ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΘΑ ΝΟΜΙΖΕΤΕ ΟΤΙ ΧΑΝΕΤΕ, ΕΚΕΙ ΑΝΑΣΤΑΣΙΝ ΚΥΡΙΟΥ ΘΑ ΠΑΡΕΤΕ, ΔΙΟΤΙ Ο ΚΥΡΙΟΣ ΜΟΝΟΝ ΝΑ ΑΝΑΣΤΑΙΝΕΙ ΞΕΡΕΙ…

Ο ΓΕΡΟΝΤΑΣ ΜΑΣ ΔΕΙΧΝΕΙ ΤΗΝ ΠΑΡΗΓΟΡΙΑ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΜΑΣ



Κοινοποιεί ο Γεωκών
Παιδιά μου, που ξέρετε ποιος μπορεί να αντέξει αυτά που έρχονται: τους αδυνάμους , αυτήν την εποχή, Ο Χριστός θα τους πάρει. 

Τα δώρα Του Κυρίου δεν μπορείτε να τα αντιληφθείτε αμέσως, εκεί που θα νομίζετε ότι χάνετε, εκεί ανάστασιν Κυρίου θα πάρετε, διότι Ο Κύριος μόνον να ανασταίνει ξέρει,

Όμως έτσι όπως Ο Χριστός Το ξέρει αυτό έτσι και εσείς να κρατήσετε την ψυχήν σας ζωντανή , για να μπορέσουν Ο Θεός Πατέρας και Ο Υιός να την αναστήσουν, όπως Αυτοί ξέρουν 
Γνωρίζετε καλά παιδιά μου την λέξιν Ανάστασις, είναι η λέξις της πνοής, της ζωής και της αιώνιας υπάρξεως, διότι αιώνιος είναι Ο Ουράνιος Πατέρας. 
Έτσι είναι τα δώρα Του Χριστού για όλους εσάς που κατοικείτε στο ακατοίκητο, στο προσωρινά κατοικούμενο. 
Η θέση , παιδιά μου, μετά το προσωρινό, είναι στα δεξιά Του Χριστού και στα δεξιά Του Θεού Πατέρα σας, τα δώρα και οι χάρες και οι αρετές που σας διδει Ο Πατέρας είναι αιωνίου προελεύσεως για εσάς. 
Όμως εσείς παιδιά μου, προσέξτε μην τις κάνετε χρόνιες, να τις παραλάβετε και να τις παραδώσετε, μαζί με εσάς, στην αιωνιότητα. 
Όταν σας δίδει κάποιος ένα ωραιότατο δώρο , προσπαθείτε να του το ανταποδώσετε, σε μια στιγμή, δική του πλέον, τότε για Τον Ουράνιο Πατέρα και για Τον Χριστό, το δώρο σας αυτό είναι η καθαρή ψυχή σας και η πίστη σας και η ταπεινότητα σας και μηδέν εγωισμός! 






loading...

39 thoughts on “ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΘΑ ΝΟΜΙΖΕΤΕ ΟΤΙ ΧΑΝΕΤΕ, ΕΚΕΙ ΑΝΑΣΤΑΣΙΝ ΚΥΡΙΟΥ ΘΑ ΠΑΡΕΤΕ, ΔΙΟΤΙ Ο ΚΥΡΙΟΣ ΜΟΝΟΝ ΝΑ ΑΝΑΣΤΑΙΝΕΙ ΞΕΡΕΙ…

  1. ΥΠΗΡΞΕ Ο ΧΡΙΣΤΟΣ ;

    "Ιστορικά, είναι πολύ αμφίβολο ότι ο Ιησούς υπήρξε. Αλλά και να υπήρξε, το σίγουρο είναι ότι δεν ξέρουμε σχεδόν τίποτα γι' αυτόν".
    Μπέρτραντ Ράσελ (Βρετανός Μαθηματικός και Φιλόσοφος.

    Για τη ζωή του Ιησού δεν υπάρχουν σημαντικές πληροφορίες, εκτός των Ευαγγελίων, τα οποία όμως γράφτηκαν πολύ αργότερα, έχουν αντιφάσεις, υπέστησαν πολλές αλλοιώσεις και προσθαφαιρέσεις, έχουν εξωλογικές αναφορές και δεν θεωρούνται ιστορικά συγγράμματα.

    Παρ΄ ότι την εποχή που υποτίθεται ότι έζησε ο Ιησούς, αλλά και την αμέσως μετά, υπήρχαν τουλάχιστον 40 γνωστοί ιστορικοί και συγγραφείς (μεταξύ των οποίων ο Πλούταρχος, ο Διονύσιος ο Αλικαρνασσεύς, ο Αρριανός, ο Παυσανίας, ο Φίλων ο Αλεξανδρεύς κ.ά.), εν τούτοις ΚΑΝΕΝΑΣ απ΄ αυτούς δεν τον μνημόνευσε.

    Οι λιγοστές πληροφορίες από εξωβιβλικές πηγές, όπως τα έργα των Σουητώνιου, Ιώσηπου και Τάκιτου ή το Ταλμούδ, δεν είναι σύγχρονες του Ιησού και αναφέρονται έμμεσα σ΄ αυτόν, χωρίς να δίνουν αξιόλογες πληροφορίες, κυρίως όμως, θεωρούνται πολύ αμφίβολης εγκυρότητας.

    Ο Φίλων ο Αλεξανδρινός (Philo Alexandrinus, ~20 π.Χ.- 54 μ.Χ.), Εβραίος φιλόσοφος με θαυμασμό προς τον ελληνικό πολιτισμό, έγραψε σημαντικά ιστορικά και φιλοσοφικά έργα, αλλά δεν αναφέρει ΤΙΠΟΤΑ για τον Ιησού και τη διδασκαλία του.

    Ο διακεκριμένος στωικός φιλόσοφος Σενέκας που έζησε τον 1ο χριστιανικό αιώνα, αν και εκφράζει στα έργα του φιλοσοφικές απόψεις που δεν διαφέρουν σημαντικά από αυτές του χριστιανισμού και γι΄ αυτό επαινείται από τους πατέρες Τερτυλλιανό και Ιερώνυμο, δεν κάνει στα έργα του καμία αναφορά στον Ιησού και στους χριστιανούς, παρότι σχολιάζει επιπτώσεις στην πολιτική της Ρώμης από διάφορα σημαντικά και ασήμαντα γεγονότα της εποχής.

    Ο Ιώσηπος Φλάβιος (Josephus Flavius, 37-100 μ.Χ.), στρατιωτικός και ιστορικός με αριστοκρατική καταγωγή. Στα βιβλία του "Πόλεμος των Ιουδαίων" και "Ιουδαϊκές Αρχαιότητες" περιγράφει ο Ιώσηπος με λεπτομέρειες διάφορα περιστατικά από την απώτερη και πρόσφατη ιστορία του λαού του, αναφέρεται σε διάφορες εβραϊκές αιρέσεις κτλ., δεν κάνει όμως ΚΑΜΙΑ αναφορά σε χριστιανούς. Σε κάποιο σημείο των "Ιουδαϊκών Αρχαιοτήτων" αναφέρεται όμως απρόσμενα και μάλλον επαινετικά στη δραστηριότητα κάποιου Ιησού τον οποίο αποκαλεί "μεσσία". Θεωρείται βέβαιο ότι η αναφορά αυτή
    προστέθηκε μεταγενέστερα από κάποιον άγνωστο και σ αυτό συμφωνούν όλοι οι ιστορικοί.

    Ο Ιησούς λοιπόν για την επιστήμη είναι πρόσωπο ανύπαρκτο. Δεν ανήκει στην ιστορία, αλλά στην πίστη.

  2. https://youtu.be/vnP63yaGilQ

    Είναι η Ανάσταση του Ιησού Χριστού ιστορικό γεγονός;
    Μεταξύ των Μυροφόρων αναφέρονται στα Ευαγγέλια (Ματθ. κη’,1 κ.εξ., Μαρκ. ιστ,1 κ.εξ., Λουκ. κδ,1 κ.εξ., Ιω. κ,1 κ.εξ.):
    η Μαρία η Μαγδαληνή
    η Μαρία του Κλωπά, μητέρα του απόστολου Ιακώβου του μικρού
    η Σαλώμη, σύζυγος του Ζεβεδαίου και μητέρα των αποστόλων Ιακώβου και Ιωάννου
    και η Ιωάννα του Χουζά, επιτρόπου του βασιλιά Ηρώδη.

    Στον τάφο πηγαίνουν:
    Τρεις γυναίκες στον Μάρκο.
    Δυο γυναίκες στον Ματθαίο.
    Πολλές στον Λουκά.
    Μία μόνο στον Ιωάννη.

    Συναντούν:
    Έναν νέο στον Μάρκο.
    Έναν άγγελο στον Ματθαίο.
    Δυο άνδρες στον Λουκά.
    Κανέναν στον Ιωάννη.

    Χρειάστηκαν δηλαδή τέσσερις διαφορετικές απόψεις για να περιγράψουν π.χ. την υποτιθέμενη ανάσταση του Ιησού, στην οποία οι συγγραφείς υποτίθεται πως ήταν αυτόπτες μάρτυρες;

    Αλήθεια, ποιό από όλα αυτά τα σενάρια μπορεί να είναι αληθινό; Γιατί το να είναι όλα αληθινά είναι αδύνατο. Το μεγαλύτερο θαύμα, το μεγαλύτερο γεγονός της χριστιανοσύνης, την Ανάσταση του Ιησού, δεν την είδε κανείς ακόμα και στα ίδια τα Ευαγγέλια.

    Το γεγονός ότι δεν υπάρχει αντίστοιχη ιστορική μαρτυρία της εποχής για να επιβεβαιώσει κάτι από τα φανταστικά αυτά γεγονότα, που σύμφωνα με τα Ευαγγέλια είχαν ταράξει την Ιερουσαλήμ, την Γαλιλαία, αλλά και όλη την περιοχή, ούτε καν ιστορικά στοιχεία της έστω ύπαρξης κάποιου από όλους αυτούς, μας δείχνει το μέγεθος της παραπλάνησης που έχει πάθει ένα μεγάλο μέρος της ανθρωπότητας ακόμα και σήμερα.

  3. VRE ILITHIE!!! AFU DEN ANASTITHIKE O IDIOS, POS THA ANASTISI ALUS??? ITAN ENAS PU DIA TIAKONTA ARGIRIA DEHTIKE NA PARISTANI TO THEO PU STO PEHNIDI ITAN KE I STAVROSI MA DEN TU TO IPAN KE TIN PATISE OPU KE EGINE AGELOS TU SATANA GI MERIKA ARGIRIA!!!!!!!! OPOS KE ESI!!!!!!! ILITHIE TREHIS PISO APO TUS RASOFORUS SATANISTES KE POLITIKUS GIA ARGIRIAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  4. https://www.pare-dose.net/5574

    Ο Πέτρος είναι σαφής, ότι «τοῦτον ὁ θεὸς ἤγειρεν τῇ τρίτῃ ἡμέρᾳ καὶ ἔδωκεν αὐτὸν ἐμφανῆ γενέσθαι οὐ παντὶ τῷ λαῷ ἀλλὰ μάρτυσιν τοῖς προκεχειροτονημένοις ὑπὸ τοῦ θεοῦ ἡμῖν οἵτινες συνεφάγομεν καὶ συνεπίομεν αὐτῷ μετὰ τὸ ἀναστῆναι αὐτὸν ἐκ νεκρῶν» (Πράξεις Αποστόλων, 10:40-41).
    Εμφανιζόταν σε ανθρώπους «προκεχειροτονημένοις», δηλαδή σε «προσδιορισμένους», «προκαθορισμένους» από τον Θεό. Και αυτοί ήταν οι απόστολοι. Το «οἵτινες συνεφάγομεν καὶ συνεπίομεν αὐτῷ», δηλώνει τον κύκλο των ακολούθων που είχαν στενές επαφές με τον Ιησού.
    Το γιατί δεν εμφανίστηκε σε όλους, ή στο ιουδαϊκό ιερατείο της εποχής, ή στους Ρωμαίους, είναι ένα ερώτημα που απασχόλησε διανοούμενους όπως τον Πορφύριο. Ο Πορφύριος το θέτει ως εξής…
    Υπάρχει και άλλο ένα επιχείρημα, εννοώ το ζήτημα της πολυσυζητημένης ανάστασής του, που μπορεί να αποδείξει σαθρή τη δοξασία αυτή. Για ποιον λόγο ο Ιησούς μετά τον θάνατο και την ανάστασή του, όπως λέτε, δεν εμφανίστηκε στον Πιλάτο, που τον καταδίκασε ενώ έλεγε ότι δεν είχε διαπράξει τίποτε που ν’ αξίζει τη θανατική ποινή; Ή γιατί δεν εμφανίστηκε στον Ηρώδη, τον βασιλιά των Ιουδαίων, ή στον αρχιερέα της ιουδαϊκής φυλής ή σε πολλούς και αξιόπιστους ανθρώπους και ιδίως στη Σύγκλητο και το λαό της Ρώμης; Θα τους έκανε έτσι να θαυμάσουν τα έργα του και συνεπώς να μην καταδικάσουν με ομόφωνη απόφαση σε θάνατο τους πιστούς του ως ασεβείς.
    Αντίθετα, εμφανίστηκε στην Μαρία τη Μαγδαληνή, μια γυναίκα του λαού που καταγόταν από ένα κακομοιριασμένο χωριουδάκι και η οποία κάποτε είχε κυριευθεί από εφτά δαιμόνια. Και μαζί με αυτήν εμφανίστηκε και σε μίαν άλλη Μαρία, ασήμαντη χωριάτισσα και αυτή, και σε λιγοστούς άλλους, όχι και τόσο σπουδαίους. Και τούτο παρότι, κατά τα λεγόμενα του Ματθαίου, είχε ήδη πει στον αρχιερέα των Ιουδαίων· «Θα δείτε τον Υιό του ανθρώπου να κάθεται στα δεξιά του παντοδύναμου θεού και να έρχεται μέσα σε νεφέλες». Πραγματικά, αν εμφανιζότανε σε διακεκριμένους ανθρώπους, μέσω αυτών θα πίστευαν όλοι και κανένας δικαστής δεν θα καταδίκαζε τους πιστούς του ως επινοητές αλλόκοτων μύθων. Διότι ούτε στον Θεό βέβαια αρέσει αλλά ούτε και σε κανέναν σκεπτόμενο άνθρωπο το ότι οι πολλοί τιμωρήθηκαν με τον χειρότερο τρόπο εξαιτίας του

    Ο απόστολος Παύλος επιπρόσθετα δηλώνει ότι ο αναστημένος Χριστός εμφανίστηκε σε πολλές περιπτώσεις στους μαθητές Του, και ότι πάνω από 500 μαθητές τον είδαν. Για 40 ημέρες και όλες τις ώρες, μιλούσε μαζί τους, έφαγε μαζί τους, τους συμβούλευε, προχωρούσαν μαζί κ.λπ. Οι ίδιοι αυτοί μαθητές με την απαράμιλλη διδασκαλία τους και τα θαύματα που με τη δύναμη της Χάρης Του έκαναν, τράβηξαν ως ζωντανοί μαγνήτες χιλιάδες ψυχές στην σωτήρια αλήθεια της Εκκλησίας.

    (Απόσπασμα 64)
    Ο Κέλσος, επισημαίνοντας την αντίφαση, λέει· «Όλοι τον είδαν να τιμωρείται, ένας όμως τον είδε αναστημένο· το αντίθετο όμως από αυτό θα έπρεπε», εννοώντας ότι εφόσον τιμωρήθηκε και πέθανε ενώπιον του λαού, ενώπιον του λαού έπρεπε να εμφανιστεί και μετά την «ανάστασή» του.

    ΤΙ ΔΟΥΛΕΙΑ ΕΧΕΙ Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΜΕ ΤΗΝ ΕΒΡΑΙΚΗ ΜΥΘΟΛΟΓΙΑ ???

  5. Υπήρξε όντως ο Ιησούς Χριστός; Υπάρχει κάποια ιστορική απόδειξη για τον Ιησού Χριστό;
    Ερώτηση: Υπήρξε όντως ο Ιησούς Χριστός; Υπάρχει κάποια ιστορική απόδειξη για τον Ιησού Χριστό;

    Απάντηση: Συνήθως, όταν διατυπώνεται αυτή η ερώτηση, το πρόσωπο που ρωτά, περιορίζει την ερώτηση «εκτός της Αγίας Γραφής». Εμείς δεν ασπαζόμαστε τη θεωρία ότι η Αγία Γραφή δεν μπορεί να θεωρηθεί πηγή αποδείξεων για την ύπαρξη του Ιησού Χριστού. Η Καινή Διαθήκη περιλαμβάνει εκατοντάδες αναφορές στον Ιησού Χριστό. Υπάρχουν αυτοί που τοποθετούν την συγγραφή των Ευαγγελίων στον 2ο αιώνα μ.Χ. -100+ χρόνια μετά απ’ τον θάνατο του Χριστού. Ακόμα κι αν αυτό είναι το ζήτημα (στο οποίο αντιτιθέμεθα καθέτως), όσον αφορά τα ιστορικά στοιχεία, γραπτά που συγγράφτηκαν εντός 200 χρόνων από τότε που έλαβαν χώρα τα γεγονότα, θεωρούνται ιδιαίτερα αξιόπιστα στοιχεία. Επί πλέον, η συντριπτική πλειοψηφία των μελετητών (Χριστιανών και μη) θα συμφωνούσαν ότι οι επιστολές του Αποστόλου Παύλου (τουλάχιστον οι περισσότερες) συγγράφτηκαν από τον ίδιο στα μέσα του 1ου αιώνα μ.Χ. –λιγότερο από 40 χρόνια μετά τον θάνατο του Ιησού. Όσο αφορά τα ιστορικά στοιχεία των αρχαίων συγγραμμάτων, αυτά αποτελούν ισχυρή απόδειξη της ύπαρξης ενός άντρα με το όνομα Ιησούς στο Ισραήλ κατά τις αρχές του πρώτου αιώνα μ.Χ.

  6. Είναι επίσης σημαντικό ν’ αναγνωρίσουμε ότι το 70 μ.Χ. οι Ρωμαίοι εισέβαλαν και κατέστρεψαν την Ιερουσαλήμ και το μεγαλύτερο μέρος του Ισραήλ γενικότερα, εξολοθρεύοντας τους κατοίκους. Ολόκληρες πόλεις κυριολεκτικά κατακάηκαν! Δεν θα έπρεπε λοιπόν να μας εκπλήσσει το γεγονός ότι πολλά από τα στοιχεία της ύπαρξης του Ιησού πιθανόν καταστράφηκαν. Πολλοί από τους αυτόπτες μάρτυρες του Ιησού θα πρέπει να σκοτώθηκαν. Αυτά τα γεγονότα πιθανότατα περιόρισαν τον αριθμό των επιζώντων αυτοπτών μαρτύρων, που θα μπορούσαν να ομολογήσουν για τον Ιησού.

    Λαμβάνοντας υπ’ όψιν ότι η διακονία του Ιησού ήταν ιδιαίτερα περιορισμένα σε μια σχετικά ασήμαντη περιοχή στην άκρη της Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας, εκπληκτικά μεγάλος αριθμός πληροφοριών μπορεί να αντληθεί γι’ Αυτόν, από κοσμικές ιστορικές πηγές. Μερικά από τα πιο σημαντικά ιστορικά στοιχεία για τον Ιησού περιλαμβάνονται στα ακόλουθα:

    Ο Ρωμαίος Τάκιτος του 1ου αιώνα, ο οποίος θεωρείται ένας απ’ τους πιο αξιόπιστους ιστορικούς του αρχαίου κόσμου, αναφέρει τους προληπτικούς «Χριστιανούς» ,που πήραν το όνομά τους από τον Christus, η λατινική ονομασία για τον Χριστό, που υπέφερε από τον Πόντιο Πιλάτο κατά την βασιλεία του Τιβέριου. Ο Σουετώνιος, αρχιγραμματέας του Αυτοκράτορα Αδριανού, έγραψε ότι υπήρχε ένας άντρας ονομαζόμενος Χριστός που έζησε κατά τη διάρκεια του 1ου αιώνα (Annals 15.44.

    Ο Ιωσήφ Φλάβιος είναι ο γνωστότερος Ιουδαίος ιστορικός. Sto Antiquities αναφέρεται τον Ιάκωβο, «τον αδερφό του Ιησού, που ονομάστηκε Χριστός». Υπάρχει εκεί ένα αμφιλεγόμενο απόσπασμα (18:3) που λέει, «Περίπου εκείνον τον καιρό, υπήρχε κάποιος Ιησούς, ένας σοφός άνθρωπος, αν είναι επιτρεπτό να τον ονομάσουμε άνθρωπο. Διότι Αυτός έκανε εκπληκτικά κατορθώματα… Αυτός ήταν [Ο] Χριστός… αυτός εμφανίστηκε σ` αυτούς ζωντανός ξανά την Τρίτη ημέρα, καθώς οι θεϊκοί προφήτες προείπαν. Αυτά και άλλα δέκα χιλιάδες θαυμαστά πράγματα σχετικά με Αυτόν.» Σε ένα άλλο απόσπασμα διαβάζουμε «Εκείνο τον καιρό υπήρχε ένας σοφός άνθρωπος, ονομαζόμενος Ιησούς. Η διαγωγή Του ήταν καλή και ήταν γνωστός ως ευσεβής. Πολλοί εκ των Ιουδαίων και εκ των άλλων εθνών έγιναν μαθητές Του. Ο Πιλάτος Τον καταδίκασε σε σταυρικό θάνατο. Αλλά όσοι είχαν γίνει μαθητές Του, δεν εγκατέλειψαν τη διδασκαλία Του. Ανέφεραν ότι Αυτός εμφανίστηκε σ’ αυτούς τρεις μέρες μετά τη σταύρωσή Του, και ότι ήταν ζωντανός. Σύμφωνα μ’ αυτά, πιθανόν Αυτόν να ήταν ο Μεσσίας, Του οποίου τα θαύματα οι προφήτες είχαν εξιστορήσει.»

  7. Ο Ιούλιος Αφρικανός αναφέρει τον ιστορικό Θάλλο σε μια αντιπαράθεση σχετικά με το σκοτάδι που ακολούθησε τη σταύρωση του Χριστού (Extant Writings, 18).

    Ο Πλίνος ο νεότερος, στις Επιστολές 10:96, κατέγραψε πράξεις λατρείας των πρώτων Χριστιανών, συμπεριλαμβανομένου του γεγονότος ότι οι Χριστιανοί λάτρευαν τον Ιησού ως Θεό και ήταν πολύ ηθικοί, και περικλείει μια αναφορά στα γεύματα αγάπης και στο Δείπνο του Κυρίου.

    Στο Βαβυλωνιακό Ταλμούδ (Sanhedrin 43a) επιβεβαιώνεται η σταύρωση του Ιησού την Παραμονή του Πάσχα, και οι κατηγορίες εναντίον Του ότι διέπραττε μαγείες και ενθάρρυνε τους Ιουδαίους να αποστατήσουν.

    Ο Λουκιανός …………………. ήταν ένας Έλληνας συγγραφέας του 2ου αιώνα ο οποίος αναγνωρίζει ότι ο Χριστός λατρευόταν από τους Χριστιανούς, εισήγαγε νέες διδασκαλίες, και σταυρώθηκε γι’ αυτό. Αναφέρει ότι οι διδασκαλίες του Ιησού, περιλαμβάνουν την αδελφότητα των πιστών, την σημασία της μεταστροφής και την αναγκαιότητα της άρνησης άλλων θεών. Οι Χριστιανοί έζησαν σύμφωνα με τους νόμους του Ιησού, πίστεψαν ότι απέκτησαν αιώνια ζωή, και χαρακτηριστήκαν από την περιφρόνηση για τον θάνατο, την εθελοντική αφοσίωση και την απάρνηση των υλικών αγαθών.

  8. Ο Mara Bar-Serapion επιβεβαιώνει ότι Ιησούς θεωρείτο ότι ήταν ένας σοφός και ευσεβής άντρας, από πολλούς θεωρείτο Βασιλιάς του Ισραήλ, θανατώθηκε από τους Ιουδαίους και συνέχισε να ζει μέσω της διδασκαλίας των οπαδών Του.

    Έπειτα έχουμε τα συγγράμματα των Γνωστικών (Το Ευαγγέλιο της Αλήθειας, Τα απόκρυφα του Ιωάννη, Το Ευαγγέλιο του Θωμά, Πραγματεία περί Ανάστασης, κτλ.) τα οποία, όλα αναφέρουν τον Ιησού.

    Στην πραγματικότητα, μπορούμε να επαναδομήσουμε τα Ευαγγέλια μόνο από τις μη-Χριστιανικές πηγές των πρώτων χρόνων: Ο Ιησούς ονομάστηκε «Ο Χριστός» (Josephus), έκανε «μαγεία», οδήγησε τον Ισραήλ σε νέα διδασκαλίες, και κρεμάστηκε κατά το Πάσχα γι’ αυτούς (Βαβυλωνιακό Ταλμούδ) στην Ιουδαία (Τάκιτος), αλλά ισχυρίστηκε ότι είναι Θεός και ότι θα επέστρεφε (Ελιέζερ) τα οποία και οι οπαδοί Του πίστεψαν-λατρεύοντας Αυτόν ως Θεό (Πλίνος ο νεότερος).

    Συμπερασματικά, υπάρχει πλήθος στοιχείων υπέρ της ύπαρξης του Ιησού Χριστού, τόσο στην κοσμική όσο και στην Βιβλική ιστορία. Ίσως η μεγαλύτερη απόδειξη ότι ο Χριστός όντως υπήρξε, είναι το γεγονός ότι κυριολεκτικά χιλιάδες Χριστιανοί κατά τον πρώτο αιώνα μ.Χ. συμπεριλαμβανομένου των 12 Αποστόλων, ήταν πρόθυμοι να δώσουν την ζωή τους σαν μάρτυρες για τον Ιησού Χριστό. Οι άνθρωποι θα πέθαιναν γι’ αυτό που πιστεύουν ότι είναι αλήθεια, αλλά κανείς δεν θα πέθαινε για κάτι που ξέρει ότι είναι ψέμα.

  9. *****************************************************
    Είναι … έτσι, όπως τα λες.
    Επειδή για τη ζωή του Σωκράτη έγραψαν οι μαθητές του, άρα ο Σωκράτης δεν υπήρξε !!!
    Επειδή για τη ζωή του Χριστού έγραψαν οι μαθητές του, άρα δεν υπήρξε !!!
    ***************************************************

  10. ********************************************************
    Είναι … έτσι, όπως τα λες.
    Οι σύγχρονοι του Αλκιβιάδη λένε άλλοι μεν ότι τις Ερμές τις έκοψε ο Αλκιβιάδης, άλλοι όμως λένε ότι δεν τις έκοψε ο Αλκιβιάδης.
    Άρα είναι παραμύθι το θέμα της κοπής των Ερμών !!!
    **************************************************

  11. 12.51
    ΤΟ "ΕΛΛΗΝΑΣ" ΕΙΝΑΙ ΤΙΤΛΟΣ ΤΙΜΗΣ.
    ΘΑ ΣΕ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΑ ΝΑ ΜΗΝ ΑΝΑΦΕΡΕΣΑΙ ΣΕ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΝΩΤΕΡΑ ΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ ΣΟΥ, ΟΠΩΣ Ο ΣΩΚΡΑΤΗΣ.

    ΓΙΑ ΝΑ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΝΑ ΣΟΥ ΜΑΘΕΙ ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ "ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΚΕΨΗ", ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΥΠΟΜΟΝΗ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΑΜΦΙΒΟΛΟ ΑΝ ΘΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙΣ ΚΑΤΙ.

    ΠΡΟΣΚΥΝΑ ΤΩΡΑ ΑΒΡΑΑΜ, ΙΣΑΑΚ, ΛΩΤ.

  12. ***********************************************
    Είναι … έτσι, όπως τα λες.
    Έπρεπε να επανεμφανιστεί και να επαναλάβει τις διδασκαλίες του και τα θαύματα ενώπιον του λαού, γιατί ο λαός, που είδε ένα σωρό θαύματα και το θαύμα της ανάστασης του Λαζάρου και δεν πίστευσε, εάν έβλεπε έ ν α ακόμα θ α ύ μ α, αυτός ο λαός θα γινόταν … πιο πιστός και από τον πιστό !!!
    ****************************************************

  13. Ένας επιστήμονας μιλά για την επιστήμη του, αν είναι γιατρός για ασθένειες και θεραπίες,
    αν είναι αστροφυσικός για το σύμπαν με τα δις εκτ γαλαξίες του και πως δημηουργήθηκαν,
    ο βιολόγος, ο μαθηματικός κλπ το ίδιο, αυτοί οι ποντικοί σιωνιστές ευαγγελιστές που
    τα έμαθαν παπαγαλίστηκα μελετώντας Ελληνικά συγραμματα, δεν αναφέρουν τίποτα
    σχετικό να είπε ούτε ο θεός ούτε ο ντεμέκ γιος του που γεννηθεηκε μέσω ενός κρίνου!
    Και καίνε στην πυρά όποιος λέει η γη είναι στρογγυλή!!!

    Μα για σταματάτε ρε θρησκόπληκτα γίδια, για θεό μιλάμε, όχι για τον Μιλτιάδη!
    Δεν θα αναφερθώ στις σφαγές που ακουλούθησαν για να πιστέψουν οι άνθρωποι
    ότι πράγματι αυτή είναι η σωστή πίστη ανάμεσα σε άλλες 20 χιλ.

    Ο χριστιανισμός με την σκοταδιστική ασιατική του θεώρηση, με μίσος για τον άνθρωπο
    και την διαφορετικότητα, είναι ότι αισχρότερο έχει επιβληθεί στην ανθρωπότητα.-

  14. ******************************************************
    Ο Σωκράτης θανατώθηκε από Έλληνες, στους οποίους δεν άρεσε η αντίληψη του Σωκράτη περί θεών.
    Το όνομα του Έλληνα είναι ιερό. Οι οπαδοί όμως της παγκοσμιοποίησης είτε από άγνοια, είτε επειδή έγιναν θύματα της προπαγάνδας, δεν σέβονται το όνομα του Έλληνος και το ελληνικό γένος.
    Μερικοί τον ηρωικό, τον Ορθόδοξο και δοξασμένο Κολοκοτρώνη δεν τον θεωρούν ΈΛΛΗΝΑ. Γιατί; Γιατί πολέμησε για την Ορθοδοξία και την Ελλάδα !!!

    Κολοκοτρώνης:
    "Πρέπει να φυλάξετε την πίστη σας και να τη στερεώσετε, διότι,
    όταν επιάσαμε τα άρματα, είπαμε πρώτα υπέρ Πίστεως κι ύστερα
    υπέρ Πατρίδος".

    Ερώτημα:
    Εσύ τιμάς τον Έλληνα; Τιμάς τον Κολοκοτρώνη;
    Απάντησέ μου.
    *******************************************************

  15. Αν τα είπε αυτά, πολύ καλά έκανε για να παρακινήσει τον λαό.
    Αλλά τα γραφτά που δυστυχώς για τον χριστιανισμό παραμένουν, μας λένε ότι
    το ιερατείο αφόρισε την επανάσταση και όλους τους οπλαρχηγούς, να μη λέμε
    συνέχεια τα ίδια τασούλα, Unknown, ρίκο κοκορίκο, άννα κλπ.

    Τράβα στο κοτέστη σου τώρα ρε κοτόπουλο χωρίς ληρί!

  16. Τον Έλληνα, τον μέγα ΣΩΚΡΑΤΗ, τον αφάνισαν από τη ζωή εκείνοι που πίστευαν στους 12 θεούς του Ολύμπου. Έναν πανάξιο ΕΛΛΗΝΑ τον εξόντωσαν με φρικτό θάνατο.

  17. ΚΑΛΑ ΕΣΕΝΑ Σ' ΕΧΟΥΜΕ ΜΑΘΕΙ ΤΙ ΚΑΠΝΟ ΦΟΥΜΑΡΕΙΣ
    ΟΤΑΝ ΑΚΟΥΣ ΓΙΑ ΧΡΙΣΤΟ ΣΕΛΗΝΙΑΖΕΣΑΙ
    ΟΤΑΝ ΑΚΟΥΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΧΙΤΛΕΡ ΕΥΦΡΑΙΝΕΤΑΙ Η ΚΑΡΔΙΑ ΣΟΥ
    ΑΠΟ ΑΘΕΟ ΧΙΤΛΕΡΙΣΤΗ ΝΑΖΙΣΤΟΜΟΥΤΡΟ ΜΙΣΑΝΘΡΩΠΟ ΠΟΥ ΥΜΝΕΙ ΚΑΙ ΘΑΥΜΑΖΕΙ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΕΚΑΙΓΑΝ ΖΩΝΤΑΝΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΣΕ ΦΟΥΡΝΟΥΣ ΤΙ ΝΑ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΝΑ ΒΓΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΣΤΟΜΑ ΤΟΥ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΧΟΛΗ ΜΙΣΟΣ ΚΑΙ ΒΡΙΣΙΕΣ.
    ΚΑΙ ΚΑΤΗΓΟΡΕΙ ΓΙΑ ΜΙΣΟΣ ΤΟΝ ΧΡΙΣΤΟ ΤΟ ΚΑΘΙΚΙ ΠΟΥ ΤΟΝ ΣΤΑΥΡΩΝΑΝ ΚΑΙ ΑΥΤΟΣ ΣΥΓΧΩΡΟΥΣΕ ΤΟΥΣ ΣΤΑΥΤΩΤΕΣ ΤΟΥ ΕΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΤΑΥΡΟ.
    ΚΑΙ ΜΑΣ ΑΝΑΓΚΑΖΕΙ ΚΑΙ ΠΕΦΤΟΥΜΕ ΚΑΙ ΣΤΟ ΕΠΙΠΕΔΟ ΤΟΥ ΤΟ ΕΛΕΕΙΝΟ ΥΠΟΚΕΙΜΕΝΟ Ο ΨΥΧΟΠΑΘΗΣ ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗΣ.

  18. *********************************************************
    Οι μη αντιπαθούντες την Ορθοδοξία μιλούν συνεχώς για εγκλήματα που διέπραξε η Ορθοδοξία, αλλά δεν μας παρουσιάζουν καμιά ιστορική πηγή που να αναφέρεται στις χιλιάδες ή εκατομμύρια ανθρώπων που υπήρξαν θύματα των Ορθοδόξων χριστιανών.

    Οι ιστορικές πηγές ομιλούν για τα θύματα του Χίτλερ,
    για τα θύματα του Πελοποννησιακού πολέμου,
    για τα θύματα του Στάλιν ή του Μάο.
    Δεν μιλούν για θύματα της Ορθοδοξίας.
    *********************************************************

  19. Έτσι ήταν οι νόμοι τότε, όποιος παραβατούσε η στην εξορία,
    η στον θάνατο. Σε άλλες χώρες τους έτρωγαν κι'όλας!

    Την μαρία λχ, επιδή γκαστρωθεικε χωρίς να την φιλίση ο 80άρης γιουσούφ,
    την πήγαιναν για λιθοβολισμό, αυτή ήταν η ποινή για της μιχάληδες,
    αλλά στο παρά πέντε την γλύτωσε το κοριτσάκι γιατί επενέβη ένας ραβίνος
    και υποστήριξε ότι η εν λόγω κορασίδα ήταν από την γενιά των δαβίδ!

    Και σιγά μη σε έκοψε ο θάνατος του Σωκράτη, ευκαιρεία βρίσκεις
    να βρίσεις τους Έλληνες, κωλοεβραιε!

    Τους 17 χιλ σφαγμένους Έλληνες σε ιπποδρόμιο της Θεσσαλονίκης από το τέρας
    τον θεοδόσιο το δικαιολογείτε, για τον Σωκράτη, κλωτσάτε, δεν τους δικασν
    οι Θεοί, οι νόμοι τους δικασαν, εβραϊκό στουρνάρι.

  20. Αλλά, οι ιστορικές πηγές μιλούν για τον χριστό, για την παναγία, για τον μωησή
    που παίρνει διαταγές από τον γιαχβέ να εξολοθρέψει λαούς και τα μωρά τους.

    Για πες ρε unknown, για δείξε μας μια παραμικρή ένδειξη, όχι απόδειξη,
    ένα κουραδάκη, κάτι, γιατί έχεζε ο χριστός έτσι δεν είναι?

  21. ΜΙΑ ΠΑΡΑΜΙΚΡΉ ΈΝΔΕΙΞΗ ΡΕ ΚΑΡΑΜΑΛΆΚΑ!!!

  22. ******************************************************
    Εσύ άραγε νογάς;;;;;;;;
    Στον ιππόδρομο υπήρξε κανένα θρησκευτικό θέμα ή θέμα πίστης και τους έσφαξε ο Θεοδόσιος;;;;;;;
    Διάβασε πρώτα αυτό το ιστορικό γεγονός και μετά άνοιξε το στόμα σου.
    Διάβασε και τι του επιφύλαξε του Θεοδοσίου ο Ορθόδοξος επίσκοπος Θεσσαλονίκης για το έγκλημα που διέπραξε.
    **********************************************

  23. Αυτος ο ζαγλιαρης δεν μπορει να απαντησει σε κατι συγκεκριμενο. Λεει συνεχως αλλα λογια ν' αγαπιομαστε. Ασε που αυτά που λεει ειναι εντελως εξω απο τις ιστορικες πηγες ή ασχετα με την καινη διαθηκη.

  24. Δεν απάντησε ακόμη, εάν τιμά τον Κολοκοτρώνη, αυτόν τον ανυπέρβλητο γίγαντα που αγωνίστηκε για την Ελλάδα και την Ορθοδοξία.

  25. @ unknown
    Ασφαλώς και ήταν θέμα πίστης, οι σφαγιασθέντες
    Έλληνες αρνούνταν να προσκυνήσουν τον γιαχβέ.
    Πριν δύο μήνες το ανθελληνικό τέρας ο γιανόπουλος υμνούσε τον θεοδόσιο
    και όταν του έκανα παρατήρηση πέσατε όλοι να με φάτε και εσύ μαζί τους.
    Η Ελλάδα πχ είχε από Καύκασο, Συρία, μέχρι Σικελία, 20 εκτ πολίτες Έλληνες,
    σφαγμοί διωγμοί αλλαγή θρησκευματος στο ισλάμ για να σωθούν και μετά την
    τουρκοκρατία που το ιεράτιο έφερε, μείναμε 1,5 εκτ.

  26. @ 28 Φεβρουαρίου 2019 – 3:09 μ.μ

    Αν τα είπε αυτά, πολύ καλά έκανε για να παρακινήσει τον λαό.
    Αλλά τα γραφτά που δυστυχώς για τον χριστιανισμό παραμένουν, μας λένε ότι
    το ιερατείο αφόρισε την επανάσταση και όλους τους οπλαρχηγούς, να μη λέμε
    συνέχεια τα ίδια τασούλα, Unknown, ρίκο κοκορίκο, άννα κλπ.

    Τράβα στο κοτέστη σου τώρα ρε κοτόπουλο χωρίς ληρί!

  27. ******************************************************
    Εγώ δεν βρίζω, αλλά σου απαντώ με στοιχεία.
    Για τον Σωκράτη έγραψαν οι μαθητές του και δέχεσαι ότι ήταν υπαρκτό πρόσωπο.
    Για τον Χριστό έγραψαν οι μαθητές του και δέχομαι ότι είναι υπαρκτό πρόσωπο.

    Εσύ έχεις το δικαίωμα να θεωρείς αληθινές τις γραφές των μαθητών του Σωκράτη, εγώ όμως δεν έχω το δικαίωμα να θεωρώ αληθινές τις γραφές των μαθητών του Χριστού;
    ***************************************************

  28. ΝΑ ΚΑΙ Ο ΤΟΥΡΚΟΠΡΑΚΤΟΡΑΣ ΑΠΑΤΕΩΝΑΣ ΓΥΦΤΟΣ, Ο ΤΣΑΠΕΛΟΦΑΓΟΣ ΑΡΤΕΜΗΣ ΨΩΡΡΑΣ Η ΓΝΩΣΤΗ ΖΑΓΚΛΑΡΩ, ΤΑ ΕΒΑΛΕ ΠΑΛΙ ΜΕ ΑΥΤΟΝ ΠΟΥ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΤΟ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΦΟΒΗΤΡΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΑΤΑΝΙΣΤΙΚΗ ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ ΤΟΝ ΚΥΡΙΟ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟ. ΑΛΛΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ ΑΛΛΑ Η ΖΑΓΚΛΑΡΩ, ΤΟΝ ΚΥΡΙΟ ΓΙΑΝΟΠΟΥΛΟ ΒΡΙΖΕΙ ΜΕ ΕΝΤΟΛΕΣ ΤΗΣ ΜΙΤ,ΤΟΥ ΣΟΡΟΣ ΚΛΠ.

    Ο ΑΓΙΟΣ ΚΑΙ ΜΕΓΑΣ ΘΕΟΔΟΣΙΟΣ ΔΕΝ ΥΠΗΡΞΕ ΠΟΤΕ ΔΟΛΟΦΟΝΟΣ

    http://www.ksipnistere.com/2018/10/blog-post_362.html

  29. Συγνώμη που έβρισα, αλλά είσαι φοβερά προκλητικός!
    Ο Σωκράτης ΔΕΝ ήταν θεός, συνομίλησαν μαζί του πλήθος κόσμου
    και σύγχρονοι του ιστορικοί μίλησαν για αυτoν, υπάρχουν και αγάλματα.

    Για το χριστό δεν μίλησε κανείς ιστορικός και οι ευαγελιστές έγραψαν διαφορετικά
    πράγματα ο καθένας εκατοντάδες χρόνια αργότερα από το υποτιθέμενο θάνατο του.

    Αλλά το να συγρίνεις τον χριστό με τον Σωκράτη, έναν θεό με έναν φιλόσοφο! Ημμμμμμμ!!!

  30. *****************************************************
    Προς Stergios Z.
    Αυτά που γράφεις δείχνουν ότι αγνοείς πλήρως τα γεγονότα στον ιππόδρομο.

    Στην "Ιστορία του Ελληνικού έθνους" της "Εκδοτικής Αθηνών" ρητά αναφέρεται πως:
    ''Την άνοιξη του 390 ο Θεοδόσιος δημοσίευσε ένα νόμο που τιμωρούσε με θάνατο την ομοφυλοφιλία. Βασιζόμενος στο κείμενο αυτό ο Βουθέριχος ….φυλάκισε έναν δημοφιλή ηνίοχο. Οργισμένος ο όχλος….κατακρεούργησε τον στρατηγό. Ο θυμός που κατέλαβε τον Θεοδόσιο …ήταν τρομερός….και διέταξε να περικυκλώσει ο στρατός τον ιππόδρομο …και να σφάξει όλους τους θεατές. Για την διαταγή μετανόησε, αλλά η ανάκλησή της έφτασε στη Θεσσαλονίκη αφού είχαν σφαγεί 7.000 πολίτες''.

    ''Όταν ο επίσκοπος έμαθε αυτό που συνέβη, εμπόδισε τον αυτοκράτορα να εισέλθει στον ναό και τον επέπληξε, λέγοντας του ότι ήταν ανάξιος να είναι μέλος της Εκκλησίας και να συμμετέχει στα Ιερά Μυστήρια μέχρι να κάνει δημόσια μετάνοια.
    (Παυλίνου, Βίος Αμβροσίου, 7)
    *************************************************

  31. ΜΗΝ ΔΙΝΕΤΑΙ ΑΞΙΑ ΣΤΟΝ ΖΑΓΚΛΑΡΑ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΣΚΟΥΛΙΚΙ ΝΑΖΙ!!

    ΑΠΟΨΕΙΣ ΟΠΩΣ Ο ΧΙΤΛΕΡ ΕΙΝΑΙ Ο ΗΓΕΤΗΣ ΤΗΣ ΧΙΛΙΕΤΙΑΣ ΔΕΝ ΧΩΡΑΝΕ ΣΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ!!

    ΑΥΤΟ ΤΟ ΚΑΘΑΡΜΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ

    ΕΙΝΑΙ ΑΜΟΡΦΩΤΟΣ ΚΑΙ ΟΤΙ ΛΕΕΙ ΤΟ ΞΕΡΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΙΝΕΤΡΝΕΤ Η ΤΟΥ ΤΟ ΜΑΘΑΜΕ ΕΜΕΙΣ!!

    ΔΕΝ ΑΝΕΒΑΖΕΙ ΠΟΤΕ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΠΟ ΚΑΠΟΙΟΝ ΣΟΒΑΡΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΓΙΑΤΙ ΠΟΤΕ ΤΟΥ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΔΙΑΒΑΣΕΙ ΒΙΒΛΙΟ ΟΤΙ ΓΡΑΦΕΙ ΕΙΝΑΙ ΑΝΤΙΓΡΑΦΕΣ ΑΠΟ ΑΡΘΡΑ ΤΟΥ ΚΩΛΟΥ

    ΕΙΝΑΙ ΑΠΛΑ ΕΙΡΩΝΙΚΟΣ ΚΑΙ ΘΕΛΕΙ ΑΠΛΩΣ ΝΑ ΒΡΙΖΕΤΑΙ ΜΕ ΑΛΛΟΥΣ ΚΑΙ ΔΙΑΛΕΞΕ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΝ ΚΑΝΕΙ ΑΥΤΟ!!!

    ΒΡΙΖΕΙ….ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΚΑΜΙΑ ΜΟΝΟ ΕΤΣΙ ΘΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΠΑΡΑΣΙΤΟ ΠΟΥ ΥΜΝΕΙ ΤΟΝ ΝΑΖΙΣΜΟ!!!!!

    ΘΑ ΤΟ ΓΡΑΦΟΥΜΕ ΟΠΟΥ ΣΧΟΛΙΑΖΕΙ!!!

    ΜΗΝ ΤΟΥ ΔΙΝΕΤΑΙ ΠΟΤΕ ΑΠΑΝΤΗΣΗ Η ΑΠΛΩΣ ΑΠΟΚΑΛΕΣΤΕ ΤΟΝ ΣΚΟΥΛΙΚΙ ΝΑΖΙ ΚΑΙ ΤΕΛΟΣ!!
    ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΕ ΚΑΜΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ!
    ΑΠΟΜΟΝΩΣΗ ΤΩΡΑ !!!!!

    ΜΗΝ ΤΟΥ ΑΠΕΥΘΥΝΕΤΕ ΤΟΝ ΛΟΓΟ ΑΦΗΣΤΕ ΤΟΝ ΜΟΝΟ ΤΟΥ ΝΑ ΝΟΜΙΖΕΙ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΟΝΑΖΙ

    ΣΚΑΤΑ ΣΤΟΥΣ ΦΑΣΙΣΤΕΣ!!!!!!!!!

  32. @ Unknown – 3:41

    Σε πρόσφατη ανακάλυψη των σφαγιασθέντων Ελλήνων
    που με δόλο προσελκύστηκαν στον ιππόδρομο, είναι 17,500.
    Προσπερνώ το παραμύθι για τον λόγω που η εκκλησία επικαλείται,
    αλλά αν αυτό συνέβαινε σήμερα, τι θα λέγαμε?

    Το ίδιο είναι σήμερα και χθες!

  33. ΘΑ ΘΕΛΑΜΕ ΝΑ ΔΙΑΦΩΝΗΣΟΥΜΕ ΜΕ ΤΟΥΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΥΣ ΣΤΟ ΑΡΘΡΟ….

    ΟΧΙ ΟΜΩΣ ΟΤΑΝ ΑΥΤΟΣ Ο ΦΑΣΙΣΤΑΣ ΛΕΕΙ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΑΣ ΠΟΥ ΥΜΝΕΙ ΤΟΝ ΑΡΧΑΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ!!

    ΟΧΙ ΣΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ ΣΩΡΡΕΣ ΚΑΙ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΔΕΝ ΧΩΡΑΝΕ!!!

    ΠΡΩΤΑ ΘΑ ΑΣΧΟΛΗΘΟΥΜΕ ΜΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΑΠΟΒΡΑΣΜΑ ΠΟΥ ΚΑΠΗΛΕΥΕΤΑΙ
    ΕΝΑΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ!!!(ΡΕ ΠΑΛΙΟ ΦΑΣΙΣΤΑ!!)
    ΕΝΑΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ ΤΟΝ ΤΕΧΝΩΝ…..
    ΕΝΑΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ ΦΙΛΟΣΟΦΙΑΣ…..

    ΜΗΝ ΑΦΗΝΕΤΑΙ ΤΟΝ ΒΡΩΜΙΑΡΗ ΑΥΤΟΝ ΝΑ ΠΕΡΝΕΙ ΤΟ ΜΕΡΟΣ ΚΑΝΕΝΟΣ
    ΔΕΝ ΑΝΗΚΕΙ ΠΟΥΘΕΝΑ!!!

    ΜΟΝΟ ΝΑΖΙ ΣΚΟΥΛΙΚΙ ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΤΟΝ ΑΠΟΚΑΛΕΙΤΑΙ

    ΜΗΝ ΒΡΙΖΕΤΕ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ ΓΙΑ ΠΑΡΤΥ ΤΟΥ!!!!

    ΠΙΣΤΕΥΕΙ ΣΤΟΝ ΡΑΤΣΙΣΜΟ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΚΑΘΑΡΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΛΕΥΚΗΣ ΦΥΛΗΣ
    Ο ΒΟΡΕΙΟ ΦΑΣΙΣΤΑΣ
    ΕΙΝΑΙ ΜΕ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΕΚΑΨΑΝ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ ΤΟ 40'

    ΚΑΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΑΦΗΣΤΕ ΤΟΝ ΜΟΝΟ ΤΟΥ ΝΑ ΒΓΑΖΕΙ ΧΩΛΕΡΑ!!!!!!

    ΣΚΑΤΑ ΣΤΟΥΣ ΦΑΣΙΣΤΕΣ!!!!!!!!!!!!!!!

  34. ***********************************************
    Γράφεις ό,τι σου κατέβει. Έχεις πλήρη άγνοια της ελληνικής ιστορίας.
    1) Οι μαθητές του Σωκράτη γράφουν για τη ζωή του.
    2) Οι αναφορές των μεταγενεστέρων ανθρώπων γίνονται με αναφορές στα γραπτά των μαθητών του Σωκράτη.
    3) Δείξε μας ένα άγαλμα του Σωκράτη που έφτιαξαν οι σύγχρονοί του. Αυτά τα … αγάλματα τα έφτιαξαν αυτοί που τον έβαλαν να πιεί το κώνειο;

    Βρε, λες ότι είσαι Έλληνας και δεν σου ήλθε ακόμη η επιθυμία να διαβάσεις και να γνωρίσεις τον ελληνικό πολιτισμό;;;;;;;;;;;;;
    ****************************************************

  35. Αχα, σε τσούζει ρε εβραομούνι?
    Αν δήλωνα μαρξιστής θα ειμουν μια χαρά ε?
    Ο μεγαλύτερος ηγέτης τον τελευταίων 1000 χρόνων, ο Αδόλφος!

    Η δημοκρατία πέθανε ρε βλακα στα εργαστήρια των εβραίων μισανθρώπων,
    όπως και ο κομμουνισμός, πανιβλακα, η δημοκρατία απαιτεί πολίτες
    με νόηση, εσύ χλεχλέ ούτε για σαπούνι δεν κάνεις!

  36. Οι Σουηδοί λένε: "Bätre fly illa fakta"
    Σε ελευθερη μετάφραση,
    "καλύτερα τον πουλο όταν τα στηχεία είναι εναντίον σου"

    Δειλέ αναρχοαλήτη.

  37. Flickor var rädd om eran lilla fitta!
    Besser entkommen schlechte fakten!

  38. ΑΚΛΟΝΗΤΑ ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΑ ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΟΥΝ ΟΤΙ Ο ΙΗΣΟΥΣ ΔΕΝ ΥΠΗΡΞΕ ΠΟΤΕ!!!

    Μια σειρά δημοσιεύσεων, αρκετά από τα ιστορικά στοιχεία που αναφέρονται στην εποχή και περί του Ιησού, για να καταλάβουμε ότι δεν υπάρχει κανένα πραγματικό στοιχείο που να επιβεβαιώνει την ιστορικότητά του, όπως μας την δείχνουν τα ούτως ή άλλως αντικρουόμενα Ευαγγέλια, παρά τα κοσμοϊστορικά συμβάντα που έγιναν μπροστά σε τόσες χιλιάδες κόσμο, υποτίθεται όχι μόνο Εβραίων αλλά και Ρωμαίων, που πέρασαν απαρατήρητα από τους ιστορικούς και τα κείμενα της εποχής.

    https://www.pare-dose.net/5579

    https://www.pare-dose.net/5584

    https://www.pare-dose.net/5591

    https://www.pare-dose.net/5601

    https://www.pare-dose.net/5605

    https://www.pare-dose.net/5608

    https://www.pare-dose.net/5611#more-5611

    http://mythikismos.gr/?p=2339

    https://www.pare-dose.net/5574

    Είναι πραγματικά εκπληκτικό πως η ιστορία δεν μας έχει δώσει ούτε μία διαβεβαίωση για τα ακριβή λόγια και έργα του Σωτήρα της ανθρωπότητας… Δεν υπάρχει καμία δήλωση σε όλη την ιστορία ότι κάποιος είδε τον Ιησού ή μίλησε μαζί του. Τίποτα στην ιστορία δεν είναι πιο συγκλονιστικό απο την σιωπή των σύγχρονων συγγραφέων για τα γεγονότα που περιγράφονται στα τέσσερα Ευαγγέλια.” (The Life of Christ, Frederic W. Farrar,Trinity College, Cambridge 1874)

Comments are closed.