Μπαλαούρας: Υπάρχει το ενδεχόμενο κάποιοι από τους έξι βουλευτές να ενταχθούν στην Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ

“Θα μπορούσα να δεχτώ μόνο καθ’ υπερβολή ότι είναι ολίγον παράδοξο”
είπε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Μάκης Μπαλαούρας, μιλώντας στον Realfm 97,8 , σχετικά με την επιστολή των έξι βουλευτών προς τον Πρόεδρο της Βουλής, στην οποία δήλωσαν ότι ζητούν να προσμετρείται στο εξής η θετική τους ψήφος σε εκείνες του ΣΥΡΙΖΑ και αναφερόμενος ιδίως στους δύο που ανήκουν στην κοινοβουλευτική ομάδα των ΑΝΕΛ.

“Εδώ όμως υπάρχει το εξής, πάρτε το παράδειγμα του κ. Παπαχριστόπουλου. Ο κ. Παπαχριστόπουλος έχει δηλώσει ότι θα παραιτηθεί από βουλευτής και ότι στα ζητήματα όπως η Συμφωνία των Πρεσπών τάσσεται με τη Συμφωνία και με τον ΣΥΡΙΖΑ. Η παραμονή τους στους ΑΝΕΛ γίνεται μόνο και μόνο για να μην χάσουν την υπόσταση σαν κοινοβουλευτική ομάδα οι ΑΝΕΛ και αυτό είναι ανεκτό και από τον Καμμένο”, δήλωσε μεταξύ άλλων ο κ. Μπαλαούρας σημειώνοντας ότι “οι έξι δεν προσχωρούν στην κοινοβουλευτική ομάδα. Δηλώνουν ότι θα ψηφίζουν τα νομοσχέδια της κυβέρνησης”.

Ερωτηθείς εάν υπάρχει περίπτωση στο μέλλον ένταξης των έξι βουλευτών στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ ο κ. Μπαλαούρας ανέφερε: “Είναι ένα από τα ενδεχόμενα αυτό. Πάντως, οι έξι δεν είναι ενιαίο πράγμα. Δεν μπορούμε να λέμε οι έξι σαν ομάδα, έχει διαφορετικά χαρακτηριστικά ο καθένας και η καθεμία από τους ανθρώπους αυτούς. Βεβαίως υπάρχει περίπτωση ένταξης κάποιων από αυτών”.

Στο ερώτημα εάν αναμένεται γνωμοδότηση της επιστημονικής επιτροπής, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ απάντησε: “Ναι, έχει δώσει ο Πρόεδρος της Βουλής… Υπάρχουν δύο ζητήματα που σχετίζονται άρρηκτα μεταξύ τους. Το ένα ζήτημα είναι τι γίνεται εάν μία κοινοβουλευτική ομάδα πέσει κάτω από τον αριθμό πέντε και το δεύτερο είναι εάν αυτή η κοινοβουλευτική ομάδα πάψει να υπάρχει, από τη στιγμή που πέσει κάτω από πέντε, για να γίνει ξανά κοινοβουλευτική ομάδα πόσους αριθμούς χρειάζεται. Η πρώτη ερμηνεία που γίνεται είναι ότι χρειάζεται πια δέκα. Δηλαδή εάν πάρει από τη δεξαμενή των 16 πια ανεξάρτητων βουλευτών θα πρέπει στο σύνολο να έχει δέκα”.

loading...

1 thought on “Μπαλαούρας: Υπάρχει το ενδεχόμενο κάποιοι από τους έξι βουλευτές να ενταχθούν στην Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ

  1. ΘΗΣΑΥΡΕ ΜΟΥ ΕΣΥ!!! ''ΠΕΛΩΡΑ'' ΤΟΥ ΑΝΑΡΧΟΚΟΥΜΜΙΥΝΙΣΜΟΥ ΔΙΑΜΑΝΤΙ ΤΩΝ ΜΠΟΥΡΔΕΛΩΝ ΤΗΣ ΗΛΕΙΑΣ…ΦΦΦΟΥΥΥΤ ΕΝΑΣ ΦΥΣΟΣ ΚΑΙ ΓΚΑΣΤΡΩΘΗΚΕ Η ΓΕΛΑΔΑ !!!

Comments are closed.