Ο ΤΖΟΝ ΜΠΟΛΤΟΝ ΠΑΡΑΔΕΧΤΗΚΕ ΑΝΟΙΧΤΑ ΠΩΣ Η ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΩΝ ΗΠΑ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ


ΝΑ ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΗΠΑ ΑΠΟΚΑΛΟΥΝ "ΔΙΚΤΑΤΟΡΑ" ΤΟΝ ΕΚΛΕΓΜΕΝΟ ΜΕ 70% ΜΑΔΟΥΡΟ


2 ΒΙΝΤΕΟ

Την παραδοχή ότι η Αμερικανική επέμβαση στη Βενεζουέλα γίνεται για το πετρέλαιο έκανε πριν λίγες μέρες ο σύμβουλος εθνικής ασφαλείας
των ΗΠΑ, Τζον Μπόλτον, σε μια δήλωση στο αμερικανικό Fox που προσπεράστηκε από ελληνικά και γενικά τα δυτικά ΜΜΕ.

Ο κορυφαίος σύμβουλος του Τραμπ, ο οποίος χαρακτηρίζεται το πιο ένθερμο ”γεράκι” στη διοίκηση, παραδέχθηκε ότι η Ουάσινγκτον επενδύει έντονα σε πολιτικά αποτελέσματα στο Καράκας ιδίως λόγω των τεράστιων αναξιοποίητων πετρελαϊκών αποθεμάτων της Βενεζουέλας.

Όντως, η Βενεζουέλα έχει τα μεγαλύτερα αποδεδειγμένα αποθέματα πετρελαίου στον κόσμο.

Μιλώντας στην οικοδεσπότη του Fox Business, ο Μπόλτον δήλωσε ότι οι ΗΠΑ έχουν “πολλά που διακυβεύονται” στην πολιτική κρίση της Βενεζουέλας, αναφέροντας συγκεκριμένα το πετρέλαιο της χώρας και το οικονομικό όφελος που θα μπορούσε να φέρει στις ΗΠΑ.

”Θα κάνει μεγάλη διαφορά στις Ηνωμένες Πολιτείες οικονομικά αν μπορούσαμε να έχουμε αμερικανικές πετρελαϊκές εταιρείες να επενδύσουν μέσα και να παράγουν τις δυνατότητες πετρελαίου στη Βενεζουέλα”, είπε ο Μπόλτον.

Ο υπουργός Εξωτερικών της Βενεζουέλας, Jorge Arreaza έγραψε στο twitter:

“Ομολογία: Ο Τζον Μπόλτον επιβεβαιώνει ότι το πραξικόπημα είναι για το πετρέλαιο.”


Jorge Arreaza M


@jaarreaza


Confesión de parte: @AmbJohnBolton confirma que el GOLPE es PETROLERO. Desde el  segundo 48: "HARÁ UNA GRAN DIFERENCIA PARA LOS EEUU ECONÓMICAMENTE si podemos tener empresas petroleras estadounidenses invirtiendo de verdad y produciendo las capacidades petroleras en Venezuela"


Trump's neocon Nat Sec Adviser Bolton: "We're in conversation with major American companies now... It will make a big difference to the US economically if we could have American oil companies really invest in and produce the oil capabilities in Venezuela." grayzoneproject.com/2019/01/29/us-…


Όμως εκτός από το ενδιαφέρον του Μπόλτον να δει την αμερικανική οικονομία να αποκομίζει κέρδος από τους άφθονους φυσικούς πόρους της Βενεζουέλας, και ο ίδιος ο Τραμπ στο παρελθόν έχει υποστηρίξει αλλαγές καθεστώτος σε χώρες πλούσιες σε πετρέλαιο σε όλο τον κόσμο, αλλά μόνο αν ωφεληθούν οι αμερικανικές εταιρείες.


“Ενδιαφέρομαι για τη Λιβύη αν πάρουμε το πετρέλαιο. Αν δεν πάρουμε το πετρέλαιο, δεν υπάρχει κανένα ενδιαφέρον”, είχε πει ο Τραμπ στο Fox το 2012, ένα μήνα μετά την καταστροφική παρέμβαση του ΝΑΤΟ υπό την ηγεσία των ΗΠΑ στη Λιβύη. “Θα σας βοηθήσουμε, αλλά θέλουμε 50% του πετρελαίου σας”, είχε πει σε μια άλλη συνέντευξη για τη Λιβύη.


ΔEΙΤΕ ΤΗΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ KAI TΑ BINTEO ΣΤΟ ΟΙΜΟΣ-ΑΘΗΝΑ


 
loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια :