Ζάεφ: Με τον Τσίπρα φοβόμασταν ότι οι «Πρέσπες» θα μας καθιστούσαν «πολιτικά νεκρούς»

«Σήμερα έχουμε μια θέση στα κεντρικά του ΝΑΤΟ και πολύ σύντομα θα έχουμε το δικαίωμα να ψηφίζουμε. Μία ψήφος για τη Μακεδονία μας, μία ψήφος για τη Μεγάλη Βρετανία, μία ψήφος για
τις Ηνωμένες Πολιτείες, μία για τη Γερμανία… θα είμαστε ίσοι εκεί. Είναι μία μεγάλη τιμή για εμάς», δήλωσε σε συνέντευξή του στους Financial Times.

Όσον αφορά τις ανησυχίες της Ρωσίας για τη διεύρυνση του ΝΑΤΟ, ο κ. Ζάεφ τόνισε ότι δεν αναμένει προβλήματα, καθώς όπως είπε η χώρα του δεν αποτελεί απειλή για κανέναν, προσθέτοντας ότι αντιθέτως, θέλει μεγαλύτερη συνεργασία με τη Μόσχα.

Ο κ. Ζάεφ αναφέρθηκε στους φόβους που είχε ο ίδιος, αλλά και ο Έλληνας πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας ότι η συμφωνία τους θα τους καθιστούσε «πολιτικά νεκρούς». Σημειώνει, όμως, ότι η υποστήριξη στη Συμφωνία των Πρεσπών αυξάνεται και ότι οι πολίτες «ακολουθούν ηγέτες που παίρνουν δύσκολες αποφάσεις».

Όπως είπε χαρακτηριστικά, τη στιγμή των υπογραφών στη Συμφωνία η υποστήριξη στη χώρα του ανερχόταν σε μόνο 17% του πληθυσμού, ενώ τώρα το αντίστοιχο ποσοστό είναι στο 60%.

Σχετικά με την οικονομική προοπτική της χώρας του, είπε ότι αναμένει ένα οικονομικό μέρισμα από τη Συμφωνία με τις κατάλληλες μεταρρυθμίσεις.

loading...

2 thoughts on “Ζάεφ: Με τον Τσίπρα φοβόμασταν ότι οι «Πρέσπες» θα μας καθιστούσαν «πολιτικά νεκρούς»

  1. Γιατι τι νομιζεις αραγε οτι θα καταστειτε?

  2. Δεν ξέρω για σένα κ. Ζέφη αλλά ο Τσίπρας σίγουρα είναι πολιτικά νεκρός.

Comments are closed.