Α.Τσίπρας σε Π.Καμμένο: «Θα με ευγνωμονείτε που δεν σας άφησα να ρίξετε την κυβέρνηση»

Ο Αλέξης Τσίπρας, στη σύντομη τοποθέτησή του, πέρασε στην αντεπίθεση αμέσως μετά την ομιλία του προέδρου των ΑΝΕΛ στη Βουλή και απάντησε σε υψηλούς τόνους στον Π.Καμμένο.

«Καινούργιους τόπους δεν θα βρεις, δεν θα βρεις άλλες θάλασσες» τόνισε ο πρωθυπουργός, χρησιμοποιώντας τους στίχους του ποιητή Κ.Καβάφη για να απαντήσει στον Πάνο Καμμένο.

«Προσπαθείτε να αυτοακυρώσετε ένα σημαντικό κομμάτι της ιστορίας σας. Τέσσερις φορές αναφερθήκατε ότι δεν έχετε απλώσει γέφυρες στη διαπλοκή. Σας αφιερώνω την «Πόλη» του κ. Καβάφη, κυρίως γιατί ότι σε λίγα χρόνια από σήμερα, αυτό που θα μείνει στην ιστορία τα θετικά που πράξατε. Και θα με ευγνωμονείτε που αντιλήφθηκα τον σχεδιασμό σας να ρίξετε την κυβέρνησή μας ως νέος Σαμαράς».

Απάντηση Π.Καμμένου

Ο Καμμένος πήρε πάλι τον λόγο μετά τις… βόμβες Τσίπρα για να πει:

“Τις γέφυρες μου τις γράψατε χθες σε μήνυμα που μου στείλατε στο κινητό μου. Και δεν σας κρύβω ότι αυτό με ενόχλησε περισσότερο από όλα. Θα σας αφιερώσω εγώ όμως.

Απ’ τον Ματρόζο.

Ήταν ένας μεγάλος ναύαρχος της επανάστασης που έδωσε όλη την περιουσία του για τον αγώνα του 1821.

Εδώ στην Αθήνα στο υπουργείο Ναυτικών ήταν υπουργός ο Κανάρης. Του έλεγαν του Ματρόζου να πας στο φίλο σου και βρες τον. Μπαίνει ο Ματρόζος στο καράβι, περνάει από την Ύδρα, φτάνει στο υπουργείο Ναυτικών. Και τότε στην είσοδο του υπουργείου, ρακένδυτος πια ζητά τον Ψαριανό τον υπουργό και του λέει θέλω να σε δω. Του λέει αυτός στην είσοδο δεν μπαίνουν ζητιάνο στο υπουργείο.

Και του απαντά τότε:

“Αν οι ζητιάνοι σαν κι εμέ δεν έχυναν το αίμα, καπεταναίοι σαν εσέ δεν θα βαζαν το στέμμα”

loading...

1 thought on “Α.Τσίπρας σε Π.Καμμένο: «Θα με ευγνωμονείτε που δεν σας άφησα να ρίξετε την κυβέρνηση»

  1. Οχι μόνο ο χοντρός θα σε ευγνωμονεί κωλοτούμπα. Όλοι οι Ελληνες θα σε ευγνωμονούμε…

Comments are closed.