Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΒΕΝΕΖΟΥΕΛΑ ΣΑΝ ΑΝΤΙΔΟΤΟ ΣΤΗΝ ΑΘΛΙΑ ΝΕΟΤΑΞΙΚΗ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ

ΒΕΝΕΖΟΥΕΛΑ, ΜΙΑ ΝΕΑ ΜΑΧΗ ΤΟΥ ΣΤΑΛΙΝΓΚΡΑΝΤ  





του Ατίλιο Α. Μπορόν *

Η αυτοκρατορία δείχνει διατεθειμένη για όλα. Απειλεί, βρυχάται, προσβάλει, εκβιάζει, σαμποτάρει, ψεύδεται, δυσφημεί, κινητοποιεί τα
λατινοαμερικάνικα και ευρωπαϊκά της στρατεύματα, ηγέτες που ντροπιάζουν και είμαι μισητοί από τους λαούς τους μετατράπηκαν εν μία νυκτί σε εστιάδες και θεματοφύλακες της δημοκρατίας, της δικαιοσύνης και τα ανθρώπινων δικαιωμάτων. 
Μέχρι τώρα όμως δεν τα έχουν καταφέρει, και η βούληση των τσαβιστικών οργανώσεων και της κυβέρνησής τους ήταν ακατάβλητη. 
Χρειαζόμαστε ΟΛΗ ΤΗ ΔΙΕΘΝΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΗ. 
Αν αυτή η βίαιη επίθεση μιας κυβέρνησης όπως αυτή του Τραμπ, που έχει συνεχίσει και εμβαθύνει την πολιτική που ακολούθησε ο Μπαράκ Ομπάμα, ο «προοδευτικός» –στην πραγματικότητα, ένας «μαύρος μπάρμπα-Θωμάς», όπως οι Αφροαμερικανοί χαρακτηρίζουν εκείνους της φυλής τους που σκέπτονται και ενεργούν όπως οι ιδιοκτήτες σκλάβων που τους καταπίεζαν εδώ και αιώνες– που προετοίμασε το έδαφος για την σημερινή επιθετικότητα εκδίδοντας προεδρικό διάταγμα που διακήρυσσε ότι η Βενεζουέλα ήταν «μια ασυνήθιστη και έκτακτη απειλή για την εθνική ασφάλεια και την εξωτερική πολιτική των Ηνωμένων Πολιτειών» και κήρυσσε μέσω αυτού «μια κατάσταση εθνικής ανάγκης με σκοπό να αντιμετωπιστεί αυτή η απειλή». 
Αυτή η παρεκκλίνουσα διακήρυξη άνοιξε την πόρτα στην κτηνωδία του Τραμπ, λιγότερο εκλεπτυσμένου από τον προκάτοχό του αλλά όμοια ταυτισμένου με το αυτοκρατορικό σχέδιο των ΗΠΑ που δεν προσπαθεί μόνο να ανακτήσει την Βενεζουέλα, αλλά και την Κούβα, να τελειώσει με τους Σαντινίστας στη Νικαράγουα και με τον Έβο στη Βολιβία και να επιστρέψει την ήπειρο στην κατάσταση στην οποία βρισκόταν τις παραμονές της κουβανικής επανάστασης. 
ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΕΠΙΤΡΕΨΟΥΜΕ ΝΑ ΣΥΜΒΕΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΠΡΑΓΜΑ. 






loading...