Επίθεση Στέφανου Μάνου σε Κώστα Καραμανλή: «Έτσι μας οδήγησε στη χρεοκοπία»!

Εικοσιένα χρόνια έχουν περάσει από τότε που ο νεοφιλελεύθερος Στέφανος Μάνος προκάλεσε τη διαγραφή του από τη ΝΔ για να μεταπηδήσει στο ΠΑΣΟΚ όπου βγήκε με το ψηφοδέλτιο Επικρατείας.

Ο παλιός πολιτικός όμως προφανώς δεν έχει ξεχάσει τη διαγραφή του και επιτίθεται στον Κώστα Καραμανλή.

Με μια ανάρτησή του ο πρώην υπουργός Στέφανος Μάνος στο Facebook εξηγεί ποιος, κατά την άποψή του, είναι ο λόγος που η οικονομική πολιτική του Κώστα Καραμανλή κατέρρευσε.

Γράφει ο Στέφανος Μάνος:

Δημοσιογράφος (υποθέτω νεαρής ηλικίας) μου τηλεφώνησε να με συγχαρεί για την πρωτοβουλία μου να πεζοδρομήσω την Βουκουρεστίου. Το έμαθε διαβάζοντας πρόσφατη συνέντευξή μου στα ΝΕΑ. Η πεζοδρόμηση έγινε το 1978. Αν δεν το είχα πει στη συνέντευξη ίσως πίστευε ότι ήταν έργο του Τρίτση ή του Αβραμόπουλου.

Διάβασα σήμερα την επιφυλλίδα του Αλέξη Παπαχελά στην ‘’Καθημερινή’’ στην οποία γράφει ότι ισχυρότατοι ηγέτες όπως ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης και ο Κώστας Καραμανλής σέβονταν τις διαφορετικές απόψεις και δεν επέβαλλαν αυταρχικά την άποψή τους. Είναι απολύτως αληθές για τον Μητσοτάκη, αλλά όχι για τον Κώστα Καραμανλή.

Ο κ. Καραμανλής προκειμένου να επιβάλλει τη δική του εσφαλμένη (όπως αργότερα απέδειξε ο ίδιος υιοθετώντας την άποψη που απέρριψε) άποψη δεν δίστασε το 1998 να διαγράψει από τη Νέα Δημοκρατία εμένα, τον κ. Σουφλιά, τον κ. Κοντογιαννόπουλο, τον κ. Παπαληγούρα, τον κ. Τατούλη, τον κ. Κάκκαλο. Σταμάτησε την αυταρχική του μανία και δεν διέγραψε τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη που συμφωνούσε μαζί μου, λέγοντας περιφρονητικά ότι ‘’ως πρώην πρωθυπουργός ο κ. Μητσοτάκης μπορεί να λέει ό,τι θέλει!’’.

Το γεγονός ότι ο Κώστας Καραμανλής δεν ανεχόταν διαφορετικές απόψεις είναι η βασική αιτία της οικονομικής καταστροφής που προκάλεσε η πρωθυπουργία του. Κανείς δεν τολμούσε να εκφράσει διαφορετική άποψη. ‘Έτσι οδηγηθήκαμε στη χρεοκοπία. Αν δεν υπήρχε η χρεοκοπία ως αποτέλεσμα της Καραμανλικής διαχείρισης, τα σημάδια του περάσματός του θα ήταν εξίτηλα».

loading...

2 thoughts on “Επίθεση Στέφανου Μάνου σε Κώστα Καραμανλή: «Έτσι μας οδήγησε στη χρεοκοπία»!

  1. Μεταπήδησε απ΄την ψωμίμω την δεξιά στο κλεφτοπασοκ και νόμισε πως έτσι τα κουλουράκια του θα πετύχαιναν. Τελικά κάηκαν και ο μάνος και η ψωφοδεξιά και το κλεφτοπασοκ και φυσικά τα …κουλουράκια, που φορώντας ποδιά ο γελοίος μας έδειχνε στην τηλεόραση πως γίνονται…!

  2. Ο Κωστάκης Καραμανλής εξελέγη το 2004 για να τιμωρήσει το αμαρτωλό ΠΑΣΟΚ, αλλά δε βρήκε ούτε έναν αμαρτωλό η κλέφτη να τον οδηγήσει στην φυλακή, πρόσθεσε όμως τις δικές του συμμορίες … Βατοπεδινούς, Ομολογιάρχες, Οφσοριάρχες, Κοτεράρχες, Πισινάρχες, Βιλάρχες, Αυλάρχες και πολλούς μα παρά πολλούς ξένο-γαμ-ιά-δες!!! …( Λιάπιδες, Ζαχοπουλαίους, Βαρθολομαίους και άλλους πολλούς γαμιστερούς ομορφάντρες… και “κωλο”-νακιώτες χαβαλεντζίδες , που εκβίαζαν την σεξουαλική επαφή , με προστασία την καραμπινάτη κατάχρηση εξουσίας της Καραμανλικής Νέας Δημοκρατίας.

    “ Η κυβέρνηση του τεμπλεχανά της Ραφήνας ήταν η του λησταρχείου η του ερωτοδικείου.”

    Δεν έλεγξε κανένα σκάνδαλο από τα άπειρα που είχαν σχέση με τις προμήθειες του δημοσίου …Απάλλαξε από κάθε ευθύνη τούς εγκληματίες τού χρηματιστηρίου …"Άνοιξε" και "έκλεισε" τη Βουλή ακριβώς όσο απαιτούνταν, για να κλείσουν με "παραγραφές" όλες εκείνες οι υποθέσεις, οι οποίες απειλούσαν την "ομερτά"…

    Θλιβερό κατάντημα απροσάρμοστου προς την πραγματικότητα πολιτικού , αγόμενου και φερόμενου παντα από ολέθριες παρέες , συμβούλους και άλλα περιττώματα…

    Τον δημοσιονομικό εκτροχιασμό της χώρας την περίοδο 2004-2009 τον πληρώνουμε ακόμα και ο Καραμανλής ο Β' τό μόνο που έκανε ήταν να φύγει έγκαιρα πριν σκάσει η βόμβα στα χέρια του

    Γιατί θα πρέπει να τον θεωρήσω μεγάλο πολιτικό?

    Επειδή την έκανε με ελαφρά?
    Επειδή δοκίμασε και απέτυχε?
    Επειδή είχε καλές προθέσεις?
    Επειδή ήθελε αλλά δεν…του βγήκε?

    Τον πιο «παραλίγο» πατριώτη στην ελληνική ιστορία …Τον «πατριώτη», που, δήθεν, και «παραλίγο», θα συνεργαζόταν με τον Πούτιν …Τον «πατριώτη», που δήθεν, και «παραλίγο», θα έφτιαχνε τον αγωγό στον Έβρο …Τον «πατριώτη», που δήθεν, και «παραλίγο», να πει ΟΧΙ στο σχέδιο Ανάν …Τον «πατριώτη», που του χάρισαν το πιο ακριβό «βέτο» που έχει πληρώσει στην ιστορία του ο Ελληνισμός …Τον «πατριώτη», που ξένες δυνάμεις ήθελαν να τον «φάνε», αλλά «ευτυχώς» δεν μπόρεσαν …

    Δυστυχώς δεν μετράει η προσπάθεια αλλά το αποτέλεσμα

Comments are closed.