Αντιδρά το ΚΚΕ στο σύνθημα: "Ο Πόντος είναι ελληνικός και η Μικρά Ασία"

Ερώτηση για την αναφώνηση αντιδραστικών συνθημάτων σε στρατόπεδα, με αφορμή την ψήφιση της Συμφωνίας των Πρεσπών, κατέθεσαν προς τον υπουργό Άμυνας οι βουλευτές του ΚΚΕ Θανάσης Παφίλης, Λιάνα Κανέλλη και Σταύρος Τάσσος.


Αναλυτικά αναφέρουν:


«Αρκετά είναι τα δημοσιεύματα σχετικά με τη συνέχιση της αναφώνησης αντιδραστικών συνθημάτων σε στρατόπεδα με αφορμή την ψήφιση της Συμφωνίας των Πρεσπών.


Το περιεχόμενο των συνθημάτων αυτών είναι αντιδραστικό και προκλητικό - προσβλητικό απέναντι σε άλλους λαούς, με τους οποίους ο ελληνικός λαός δεν έχει να μοιράσει τίποτα. Συγκεκριμένα, ορισμένα από τα συνθήματα που αναγκάζονται οι στρατιώτες να φωνάζουν είναι: "Η Κύπρος είναι ελληνική και η Μακεδονία", "Ο Πόντος είναι ελληνικός και η Μικρά Ασία", "Πού θ' ανάψουμε κεριά, μέσα στην Αγια-Σοφιά".


Με κάθε ευκαιρία ορισμένα στελέχη προσπαθούν να καλλιεργήσουν τον αλυτρωτισμό, αναπαράγοντας το ανιστόρητο σύνθημα "Η Μακεδονία είναι μία και είναι ελληνική", με τις διοικήσεις των Μονάδων να κάνουν τα στραβά μάτια.


Η Κυβέρνηση έχει σοβαρές ευθύνες για την ανοχή που δείχνει σε όλες αυτές τις απαράδεκτες ενέργειες που δίνουν τη δυνατότητα σε χρυσαυγίτες και άλλους ακροδεξιούς να δηλητηριάζουν τις συνειδήσεις των νέων που υπηρετούν τη θητεία τους.


Ερωτάται ο κ. υπουργός, τι μέτρα θα λάβει η Κυβέρνηση ώστε να σταματήσει εδώ και τώρα η αναφώνηση αλυτρωτικών και αντιδραστικών συνθημάτων στα στρατόπεδα;».


Πηγή: 902
Post A Comment
 • Blogger Comment using Blogger
 • Facebook Comment using Facebook
 • Disqus Comment using Disqus

3 σχόλια :

 1. Ο διεθνισμός ή αλλιώς παγκοσμιοποίηση δεν συμπαθή τα Έθνη, αποσκοπεί στην κατάργησή τους. Η παγκοσμιοποίηση απεχθάνεται τον πατριωτισμό.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. ΠΟΤΕ ΕΙΔΕ ΚΑΛΟ Η ΕΛΛΑΣ Η ΑΓΙΑ ΑΥΗ ΧΩΡΑ ΜΑΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΥΜΜΟΥΝΙΣΜΟ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙ ΚΑΙ ΤΩΡΑ?

  ΟΛΟΙ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΕΙΧΑΝ ΕΚΤΕΛΕΣΤΕΙ ΤΟΤΕ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΥΠΗΡΧΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΜΟΡΦΩΜΑ ΤΟΠ ΦΑΣΙΣΤΙΚΟ ΔΙΚΤΑΚΤΟΡΙΚΟ ΒΡΩΜΕΡΟ ΑΠΟΤΥΧΗΜΕΝΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΕΞΑΛΕΙΦΘΕΙ ΣΕ ΟΛΟΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΠΛΗΝ Β.ΚΟΡΕΑΣ ΚΑΙ ΕΔΩ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΠΟΥ ΤΟΥΕ ΕΧΟΥΜΕ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΒΟΥΛΗ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΑΠΟ ΠΑΝΩ! ....ΤΕΛΕΙΩΝΕΤΕ ΚΟΥΜΜΟΥΝΣΕ ΣΙΓΑ ΣΙΓΑ ΣΑΣ ΧΕΖΕΙ ΠΑΤΟΚΟΡΦΑ ΟΛΟΣ Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΛΑΟΣ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. ΑΥΤΑ ΕΓΡΑΦΕ Ο ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ ΣΤΙΣ 12/07/1935

  «Αν δεν νικιόμασταν στη Μ.Ασία, η Τουρκία θα 'τανε σήμερα πεθαμένη και εμείς μεγάλη Ελλάδα. Τη "λευτεριά" μας θα την στηρίζαμε στην υποδούλωση του Τουρκικού λαού. Αυτό εμείς δεν το δεχόμαστε. Το αποκρούουμε κατηγορηματικά. Η αστικοτσιφλικάδικη Ελλάδα στη Μ.Ασία πήγε όχι σαν εθνικός απελευθερωτής μα σαν ιμπεριαλιστική δύναμη, όργανο των εγγλέζων μεγαλοκαρχαριών. Πήγαινε όχι μόνο για να διαιωνίσει την ξενική κυριαρχία πάνω στον Τουρκικό λαό μα και να κάνει την Τουρκία αντισοβιετικό ορμητήριο. Γι' αυτό εμείς όχι μόνο δεν λυπηθήκαμε για την αστικοτσιφλικάδικη ήττα στη Μικρασία μα και την επιδιώξαμε»

  ΑπάντησηΔιαγραφή


Loading...