IncreaseRev

Κύλησε ο τέντζερης και βρήκε το καπάκιΧτες ο πρωθυπουργός στο υπουργικό συμβούλιο κατέθεσε το σχέδιό του να γίνει η χώρα πρότυπο στα δικαιώματα των εργαζόμενων, στο κοινωνικό κράτος, στην υποδοχή επενδύσεων, στο σεβασμό του διεθνούς δικαίου, στην προώθηση της ειρήνης και της φιλίας των λαών στην περιοχή. Προσκαλώντας σε συστράτευση τα στελέχη «από τον σοσιαλδημοκρατικό χώρο και από τη λαϊκή κεντροδεξιά», όπως είπε. Φώναξε το δολοφόνο να τελειώσουν μαζί το έγκλημα, που εκείνος είχε αφήσει στη μέση !

Για όποιον κυκλοφορεί σαν ενεργός πολίτης, η χώρα ζει έναν εργασιακό μεσαίωνα, όπου οι εργοδότες χρησιμοποιούν ανεξέλεγκτα τους εργαζόμενους και ως προς τις αμοιβές και ως προς τα ωράρια και ως προς τις συνθήκες εργασίας, αφού αυτή η κυβέρνηση έχει καταργήσει και τις συλλογικές διαπραγματεύσεις και τις τακτικές επιθεωρήσεις εργασίας. Όλα εξαρτώνται από την ποιότητα του εργοδότη.

Η Παιδεία είναι στο χειρότερο σημείο από καταβολής ελληνικού κράτους, παράγοντας αμόρφωτους, εξ αιτίας της αδυναμίας των καθηγητών να ελέγξουν τις τάξεις των σχολείων, της αδιαφορίας του υπουργείου στην επιβολή εκπαιδευτικών κανόνων σεβασμού και πειθαρχίας και αυστηρού προγράμματος μάθησης και της παντοδυναμίας των γονέων επ΄θι του εκπαιδευτικού προσωπικού και προγράμματος!

Η Υγεία βρίσκεται σε μαύρα χάλια, με ελάχιστο προσωπικό που λειτουργεί το σύστημα αυτοθυσιακά και με ηρωισμό, χωρίς κτηριακές υποδομές, πρώτες ύλες, φάρμακα, αναλώσιμα, ωράρια και αμοιβές. Όσα προστίθενται στις δημόσιες δομές εδώ και 4 χρόνια προέρχονται αποκλειστικά από δωρεές των ιδρυμάτων Ωνάση, Νιάρχου, Λάτση, τους οποίους βρίζει και λοιδορεί με …ιδεολογικά κριτήρια η ηγεσία του υπουργείου! Τις δωρεές όμως τις δέχεται. Δεν είναι προϊόντα εγκλήματος!
Οι συντάξεις καθυστερούν μέχρι και 6 χρόνια να βγούν και εξακολουθούν να είναι πετσοκομμένες. Επιπλέον, η κυβέρνηση που θα επέστρεφε τα κλεμμένα των συντάξεων δεν έχει γυρίσει πίσω ούτε σεντς, εκτός από ψίχουλα στους αγαπημένους του διαχρονικού κράτους (δεξιού- αριστερού, ένα είναι το κράτος) στρατιωτικούς, δικαστικούς και πανεπιστημιακούς. Το πιο σημαντικό: Το κοινό συνταξιοδοτικό ταμείο, ο ΕΦΚΑ, βρίσκεται σε οικονομικά χάλια.

Αυτά τα τρία είναι το κοινωνικό κράτος που θα γίνει πρότυπο από την κυβέρνηση που το πήγε ακόμα πιο κάτω από κει που ήταν!

Η εξαγγελία ότι η κυβέρνηση θα κάνει την Ελλάδα πρότυπο υποδοχής επενδύσεων δεν αντέχει ούτε σε γέλια. Όπως δεν αντέχουν και τα άλλα δύο πρότυπα- όνειρα του κ Τσίπρα. Ο σεβασμός του διεθνούς δικαίου και η προώθηση της ειρήνης και της φιλίας στην περιοχή.

Το διεθνές δίκαιο έχει κουρελιαστεί στα προσφυγικά Νταχάου των νησιών του Αιγαίου, όπου φρίττουν ακόμα και τα βρετανικά συνεργεία του BBC με τις συνθήκες αβίωσης και με τους νεκρούς από κρύο, πείνα, αρρώστιες, την ώρα που πέφτει, μήνας μπαίνει μήνας βγαίνει, το μισθίο σε δεκάδες δήθεν εθελοντές και εταιρίες, που δρουν ανάμεσα στους πραγματικούς ηρωικούς εθελοντές διασώστες, επισιτιστές, γιατρούς, κοινωνικούς λειτουργούς και κατοίκους.

Το διεθνές δίκαιο έχει κουρελιαστεί από την ενδοτικότητα της ελληνικής κυβέρνησης με την Τουρκία, με την οποία συζητάει τα πάντα, αποδεχόμενη έτσι τα πάντα ως συζητήσιμα. Έχει κουρελιαστεί με τα Σκόπια, όπου έδωσε τα πάντα χωρίς να πάρει τίποτε, μόνο και μόνο για να εισπράξει την πολιτική υποστήριξη των ΗΠΑ και της Ευρώπης προκειμένου να κρατηθεί ή να διασωθεί στην εξουσία του αύριο. Το διεθνές δίκαιο έχει κουρελιαστεί στα δικαιώματα των βορειοηπειρωτών, που η ελληνική κυβέρνηση τους έχει αφήσει στη μοίρα τους, θεωρώντας τους από φασίστες έως εθνικιστές.

Όπως έχει ομολογήσει ο βουλευτής και στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ Γ Κυρίτσης «για μας την αριστερά, τα εθνικά θέματα είναι δευτερεύοντα και παρεμπίπτοντα. Πρωτεύον θέμα για μας είναι το ταξικό».

Τέλος, με τις δουλικές υποχωρήσεις στα κελεύσματα της δυτικής συμμαχίας των γερακιών (ΗΠΑ, Γερμανία) και του ιερατείου των Βρυξελών (που καλλιεργούν τις συγκρούσεις κι αυτοί αντί για τη συνεργασία μεταξύ των κρατών και των μεγάλων δυνάμεων), τροφοδοτεί η κατά τα άλλα αριστερή ελληνική κυβέρνηση, την αντιπαλότητα και την έχθρα μεταξύ ΗΠΑ- Ευρώπης από τη μια και Ρωσίας Κίνας από την άλλη. Αντιπαλότητα, που δεν κρύβει και η περίφημη έκθεση του Στ. Ντημάρτμεντ, που θεωρεί τη Ρωσία και την Κίνα «επικίνδυνους» για τα Βαλκάνια! Ωραίο πρότυπο ειρήνης και φιλίας των λαών προωθεί ο κ Τσίπρας για την Ελλάδα.

Για όλα αυτά τα μεγαλόπνοα σχέδια καλεί σε συσπείρωση τις «προοδευτικές, δημοκρατικές δυνάμεις της σοσιαλδημοκρατίας και της λαϊκής κεντροδεξιάς» ο πρωθυπουργός. Και έχει πέσει διάνα. Γιατί αυτές ακριβώς οι δυνάμεις που μαζεύει είναι που τίναξαν το κοινωνικό κράτος στον αέρα με τις ρεμούλες τους.

Αυτές τίναξαν κάθε απόπειρα αξιοκρατίας στο δημόσιο και κάθε ελπίδα οικονομικού νοικοκυριού με εκατοντάδες χιλιάδες ρουσφετολογικές και αναξιοκρατικές προσλήψεις.

Αυτές είναι που έθρεψαν τον κρατικοδίαιτο και εργοδοτικό συνδικαλισμό, οι οποίοι έβαλαν τα θεμέλια για να τιναχτούν στον αέρα οι εργασιακές σχέσεις.

Αυτές είναι που απαξίωσαν με τη διαφθορά, τους κολλητούς επιχειρηματίες και την πολυνομία το επενδυτικό περιβάλλον στη χώρα.

Αυτές είναι που με την ηττοπάθειά τους γκριζάρισαν τα Ίμια και έδωσαν πάτημα με ζεϊμπεκιές φιλίας στην Τουρκία, ενώ ταυτόχρονα έκλειναν το μάτι στους σλαβομακεδόνες για το όνομα.

Αυτές έβαλαν σωρηδόν στην εκπαίδευση κάθε ημιμαθή φανατικό αντιπατριώτη, που δηλητηριάζει εδώ και 20 χρόνια την Παιδεία των Ελλήνων και υπονομεύει την εθνική τους συνείδηση, απονεκρώνοντας κάθε δύναμη αντίστασης στην εισβολή όλων των άλλων εθνικισμών.

Αυτές καλεί οκ Τσίπρας σε συμπόρευση. Και δεν έχει άδικο. Η δίψα τους για καρέκλα σε συνδυασμό με τη ζημιά που έχουν προκαλέσει στη χώρα τούς οδηγεί αλάνθαστα στον ΣΥΡΙΖΑ. Εκεί ανήκουν. Κύλησε ο τέντζερης και βρήκε το καπάκι.

Γ. Παπαδόπουλος - ΤετράδηςLiberal
Post A Comment
 • Blogger Comment using Blogger
 • Facebook Comment using Facebook
 • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

 1. Τί κράτος θα φτιάξετε ρε σεις αριστεροί της πλάκας;
  Θυμάστε γιατί σας ψήφισε ο Ελληνικός λαός πριν λίγα χρόνια; Για να καταργήσετε τα μνημόνια και τους κατάπτιστους νόμους που εξαθλίωσαν τους Ελληνες. Σας πιστέψαμε και σας ψηφίσαμε. Και τί μας δώσατε; Μία από τα ίδια και χειρώτερα. ΤΙΠΟΤΑ απολύτως δεν κάνατε για την συντριπτική πλειοψηφία του κόσμου. Είμαστε στα ίδια χάλια και μπορώ να πώ χειρώτερα,καθ όσον ο ΕΝΦΙΑ που θα καταργουσατε σε μια νύχτα,και τόσα άλλα χαράτσια συνεχίζουν να υπάρχουν στην ζωή μας, η ακρίβεια σε αγαθά πρώτης ανάγκης ζει και βασιλεύει,προς ώφελος των καρτελ που λυμαίνονται την χώρα και τις τσέπες μας,τα άλλοτε περήφανα γηρατειά πεθαίνουν ξεπαγιασμένα,καθ όσον το πετρέλαιο θέρμανσης είναι απαγορευτικό στους περισσότερους,μοιράζετε ψιχουλάκια σε ανθρώπους που είναι στα πρόθυρα της πείνας,αφήνετε στο έλεος του Θεού,την κυριώτερη μερίδα Των Ελλήνων,αυτή των 12000 έως 20000€,που έχει πληγεί και έχει εξαθλιωθεί ανεπανόρθωτα στα χρόνια των μνημονίων.
  Δεν ζούμε κύριοι. Απλά αναπνέουμε διασηληνωμένοι και περιμένουμε το μοιραίο. Δεν σας εμπιστεύεται πλέον ο κόσμος,αφου εξ άλλου δεν κάνετε τίποτα για να του δείξετε πως νοιαζεστε γι αυτους.
  Πιστεύω πως εκτός από τις φανερές δημοσκοπήσεις που κάνετε και σεις και τα άλλα προηγουμενα ψευτρόνια,που μας έβαλαν στα μνημόνια,και δείχνετε ψεύτικα στοιχεία στον κόσμο,σίγουρα θα κάνετε και άλλες κρυφές,και θα έχετε διαπιστώσει ότι οι Έλληνες στράφηκαν στην Χρυσή Αυγή και σε άλλα ακροδεξιά κόμματα. Το ίδιο γίνεται και στα περισσότερα κράτη της Ευρώπης. Ξυπνησαν οι λαοί και σιχάθηκαν τα προγράμματα σωτηρίας σας, τους χαρτογιακάδες της Γερμανίας και όλης της ΕΕ,και την σκυτάλη πλέον θα πάρουν άλλες δυνάμεις στην Ευρώπη. Η ενωμένη Ευρώπη απέτυχε παταγωδώς,αφου κατάφερε να....χωρίσει τους λαούς και να τους διαχωρίσει στους έχοντες και κατέχοντες του Βορρά,με τους φτωχούς συγγενείς του Νότου.
  Ακροδεξια λοιπον και όπου βγεί.

  ΑπάντησηΔιαγραφή


Loading...