Οι ελληνοποιήσεις, το «βρώμικο» όπλο του ΣΥΡΙΖΑ;

Όλο και περισσότεροι πολίτες αντιλαμβάνονται πως ο δρόμος προς την κάλπη δεν θα είναι ευθύγραμμος. Τα όσα θλιβερά διαδραματίζονται αυτές τις ημέρες στην πολιτική σκηνή, αυτό
μαρτυρούν. Ζούμε τον απόλυτο ευτελισμό των θεσμών που αγγίζει τα όρια της εκτροπής.

Βουλευτές που ανήκουν ταυτοχρόνως σε δύο κόμματα, σχεδιασμένες καραμπόλες βουλευτών και ένας θλιβερός πρωθυπουργός που εκβιάζεται. Ημέρες καλοκαιριού του 1965. Με μια διαφορά. Τότε υπήρχε αμιγώς εσωκομματικό πρόβλημα του κυβερνώντος κόμματος με άμεσες, ουσιαστικές, πολιτικές αναφορές. Έπρεπε να παραμείνει στην διακυβέρνηση του τόπου η Ένωση Κέντρου ή έπρεπε να διενεργηθούν νέες εκλογές; Δίλημμα που απασχολεί ακόμα και σήμερα τους ιστορικούς.

Το έτος 2019 έχουμε την διάλυση τριών κομμάτων, με εξαγορά συνειδήσεων, για να συνεχίσει να κυβερνά μια παραπαίουσα κυβέρνηση. Έχουμε παραβίαση άρθρων του Συντάγματος για να παραμένει πρωθυπουργός ο Α.Τσίπρας.

Όλα αυτά δείχνουν πως αυτοί οι απίθανοι τύποι δεν θα παραδώσουν ομαλά την εξουσία. Θα μηχανευτούν τα πάντα γι΄αυτόν τον σκοπό. Ο Κ.Μητσοτάκης πριν από λίγες ημέρες έθεσε δημοσίως το ζήτημα της διαφάνειας και της εγκυρότητας των εκλογικών διαδικασιών.

«Μα θα αποτολμήσουν εκλογικά παρατράγουδα εν έτει 2019 και μάλιστα σε κράτος της ΕΕ», είναι η συνήθης ένσταση που ακούω. Μια κυβέρνηση που υποστηρίζει το καθεστώς Μαδούρο, μια κυβέρνηση που έχει στήσει έναν παρακρατικό μηχανισμό για να διώξει ποινικά τους πολιτικούς της αντιπάλους, μια κυβέρνηση που έχει διαλύσει τρία κόμματα για να επιβιώσει η ίδια, αυτή η κυβέρνηση είναι ικανή για όλα.

Το τελευταίο χρονικό διάστημα είδαν το φως της δημοσιότητος, δημοσιεύματα που αφορούν τις μαζικές ελληνοποιήσεις. Το φαινόμενο θα περνούσε απαρατήρητο αν δεν μας προκαλούσε ο αριθμός τους. Απέκτησαν την Ελληνική ιθαγένεια από το 2015 και εντεύθεν 85.000 περίπου αλλοδαποί. Παρατηρείται δηλαδή μια αύξηση του φαινομένου κατά 135%, όπως επισημαίνει το αρμόδιο τμήμα της Νέας Δημοκρατίας.

Μάλιστα, τις τελευταίες δώδεκα ημέρες έγιναν 1515 ελληνοποιήσεις. Αν συνεχιστούν αυτοί οι ρυθμοί, μέχρι τον Οκτώβριο θα έχουμε άλλες 30-35.000 ελληνοποιήσεις. Συνολικά δηλαδή το 2% περίπου του εκλογικού σώματος.

Μπορούν αυτές οι 120.000 ψήφοι να αλλάξουν το εκλογικό αποτέλεσμα; Από τις υπάρχουσες δημοσκοπικές διαφορές, όχι. Μπορεί βέβαια να βελτιώσουν την εικόνα του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά δεν μπορούν να αλλοιώσουν το αποτέλεσμα. Προσοχή, όμως: αυτή η διαπίστωση ισχύει εφ’ όσον η εικόνα των δημοσκοπήσεων δεν μεταβληθεί και εφ΄όσον η πορεία προς την κάλπη είναι ομαλή.

Ας μην λησμονούμε πως οι εκλογές του 2000 κρίθηκαν στο νήμα για 72.000 ψήφους.

Καταλήγοντας: η Νέα Δημοκρατία θα πρέπει να παρακολουθεί εκ του σύνεγγυς το θέμα. Είναι ένα όπλο, που μπορεί να αποβεί πολύτιμο για τον ΣΥΡΙΖΑ, εφ΄όσον η ηγετική του ομάδα έχει αποφασίσει να καταφύγει σε κάθε μέσο—ακόμα και αθέμιτο– για να αποφύγει την ήττα.

Και τα πεπραγμένα της δείχνουν πως έχει καταλήξει σε αυτήν την απόφαση.

Του Σάκη Μουμτζή


https://www.liberal.gr

loading...

1 thought on “Οι ελληνοποιήσεις, το «βρώμικο» όπλο του ΣΥΡΙΖΑ;

  1. Ψωφοδεξιέ αρθρογράφε

    Γράφεις μεταξύ τών άλλων…

    "Κ.Μητσοτάκης: "…μια κυβέρνηση που έχει στήσει έναν παρακρατικό μηχανισμό για να διώξει ποινικά τους πολιτικούς της αντιπάλους…"

    Αγνοείς σκοπίμως την λαϊκή ρήση "είπε ο γάιδαρος τον πετεινό κεφάλα"!!

    Οι πρώτοι διδάξαντες ήσαν οι κρυπτοκομμουνιστές τής Νέας Δημο(Πασο)κρατίας!

    Άν έχεις τόσο κοντή μνήμη, θα σού την φρεσκάρω:

    https://www.youtube.com/watch?v=YA-_BV9QTz0

    Ξέρεις..το γνωστό ηχητικό με τον πρώην αρχηγό σας, εκείνον τον αλήτη που, παριστάνοντας τον πρωθυπουργό, έκλεισε στην φυλακή τον αρχηγό και τους μισούς βουλευτές τής Χρυσής Αυγής, ΜΕ ΕΝΑ ΤΗΛΕΦΩΝΗΜΑ ΣΤΟΝ "ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΑΚΙΑ"!!!

    Μη μιλάτε λοιπόν εσείς γιά παρεμβάσεις στην δικαιοσύνη.

    Εσείς είστε οι πρώτοι διδάξαντες.

Comments are closed.