Αριστερή δημοκρατία: Στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ απειλούν με δικαστικές διώξεις δημοσιογράφους!

Εικόνες που έχουμε ζήσει μονάχα σε απολυταρχικά καθεστώτα λαμβάνουν χώρα το τελευταίο διάστημα από την κυβέρνηση, η οποία έχει βάλει στο στόχαστρο όλους όσοι αντιδρούν στην επαίσχυντη Συμφωνία των Πρεσπών.

Προαναγγελία δικαστικών διώξεων αλλά και προειδοποιήσεις από στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ Πιερίας προς δημοσιογράφο μετά την… ανοιχτή συγκέντρωση του Δημήτρη Τζανακόπουλου όπου απαγορεύθηκε η είσοδος σε πρόσωπα που επικρίνουν την κυβέρνηση.«Νομίζω ότι σύντομα θα επέμβει η δικαιοσύνη. Ας αρχίσει να ανησυχεί» είναι το σχόλιο στο facebook που αναδεικνύει την κυρίαρχη νοοτροπία στο κυβερνών κόμμα δεδομένης και της προαναγγελίας παρέμβασης από τη Δικαιοσύνη.

Συγκεκριμένα, ο υπεύθυνος τύπου της ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ Πιερίας και συνεργάτης, όπως αναφέρουν πληροφορίες από την Κατερίνη, της Βουλευτού του ιδίου κόμματος Μπέτυς Σκούφα, παρενέβη κάνοντας λόγο για παρέμβαση της δικαιοσύνης χωρίς όμως να διευκρινίζει τους λόγους. Η προειδοποίησή του δε οτι πρέπει η δημοσιογράφος να ανησυχει προκαλεί εύλογα ερωτήματα.

Μια προειδοποίηση που αναρτήθηκε ως σχόλιο σε αναφορά του, επίσης βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Αστέριου Καστόρη ο οποίος έκανε λόγο για «μεταφερόμενους μακεδονομάχους» και για μια «δημόσια υπάλληλο που στον ελεύθερο χρόνο της είναι και δημοσιογράφος»

Οι αναρτήσεις και των δύο στοχοποίησαν το πρόσωπο στο οποίο αρνήθηκαν την είσοδο στην συγκέντρωση με ομιλητή τον κυβερνητικό εκπρόσωπο ενώ ταυτόχρονα ο μεν βουλευτής άφησε υπονοούμενα για τη «δημόσια υπάλληλο» που κάνει τη δημοσιογράφο λέγοντας «να υποθέσουμε καλή τη πίστη»

Όμως, τόσο η απαγόρευση όσο και η εν συνεχεία προσπάθεια αποδόμησης όσων αντιδρούν επίσης δεν ανταποκρίνονται σε δημοκρατικά πολιτεύματα. Όπως και η εκδίωξη πολίτη από τη συγκέντρωση διότι κατήγγειλε την κυβέρνηση και κυρίως την υπογραφή της συμφωνίας των Πρεσπών.

Και κυρίως όπως ο χαρακτηρισμός από τον υποψήφιο περιφερειάρχη Κ. Μακεδονίας ως «φασισταριά» για όσους αντιδρούν στην ψήφιση και εφαρμογή της από την ελληνική πλευρά.

ΜΑΡΙΑ ΝΙΚΟΛΑΪΔΟΥ – ΜΕ ΣΤΟΧΟΠΟΙΗΣΑΝ

«Μου είπαν πως είμαι ανεπιθύμητη και δεν με άφησαν να καλύψω την ανοιχτή εκδήλωση» δηλώνει η δημοσιογράφος Μαρία Νικολαΐδου μιλώντας στο liberal.gr και επισημαίνει πως αυτό έγινε διότι δεν αρέσει στον ΣΥΡΙΖΑ και τα στελέχη του αυτά που γράφει και υποστηρίζει για τα εθνικά θέματα και τη συμφωνία των Πρεσπών με αποτέλεσμα να τη στοχοποιήσουν. Απαντά στις αναρτήσεις βουλευτών και συνεργατών του κυβερνώντος κόμματος στο Facebook ότι δεν… ανησυχεί. Αντιθέτως…

Οπως η ίδια υποστηρίζει δεν υπάρχει κάτι για να της προσάψουν και δεν έχει εμπλοκή με τη δικαιοσύνη. Αντιθέτως δηλώνει ότι θα προσφύγει η ίδια για προσβολή της προσωπικότητάς της εξ αιτίας των όσων έγιναν έξω από το χώρο εκδήλωσης του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος μάλιστα είναι και δημόσιος.

Προσθέτοντας πως έχει κάνει σχόλια στο facebook αλλά αυτό δεν συνδέεται με την εργασία της ως δημοσιογράφος υπογραμμίζει ότι δεν θα απολογηθεί κανέναν για τις προσωπικές της επιλογές σημειώνοντας ταυτόχρονα πως δεν είναι δυνατόν να απαγορεύεται η είσοδος σε μια ανοιχτη εκδήλωση και μάλιστα από κάποιους που δεν δήλωσαν κάν την ιδιότητά τους και για ποιό λόγο γίνεται ότι γίνεται.

Η κ. Νικολαίδου θέτει ταυτόχρονα θέμα στοχοποίησής της από τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ και διευκρινίζει οτι αυτό οφείλεται στην αντίθετη άποψή της για τα όσα γίνονται. Σε κάθε περίπτωση δηλώνει πως «το τί έχουν στο μυαλό τους το ξέρουν αυτοί».

Συνέντευξη στον Τάσο Ευαγγελίου

-Σας απαγόρεψαν την είσοδο σε μια ανοιχτή συγκέντρωση όπου πήγατε ως δημοσιογράφος. Τι συνέβη;

– Μαζί με όλους τους άλλους συναδέλφους πήγαμε να καλύψουμε το ρεπορτάζ της ομιλίας του κ. Τζανακόπουλου. Αφού βγάλαμε φωτογραφίες και τραβήξαμε και κάποια βίντεο από μπροστά μετά την είσοδο του κ. Τζανακόπουλου προσπαθήσαμε να μπούμε μέσα. Εμένα μου είπαν πως είμαι ανεπιθύμητη επειδή, όπως είπε χαρακτηριστικά αυτός που ήταν στην είσοδο, στην ιστοσελίδα μου, που δεν έχω, έχω απειλήσει κάποιους. Ίσως εννοούσε στο facebook. Όμως δεν έχω απειλήσει κανέναν, διότι αν το είχα κάνει θα με είχαν ήδη πάρει μέσα, θα μου είχαν κάνει μήνυση. Ίσως αναφέρονται σε κάποιο σχόλιο που είχα κάνει, όμως σχόλια όλοι κάνουμε και εγώ τουλάχιστον δεν βρίζω και πιστεύω δεν προκαλώ. Δεν είναι δουλειά μου να βρίζω και να απειλώ. Και στο facebook προσθέτω, γιατί δεν αναφέρεται ούτε στο ραδιόφωνο ούτε στην ενημερωτική ιστοσελίδα που συνεργάζομαι. Εγώ πήγα με τους άλλους συναδέλφους να καλύψω την εκδήλωση. Τίποτα λιγότερο, τίποτα περισσότερο.

– Στο facebook ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Αστέριος Καστόρης έκανε αναφορές σε δημόσιο υπάλληλο που στον ελεύθερο χρόνο παριστάνει το δημοσιογράφο.

– Εμένα εννοούσε διότι εργάζομαι ως δημοσιογράφος στην Αντιπεριφέρεια. Και γι’ αυτό τα λέει αυτά ο κ. Καστόρης.

– Είδαμε και ένα σχόλιο του υπευθύνου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Πιερίας και συνεργάτη, σύμφωνα με πληροφορίες, έτερου βουλευτή, στο οποίο γίνεται αναφορά σε κάποια αναμενόμενη παρέμβαση της Δικαιοσύνης σε βάρος σας με τη σημείωση «ας αρχίσει να ανησυχεί». Γνωρίζετε κάτι;

– Τι να σας πω δεν γνωρίζω κάτι. Πάντως και εγώ σίγουρα θα προσφύγω στη Δικαιοσύνη. Όλο αυτό που έγινε αμαυρώνει την προσωπικότητά μου. Το να σε κατηγορεί κάποιος δημόσια και να λέει μπροστά στις κάμερες και τον κόσμο «είσαι ανεπιθύμητη» χωρίς μάλιστα να σου λέει ποιος είναι και ποια ιδιότητα έχει και να σου κλείνει την πόρτα απαγορεύοντάς σου την είσοδο σε ένα δημόσιο κτήριο και μια ανοιχτή συγκέντρωση δεν τιμά κανέναν. Ειδικά αν ανήκει σε πολιτική οργάνωση και εκπροσωπεί κάποιο κόμμα.

– Συμμετείχατε πριν στις εκδηλώσεις διαμαρτυρίας;

– Όχι. Πήγα ως δημοσιογράφος. Και ας βρουν ένα πλάνο που να έχω πει οτιδήποτε. Και στο κάτω κάτω δεν έχω λόγο να απολογούμαι. Αν είναι δυνατόν. Επειδή καλύπτω εθνικά θέματα, στα συλλαλητήρια έκανα Live πλάνα που πιθανότατα δεν άρεσαν στους συνεργάτες του ΣΥΡΙΖΑ με θεώρησαν ανεπιθύμητη. Είμαι η μοναδική; Ή είμαι η μοναδική που λέει την άποψη της; Είμαι η μοναδική ως πολίτης που τάσσομαι κατά της συμφωνίας των Πρεσπών. Τώρα γιατί στοχοποίησαν εμένα; Σκέφτηκαν ότι θα προκαλούσα κάτι; Δεν ξέρω τι να πω. Το τί έχουν στο μυαλό τους το ξέρουν αυτοί.

Πηγή: pentapostagma

loading...

2 thoughts on “Αριστερή δημοκρατία: Στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ απειλούν με δικαστικές διώξεις δημοσιογράφους!

  1. Ο Ευρωπαϊκός Μαδουρισμός ,

  2. Ο ΚΟΣΜΟΣ ΤΟΧΕΙ ΤΟΥΜΠΑΝΟ ΚΙ ΟΙ ΣΥΡΙΖΑΙΟΙ ΚΡΥΦΟ ΚΑΜΑΡΙ !!!ΟΙ ΔΙΚΟΙ ΤΟΥΣ ΠΑΛΙΟΤΕΡΑ ΚΑΙ ΠΡΟΣΦΑΤΑ
    ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΖΟΥΝ ΑΡΙΣΤΕΡΟΦΑΣΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΜΕ ΣΥΝΕΠΕΙΑ ΤΟΥΣ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΝΟΥΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ .ΝΟΜΙΖΟΥΝ ΟΤΙ ΘΑ ΜΑΣ ΠΑΝΕ ΣΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΤΟΥ ΣΥΜΟΡΙΤΟΠΟΛΕΜΟΥ ΠΟΥ ΔΟΛΟΦΟΝΟΥΣΑΝ ΟΙ ΠΑΤΕΡΑΔΕΣ ΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΘΝΙΚΟΦΡΟΝΕΣ ΣΤΑ ΛΑΙΚΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ Ή ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΑΥΤΑ ΣΤΗΝ ΟΥΛΕΝ ΚΑΙ ΤΟΣΑ ΑΛΛΑ ΜΕΡΗ . ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΤΑΛΙΝΙΚΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΣΕ ΜΙΑ ΧΩΡΑ ΠΟΥ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΛΕΓΕΤΕ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ .

Comments are closed.