισία και τόσοι απελπισμένοι στην εποχή μας; Απο το άδειασμα του μυαλού και την ερημιά της καρδιάς. Ο νούς δεν σκέφτεται το Θεό και η καρδιά δεν αγαπάει το Θεό.
    Ολος ο κόσμος δεν μπορεί να γεμίσει το ανθρώπινο μυαλό, αυτό μπορεί μόνο ο Θεός να το κάνει. Χωρίς το Θεό ο νούς είναι πάντα άδειος και ολες οι γνώσεις που μπαίνουν στο μυαλό πέφτουν στην άβυσσο. Η αγάπη ολου του κόσμου δεν μπορεί να γεμίσει την καρδιά του ανθρώπου, επειδή η καρδιά νιώθει πως η κοσμική αγάπη αλλαζει και είναι σαν την παλίρροια και την άμπωτη της θάλασσας. Αδερφοί μου, και το μυαλό και η καρδιά μας ανήκουν στο Θεό και μόνο ο Θεός μπορεί να τα γεμίσει με τη δυναμή του. Να το γεμίσει με τη δική Του σοφία, με την πίστη και την αγάπη.
    Χωρίς το Θεό ολα είναι αμάθεια.
    Χωρίς το Θεό ολα είναι στεναχώρια.
    Χωρίς το Θεό ολα είναι απελπισία…"

  9. ΜΙΛΑΕΙ ΓΙΑ ΝΑΖΙΣΜΟ Ο ΛΑΘΡΟΛΑΓΝΟΣ ΠΟΥ ΤΙΜΗΣΕ ΤΟΥΣ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΠΟΥ ΕΠΙΤΕΘΗΚΑΝ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΜΑΣ!

    ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ!!!!!

  10. ΑΚΟΥ ΤΩΡΑ ΚΑΙ ΕΜΕΝΑ ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΕ: ΥΠΕΓΡΑΨΕΣ ΤΗΝ ΠΡΟΔΟΣΙΑ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΜΑΣ, ΓΙ΄ ΑΥΤΟ ΣΕ ΟΝΟΜΑΖΩ ΚΑΙ ΕΓΩ ΠΡΟΔΟΤΗ ΟΠΩΣ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ 153. ΣΕ ΕΝΗΜΕΡΩΝΩ ΛΟΙΠΟΝ ΟΤΙ ΚΑΙ ΟΙ 154 ΘΑ ΔΙΚΑΣΤΕΙΤΕ ΓΙΑ ΕΣΧΑΤΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ ΚΑΙ ΘΑ ΕΧΕΤΕ ΑΣΧΗΜΟ ΤΕΛΟΣ. (ΙΩΑΝΝΗΣ)

Comments are closed.