Νάνος Βαλαωρίτης: Ζούμε μια μεγάλη απάτη που δεν ζήσαμε ούτε στη Χούντα

Η Συμφωνία των Πρεσπών είναι καταστροφική για την Ελλάδα – Αυτό που πρέπει να γίνει είναι να φύγει ο ΣΥΡΙΖΑ από την εξουσία

Έχουμε μια κυβέρνηση η οποία έχει μια χροιά ψευτοαριστερή και ακολουθεί σταλινική γραμμή, τονίζει o Nάνος Βαλαωρίτης και προειδοποιεί πως προσπαθούν να βρουν όλα τα δυνατά κόλπα για να υπερισχύσουν και σ’ αυτές τις εκλογές. «Αυτό που ζούμε είναι μια μεγάλη απάτη που δεν έχει ξανασυμβεί στην Ελλάδα, ούτε στην Χούντα. Η σημερινή Κυβέρνηση προσπαθεί με όλα τα δυνατά κόλπα να μείνει στην εξουσία και δεν σκέφτεται τίποτε άλλο. Και βλέπουμε ότι κάνει και σοβαρά σφάλματα και πάει στην Τουρκία να μιλήσει με τον Ερντογάν, ποιο είναι το αποτέλεσμα; Ότι επικηρύσσονται οι οκτώ εξόριστοι Τούρκοι…» τονίζει χαρακτηριστικά και σημειώνει ότι «το πιο αισιόδοξο είναι πρώτα να αλλάξει η Κυβέρνηση, να φύγει ο Σύριζα απ’ την εξουσία και να έρθει μια άλλη Κυβέρνηση», τονίζει σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Liberal.gr.

«Σήμερα τσακίστηκε ένας πολιτισμός γιατί οι απόγονοί του στάθηκαν πολύ κατώτεροι της Ιστορίας τους». Το φώναξε, το ανέβασε στις σελίδες του στο fb, το έκανε βίντεο και το έβαλε στο youtube, δεν σταμάτησε ούτε λεπτό ο Νάνος Βαλαωρίτης να υποστηρίζει ότι είναι «Καταστροφική για την Ελλάδα η Συμφωνία των Πρεσπών».

Συνεχίζοντας να γράφει καθημερινά ποίηση και παρακολουθώντας τα όσα γίνονται στη χώρα μας και στον κόσμο, ο δισέγγονος του Αριστοτέλη Βαλαωρίτη, εγγονός του εφοπλιστή και πολιτευτή των Σπετσών Ιωάννη Λεωνίδα, γιος του Διπλωμάτη Ιωάννου Βαλαωρίτη, πολυβραβευμένος και πολυμεταφρασμένος, πολυταξιδεμένος ποιητής και συγγραφέας, Καθηγητής Συγκριτικής Σημειολογίας και Δημιουργικής γραφής στο Σαν Φραντσίσκο, δεν σταμάτησε να κρούει τον κώδωνα του κινδύνου ούτε λεπτό:

«Έχω παρακολουθήσει την εξέλιξη αυτής της συμφωνίας με τα Σκόπια και συμφωνώ με τον Πούτιν ότι είναι ξενόφερτη, διότι είναι επιβεβλημένη από το ΝΑΤΟ, την Ευρωπαϊκή Ένωση και την Αμερική. Είναι βέβαια καταστροφική για την Ελλάδα, γιατί αυτοί που ακολουθούν τις υποδείξεις των ξένων για την ονομασία των Σκοπίων ως Μακεδονίας δεν σκέφτηκαν τα επακόλουθα, ότι σε πολύ λίγο χρονικό διάστημα θα έχουμε διεκδικήσεις εδαφών, ταυτοτήτων και όλων αυτών των θεμάτων τα οποία ακολουθούν την συμφωνία.

»Άκουσα με πολλή προσοχή την δήλωση του καθηγητού Κασιμάτη που αναλύει το θέμα πολύ διεξοδικά και βρίσκομαι σε απόλυτη συμφωνία μαζί του. Όμως, θέλω να προσθέσω ότι θα έχει και πολιτιστικά καταστροφική επήρεια εφόσον εμείς αναγνωρίζουμε μια ανύπαρκτη ταυτότητα αφ’ ενός, και γλώσσα αφ’ ετέρου. Αυτή η γλώσσα δεν υπάρχει, όπως το ξέρουμε και όπως έχει εκφράσει με μεγάλη έμφαση ο καθηγητής κύριος Μπαμπινιώτης που είναι και ειδικός στα γλωσσολογικά.» 

Για το Νάνο Βαλαωρίτη αυτή τη στιγμή «το πιο αισιόδοξο είναι πρώτα να αλλάξει η Κυβέρνηση, να φύγει ο Σύριζα απ’ την εξουσία και να έρθει μια άλλη Κυβέρνηση. Δεν μπορεί να είναι χειρότερη απ’ αυτή που έχουμε σήμερα με τα ψευτοαριστερά τους προγράμματα και την παραλλαγή της ιστορίας μας και με την συμφωνία των Πρεσπών και τώρα με τους Τούρκους δεν ξέρω τι θα κάνουν, θα δώσουν το μισό Αιγαίο σ’ αυτούς που δεν τους ανήκει;»

loading...

2 thoughts on “Νάνος Βαλαωρίτης: Ζούμε μια μεγάλη απάτη που δεν ζήσαμε ούτε στη Χούντα

  1. τώρα ζούμε τη χούντα σύντροφε, όχι τότε που λες!!!

  2. ΑΣ ΜΗΝ ΕΙΧΑΝ ΚΑΤΑΤΕΘΕΙ ΤΑ 600 ΔΙΣ$ ΤΟ 2012 ΝΑ ΕΧΕΙ Η ΕΛΛΑΣ ΑΝΤΙΚΡΥΣΜΑ

    ΘΑ ΒΛΕΠΑΤΕ ΑΝ ΣΗΜΕΡΑ ΘΑ ΥΠΗΡΧΕ ΕΛΛΑΣ,ΜΙΣΘΟΙ,ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ 🤔

Comments are closed.