Η Δημοκρατία αντεπιτίθεται

Όθων Ιακωβίδης

Δύο μεγάλα λαϊκά Κινήματα, συνταράζουν το τελευταίο 12μηνο, δύο Ευρωπαϊκές Χώρες που, συμπτωματικά(;) έχουν ιδιαίτερους δεσμούς με τη Δημοκρατία.

Την Ελλάδα, που είναι αυτή που χάρισε στον κόσμο την ιδέα και το πρότυπο της Δημοκρατίας, την Αθηναϊκή, τη συντάραξε  καθ ‘όλο το τελευταίο 12μηνο, το “Κίνημα των Συλλαλητηρίων” για την υπεράσπιση της Ελληνικής ταυτότητας της Μακεδονίας και η απαίτηση Δημοψηφίσματος, δηλαδή ύπαρξη Δημοκρατίας.

Το “Κίνημα των Κίτρινων Γιλέκων” συνταράσσει τη Γαλλία, που  είναι αυτή η οποία, με τη “Γαλλική επανάσταση” του 1789, γκρέμισε την παντοδύναμη  Μοναρχία στην καρδιά της Ευρώπης, δίνοντας το παράδειγμα και το σύνθημα στους άλλους Ευρωπαϊκούς λαούς, να ελευθερωθούν από τον ίδιο δυνάστη τους, τη Μοναρχία, ζητώντας Δημοκρατία.
Έκτοτε, βέβαια, κύλισε πολύ νερό στο ποτάμι της Ιστορίας. Η Μοναρχία υποχώρησε και τη θέση της πήρε η “Κοινοβουλευτική Δημοκρατία” η οποία κρύβει ύπουλα την Ολιγαρχία στην οποία συμμετέχουν (με τον ένα ή τον άλλο τρόπο) και οι παλαιοί οίκοι της Μοναρχίας με τα παρακλάδια τους.

Η Ολιγαρχία αυτή, φαίνεται πως “έφαγε τα ψωμιά της”.
Το δημοκρατικό προσωπείο που, με επιτυχία (οφείλουμε να ομολογήσουμε) φόραγε τα τελευταία διακόσια χρόνια για να ξεγελά τους λαούς, ξεθώριασε και, σε ορισμένες περιπτώσεις, άφησε να φανεί το απαίσιο πρόσωπο της βαρβαρότητας της που θέλει τον άνθρωπο, δούλο των ορέξεων της.

Η αποκάλυψη του μισητού προσώπου της Ολιγαρχίας που κρύβονταν πίσω από τη μάσκα της Δημοκρατίας, έγινε πολύ πιο εμφανής, όταν η διεθνής οικονομική ελίτ του παγκόσμιου Χρηματιστηριοπιστωτικού συστήματος που γέννησε η “Βιομηχανική εποχή”, θέλησε να πάρει στα χέρια της τις τύχες  του κόσμου όλου, επιβάλλοντας με την “Παγκοσμιοποίηση”, τη “Νέα Τάξη” – “The New World Order”.

Στη διαδικασία επιβολής της “Παγκοσμιοποίησης” και ιδίως στον τομέα της πολιτιστικής ομογενοποίησης των λαών, συνέβαλε τα μέγιστα η προηγηθείσα γιγάντια και πολύχρονη προπαγάνδα της Αριστεράς, για τον “Διεθνισμό”.

Αποτέλεσμα αυτού του “παντρέματος” είναι αυτό που βλέπει ο καθένας να συμβαίνει παντού: Κόμματα της Αριστεράς να εφαρμόζουν άκρως νεοφιλελεύθερες οικονομικές πολιτικές και κόμματα της Δεξιάς να νομοθετούν και να εφαρμόζουν κατάλυση πατροπαράδοτων πολιτιστικών (και όχι μόνο) αξιών.

Αυτή η “αλλαγή των πόλων” που συμβαίνει τα τελευταία χρόνια στη διεθνή πολιτικο-οικονομική σκηνή, συνεχώς οξυνόμενη, που έχει καταργήσει και μετατρέπει το δίπολο “Αριστερά – Δεξιά” στο νέο δίπολο “Παγκοσμιοποίηση – Πατριωτισμός”, αναστατώνει τις κοινωνίες καθώς, μέσα σε όλα τα άλλα, αποκαλύπτεται η (πολύ άσχημη για τον λαό) Αλήθεια.
Ποια είναι αυτή;
Η ύπουλη μεταμφίεση της Ολιγαρχίας σε Δημοκρατία, προκειμένου να εξαπατά τον λαό για να τον λεηλατεί με τη θέληση του και με άψογες “δημοκρατικές” διαδικασίες !!!

Η αποκάλυψη αυτής της πραγματικότητας είναι που κινεί το λαό των δύο αυτών Χωρών, στην Ελλάδα και στη Γαλλία.

Στη Γαλλία, η αφορμή δόθηκε όταν η κυβέρνηση τού  μεγαλοστελέχους τής “Διεθνούς του Χρήματος”, Εμμανουέλ Μακρόν, ενδεδυμένου το κοστούμι τού πρωθυπουργού της Χώρας, θέλησε να επιβάλλει επιπρόσθετο φόρο στα καύσιμα, την ίδια στιγμή που νομοθετούσε φορολογικές απαλλαγές για τους πλουσίους.

Στην Ελλάδα, η αφορμή δόθηκε όταν το “καθεστώς Κουίσλιγκ” που κυβερνά της Χώρα τα τελευταία 9 χρόνια, μεθόδευσε τις έξωθεν εντολές και προχώρησε στην παράδοση της Ελληνικής ταυτότητας της Μακεδονίας στους Σκοπιανούς, αγνοώντας υβριστικά τη Λαϊκή βούληση, φτύνοντας προκλητικά τη διενέργεια δημοψηφίσματος και ξεφτιλίζοντας τις διαδικασίες ακόμη και αυτού τού καθεστωτικού κοινοβουλευτισμού.

Τα μεγάλα αυτά γεγονότα, δείχνουν πως έχει αρχίσει η αντίστροφη μέτρηση για το στήσιμο της βαρβαρότητας που θέλει να επιβάλλει η Παγκοσμιοποίηση.

Πρωταγωνιστικό ρόλο στη ρεβάνς που πρέπει να πάρει η Δημοκρατία, παίζουν πάλι η Γαλλία και η Ελλάδα.
Τώρα, που το τέρας άρχισε να τρεκλίζει, είναι η ώρα που πρέπει να το χτυπήσουμε με όλες μας τις δυνάμεις.

Οι εκλογές στη Χώρα μας, είναι αύριο.
Ο καθένας και η καθε μία, διαθέτει μία θανατηφόρα σφαίρα. Την ψήφο του.
Αυτή, ή θα τη ρίξει στην καρδιά τού τέρατος, ή στο κεφάλι το δικό του.
Και όσοι σκέφτονται να την κρατήσουν στο συρτάρι τους, να σκεφτούν πως το τέρας όσο δεν ψοφάει, ξαναδυναμώνει…..

 (-) ο Όθων Ιακωβίδης είναι εκ των ιδρυτικών μελών του Κινήματος Ε.ΠΟ.Σ-”Ελληνική Πολιτική Συνείδηση”.
Το δικό του προσκλητήριο ήταν αυτό που γέννησε το επικό συλλαλητήριο της Θεσσαλονίκης, που αποτέλεσε τη μήτρα όλων των άλλων.

loading...

1 thought on “Η Δημοκρατία αντεπιτίθεται

  1. Εξαιρετικό άρθρο καί αληθινό!

Comments are closed.