IncreaseRev

ΟΙ ΜΥΘΟΙ ΠΕΡΙ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΧΡΕΟΥΣ ΚΑΙ ΣΠΑΤΑΛΗΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΟΠΟΙΟΥΣ ΟΙ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ «ΕΤΑΙΡΟΙ» ΛΗΣΤΕΥΟΥΝ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΜΑΣ


Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΡΙΣΗ ΓΙΑ ΗΛΙΘΙΟΥΣ

 Γράφει ο Ιάκωβος Ιωάννου

Όταν οι ίδιοι οι Έλληνες υπονομεύουν την πατρίδα τους, είναι δύσκολο να πείσουν αυτοί που τεκμηριώνουν πως τουλάχιστον
η μισή ευθύνη για την υπερχρέωση της Ελλάδας ανήκει στη Γερμανία, σε συνδυασμό με την ΕΚΤ – ή πως πρόκειται για μύθο το ότι ζούσαμε πάνω από τις δυνατότητες μας, πως η Ελλάδα ήταν υπερχρεωμένη το 2009 αλλά την χρεοκόπησαν σκόπιμα το 2010, ότι το PSI ήταν το μεγαλύτερο έγκλημα στην ιστορία μας κοκ.


Επικαιρότητα

Τον Ιούλιο του 2015 ο γερμανικός τύπος έγραφε ότι, η Ελλάδα εξαπατούσε την Ευρώπη και η Ευρώπη το επέτρεπε – σε ένα συγκεκριμένο άρθρο με τον τίτλο «Η Ελληνική κρίση για ηλιθίους».

 Ειδικότερα ανέφερε πως η ελληνική κυβέρνηση παρουσίαζε συνεχώς παραποιημένα στοιχεία όσον αφορά τον προϋπολογισμό – όπως από το 1997 έως το 1999, στα χρόνια δηλαδή που αποφασιζόταν η συμμετοχή της Ελλάδας στην Ευρωζώνη, όπου το δημόσιο έλλειμμα από 4% του ΑΕΠ μειώθηκε στο 2,5% και τελικά στο 1,8%.

Το ποσοστό αυτό ήταν τελικά αρκετό, για να διατηρηθεί κάτω από το 3% που απαιτεί η συμφωνία του Μάαστριχτ – ενώ η νέα κυβέρνηση του 2004 (ΝΔ) κατηγόρησε την προηγούμενη για εξαπάτηση της Ευρώπης (το γνωστό «βάζουμε τα χεράκια μας για να βγάλουμε τα ματάκια μας», λόγω του οποίου η Ελλάδα, σε συνδυασμό με την εγχώρια διχόνοια που επικρατεί, το φθόνο του ενός για τον άλλο, υποφέρει τα τελευταία 200 χρόνια).

Όπως γράφει πάντως η γερμανική σελίδα, η Ευρώπη γνώριζε τα παιχνίδια με τους αριθμούς της Ελλάδας ήδη από το 2000 – όπου είχε συμπεράνει ότι, οι ελληνικές στατιστικές ήταν παραποιημένες και το έλλειμμα ήταν αρκετά πάνω από το 3%. Μεταξύ άλλων επειδή η Τράπεζα της Ελλάδας κατέγραφε πάντοτε διαφορετικά νούμερα – ενώ αργότερα έγινε γνωστή η συμμετοχή της Goldman Sachs στην απάτη.

Περαιτέρω, όταν οι ίδιοι οι Έλληνες υπονομεύουν την πατρίδα τους, όπως η κυβέρνηση του 2004, είναι δύσκολο να πείσουν αυτοί που τεκμηριώνουν πως τουλάχιστον η μισή ευθύνη για την υπερχρέωση της Ελλάδας ανήκει στη Γερμανία, σε συνδυασμό με την ΕΚΤ (πηγές: η πολιτική της φτωχοποίησης του γείτονα, το βρώμικο μυστικό, μισθολογικό dumping) – ή πως πρόκειται για μύθο το ότι ζούσαμε πάνω από τις δυνατότητες μας, πως έπαιξε μεν σημαντικό ρόλο η πολιτική διαφθορά στην υπερχρέωση της Ελλάδας αλλά η Γερμανία είναι πολύ πιο διεφθαρμένη όπως έχουμε αποδείξει αρκετές φορές χωρίς να υπερχρεωθεί, ότι η Ελλάδα ήταν υπερχρεωμένη το 2009 αλλά την χρεοκόπησαν σκόπιμα το 2010, πως το PSI ήταν το μεγαλύτερο έγκλημα στην ιστορία μας κοκ.

Ακριβώς το ίδιο συμβαίνει με τη μανία μας να κακολογούμε τον εαυτό μας, όπως με την παρακάτω αναφορά ενός δημοσιογράφου – σύμφωνα με την οποία τα εξής:

.

“Η Ελλάδα, μια από τις πιο προνομιούχες χώρες του κόσμου, στις αρχές του εικοστού πρώτου αιώνα κατοικείται κυρίως από τρεις κατηγορίες ανθρώπων:

(α) Η πρώτη είναι μια μειοψηφία που ασπάζεται τις παραδοσιακές αξίες, οι οποίες κράτησαν τον ελληνισμό σε ζωή επί τόσους αιώνες. Πολλοί την έχουν χαρακτηρίσει οπισθοδρομική, σκοταδιστική, ρομαντική, ακόμα και εμπόδιο και ανάχωμα στην ανάπτυξη και στην «πρόοδο» αυτού του τόπου.

(β) Η δεύτερη είναι η μεγάλη μάζα των Νεοελλήνων. Είναι αυτοί που τα εγκεφαλικά τους αντανακλαστικά έχουν αδρανοποιηθεί από τον καθημερινό βομβαρδισμό των ΜΜΕ της Νέας Τάξης. «Τρώνε» ότι τους σερβίρουν, από ντομάτες που μυρίζουν πετρέλαιο μέχρι τουρκικά σήριαλ και καταπίνουν ανεξέλεγκτα όλη την πνευματική αρρωστημένη θολούρα της νέας εποχής, παρακολουθούνε με θρησκευτική ευλάβεια «survivor», ενώ υποκλίνονται σε κάθε ανώμαλο και εξεζητημένο σύγχρονο πρότυπο που το θεωρούν προοδευτικό και επιτυχημένο.
Γράψτε το Σχόλιο σας
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

Δεν υπάρχουν σχόλια :


Loading...