Ευ. Βενιζέλος: «Δεν υπάρχει θέμα Πολάκη - Υπάρχει θέμα Τσίπρα»

«Λάβρος» ήταν ο Ευάγγελος Βενιζέλος σε συνέντευξή του εναντίον της κυβέρνησης και του Παύλου Πολάκη, επιρρίπτοντας σαφείς ευθύνες στον πρωθυπουργό για τη συμπεριφορά του αναπληρωτή υπουργού Υγείας.


Μεταξύ άλλων είπε στην εφημερίδα Πρωινή Καβάλας:

Σε ερώτηση αν ήταν πολύ αυστηρός με τον Παύλο Παλάκη, ο Ευάγγελος Βενιζέλος απάντησε:

«Δεν ήμουν αυστηρός. Ήμουν περιπαικτικός με την κυβέρνηση που εξευτελίζει τα πάντα. Δεν υπάρχει θέμα Πολάκη. Υπάρχει θέμα Τσίπρα. Η κυβέρνηση ενθαρρύνει και υιοθετεί το στυλ αυτό. Το ύφος της εξουσίας είναι αντίστοιχο του ήθους της. Τώρα όμως πίσω από τις «λεβεντιές», τις «μαγκιές» και την επίδειξη θράσους, υπάρχει φόβος. Ο χρόνος της εξουσίας τελειώνει».

Για τις «μεταγραφές» Μωραΐτη- Τόλκα, από το ΚΙΝΑΛ στο ΣΥΡΙΖΑ, ο Ευάγγελος Βενιζέλος σχολίασε:

«Όχι δεν ξαφνιάστηκα καθόλου. Πολιτικοί τυχοδιώκτες και θεσιθήρες υπήρχαν πάντα. Σε όλους τους χώρους και όλες τις ηλικίες. Τέτοιες ευτελείς κινήσεις ενοχλούν την παράταξη και τη συσπειρώνουν».

 Ερ: Μήπως λόγω των περιστάσεων το ΠΑΣΟΚ δεν έγινε μόνο Κίνημα Αλλαγής αλλά μετακινήθηκε και προς τα κεντροδεξιά;

Απ: «Ποιό είναι το σημείο της πολιτικής γεωγραφίας που χρησιμοποιείτε ως βάση υπολογισμού; Ο ΣΥΡΙΖΑ μετακινήθηκε, ας πούμε, προς τα «κεντροαριστερά» συνεργαζόμενος αφενός μεν με τον κ. Καμμένο, αφετέρου δε με τα σκληρά δεξιά δίκτυα του βαθέως κράτους; Ή μήπως τώρα πήγε ξανά «αριστερά» στηριζόμενος στην κα Παπακώστα, την κα Κουντουρά και τους κυρίους Κουίκ, Κόκκαλη και Ζουράρη; Αυτά τα τέσσερα χρόνια της απαξίωσης των δημοκρατικών θεσμών και της δικαιοσύνης είναι χρόνια «προοδευτικά»;

Ή μήπως είναι «κεντροαριστερή» η πολιτική του υπερπλεονάσματος, της υπερφορολόγησης, των υπέρμετρων ασφαλιστικών επιβαρύνσεων και της σκόπιμης αποδιάρθρωσης της μεσαίας τάξης; Η δημοκρατική παράταξη, το ΠΑΣΟΚ, το Κίνημα Αλλαγής έχει κρατήσει την πιο υπεύθυνη, πατριωτική και προοδευτική στάση όλο αυτό το δύσκολο διάστημα από το 2010 έως σήμερα. Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι αξιακά ανυπόστατος και πολιτικά υδαρής. Δεν πιστεύει σε τίποτα, δεν έχει κανένα φραγμό, προσλαμβάνει το σχήμα του δοχείου της εξουσίας. Και με την εκκλησία και με το «ουδετερόθρησκο» κράτος. Ανεκτικότητα και απέναντι στον Ρουβίκωνα και απέναντι στη ΧΑ. Και με την κα Μέρκελ και εναντίον της. Και με τα πολιτικά αποκαΐδια της δεξιάς και με τα ρετάλια του παλιού ΠΑΣΟΚ. Όλα τα αλέθει ο μύλος που εμφανίστηκε ως αλευρόμυλος και καταλήγει ως μύλος του καφέ».
Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

2 σχόλια :

  1. Δεν υπάρχει θέμα βενιζέλου. Υπάρχει θέμα τούρκογλου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ρε τούρκογλου, θα αφήσεις ποτέ κατά μέρος τις παπαριές σου και τα ανούσια που λες; Ζαμάν φου για το τι ύφος έχει ρε ο κάθε πολάκης. Καμιά κουβέντα για το κλεφτοπασοκ σου που χρωστάει 140.000.000 ευρώ φλύαρε, θα μας πεις ποτέ σου; Που όλοι σας μας το παίζετε μια ζωή "δεν ξέρω, δεν θυμάμαι, δεν γνωρίζω"...! Πολύ περισσότερο μας νοιάζει το φέσι που βάλατε στις τράπεζες απ΄το ύφος του αρκουδιάρη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή


Loading...