Ο Χριστός ήταν Έλληνας και όχι Εβραίος, σύμφωνα με ντοκιμαντέρ της Amazon

Το ντοκιμαντέρ, υπό τον τίτλο: «Bible Conspiracies» προκαλεί σάλο με την αμφιλεγόμενη θεωρία που βασίζεται στον ισχυρισμό ότι ο Χριστός ήταν στην πραγματικότητα ο πυθαγόρειος φιλόσοφος Απολλώνιος ο Τυανέας

Σαν βόμβα έσκασε στους θρησκευτικούς κύκλους ο ισχυρισμός ενός ντοκιμαντέρ της Amazon ότι ο Χριστός ήταν Έλληνας και όχι Εβραίος.

Το ντοκιμαντέρ, υπό τον τίτλο: «Bible Conspiracies» προκαλεί σάλο με την αμφιλεγόμενη θεωρία που βασίζεται στον ισχυρισμό ότι ο Χριστός ήταν στην πραγματικότητα ο πυθαγόρειος φιλόσοφος Απολλώνιος ο Τυανέας.

«Ο γιος του Θεού ήταν στην πραγματικότητα Έλληνας, ο οποίος αργότερα έκανε θαύματα»,αναφέρει το επίμαχο ντοκιμαντέρ, όπως γράφει η βρετανική εφημερίδα Daily Mail.

«Ο Έλληνας φιλόσοφος Απολλώνιος μπορεί να είναι το αληθινό πρόσωπο πίσω από τις ιστορίες της Βίβλου….Υπάρχει στην πραγματικότητα, ένας άνθρωπος που τα ίχνη του μπορούν να εντοπιστούν αφού η εκκλησία δεν κατάφερε να τον εξαλείψει από την ιστορία.Το όνομά του είναι ο Απολλώνιος και γεννήθηκε το 3 π.Χ. ή 4π.Χ. στην Τυάνα της Καππαδοκίας», υποστηρίζει το ντοκιμαντέρ σύμφωνα με την βρετανική εφημερίδα «Express».

«Γρήγορα έγινε μαθητής του Πυθαγόρα και ασπάστηκε την αποχή από τις ηδονές της σάρκας και του κρασιού. Δεν φορούσε υποδήματα και είχε αφήσει τόσο τα μαλλιά του μακριά, όπως και γένια. Σύντομα οι διδασκαλίες του τον ανέδειξαν ως αναμορφωτή και ως κατοικία είχε το ιερό του Ασκληπιού», προσθέτει.Σύμφωνα με τα νέα στοιχεία, ο Απολλώνιος απέκτησε ακολούθους καθώς κήρυττε.Υπάρχουν αναφορές ότι είχε αναστήσει νεκρούς κι ότι μιλούσε για πράγματα που ήταν έξω και πέρα από την ανθρώπινη νόηση.

«Υπάρχουν αποδείξεις ότι ο Απολλώνιος ήταν υπαρκτό πρόσωπο» καταλήγει το ντοκιμαντέρ, το οποίο, όπως άλλωστε υποστηρίζει και ο τίτλος του, ασχολείται με θεωρίες συνωμοσίας.

Σύμφωνα με το ντοκιμαντέρ, ο Απολλώνιος ο Τυανέας γεννήθηκε σε μία σεβαστή και πλούσια ελληνική οικογένεια.Έζησε τα πρώτα χρόνια της ζωής του στα Τύανα. Σε ηλικία 14 ετών μετέβη στην Ταρσό της Κιλικίας και μετά από δύο χρόνια στις Αιγές της Κιλικίας.Το 62 αποφάσισε να μεταβεί στη Ρώμη παρόλο που ο Νέρων αντιπαθούσε τους φιλόσοφους. Πέθανε στο Ποτσουόλι το 98.

Το ντοκιμαντέρ υποστηρίζει πως ο Απολλώνιος ήταν το πραγματικό πρόσωπο πίσω από την Καινή Διαθήκη. Τόσο αυτός όσο και ο Ιησούς είχαν γεννηθεί περίπου την ίδια περίοδο κήρυτταν για τα ίδια θέματα, είχαν πιστούς ακολούθους, έκαναν θαύματα, ενώ και οι δύο είχαν μακριές γενειάδες, όπως αναφέρει η εφημερίδα «Daily Mail».

«Πληροφορίες γι’ αυτόν μπορούν να βρεθούν σε διάφορες πηγές αλλά όχι σε θρησκευτικά βιβλία. Το όνομά του είναι Απολλώνιος και γεννήθηκε το 3 ή 4 π.Χ. στην Τυανέα της Καππαδοκίας», αναφέρει το ντοκιμαντέρ.Η φήμη του Απολλώνιου μεγάλωνε και οι πιστοί που πλήθαιναν, ωστόσο απέκτησε και επιφανείς εχθρούς, με τον Ρωμαίο αυτοκράτορα Αυρήλιο να εξοργίζεται και να σχεδιάζει την καταστροφή όλων των ναών και των αγαλμάτων που κατασκευάζονταν προς τιμήν του.

loading...

56 thoughts on “Ο Χριστός ήταν Έλληνας και όχι Εβραίος, σύμφωνα με ντοκιμαντέρ της Amazon

  1. Τι άλλο θα ακούσουμε;
    Υπήρξε Ιησούς ;
    Η ιστορία απαντά αρνητικά. Την εποχή που υποτείθεται ότι έζησε, γράφτηκαν πολλά βιβλία από ιστορικούς, ακόμα και γιά ασήμαντα γεγονότα. Καμία αναφορά όμως περί Ιησού.
    Μόνο σε έργο του Ιώσηπου γίνεται κάποια νύξη, αλλά όπως αποδείχθηκε, αυτή προστέθηκε αργότερα, πιθανότατα από κάποιον αντιγραφέα.
    Τα Ευαγέλια δεν είναι ιστορικά κείμενα.

  2. ΝΑ ΦΑΝΤΑΣΤΕΙΣ ΟΤΙ ΑΠΟ ΜΙΚΡΗ Η ΕΓΓΟΝΟΛΑΤΡΕΥΤΡΑ
    ΝΕΦΕΛΗ ΔΕΝ ΠΙΣΤΕΥΕ ΣΤΟ ΘΕΟ ΔΙΑ ΟΣΠΟΥ ΤΗ ΠΗΔΗΞΕ ΕΝΑ ΒΡΑΔΥ ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΜΕΝΟΣ ΣΕ ΣΚΥΛΟ ΓΙΑΤΙ ΤΗΣ ΑΡΕΣΕ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΙΣΤΕΨΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΕΓΡΑΨΕ ΣΕ ΠΛΑΚΑ Ο ΜΟΡΦΕΑΣ

  3. Σύμφωνα με τον Joseph Atwill και το βιβλίο του «Caesar’s Messiah – The Roman Conspiracy to Invent Jesus», το σχέδιο των Φλαβίων για τον τερματισμό των Ιουδαϊκών εξεγέρσεων ήταν να «δώσουν» στους Ιουδαίους αυτό ακριβώς που περίμεναν: έναν Μεσσία, απεσταλμένο του ίδιου του Θεού, που δε θα στρεφόταν ενάντια στη Ρωμαϊκή εξουσία, αλλά θα προωθούσε το «Απόδοτε τα του Καίσαρος τω Καίσαρι» και «όταν σε χτυπούν γύρισε και το άλλο μάγουλό σου»: τον Ιησού Χριστό!
    Με άλλα λόγια, ο Atwill υποστηρίζει πως ο Ιησούς δεν υπήρξε ως ιστορικό πρόσωπο, αλλά ήταν απλώς μια επινόηση της δυναστείας των Φλάβιων αυτοκρατόρων της Ρώμης, προκειμένου να χειραγωγηθεί ο λαός των Ιουδαίων και να σταματήσει να εξεγείρεται κατά της Ρώμαϊκής κυριαρχίας. Ετσι, σύμφωνα πάντα με τον Atwill, οι Φλάβιοι κατάφεραν κάτι μοναδικό: δημιούργησαν ένα Θεό και κατ’ επέκταση μια ολόκληρη θρησκεία και εκμεταλλευόμενοι την ήδη προϋπάρχουσα «λατρεία του αυτοκράτορα», συνέγραψαν και διέδωσαν τα Ευαγγέλια, έτσι ώστε να μπορέσουν να ελέγξουν πλήρως τους «ανυπότακτους» Ιουδαίους.

    https://www.pare-dose.net/4001

    «Ιστορικώς ο Χριστιανισμός ήταν η μεγαλύτερη συμφορά που συνέβη μέχρις στιγμής στην ιστορία του ανθρώπου. Το χειρότερο κακό και η πιο φρικιαστική μάστιγα. Εκτός από ολίγες γνωστές ηθικές εντολές, τις οποίες επανέλαβε (για να είμαστε πιο ακριβείς, ΑΝΤΕΓΡΑΨΕ, δίχως να αναφέρει την πηγή) η θεολογία του είναι αντιφατική, ανόητη και λανθασμένη. Άκρως επικίνδυνη και καταστροφική τόσο για το άτομο ως μονάδα όσο και για την κοινωνία ως σύνολο! Ο Ιησούς Χριστός των Ευαγγελίων και του Παύλου αποδεικνύεται πλήρως δια των κριτηρίων της ιστορικής επιστήμης ότι είναι μια αλλοπρόσαλλη και αντιφατική μυθολογία!».

  4. ΑΦΙΕΡΩΜΈΝΟ ΤΟ ΤΡΑΓΟΥΔΆΚΙ
    ΣΤΟ ΞΥΠΝΉΣΤΕ ΡΕ ΜΕ ΑΓΆΠΗ

    Στου Χαροκόπου και στην Καλλιθέα
    μου είπανε πως τα ’πινες εχθές,
    ψηλό μελαχρινό είχες παρέα,
    κι εγώ σε γύρευα στις Τζιτζιφιές.

    Αν μου το ’λεγαν οι φίλοι και οι γείτονες,
    από το κακό που σου ’χα δε θα γλίτωνες.

    Θα τιμωρήσω πια τον εαυτό μου,
    μυαλό θα βάλω να μη σ’ αγαπώ,
    κι αν μου `θιξες και τον εγωισμό μου
    από του Χαροκόπου δεν περνώ.

    Αν μου το ’λεγαν οι φίλοι και οι γείτονες,
    από το κακό που σου ’χα δε θα γλίτωνες.

  5. ΣΤΗΜΕΝΟΙ ΣΥΡΙΖΑΙΟΙ ΑΝΘΕΛΛΗΝΕΣ ΑΝΤΕ ΣΤΟ ΜΑΝΤΡΙ ΣΑΣ…ΔΟΥΛΑΚΙΑ ΤΩΝ ΑΜΑΖΩΝ ΚΑΙ ΛΟΙΠΩΝ ΖΩΩΝ ΠΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥΝ ΜΕ ΚΑΘΕ ΤΡΟΠΟ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟ -ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟ ,,ΚΑΙ ΣΑΣ ΕΧΟΥΝ ΣΥΜΑΧΟΥΣ,,,ΕΙΣΤΕ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟΙ ΚΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ

  6. ΤΟΣΗ ΒΛΑΚΕΙΑ ΠΙΑ ΣΕ ΕΝΑ ΚΕΙΜΕΝΟ !ΠΟΙΟΣ ΚΑΜΕΝΟΣ ΕΓΚΕΦΑΛΟΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΕΙ ΟΤΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΓΕΝΗΘΗΚΕ ΤΟΝ 3ο Ή 4ο ΑΙΩΝΑ ΠΧ (ΣΑΝ ΝΑ ΛΕΜΕ ΤΕΤΑΡΤΗ Ή ΠΕΜΠΠΤΗ ) ΚΑΙ ΤΟ 62 ΜΕΤΑ ΧΡΙΣΤΟ ΕΚΑΝΕ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΟ ΝΕΡΩΝΑ .ΔΗΛΑΔΗ 400 Ή 500 ΕΤΩΝ ΕΚΑΝΕ ΚΑΙ ΤΑΞΙΔΑΚΙΑ Ο ΚΥΡΙΟΣ ΤΥΑΝΕΥΣ . ΞΕΣΤΡΑΒΩΘΕΙΤΕ ΣΩΝΤΟΒΟΛΑ ΠΟΥ ΑΝΑΜΑΣΑΤΕ ΤΟ ΣΑΝΟ ΠΟΥ ΣΑΣ ΣΕΡΒΙΡΟΥΝ ΟΙ ΣΑΤΑΝΟΛΑΤΡΕΣ ΤΥΛΙΓΜΕΝΟ ΜΕ ΣΕΛΟΦΑΝ ΙΣΤΟΡΙΚΟΤΗΤΑΣ , ΤΟΣΟ ΧΑΙΒΑΝΙΑ ΠΙΑ ΟΥΤΕ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΤΕ ΖΩΝΤΟΒΟΛΑ ΠΟΥ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΞΥΠΝΙΟΥΣ .ΡΕΜΑΛΙΑ ΚΑΙ ΚΟΡΟΊΔΑ ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ ,ΟΥΣΤ ΚΟΠΡΙΤΕΣ .

  7. ΠΡΟΒΑΤΟ 1:12, ΜΗΝ ΑΣΕΛΓΕΙΣ ΕΠΙ ΤΟΥ ΙΕΡΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ "ΕΛΛΗΝ".

    ΕΧΕ ΟΠΟΙΕΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΘΕΛΕΙΣ, ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΟΥ.

    ΟΜΩΣ, ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΠΟΥ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙΣ ΔΕΝ ΤΟ ΔΙΚΑΙΟΥΣΑΙ.

    ΘΑ ΣΟΥ ΠΗΓΑΙΝΕ ΚΑΠΟΙΟ ΠΟΥ ΘΑ ΠΑΡΕΠΕΜΠΕ ΣΤΟΥΣ ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΟΥΣ ΠΡΟΓΟΝΟΥΣ ΣΟΥ:

    ΑΒΡΑΑΜ..ΜΩΥΣΗΣ..ΛΩΤ.. Ή ΑΥΝΑΝ, ΕΑΝ ΤΟ ΠΡΟΤΙΜΑΣ…

  8. ….ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΜΟΝΟ ΝΑ ΒΑΛΟΥΝ ΤΑ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΠΑΙΔΑ ΜΙΑ ΑΝΑΦΟΡΑ ΕΣΤΩ ΜΙΑ ΠΗΓΗ ΑΠΟ ΤΑ ΙΕΡΑ ΤΟΥΣ ΒΙΛΙΑ ΓΙΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΛΕΝΕ (πχ ΕΛΛΗΝΟΟΡΘΟΔΟΞΙΑ,ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗ ΑΓΑΠΗ,ΑΥΘΕΝΤΙΚΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΙΗΣΟΥ κτλ)
    …ΠΑΝΤΑ ΒΡΙΣΙΕΣ,ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ ΚΑΙ ΑΣΥΝΑΡΤΗΣΙΕΣ!!
    ΑΦΟΥ ΡΕ'ΣΕΙΣ ΜΕ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΗΜΗ ΑΠΕΧΕΤΕ ΕΤΗ ΦΩΤΟΣ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΓΥΡΝΑΤΕ ΚΑΙ ΤΟ ΑΛΛΟ ΜΑΓΟΥΛΟ ΚΑΙ ΝΑ ΑΣΧΟΛΗΘΗΤΕ ΜΕ ΤΗΝ ΤΑΠΕΙΝΩΣΗ ΚΑΙ ΤΟ ΕΙΣΙΤΗΡΙΟ ΤΗΣ ΑΛΛΗΣ ΖΩΗΣ??
    …ΑΛΛΑ ΑΥΤΟ ΣΑΣ ΚΑΤΑΝΤΗΣΕ Ο ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟΣ ΣΑΣ ΕΓΩΙΣΤΕΣΚΑΙ ΥΠΟΚΡΙΤΕΣ ΟΥΤΕ ΤΟΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΟ ΤΡΟΠΟ ΖΩΗΣ ΑΚΟΛΟΥΘΗΤΕ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΤΟΝ ΘΕΛΕΤΕ ΣΕ ΠΛΗΡΗ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΣΤΗΝ ΖΩΗ ΣΑΣ ,ΚΑΠΗΛΕΥΕΣΤΕ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΤΡΟΠΟ ΖΩΗΣ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΕΧΕΤΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΡΧΑΙΟΥΣ ΓΙΑΤΙ ΣΑΣ ΧΑΛΑΝΕ ΤΗΝ ΜΑΓΙΑ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟΥ!…
    ..ΕΛΑ ΓΕΩΡΓΙΑ ΔΩΣΕ ΜΑΣ ΤΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΑ ΣΟΥ ΟΤΙ ΕΜΕΙΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΔΟΥΛΑΚΙΑ ΚΑΙ ΑΝΘΕΛΛΗΝΕΣ!
    ΔΩΣΕ ΜΑΣ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΣΟΥ ΓΙΑ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΠΟΛΥΠΟΘΗΤΟ ΕΛΛΗΝΟΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟ!!!
    ..ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΔΟΥΛΑ ΤΟΥ ΘΕΟΥ!

  9. Το αυθεντικό γεναιολογικό δένδρο του jushua

    Πᾶσαι οὖν αἱ γενεαὶ ἀπὸ ᾿Αβραάμ ἕως Δαυῒδ γενεαὶ δεκατέσσαρες
    1 ΑΒΡΑΑΜ
    2 ΙΣΑΑΚ
    3 ΙΑΚΩΒ
    4 ΙΟΥΔΑΣ
    5 ΦΑΡΕΣ
    6 ΕΣΡΩΜ
    7 ΑΡΑΜ
    8 ΑΜΙΝΑΔΑΒ
    9 ΝΑΑΣΩΝ
    10 ΣΑΛΜΩΝ
    11 ΒΟΟΖ
    12 ΩΒΗΔ
    13 ΙΕΣΣΑΙ
    14 ΔΑΥΪΔ
    «καὶ ἀπὸ Δαυῒδ ἕως τῆς μετοικεσίας Βαβυλῶνος γενεαὶ δεκατέσσαρες»
    1 ΔΑΥΪΔ
    2 ΣΟΛΟΜΩΝ
    3 ΡΟΒΟΑΜ
    4 ΑΒΙΑ
    5 ΑΣΑ
    6 ΙΩΣΑΦΑΤ
    7ΙΩΡΑΜ
    8 ΟΖΙΑΣ
    9 ΙΩΑΘΑΜ
    10 ΑΧΑΖ
    11 ΕΖΕΚΙΑΣ
    12 ΜΑΝΑΣΣΗΣ
    13 ΑΜΩΝ
    14 ΙΩΣΙΑΣ
    «ἀπὸ τῆς μετοικεσίας Βαβυλῶνος ἕως τοῦ Χριστοῦ γενεαὶ δεκατέσσαρες»
    1 ΙΕΧΟΝΙΑΣ
    2 ΣΑΛΑΘΙΗΛ
    3 ΖΟΡΟΒΑΒΕΛ
    4 ΑΒΙΟΥΔ
    5 ΕΛΙΑΚΕΙΜ
    6 ΑΖΩΡ
    7 ΣΑΔΩΚ
    8 ΑΧΕΙΜ
    9 ΕΛΙΟΥΔ
    10 ΕΛΕΑΖΑΡ
    11 ΜΑΤΘΑΝ
    12 ΙΑΚΩΒ
    13 ΙΩΣΗΦ
    14 ΙΗΣΟΥΣ ΧΡΙΣΤΟΣ
    Και μην ακούσω κανέναν να λέει για Ηράκλειτο, Πυθαγόρα, Ευκλείδη,
    Δημόκριτο, ή για Μέγα Αλέξανδρο και Περικλή, γιατί θα τον
    αφορίσω όπως αφόρισε η Εκκλησία την επανάσταση του 21!

  10. ΕΝΩ ΡΕ ΝΕΟ-ΕΛΛΗΝ ΠΑΝΕΞΥΠΝΕ ΕΙΚΟΝΟΛΑΤΡΗ ΦΩΣΤΗΡΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΕΣΥ ΑΣ ΔΟΥΜΕ ΕΣΥ ΠΡΟΧΕΙΡΑ ΤΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΠΙΣΤΕΥΕΙΣ
    ΤΟΝ ΧΡΙΣΤΟΣ ΣΟΥ ΠΟΥ ΑΝΑΣΤΗΘΗΚΕ!ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΟΝ ΠΙΣΤΕΨΕ ΚΑΝΕΙΣ (ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΟΙ ΨΑΡΑΔΕΣ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ ΗΘΕΛΑΝ!ΟΙ ΜΑΝΑ ΤΟΥ ΔΕ..ΟΥΣΤ ΨΕΥΤΗ ΤΟΥ ΕΙΠΕ!)
    ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΠΑΤΕΡΑΣ-ΥΙΟΣ-ΑΓΙΟ ΠΝΕΥΜΑ-ΦΑΝΤΑΡΟΣ-ΝΤΕΛΙΒΕΡΙ….
    ΠΟΥ ΘΑ ΕΡΘΕΙ ΤΗΝ "ΔΕΥΤΕΡΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑ"!
    ΠΟΥ ΚΑΤΑ ΚΑΙΡΟΥΣ ΕΜΦΑΝΙΖΕΤΕ ΣΕ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΤΡΕΛΟΥΣ!
    ΠΟΥ ΚΑΤΑ ΚΑΙΡΟΥΣ ΠΟΛΕΜΑΕΙ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΤΡΕΛΟΥΣ ΕΝΑΝΤΙΩΝ ΑΛΛΩΝ ΤΕΛΩΝ ΠΟΥ ΑΥΤΟΙ ΠΑΡΑΚΑΛΑΝΕ ΤΗΝ ΜΑΝΑ ΤΟΥ ΝΑ ΤΟΥΣ ΒΟΗΘΗΣΕΙ ΝΑ ΣΚΟΤΩΣΟΥΝ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΠΑΡΑΚΑΛΑΝ ΤΟΝ ΓΙΟ ΤΟΥ
    ΠΟΥ ΓΙΑΤΡΕΨΕ ΤΥΦΛΟΥΣ!
    ΠΟΥ ΓΙΑΤΡΕΨΕ ΛΕΠΡΟΥΣ!
    ΠΟΥ ΠΑΛΕΨΕ ΜΕ ΤΟΝ ΑΝΥΠΑΡΚΤΟ "ΔΙΑΒΟΛΟ"!
    ΠΟΥ ΕΛΕΓΕ ΣΤΟΥΣ ΨΑΡΑΔΕΣ ΑΚΟΛΟΥΘΑ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΟΥΤΕ ΡΟΥΧΑ ΔΕΝ ΕΠΕΡΝΑΝ ΚΑΙ ΤΟΝ ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΣΑΝ!
    ΚΑΙ ΤΟΣΕΣ ΑΛΛΕΣ ΒΛΑΚΕΙΕΣ ΕΚΕΙ ΟΛΑ ΚΑΛΑ ΔΕΝ ΕΙΣΤΕ ΒΛΑΜΕΝΟΙ ΠΟΥ ΤΑ ΠΙΣΤΕΥΕΤΕ??
    …ΤΟΝ ΤΥΑΝΕΑ ΧΑΖΟΥΛΗ ΚΑΝΕΝΑΣ ΕΛΛΗΝΑΣ ΔΕΝ ΤΟΝ ΕΚΑΝΕ ΘΡΗΣΚΕΙΑ
    ΤΟΝ ΤΖΕΣΟΥΑ ΣΟΥ ΟΜΩΣ ΕΝΑΝ ΚΟΙΝΟ ΜΑΓΟ ΤΟΥ ΔΡΟΜΟΥ ΑΚΟΜΑ ΓΛΥΦΕΤΕ ΤΙΣ ΕΙΚΟΝΕΣ ΤΟΥ
    (ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΑΣΠΡΟΥΛΙΑΡΗΣ ΣΑΝ ΕΥΡΩΠΑΙΟΣ ΓΕΝΝΗΜΕΝΟΣ ΣΤΗΝ ΑΣΙΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΑΠΟ 30 ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΗΝ ΕΡΗΜΟ!)

  11. " Πρέπει να φυλάξετε την πίστη σας και να την στερεώσετε, διότι, όταν επιάσαμε τα άρματα είπαμε πρώτα υπέρ πίστεως και έπειτα υπέρ πατρίδος'….θεοδωρος Κολοκοτρωνης…..παρασιτα στην χωρα που ελευθερωσαμε με αιμα ειστε..εφιαλτες που πολεμισατε εναντιων της πατριδος σε ολους τους αγωνες της

  12. 24 Φεβρουαρίου του 1821 ήταν η μέρα που ο Αλέξανδρος Υψηλάντης έδωσε το σύνθημα
    της επανάστασης από το Ιάσιο της Μολδαβίας. «Η ώρα ήλθεν ώ Άνδρες Έλληνες….»
    άρχιζε η προκήρυξη. Τη μέρα που γράφονταν αυτές οι συγκινητικές γραμμές, στην
    Ελλάδα, το πατριαρχείο στην Κωνσταντινούπολη αφόριζε την επανάσταση!

    Ο oικουμενικός πατριάρχης Γρηγόριος μεταξύ άλλων συναδέλφων αγίων αρχιερέων
    καταδίκασαν τις ενέργειες του Αλέξανδρου. Στιγματίζοντας την επανάσταση,
    την αναφέρουν σαν «έργον μιαρόν, θεοστυγές και ασύνετον, θέλοντες να
    διαταράξωσι την άνεσιν και ησυχίαν των ομογενών μας πιστών ραγιάδων
    της κραταιάς βασιλείας, την οποίαν απολαμβάνουσιν υπό την αμφιλαφή
    αυτής σκιάν με τόσα ελευθερίας προνόμια, όσα δεν απολαμβάνει άλλο
    έθνος υποτελές και υποκείμενον, ζώντες ανενόχλητοι με τας γυναίκας
    και τα τέκνα των, με τας περιουσίας και καταστάσεις, και με την
    ύπαρξιν της τιμής των, και κατ' εξοχήν με τα προνόμια της θρησκείας,
    ήτις διεφυλάχθη και διατηρείται ασκανδάλιστος μέχρι της
    σήμερον επί ψυχική ημών σωτηρία…»

    Αυτοί οι αχρείοι επινόησαν, γράφει ο αφορισμός «..και εταιρίαν τοιαύτην
    συστησάμενοι προς αλλήλους συνεδέθησαν και με το δεσμόν του όρκου,
    γινωσκέτωσαν, ότι ο όρκος αυτός είναι όρκος απάτης, …».

    Αυτά, ο Πατριάρχης Γρηγόριος ο Ε΄ αποφάνθηκε και ο Ιεροσολύμων Πολύκαρπος
    συναποφάνθηκε μαζί με άλλους 21 μητροπολίτες!

    Το συνοδικό αφορισμό υπέγραψαν πάνω στην Αγία Τράπεζα αφού πρώτα ιερούργησαν
    και μετά στάλθηκε με ειδικούς εξάρχους προς την Πελοπόννησο, Στερεά Ελλάδα
    και Αιγαίο, περιοχές που ήταν πιθανές να ξεσπάσει επανάσταση.

    Tο Πατριαρχείο συλλογικά αφόριζε όσους σήκωναν κεφάλι στους Τούρκους, ονομάζοντάς
    τους Κακούργους και Φερμανλίδες (επικηρυγμένους) από το δοβλέτι (κράτος), όπως ήταν
    οι Σουλιώτες ή ατομικά όπως ήταν η Λασκαρίνα Μπουμπουλίνα της οποίας απαγορεύτηκε
    να εκκλησιάζεται, να αγιάζεται, να θυμιατίζεται ή να της δίνεται αντίδωρο!

    Aυτά περιληπτικά για τους ελεύθερα σκεπτόμενους Έλληνες,
    κατά του ψεύδους περί του ελληνοορθόδοξου 1821!

  13. ΑΡΕ ΓΕΩΡΓΙΑ ΤΟΣΟ ΑΜΟΡΦΩΤΗ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΕΝΕΙΣ ΤΙΠΟΤΑ ΤΟ ΠΩΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΚΑΙ Η ΚΑΘΕ ΕΠΟΧΗ!!ΕΣΥ ΚΟΥΚΛΙΤΣΑ ΔΕΝ ΕΛΕΥΘΕΡΩΣΕΣ ΤΙΠΟΤΑ!!

    Καί 4 Πατριάρχης ίστειλε, μέ διαταγή τοΟ Σουλτάνου, «Αλλους
    άρχιερεις Αντί τών Αποστατών «εΙς τάς έπαρχίας τής ύποταγείσης Στερεός
    » καΐ τούς πρόσταζε νά συστήσουν τήν υποταγή καΐ νά πάρουν
    υπογραφές «δι’ ών έπικυρουντες τήν ύποταγήν νά κηρύσσωνται ευχάριστοι
    είς τήν δουλικήν κατάστασιν». Σπηλιάδου : Άπομν. Γ', 314 χαϊ 426.
    Σπ. Τριχούπη: «Ίστορ. Έπαν.», £χδ. Σι#., Δ', 89. Πρόχες-Όστεν, Β',
    64. Χέρτσμπεργχ: «Έλλην. Έιι.ι, Γ' 79. Ι'ερβίνος: «Ίοτ. Έλλ Έπ.»
    Β’, 238. Μέν8ελσον·Βαρθύλδυ : «Ίστ. Έλλην. Έπ.», Α', 495. Κασομούλη:
    «Στρατ. Ενθυμήματα», Β', 884 χαΐ ‘I. Βλαχογ. ύπόμν. στά «Στρ. Ένθ.»
    Κσσ., σ. 291. ΟΙχονόμου : «Ίστ. Έλλην Παλιγγενεσίας», 780. Αρχείο ν
    Κ. Μπότσαρη: 97-104.
    Καί προσκύνησε πρώτα ολη ή
    επαρχία τής Πάτρας καί δέν άργησε ν' άπλωθεΐ στις Επαρχίες τής
    Γαστούνης καί τοΰ Πύργου, σ’ άρκετά Καλαβρυτοχώρια, στήν
    έπαρχία τής Βοστίτσας καί στό μοναστήρι «τών Ταξιαρχών».
    01 καλόγεροι τοΰ μεγάλου αΰτοΰ μοναστηριού τής Βοστίτσας, μέ
    παρακίνηση τών προσκυνημένων καπεταναίων, Εστελναν δώρα
    στον Ντελή-’Αχμέτ, σφαχτά καί ταψιά ρεβανί γιά νά τούς δώσει
    φάΐ-μπουγιουρντιά καί νά τούς άφίσει «νά κάθωνται ήσυχοι είς
    τήν μονήν των» καί νά μήν τή βλάψει…

  14. ΑΝ ΘΑ ΛΕΓΑΜΕ ΚΑΠΟΙΟΝ ΠΡΟΔΟΤΗ ΓΕΩΡΓΙΑ ΜΑΛΛΟΝ ΕΣΥ ΘΑ ΗΣΟΥΝ ΑΥΤΗ ΓΙΑΤΙ ΚΑΘΕ ΦΟΡΑ ΠΟΥ ΑΚΟΥΣ ΓΙΑ ΕΠΑΝΕΛΛΗΝΙΣΗ (ΟΠΩΣ ΛΕΓΑΝΕ ΚΑΙ ΤΟ 21 ΚΑΙ ΟΠΩΣ ΔΕΝ ΣΤΑΜΑΤΗΣΑΝ ΠΟΛΛΟΙ ΝΑ ΛΕΝΕ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ 1.500 ΧΡΟΝΙΑ ΕΣΥ ΒΓΑΖΕΙΣ ΔΟΝΤΙΑ ΚΑΙ ΜΑΣ ΠΟΛΕΜΑΣ ΣΤΟ ΟΝΟΜΑ ΕΝΟΣ ΙΟΥΔΑΙΟΥ!
    ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΣΕ ΚΑΝΕΙ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΕΝΗ??
    ΑΛΛΑ ΠΟΙΟ ΠΟΛΥ ΣΕ ΛΥΠΑΜΕ ΓΙΑΤΙ Η ΖΗΩ ΣΟΥ ΕΞΑΡΤΕΤΕ ΣΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΣΟΥ ΕΜΑΘΑΝ ΟΧΙ ΣΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΕΜΑΘΕΣ ΜΟΝΗ ΣΟΥ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΣΑΝ ΕΛΛΗΝΙΔΑ, ΡΩΜΙΑ ΕΙΣΑΙ ΚΑΙ ΝΟΜΙΖΩ ΕΤΣΙ ΘΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΕΙΣ!!
    Κι’ οι
    καλόγεροι, σάν ϊμαθαν τά νέα Από τούς προδότες τοΰ Νενέκου
    για τό μοναστήρι «τών Ταξιαρχών», χωρίστηκαν σέ δυό κόμματα·
    Τό ενα ήταν «τών Αρχόντων» καί ήθελαν νά προσκυνήσουν
    γιατί Απόκαμαν νά τρέφουν τούς στρατιώτες τοΰ Πετιμεζά (πού
    ήσαν φρουροί τοΰ μοναστηριού), τις Καλαβρυτινές κι’ Αλλες
    οικογένειες πού βρίσκονταν στό μοναστήρι καί πάρα πολλά γυναικόπαιδα
    πού Ανέβηκαν στις πλαγιές τών βράχων Β. Δ. στό
    μοναστήρι γιά νά σωθοΰν.
    ΒΑΡΕΘΗΚΑΝ ΝΑ ΤΡΕΦΟΥΝ ΤΑ ΕΛΛΗΝΟΠΟΥΛΑ ΓΕΩΡΓΙΑ!!!!!!!!!!!!!!!

  15. ΠΟΛΕΜΟΣ ΕΝΑΝΤΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟΥ

    Θέμα της παρούσας σελίδας, είναι ο «πόλεμος» ενάντια στην Χριστιανική πίστη από τους νεοΕθνικούς, ο οποίος βασίζεται και στηρίζεται αποκλειστικά στην εθνική υπερηφάνεια των Ελλήνων και στον μισο-Χριστιανισμό ο οποίος περιτυλίσσεται με έξοχο αντισιωνισμό – αντιεβραϊσμό. Ο Πόλεμος ενάντια στον Χριστιανισμό, δεν είναι Θεολογία, παρά αγυρτεία περισσότερο και αποσκοπεί στον εθνικισμό παρά στην ουσιαστική θεολογική παρατήρηση των πραγμάτων..

    Οι κατηγορίες των σημερινών Εθνικών δεν αποσκοπούν στην ανασύσταση μιας θρησκείας ανάλογης της αρχαίας Ελληνικής αλλά στην κατάργηση του Ιησού Χριστού δια παντός. Αυτό είναι οφθαλμοφανές διότι πλήθος αρχαίων Ελλήνων Εθνικών (1ος – 3ος αιώνας μ.Χ.) δέχθηκε τον Χριστό σαν νέο και μοναδικό Θεό ή μερικές φορές διατηρουμένων άλλων Εθνικών θεοτήτων και παραδόσεων. Οι «νέοι» Εθνικοί σε καμιά περίπτωση δεν παραδέχονται τον Ιησού Χριστό σαν Θεό ή έστω και θεότητα μες τον πολυθεϊσμό τους, θέλοντας να επιδεικνύονται αυτάρεσκα πιο «αρχαίοι Έλληνες» και από αυτούς τους πραγματικούς αρχαίους Έλληνες, επιδεικνύοντας με αυτόν τον τρόπο και εν άγνοιά τους, την θρησκευτική στειρότητα και συντηρητισμό τους αντίθετα με το πνευματικό άνοιγμα των αρχαίων μας προγόνων προς όλες τις κατευθύνσεις.

    http://www.apologitis.com/gr/arxaiatot.htm

  16. Να τι λέει ο ανθέλληνας αιτωλός μόλις ξέσπασε η επανάσταση:

    ”Ένα πράγμα σας συμβουλεύω Χριστιανοί μου:
    Αν θέλετε να μαζώξετε όλοι σας τα άρματα, να τα δώσετεεις τους ζαπιτάδες
    (τούρκοι χωροφύλακες) και να τους ειπήτε: Δεν είναι εδικά μας.
    Εμάς ο Χριστός μας τον σταυρό μας εχάρισεν να έχωμεν και όχι άρματα”

  17. Ο πόλεμος γενικά ενάντια στο Χριστιανισμό αλλά ιδίως προς το πρόσωπο του Ιησού Χριστού ακολουθεί τους κάτωθι κυρίως οδούς:

    1. επίθεση στην ιστορικότητα του προσώπου του Ιησού (προσπαθεί να αναιρέσει τελείως την ιστορική ύπαρξη του Χριστού)

    2. επίθεση στην αυθεντικότητα των 4 ευαγγελίων (προσπαθεί να καταστρέψει την μαρτυρία του φιλάνθρωπου και κοσμοσωτήριου έργου Του αλλά και να επιτύχει σε ότι απότυχε το 1 και δηλαδή να αποδείξει την μη ιστορική ύπαρξη του Ιησού )

    3. επίθεση στα έργα και τις πράξεις των Χριστιανών (επίθεση κυρίως προς την εξουσία που απέκτησαν κατά χρονικά διαστήματα οι εκκλησίες άμεσα όπως π.χ. ο Πάπας είτε έμμεσα μέσω της υποστήριξης των από τους κυβερνώντες π.χ. Πατριαρχείο και Βυζάντιο)

    Παρατηρώντας θα δούμε ότι η επίθεση δεν επιχειρείται σχεδόν καθόλου ευθέως προς την θεϊκή υπόσταση του Χριστού αλλά στρέφεται προς άλλες κατευθύνσεις. Αυτό γιατί αν δεν επιτύχουν οι επιθέσεις 1 & 2 τότε δεν δύναται να αποδειχθεί ότι ο Χριστός δεν είναι Θεός. Δηλαδή αν τα 1 και 2 ισχύουν τότε ο Χριστός είναι ο Μοναδικός Θεός βάση των θαυμάτων και της Ανάστασής Του. Αν όμως οι επιθέσεις 1 & 2 επιτύχουν να αποδείξουν αυτό που επιθυμούν τότε είναι δυνατόν να καταργηθεί η θεϊκή υπόσταση του Χριστού καθώς αν δεν υπήρξε ο Χριστός τότε δεν γίνεται να υποστηρίζεται η θεϊκή Του υπόσταση. Γι‘ αυτό και οι επιθέσεις – υποθέσεις 1 & 2 βαίνουν πάντα μαζί καθώς δεν γίνεται να ισχύει η μία και να μην ισχύει η άλλη και το αντίστροφο. Οι επιτυχαίνουν μαζί είτε όχι. Δηλαδή δεν γίνεται ο Χριστός να μην υπήρξε (ιστορικότητα) και τα Ευαγγέλια να είναι πραγματική ιστορία ούτε γίνεται τα 4 Ευαγγέλια να είναι ψεύτικα – πλαστά και ο Χριστός να υπήρξε και να μεγαλούργησε ιστορικά. Έτσι λοιπόν οι επιθέσεις 1 & 2 είναι πολύ σημαντικές για την απόδειξη της μη θεϊκής υπόστασης του Χριστού. Το αυτό όμως δεν γίνεται να λεχθεί και για το Νο. 3. Τα έργα και οι πράξεις των Χριστιανών (τουλάχιστον αυτών που θεωρούνται ως Χριστιανοί πολλές φορές κατ’ όνομα) δεν δύνανται να μειώσουν ούτε την θεϊκή υπόσταση του Χριστού αλλά ούτε και την ιστορικότητά Του – ύπαρξή Του στο ρουν της ιστορίας. Παρόλα αυτά, τέτοιες μορφές επίθεσης είναι υπαρκτές και δεν έχουν μόνο σαν στόχο τους Χριστιανούς άμεσα, αλλά και έμμεσα εκδηλώνουν επίθεση ενάντια στην θρησκεία του Χριστιανισμού και στο πρόσωπο του Ιησού Χριστού, παρόλο όμως που ορθολογικά δεν δύνανται να το επιφέρουν. Μια τέτοια μορφής επίθεσης ή και άμυνας αν το θέλουν οι Εθνικοί είναι η επίθεση των τελευταίων ενάντια στο Χριστιανισμό γενικότερα και ενάντια στο Βυζάντιο ειδικότερα από τους οπαδούς της Εθνικής πίστης της Ελλάδας.

    Οι επιθέσεις των Εθνικών αποτελούν έναν ιερό πόλεμο που δεν είναι δυστυχώς άγνωστος και προσπαθεί ανεπιτυχώς από χρόνια να βάλει διαχωρισμό μεταξύ Χριστιανικής πίστης και αρχαίου Ελληνικού κόσμου, μετά την πανηγυρική ένωσή τους κατά και μετά τους Ελληνιστικούς χρόνους και την μετατροπή τους εις Ορθοδοξία. Υπάρχουν αρκετές σελίδες και περιοδικά με κατηγορίες, οι οποίες βέβαια μπορεί να μην εκφράζουν όλους τους Εθνικούς όπως και επίσης να μην τους καλύπτουν, αλλά αυτό δεν ενδιαφέρει, εφόσον η επιχειρηματολογία τους είναι υπαρκτή. Έτσι αποφασίστηκε η κατασκευή αυτής εδώ της ηλεκτρονικής σελίδας ως αντίλογο καθότι οι σελίδες και τα περιοδικά των Εθνικών παρουσιάζουν ομολογουμένως κάποια δυστυχή για τον Χριστιανισμό γεγονότα, ώστε να εκφέρουν ευθείς ή πλάγιες κατηγορίες.

  18. Η στήριξη δε των κατηγοριών τους και ιδίως της κύριας, ότι δηλαδή «Το ξένο Χριστιανικό Βυζάντιο σκότωσε τους Έλληνες Εθνικούς» είναι επιφανειακή, καθόσον στηρίζεται σε ορισμένα γεγονότα της ιστορίας και όχι στην σφαιρικότητα και στην πληρότητα αυτής. Η Ιστορία της αρχαίας Ελλάδας και του Βυζαντίου είναι πάρα πολύ μεγάλη, τόσο που θα χρειάζονταν τεράστιοι δικτυακοί τόποι για να την καταγράψουν πλήρως και να δώσουν ολοκληρωμένες απαντήσεις στις κατηγορίες τους. Οι Εθνικοί καταπιάνονται με μερικά παραδείγματα ανάμεσα στα ιστορικά γεγονότα χωρίς να παρουσιάζουν όλα τα άλλα. Δείχνουν δηλαδή μεροληψία. Για τους Εθνικούς η στήριξη των κατηγοριών τους ξεκινά από την ίδρυση του Βυζαντίου και όχι νωρίτερα και δηλαδή από την ελληνορωμαϊκή εποχή καθόσον σε αυτή σπάρθηκαν οι σπόροι των οποίων του καρπούς θέρισε αργότερα η ελληνική Εθνική εις την θρησκευτική πίστη μερίδα ανθρώπων.

    Δε τίθεται καν θέμα διαχωρισμού Ελλήνων – Χριστιανών. Η επιτυχής ένωση αρχαίων Ελληνικών χρόνων και Χριστιανισμού φαίνεται από τις φιλοσοφικές προσπάθειες που έγιναν στην Ευρώπη άλλοτε για να τους διαχωρίσουν και άλλοτε να τους συσφίξουν περισσότερο. Η «κίνηση» όμως ενάντια σε αυτόν τον συνδυασμό δυναμώθηκε από Γερμανικά φιλοσοφικά ρεύματα που δεν ήθελαν αυτή την ένωση και που έθεταν την ηθική των κυρίων έναντι της ηθικής των δούλων, της τάξης των αριστοκρατών έναντι των πτωχών και που ήθελαν την επιστροφή στους αρχαίους «Γερμανικούς» τους θεούς. Κίνηση διάσπασης της συνέχειας του Ελληνισμού που θα φανεί με ποικίλους τρόπους όπως π.χ. η προσπάθεια διακοπής της συνέχειας της ελληνικής γλώσσας που τέθηκε αμέσως έπειτα από την άλωση της Κωνσταντινουπόλεως το 1453 μ.Χ. και κορυφώθηκε τον 16ο αιώνα.

    Η ένωση Χριστιανισμού – Ελληνισμού εξασφάλισε και την επιβίωση του Ελληνικού πνεύματος μέσα από την Βυζαντινή Αυτοκρατορία η οποία ενώ από την μία ασπάστηκε τον Χριστιανισμό, από την άλλη εγκαθίδρυσε τις Ελληνικές επιστήμες, γράμματα και φιλοσοφία στα πανεπιστήμια της (όπως της Κωνσταντινούπολης και της Αντιόχειας). Επίσης με τον ιεραποστολικό της χαραχτήρα μετέδωσε τα Ελληνικά γράμματα και την Ορθοδοξία στην Ασία (Κεϋλάνη, Κίνα, Ινδία, Αφρική, Ασία κ.α. ). Τα στάδια που οδήγησαν το πέρασμα του Ελληνισμού μέσω του Χριστιανισμού εις την Βυζαντινή αυτοκρατορία ήταν:

    1. Ένωση Ελληνισμού – Χριστιανισμού

    2. Ένωση Βυζαντίου – Χριστιανισμού

    3. Ένωση Ελληνισμού – Χριστιανισμού – Βυζαντίου = εις Ελληνικό Ορθόδοξο Κράτος του Βυζαντίου

  19. Το απεχθέστερο όμως αυτής της «φανατικής αντιχριστιανικής προπαγάνδας» από μέρος των Εθνικών, είναι η προσπάθεια προσηλυτισμού στην εθνική πίστη όχι βάση της αξιότητας και εγκυρότητας ή έστω και της «Θεϊκής αληθινότητας» των αρχαίων θεών αλλά στην διαστρέβλωση και στο μηδενισμό του Χριστιανικού Τριαδικού Θεού.

    Αυτή η μέθοδος κατηχήσεως, θυμίζει τη μέθοδο διδασκαλίας ενός καθηγητή που είχε ο γράφων στο Λύκειο, ο οποίος ήταν «αριστερός» και στο μάθημα της Ιστορίας που ομιλούσε για τα 2 κύρια συστήματα της εποχής μας (κομμουνιστικό – καπιταλιστικό), ο κύριος αυτός δίδαξε 2 ώρες. Στην 1η ώρα εξέθεσε στους μαθητές τα μειονεκτήματα του καπιταλισμού και στην 2η ανάπτυξε τα προτερήματα του κομμουνισμού.

    Σε μια αντιστοίχηση στην προκειμένη περίπτωση, της θρησκευτικής προπαγάνδας μερίδας φανατικών Εθνικών, θα είχαμε όχι μόνο την μη παράδοση της 2η ώρας αλλά επί το πλείστον θα είχαμε την παράδοση μόνο της 1η ώρας μαθήματος

    ΚΑΤΗΓΟΡΗΤΗΡΙΟ

    Το χειρότερο και πιο απεχθέστερο που πράττουν οι Εθνικοί είναι αυτή η «ιδιωτικοποίηση» της Ελληνικής αρχαιότητας στους δικούς τους θρησκευτικούς «Εθνικούς κύκλους» προσπαθώντας να την αποστασιοποιήσουν από τους ομοεθνούς τους Έλληνες Χριστιανούς με απώτερο σκοπό το διαχωρισμό και την διαφοροποίηση του όρου Χριστιανός από τον όρο Έλληνας. Αυτός ο διαχωρισμός μετατρέπεται σε πολιορκητικό κριό που επιπρόσθετα, υπόγεια και έμμεσα προσπαθεί να εξοβελίσει τον Ιησού Χριστό από την ψυχή και την θρησκευτική εσωτερικότητα του ανθρώπου με Ελληνική καταγωγή.

  20. Οι κατηγορίες που έχει δει ο μέσος αναγνώστης σε αρκετές δικτυακές σελίδες και περιοδικά διαμορφώνονται από τους Εθνικούς ως εξής (περιληπτικά):

    Ο Χριστιανισμός είναι Εβραϊκή θρησκεία ενώ ο Εθνισμός Ελληνική

    Οι Χριστιανοί παπάδες, αυτοκράτορες και μη σκότωσαν πολλούς Έλληνες Εθνικούς (και όχι μόνο) τα πρώτα Βυζαντινά χρόνια και κατάστρεψαν πολλά αρχαία συγγράμματα (αραδιάζοντας πολλά παραδείγματα)

    Οι απόστολοι συνέργησαν σαν ομάδα στο να διαδοθεί ο Χριστιανισμός. Αυτοί φταίνε.

    Οι Έλληνες έχουν δική τους Θρησκεία (Ολύμπια) και δεν χρειάζονται νέα

    Οι Χριστιανοί ήταν μισέλληνες!!!!

    Οι αρχαίοι πρόγονοι ήταν φιλελεύθεροι γι’ αυτό συγκρούστηκαν με τον δογματικό Χριστιανισμό

    Το Βυζάντιο είναι πολυεθνικό και όχι Ελληνικό

    Και μερικά παρόμοια. Οι Γενικές γραμμές που ακολουθούνται είναι

    Αρχαίοι Έλληνες = Μεγαλείο => Αρχαία Θρησκεία = Μεγαλείο

    Αρχαία Ελλάδα = Έλληνες => Αρχαία Θρησκεία = Ελληνική

    Χριστιανισμός <> Αρχαίας Ελλάδας => Χριστιανοί <> Ελλήνων

    Χριστιανισμός <> Αρχαίας Θρησκείας => Χριστιανισμός <> Μεγαλείου

    Χριστιανοί = Καταστροφείς => Χριστός <> Αληθινού Θεού => Αρχαίοι θεοί = Αληθινοί Θεοί

  21. Αρκετά από τα επιχειρήματά τους, ομολογουμένως, βασίζονται σε πραγματικά γεγονότα και σε ανθρώπινα λάθη αλλά γενικεύουν μετά μανίας ορισμένες φορές και φουσκώνουν τα γεγονότα ώστε να δείχνουν ιστορικώς μεγαλύτερα από ότι στην πραγματικότητα. Οι βασικές κατηγορίες μάλιστα εγείρονται κατά 4-5 Βυζαντινών αυτοκρατόρων. Οι αυτοκράτορες του Βυζαντίου ήταν όμως 97 και με εκείνους του Μυστρά 104. Επίσης οι αυτοκράτορες του Βυζαντίου δεν είναι όλοι «ουσιαστικά» χριστιανοί αλλά ονομαστικά και σίγουρα δεν αντιπροσωπεύουν την χριστιανοσύνη.

    Πρέπει επίσης να παραδεχτούμε ότι οι κύριοι που παραθέτουν τα παραπάνω επιχειρήματα είναι πολύ έξυπνοι διότι γνωρίζουν πολύ καλά πόσο υπερήφανοι εθνικά είμαστε όλοι οι Έλληνες. Γνωρίζουν επίσης την υπερηφάνεια μας για την αρχαιότητα και εσωκλείοντας την αρχαία θρησκεία στο αρχαίο μεγαλείο προσπαθούν να κλονίσουν την πίστη μας στον Θεό Ιησού Χριστό. Αλλά αρχαίο μεγαλείο δεν είναι απλώς αρχαία θρησκεία. Είναι τέχνες, φυσική, χημεία, μαθηματικά, ιστορία, ποίηση, κοινωνική δομή, εφευρέσεις, μηχανές, κατασκευές, οικονομία, εμπόριο, αλιεία, γεωργία, αστρονομία, ναυπηγική και ένα σωρό άλλα. Οι τέχνες πάρα πολλές φορές είχαν σαν αντικείμενο τα είδωλα θεοτήτων αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι αν δεν υπάρχουν είδωλα δεν υπάρχουν και τέχνες. Απόδειξη όλες οι τέχνες μετά την κατάργηση της Εθνικής πίστης. Επίσης όπου και να κοιτάξει κανείς στην σύγχρονη Ελλάδα θα δει εκείνη την αρχαία να στέκει πλάι σε κείνη του Βυζαντίου. Οι ανασκαφές σε όλο τον Ελλαδικό χώρο φέρνουν στο φως πλήθος ευρημάτων που η αρχαιολογική υπηρεσία αδυνατεί να αποθηκεύσει σε πάρα πολλές περιπτώσεις και που έρχονται σε αντίφαση με την διαλαλούμενη από τους Εθνικούς ολοκληρωτική καταστροφή των αρχαίων αγαλμάτων από τους Βυζαντινούς.

    http://www.apologitis.com/gr/arxaiatot.htm

  22. Δεν πείθεις θεοδουλε, ο χριστός ΔΕΝ είναι φυσικό πρόσωπο παρά μια προφητια των
    ιουδαίων που την έφεραν πριν την ώρα της οι εσαίοι, δεν υπάρχει η παραμικρή
    ένδειξη , όχι απόδειξη, καμία αναφορά ΔΕΝ υπάρχει από ιστορικούς, ΚΑΜΊΑ.

    Δεν θα ανατρέξω στις ατελείωτες σφαγές του λαού μας και τις καταστροφές, γιατί
    είναι πολλά τα εγγληματα σας κατά του Ελληνισμού και κατά όλης της ανθρωπότητας!
    —————————
    Friedrich Nietschze "Ανεξίτηλο στίγμα της ανθρωπότητας ο Χριστιανισμός"
    Ο Γερμανός διανοητής και φιλόσοφος Nietschze, Friedrich, γράφει:
    «Καταδικάζω τον Χριστιανισμό.
    Απαγγέλλω κατά της χριστιανικής Εκκλησίας την εσχάτη όλων των κατηγοριών.
    Τον θεωρώ ως την μεγαλύτερη διαφθορά …Μετέβαλε κάθε αξία σε απαξία,
    κάθε αλήθεια σε ψέμα, καθετί έντιμο σε αχρειότητα.Τον θεωρώ ως την
    μεγαλύτερη κατάρα και διαστροφή, το μεγαλύτερο εκδικητικό ένστικτο,
    που προκειμένου να επιβληθεί χρησιμοποίησε κάθε μηχανορραφία
    και υποχθόνιο μέσο, δεν εδίστασε μπροστά σε καμιά μικροπρέπεια.
    Τον ονομάζω το ανεξίτηλο στίγμα της ανθρωπότητας…»

  23. ΕΛΑ ΡΕ ΦΙΛΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΠΟΛΟΓΙΤΗ ΜΑΣ ΑΝΕΒΑΖΕΙΣ ΑΡΘΡΑ??
    ΕΙΣΑΙ ΘΕΟΣ!Η ΚΑΙ ΥΙΟΣ Η ΚΑΙ ΑΓΙΟ ΠΝΕΥΜΑ ΟΤΙ ΓΟΥΣΤΑΡΕΙΣ!!
    ΔΕΝ ΘΑ ΑΠΑΝΤΗΣΩ ΣΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΕΧΟΥΝ ΑΠΑΝΤΗΘΕΙ ΚΑΙ ΓΥΡΙΣΕΙ ΠΙΣΩ ΣΑΝ ΣΦΑΛΙΑΡΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΠΛΗΚΤΟΥΣ ΠΟΥ ΝΤΕ ΚΑΙ ΚΑΛΑ ΜΕ ΤΟ ΣΤΑΝΙΟ ΠΛΕΟΝ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΕΣ!!

    ΤΑ ΕΧΟΥΜΕ ΞΑΝΑΠΕΙ Ο ΛΟΓΟΣ ΠΟΥ ΒΑΛΑΤΕ ΕΛΛΑΔΑ ΜΕΣΑ ΣΑΣ ΗΤΑΝ Η ΥΠΕΡΟΧΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ Η ΓΛΩΣΣΑ Η ΤΕΧΝΕΣ .κτλ
    ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΑΤΕ ΟΤΙ ΔΕΝ ΣΥΝΕΦΕΡΕ ΚΑΙ ΚΡΑΤΗΣΕΤΕ ΟΤΙ ΘΕΛΑΤΕ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΤΗΣ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΡΩΜΑΙΚΗΣ ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΙΑΣ ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΕΠΕΡΝΕ ΤΗΝ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑ Η ΚΑΚΟΙ ΔΥΤΙΚΗ Η ΟΙ ΜΟΓΓΟΛΟΙ??
    ΜΑ ΦΥΣΙΚΑ ΤΟ ΑΡΧΑΙΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΒΥΖΑΝΤΙΟ ΚΑΙ ΕΤΣΙ ΑΡΧΙΣΕ ΤΟ ΠΑΡΑΜΥΘΙ!!
    ΚΑΙ ΑΦΟΥ ΕΙΣΤΕ ΕΛΛΗΝΑΡΕΣ ΕΞΗΓΗΣΤΕ ΜΑΣ ΚΑΙ ΑΥΤΑ…
    Κανείς δε θα συμβουλευθεί μάντη, αστρολόγο ή χρησμολόγο…Η καθολική περιέργεια
    για τη μαντεία πρέπει να σιωπήσει για πάντα. Όποιος αρνηθεί την υπακοή σε αυτήν
    την εντολή θα υποστεί την ποινή του θανάτου και θα δεχθεί το ξίφος της τιμωρίας.
    Θεοδοσιανός Κώδικας IX.16.4
    Επιθυμούμε να κλείσουν αμέσως όλοι οι ναοί σε όλους τους τόπους και σε όλες τις
    πόλεις και να απαγορευθεί η είσοδος σε αυτούς… Θέλουμε επίσης να απέχουν όλοι
    από τις θυσίες. Αν όμως τύχει και κάποιος διαπράξει αυτό το αδίκημα, θα τιμωρηθεί
    με αποκεφαλισμό. 'ιατάσσουμε η περιουσία όποιου τιμωρηθεί με αυτό τον τρόπο να
    περιέλθει στο αυτοκρατορικό ταμείο.
    Αυτοκράτορες Κωνστάντιος και Κώνστας
    Εάν βρίσκονται ακόμα κάποια αγάλματα μέσα στους ναούς και τα ιερά και εάν έχουν
    δεχθεί ή δέχονται ακόμη τη λατρεία των ειδωλολατρών, όπου και να συμβαίνει αυτό,
    αυτά θα ξεριζωθούν εκ θεμελίων….Τα ίδια τα κτήρια των ναών που βρίσκονται σε
    πόλεις ή και έξω απ’ αυτές, θα παραχωρηθούν σε κοινή χρήση. Παντού οι βωμοί θα
    καταστραφούν… Οι ιδιοκτήτες τους θα υποχρεωθούν να τους καταστρέψουν.
    Αυτοκράτορες Αρκάδιος, Ονώριος και Θεοδόσιος
    'ιατάζουμε τους άρχοντές μας… να αναζητούν σύμφωνα με το νόμο όλες τις
    περιπτώσεις ασεβείας υπέρ της ελληνικής θρησκείας, ώστε αυτές να μη συμβαίνουν,
    αλλά και όταν συμβαίνουν να τιμωρούνται… Να μην έχει κανένας το δικαίωμα να
    κληροδοτεί με διαθήκη ή να χαρίζει με δωρεά κάτι σε πρόσωπα ή τόπους που έχουν
    επισημανθεί ότι διαπράττουν την ασέβεια του ελληνισμού… Να διατηρηθούν και με
    την παρούσα ευσεβή νομοθεσία κυρίαρχες και εν ισχύ όλες οι τιμωρίες με τις οποίες
    οι προηγούμενοι βασιλείς είχαν απειλήσει να τιμωρήσουν την ελληνική πλάνη, ή με
    τις οποίες προσπαθούσαν να διασφαλίσουν την ορθόδοξη πίστη.
    Ιουστιάνειος Κώδικας 1.11.9.

  24. … με τον παρόντα νόμο ανακοινώνουμε σε όλους όσους γίνει χριστιανοί κι έχουν
    αξιωθεί το άγιο και σωτήριο βάπτισμα, αν οποτεδήποτε φανούν να επιμένουν στην
    πλάνη των Ελλήνων, θα υποβληθούν στην εσχάτη των ποινών. Όσοι όμως δεν έχουν
    αξιωθεί ακόμη το σεβαστό βάπτισμα, θα πρέπει να φανερωθούν… και να πάνε στις
    ιερότατες εκκλησίες μαζί με τις γυναίκες τους και τα παιδιά τους και όλα τα μέλη του
    οίκου τους και να διδαχθούν την αληθινή πίστη των χριστιανών… 'ιαφορετικά να
    γνωρίζουν ότι αν παραμελήσουν να το κάνουν, δεν θα έχουν κανένα πολιτικό
    δικαίωμα, ούτε θα τους επιτραπεί να είναι ιδιοκτήτες περιουσίας, κινητής ή ακίνητης.
    Θα τους αφαιρεθούν τα πάντα και θα εγκαταλειφθούν στην ένδεια και, επιπλέον, θα
    υποβληθούν στις έσχατες τιμωρίες. Θα παρεμποδίσουμε δε κάθε μάθημα που
    διδάσκεται από αυτούς που πάσχουν από τη νόσο των ανόσιων Ελλήνων, έτσι ώστε
    να μην προσποιούνται ότι διδάσκουν όσους φοιτούν κοντά τους, διαφθείροντας τις
    ψυχές των μαθητών με δήθεν αλήθειες… Αν κάποιος κρύβεται μέσα στο κράτος μας
    και συλληφθεί να θυσιάζει και να διαπράττει το αμάρτημα της ειδωλολατρίας, θα
    υποβληθεί στις έσχατες τιμωρίες, τις οποίες υφίστανται δικαίως και οι Μανιχαίοι και
    οι Βορβορίτες… Και όσοι έχουν κάποιο στρατιωτικό ή άλλο αξίωμα ή περιουσία
    μεγάλη για να κρατήσουν τα προσχήματα, πήγαν ή πρόκειται να πάνε να βαπτισθούν,
    αλλά αφήνουν τις γυναίκες τους και τα άλλα μέλη του οίκου τους στην ελληνική
    πλάνη, διατάσσουμε να δημευθεί η περιουσία τους και να αποκλεισθούν από τα
    πολιτικά τους δικαιώματα, αλλά και να υποβληθούν σε αντάξιες τιμωρίες, αφού είναι
    φανερό ότι πήραν το βάπτισμα χωρίς να είναι καθαροί στην πίστη τους. Θεσπίζουμε
    τους ίδιους νόμους και για τους αλιτήριους Έλληνες και για τους Μανιχαίους, των
    οποίων μέρος είναι και οι Βορβορίτες.
    Ιουστιάνειος Κώδικας 1.11.10
    Αρκούσε να κατηγορηθεί κάποιος από έναν κακόβουλο κατάσκοπο ότι έφερε στο
    λαιμό του ένα φυλαχτό κατά του πυρετού ή φάνηκε να κάθεται κοντά σε τάφο ή
    ερείπια, για να καταδικαστεί σε θάνατο σαν ειδωλολάτρης ή νεκρόμαντης. Από τα πιο
    μακρινά άκρα της αυτοκρατορίας εσύροντο αλυσοδεμένενοι κάθε τάξεως και ηλικίας
    πολίτες, από τους οποίους αλλοι πέθαιναν καθ’ οδόν και άλλοι στα δεσμωτήρια.
    Όσοι επιζούσαν στέλνονταν στην Σκυθόπολην, μια απόκεντρη πόλη της Παλαιστίνης,
    όπου είχαν στηθεί τα βασανιστήρια και το σφαγείο. Ο πρώτος βασανισθείς ήταν ο
    Σιμπλίκιος, μετά ο Παρνάσιος, ύστερα ο Ανδρονίσκος κτλ.
    Ιστορικός Αμμιανός Μαρκελλίνος

  25. 1. Ετι τοις φρονούσι και λέγουσι, κτιστήν είναι πάσαν φυσικήν δύναμιν και ενέργειαν
    της τρισυποστάτου Θεότητος ως κτιστήν εκ τούτου πάντως, και αυτήν την θείαν
    ουσίαν αναγκαζομένοις δοξάζειν κτιστή γαρ κατά τους Αγίους ενέργεια , κτιστήν
    δηλώσει και φύσιν. Άκτιστον δε, άκτιστον χαρακτηρίσει ουσίαν. Καντεύθεν ήδη
    κινδυνεύουσιν εις αθείαν παντελή περιπίπτειν, και την Ελληνικήν μυθολογίαν, και
    των κτισμάτων λατρείαν τη καθαρά και αμώμω των Χριστιανών Πίστει
    προστριβομένοις, μη ομολογούσι δε κατά τας Αγίων θεοπνεύστου θεολογίας και το
    της Εκκλησίας ευσεβές φρόνημα άκτιστον είναι πάσαν φυσικήν δύναμιν και ενέργειαν
    της τρισυποστάτου Θεότητος ΑΝΑΘΕΜΑ ΤΡΙΣ.
    2. Τοις μετά των άλλων μυθικών πλασμάτων, αφ΄εαυτών και την καθ' ημάς κλίσιν
    μεταπλάττουσι, και τας Πλατωνικάς ιδέας ως αληθείς δεχομένοις, και αυθυπόστατον
    την ύλην παρά των ιδίων μορφούσθαι λέγουσι, και προφανώς διαβάλλουσι το
    αυτεξούσιον του 'ημιουργού, του από του μη όντος ει το είναι παραγάγοντος τα
    πάντα, και ως Ποιητού πάσιν αρχήν και τέλος επιτιθέντος εξουσιαστικώς και
    δεσποτικώς ΑΝΑΘΕΜΑ ΤΡΙΣ
    3. Τοις τα Ελληνικά διεξιούσι μαθήματα, και μη δια παίδευσιν μόνον ταύτα
    παιδευομένοις, αλλά και ταις δόξαις αυτών ταις ματαίας επομένοις, και ως αληθέσι
    πιστεύουσι, και ούτως αυταίς ως το βέβαιον εχούσας εγκειμένοις ώστε και ετέρους
    ποτε μεν λάθρα, ποτέ δε νοερώς ενάγειν αυταίς και διδάσκειν ανενδοιάστως
    ΑΝΑΘΕΜΑ ΤΡΙΣ.
    4. Τοις δεχομένοις, και παραδίδουσι τα μάταια και Ελληνικά ρήματα, ότι τε
    προϋπαρξις εστι των ψυχών και εκ του μη όντος τα πάντα εγένετο, και παρήχθησαν,
    ότι τέλος εστί της κολάσεως, ή αποκατάστασις αύθις της κτίσεως, και των
    ανθρωπίνων πραγμάτων, και δια των τοιούτων λόγων την Βασιλείαν Των Ουρανών
    λυομένην πάντως, και παράγουσαν εισάγουσιν, ήν αιωνίαν και ακατάλυτον αυτός τε
    ο Χριστός και Θεός ημών εδίδαξε, και παρέδοτο, και δια πάσης της παλαιάς και νέας
    Γραφής ημείς παρελάβομε, ότι και η Κόλασις ατελεύτητος και η Βασιλεία αίδιος, δια
    δε των τοιούτων λόγων εαυτούς τε απολλύασι, και ετέροις αιωνίας προξένοις
    γινομένοις ΑΝΑΘΕΜΑ ΤΡΙΣ.
    5. Τοις ευσεβείν μεν επαγγελομένοις, τα των Ελλήνων δε δυσσεβή δόγματα τη και
    Καθολική Εκκλησία περί τε ψυχών ανθρωπίνων, και ουρανού και γής, και των
    άλλων κτισμάτων αναιδώς, ή μάλλον ασεβώς επεισάγουσιν ΑΝΑΘΕΜΑ ΤΡΙΣ.
    6. Τοις την μωράν των έξωθεν ( = Ελλήνων) φιλοσόφων λεγομένην σοφίαν
    προτιμώσι, και τοις καθηγηταίς αυτών επομένοις, και τας τε μετεμψυχώσεις των
    ανθρωπίνων ψυχών, ή και ομοίως τοις αλόγοις ζώοις ταύτας απόλλυσθαι, και εις το
    μηδέν χωρείν δεχομένοις και δια τούτο ανάστασιν και κρίσιν και την τελευταίαν των
    βεβιωμένων ανταπόδοσιν αθετούσιν ΑΝΑΘΕΜΑ ΤΡΙΣ.
    7. Τοις λέγουσιν, ότι οι των Ελλήνων σοφοί και πρώτοι των αιρεσιαρχών, οι παρά
    των επτά Αγίων και Καθολικών Συνόδων, και παρά πάντων των εν Ορθοδοξία
    λαμψάντων Πατέρων αναθέματι καθυποβλήθέντας, ως αλλότριοι της Καθολικής
    Εκκλησίας δια την εν λόγοις αυτών κίβδηλον και ρυπαράν περιουσίαν κρείττονες εισί
    κατά πολύ, και ενταύθα, και εν τη μελλούση κρίσει, και των ευσεβών μεν και
    ορθοδόξων ανδρών, άλλως δε κατά πάθος ανθρώπινον ή αγνόημα πλημμελησάντων
    ΑΝΑΘΕΜΑ ΤΡΙΣ.

  26. Εκατοντάδες άλλους διανοητές και φιλόσοφους και επιστήμονες θα μπορούσα να σας αναφέρω που υμνολογούν τον ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΟ.
    Θαυμαστής και οπαδός του ΝΙΤΣΕ υπήρξε και Ο ΧΙΤΛΕΡ.
    Του ΝΙΤΣΕ κύριέ μου του σάλεψε και απέθανε σε ψυχιατρική κλινική. Σε ψυχιατρική κλινική προβλέπω ν' αφήνετε κι εσείς την τελευταία σας πνοή.
    Λυπάμαι πολύ, αλλά η συμπεριφορά σας και τα γραφόμενά σας δείχνουν άτομο που πάσχει από σχιζοφρένεια.

  27. ΑΝΑΘΕΜΑ ΛΕΝΕ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ!!!
    ΚΥΡΙΕ ΑΠΟΛΟΓΗΤΑ ΓΙΑ ΠΕΣ ΜΑΣ ΛΙΓΟ ΚΑΙ ΓΙΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΚΕΙΜΕΝΑ ΓΙΑ ΠΟΙΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΛΕΝΕ ΡΕ ΠΑΤΡΙΩΤΗ!!!!!!!!!!!!!

    • «Θὰ ξεσηκώσω τὰ παιδιά σου, Σιών, ἐναντίον τῶν παιδιῶν τῶν Ἑλλή-
    νων καὶ θὰ σὲ κρατήσω ὡς ξίφος πολεμικό… ὁ Κύριος ὁ παντοκράτωρ
    θὰ τοὺς ὑπερασπίσῃ (τοὺς Ἑβραίους), καὶ θὰ τοὺς κατασπαράξουν (τοὺς
    Ἕλληνες), καὶ θὰ τοὺς θάψουν κάτω ἀπὸ πέτρες σφεντόνας, καὶ θὰ τοὺς
    πιοῦν σὰν κρασί, καὶ θὰ γεμίσουν (μὲ τὸ αἷμα τους) φιάλες σὰν αὐτὲς τοῦ
    θυσιαστηρίου» (Ζαχαρίας, θ΄ 13-15).
    • «Οὐαὶ (ἀλίμονο!) οἱ κατοικοῦντες τὸ σχοίνισμα (= τὶς ἀκτές) τῆς θαλάσ-
    σης πάροικοι Κρητῶν· λόγος Κυρίου ἐφ’ ὑμᾶς, Χαναὰν γῆ ἀλλοφύλων,
    καὶ ἀπολῶ ὑμᾶς (θὰ σᾶς καταστρέψω) ἐκ κατοικίας· καὶ ἔσται Κρήτη
    νομὴ ποιμνίων καὶ μάνδρα προβάτων…» (Σοφονίας, β΄ 5-6).
    • «Καὶ ράξει (= θὰ τσακίσῃ) ὁ Θεὸς τοὺς ἐπανιστανομένους ἐπ’ ὄρος Σιών·
    ἐπ’ αὐτοὺς καὶ τοὺς ἐχθροὺς αὐτῶν διασκεδάσει (= θὰ διασκορπίσῃ)
    Συρίαν ἀφ’ ἡλίου ἀνατολῶν καὶ τοὺς Ἕλληνας ἀφ’ ἡλίου δυσμῶν τοὺς
    κατεσθίοντας τὸν Ἰσραὴλ ὅλῳ τῷ στόματι…» (Ἡσαΐας, θ΄ 10-11).

  28. Σε ηλικία 44 ετών, το 1889, υπέστη νευρική κατάρρευση, η οποία αργότερα διεγνώσθη ως συφιλιδική «παραλυτική ψυχική διαταραχή», διάγνωση η οποία αμφισβητείται. Η επανεξέταση των ιατρικών φακέλων του Φρειδερίκου Νίτσε δείχνει ότι κατά πάσα πιθανότητα πέθανε από όγκο στον εγκέφαλο, ενώ η μετά θάνατον αρνητική φήμη του οφείλεται κυρίως στο αντι-ναζιστικό κύμα.
    ΠΑΛΙ ΨΕΜΑΤΑ ΛΕΣ ΡΕ ΧΡΙΣΤΙΑΝΕ!
    ΘΕΣ ΝΑ ΠΟΥΜΕ ΓΙΑ ΠΛΥΘΟΣ ΦΙΛΟΣΟΦΩΝ ΚΑΙ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΩΝ ΠΟΥ ΚΑΚΟΛΟΓΟΥΝ ΤΟΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟ?

  29. ΑΠΟΛΟΓΗΣΟΥ ΠΑΤΡΙΩΤΗ ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΑ ΤΑ ΚΕΙΜΕΝΑ???????

    • «Ὁ τράγος τῶν Αἰγῶν βασιλεὺς Ἑλλήνων» (Δανιήλ, η΄ 21). [Ἀναφέρεται
    στὸν Μέγα Ἀλέξανδρο.]
    • «Καὶ ἐγένετο μετὰ τὸ πατάξαι Ἀλέξανδρον τὸν Φιλίππου τὸν Μακεδόνα,
    ὃς ἐξῆλθεν ἐκ τῆς γῆς Χεττειίμ, καὶ ἐπάταξε τὸν Δαρεῖον βασιλέα Περσῶν
    καὶ Μήδων καὶ ἐβασίλευσεν ἀντ’ αὐτοῦ πρότερος ἐπὶ τὴν Ἑλλάδα […] καὶ
    ἐβασίλευσεν Ἀλέξανδρος ἔτη δώδεκα καὶ ἀπέθανε. Καὶ ἐπεκράτησαν οἱ
    παῖδες αὐτοῦ ἕκαστος ἐν τῷ τόπῳ αὐτοῦ. Καὶ ἐπέθεντο πάντες διαδήματα
    μετὰ τὸ ἀποθανεῖν αὐτὸν καὶ οἱ υἱοὶ αὐτῶν ὀπίσω αὐτῶν ἔτη πολλὰ καὶ
    ἐπλήθυναν κακὰ ἐν τῇ γῇ καὶ ἐξῆλθεν ἐξ αὐτῶν ῥίζα ἁμαρτωλὸς Ἀντίοχος
    Ἐπιφανής, υἱὸς Ἀντιόχου βασιλέως.» («Μακαββαίων Α΄», α΄ 1-10.)
    • «Ἦν δ’ οὕτως ἀκμή τις Ἑλληνισμοῦ καὶ πρόβασις ἀλλοφυλισμοῦ διὰ τὴν
    τοῦ ἀσεβοῦς καὶ οὐκ ἀρχιερέως Ἰάσονος ὑπερβάλλουσαν ἀναγνείαν […]
    ὁ δὲ τρισαλιτήριος Νικάτωρ (σ.σ. Ἕλληνας στρατηγὸς τοῦ Ἀντιόχου Δ΄
    τοῦ Ἐπιφανοῦς), ὁ τοὺς χιλίους ἐμπόρους ἐπὶ τὴν πρᾶσιν (δουλεμπόριο)
    τῶν Ἰουδαίων ἀγαγών, ταπεινωθεὶς ὑπὸ τῶν κατ’ αὐτὸν νομιζομένων
    ἐλαχίστων εἶναι, τῇ τοῦ Κυρίου βοηθείᾳ τὴν δοξικὴν ἀποθέμενος ἐσθῆ-
    τα, διὰ τῆς μεσογείου, δραπέτου τρόπον, ἔρημον ἑαυτὸν ποιήσας, ἦκεν
    εἰς Ἀντιόχειαν ὑπεράγαν δυσημερήσας ἐπὶ τῇ τοῦ στρατοῦ διαφθορᾷ […]
    Ὁ μὲν οὖν ἀνδροφόνος καὶ βλάσφημος τὰ χείριστα παθὼν ὡς ἑτέρους
    διέθηκεν ἐπὶ ξένης ἐν τοῖς ὄρεσιν, οἰκτίστῳ μόρῳ κατέστρεψε τὸν βίον.»
    («Μακκαβαίων Β΄», η΄ 34 – θ΄ 28.)
    • «Ὦ πικρᾶς τῆς τότε ἡμέρας καὶ οὐ πικρᾶς, ὅτε ὁ πικρὸς Ἑλλήνων τύραν-
    νος (σ.σ. Ἀντίοχος Δ΄ ὁ Ἐπιφανής) πῦρ φλέξας λέβησιν ὠμοῖς καὶ ζέουσι
    θυμοῖς ἀγαγὼν ἐπὶ τὸν καταπέλτην καὶ πάσας τὰς βασάνους αὐτοῦ τοὺς
    ἑπτὰ παῖδας τῆς Ἀβρααμίτιδος καὶ τὰς τῶν ὀμμάτων κόρας ἐπήρωσε καὶ
    γλώσσας ἐξέτεμε καὶ βασάνοις ποικίλαις ἀπέκτεινεν. Ὑπὲρ ὧν ἡ θεία δίκη
    μετῆλθε καὶ μετελεύσεται τὸν ἀλάστορα τύραννον. Οἱ δὲ Ἀβρααμιαῖοι
    παῖδες σὺν τῇ ἀθλοφόρῳ μητρὶ χορὸν συναγελάζονται ψυχὰς ἁγνὰς καὶ
    ἀθανάτους ἀπειληφότες παρὰ τοῦ Θεοῦ, ᾧ ἡ δόξα εἰς τοὺς αἰῶνας τῶν
    αἰώνων. Ἀμήν.» («Μακκαβαίων Δ΄», ιη΄ 20-24.)
    [Παρέκβαση: Οἱ πέντε ἀδελφοὶ Μακκαβαῖοι ἑορτάζονται ὡς ἅγιοι ἀπὸ
    τὴν Ἐκκλησία τῆς Ἑλλάδος τὴν 1η Αὐγούστου. Τὸ ἐπίσημο ὄργανο ἐκκλσι α στι κῶν ὀρ γα νώ σε ων «Ὀρθόδοξος Τύπος» (25η Ἰανουαρίου 2002) σὲ
    ἄρθρο τοῦ θεολόγου Μιχαὴλ Ε. Μιχαηλίδη μὲ τίτλο «Τὸ ἄγος τῶν Ἑλλήνων
    – Ἀντι βλασφη μικὸς Συναγερμός» ἀναφέρει: «Στὰ χρόνια ἐκεῖ να τὰ ἡρωικὰ
    τῶν Μακκαβαίων, π οὺ κυβερνοῦσε τ ὴν Π αλαιστίνη ὁ Ἀντίοχος ὁ Δ΄ ὁ
    Ἐπιφανὴς –ἀλλὰ στὴν πραγματικότητα ἀσεβὴς καὶ ἀδίστακτος–, στρα τιῶ-
    τες δικοί του εἶχαν καταλάβει κάποιο φρούριο καὶ ἀγέρωχοι τὸ θεωροῦσαν
    ἀπόρθητο. Μέσα λοι πὸν στὴν ἀλαζονεία τους βλασφημοῦσαν τὸν Θεὸ καὶ
    τοὺς πολιορκητὲς τοῦ Ἰούδα τοῦ Μακκαβαίου μὲ λόγους ἀθέμιτους καὶ
    ὑβριστικούς. Τὰ παλικάρια ὅμως τοῦ Ἰούδα ἄλλους ἔσφαξαν καὶ ἄλλους
    “πυρὰς ἀνά ψαντες ζῶντας τοὺς βλασφήμους κατέκαιον”».]

  30. ΤΟΣΟ ΜΙΣΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΓΙΑΤΙ??
    ΜΑΣ ΣΦΑΖΑΤΕ ΟΡΘΕΣ ΒΑΡΒΑΡΩΝ ΓΙΑ 500 ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΔΑΙΜΟΝΙΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΜΥΑΛΟ ΣΑΣ ΕΚΑΝΕ ΕΛΛΗΝΟ-ΟΡΘΟΔΟΞΟΥΣ!!!!ΑΠΟ ΚΩΛΟΦΑΡΑ-ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΥΓΕ!!!!
    α. Εὐαγγέλια
    [Ὁ Ματθαῖος (ιε΄ 22-28) καὶ ὁ Μᾶρκος (ζ΄ 25-30) περιγράφουν τὴ θεραπεία
    τῆς κόρης μιᾶς γυναίκας Ἑλληνίδας, ὄχι Ἑβραίας, ποὺ μιλοῦσε Ἑλληνικά, διότι
    γίνεται σαφὴς διάκριση: Εἶναι «Ἑλληνίδα Συροφοίνισσα στὸ γένος» («Κατὰ
    Μᾶρκον», ζ΄ 26). Στὴ νεοελληνικὴ ἀπόδοση τῶν χριστιανῶν μεταφραστῶν
    κατὰ κανόνα τὸ «Ἑλληνίς» μεταφράζεται σὲ «εἰδωλολάτρις». Ἡ γυναῖκα
    αὐτὴ ἔπεσε στὰ πόδια τοῦ Ἰησοῦ παρακαλῶντας τον νὰ θεραπεύσῃ τὴν
    ἄρρωστη κόρη της.]
    • «Κι ἐκεῖνος δὲν τῆς ἀποκρίθηκε οὔτε μία λέξη. Καὶ τότε οἱ μαθητὲς τὸν
    πλησίασαν καὶ τοῦ εἶπαν· διῶξε την, γιατὶ φωνάζει ἀπὸ πίσω μας. Κι
    ἐκεῖνος τοὺς ἀποκρίθηκε: “Δὲν εἶμαι σταλμένος παρὰ μόνο γιὰ τὰ χαμένα
    πρόβατα τοῦ οἴκου τοῦ Ἰσραήλ. Δὲν εἶναι σωστὸ νὰ παίρνῃς τὸ ψωμὶ ἀπὸ
    τὰ παιδιὰ καὶ νὰ τὸ δίνῃς στὰ σκυλιά”.» [Ἡ λέξη καὶ στὸν Ματθαῖο καὶ
    στὸν Μᾶρκο εἶναι «κυνάρια», δηλαδὴ μικρὰ σκυλιά.] («Κατὰ Ματθαῖον»
    ιε΄ 26 καὶ «Κατὰ Μᾶρκον» ζ΄ 27-28).
    β. Ἐπιστολὲς ἀποστόλου Παύλου
    • «Εἶπέ τις ἐξ αὐτῶν ἴδιος αὐτῶν προφήτης· Κρῆτες ἀεὶ ψεῦσται, κακὰ
    θηρία, γαστέρες ἀργαί. Ἡ μαρτυρία αὕτη ἐστὶν ἀληθής. Δι’ ἢν αἰτίαν
    ἔλεγχε αὐτοὺς ἀποτόμως, ἵνα ὑγιαίνωσιν ἐν τῇ πίστει.» («Πρὸς Τίτον»,
    α΄ 12-13.)
    γ. «Πράξεις Ἀποστόλων»
    • «Μέχρι καὶ Ἕλληνες ἔβαλε μέσα στὸ ἱερὸ (συναγωγή) καὶ μόλυνε τὸν
    ἅγιο τοῦτο τόπο» (κα΄ 28-29).
    α. Ἰωάννης Χρυσόστομος
    [Χαρακτηρίζει ὀνομαστικῶς τοὺς Ἕλληνες: • «μωρούς»: τόμος 18, σελ. 17,
    • ἐκφέροντες «λόγους ματαίους καὶ ἀκαθάρτους»: 18,113, • «κυλιομένους
    ὁμοῦ μὲ πόρνους καὶ μοιχούς…»: 18,115, • «δεισιδαίμονας»: 34,429, • «αἱ-
    μομείκτας μετὰ μητέρων καὶ ἀδελφῶν»: 34,459, • «ἀσοφωτέρους ἀπὸ τὰ
    ζῷα»: 34, 497, • «ἐστιγματισμένους», «χειροτέρους ἀπὸ τοὺς χοίρους ποὺ
    πασαλείβονται μὲ περιττώματα», «κυνικὰ καθάρματα», «παναθλίους»,
    «παμμιάρους», «ἀναισχύντους» κ.ἄ.]
    • Στὸ ἔργο του «Ἑρμηνεία εἰς τὴν πρὸς Ρωμαίους Ἐπιστολήν»: «Ποῦ εἶναι
    τώρα οἱ σοφοὶ τῶν Ἑλλήνων μὲ τὰ πυκνά τους γένεια, μὲ τοὺς ἔξωμους
    χιτῶνες τους καὶ μὲ τὰ παραφουσκωμένα λόγια; Ὅλη τὴν βάρβαρη Ἑλ-
    λάδα ὁ σκηνοποιὸς (ὁ Παῦλος) ἐπέστρεψε (=ἐκχριστιάνισε). Ἂς εἶναι κι
    αὐτὸς ἀνάμεσά τους ὁ περιβόητος Πλάτων, ποὺ τρεῖς φορὲς πῆγε στὴ
    Σικελία, γεμᾶτος ἐπίδειξη καὶ κομπορρημοσύνη, μὰ κανεὶς δὲν τοῦ
    ἔδωσε προσοχή. Ὅμως ἐκεῖνος ὁ σκηνοποιὸς ὄχι μόνο στὴ Σικελία, ὄχι
    μόνο στὴν Ἰταλία ἀλλὰ καὶ σ’ ὅλη τὴν οἰκουμένη πέταξε καὶ δὲν σκαν-
    δάλισε, κι εἶναι φυσικό, γιατὶ οἱ διδάσκαλοι δὲν καταφρονοῦνται ἀπὸ
    τὴν ἐργασία τους ἀλλὰ ἀπ’ τὰ ψέματά τους.»
    • Αὐτόθι: «Δὲν βλέπετε στοὺς (Ὀλυμπιακούς) ἀγῶνες, ὅταν ὁ ἀγωνοθέτης
    βαδίζῃ διὰ μέσου τῆς ἀγορᾶς, πόση εὐταξία καὶ σιωπὴ ὑπάρχει στὸν
    λαό; Πῶς λοιπὸν ἐκεῖ ποὺ ὁ Διάβολος πομπεύει ὑπάρχει τέτοια σιωπή,
    κι ἐδῶ ποὺ εἶναι ὁ Χριστὸς ἔχει τόσο θόρυβο;»
    • Στὴν ὁμιλία του «Εἰς Τεσσαρακοστήν»: «Ἂς ντραποῦν οἱ Ἕλληνες βλέ-
    ποντας τ ὴν ἀγάπη μ ὲ τ ὴν ὁ ποία ἀ ποδεχόμεθα κ αὶ ἀσπαζόμεθα τ ὸν
    ἐρχομὸ τῆς ἁγίας Τεσσαρακοστῆς κι ἂς ὀνομάζουν ἐκεῖνοι γιορτὲς καὶ
    πανηγύρια τὴ μέθη κι ὅλες τὶς ἄλλες ἀκολασίες κι ἀσχήμιες.»

  31. ΦΑΝΤΑΣΤΗΤΕ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΣΑΣ ΧΩΡΙΣ ΕΛΛΑΔΑ!! ΤΙ ΣΑΣ ΜΕΝΕΙ??
    ΕΛΛΗΝΑΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ!
    ΟΡΘΟΔΟΞΟΣ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΓΕΝΙΚΟΤΗΤΑ ΚΑΙ Ο ΣΛΑΒΟΣ Ο ΒΟΥΛΓΑΡΟΣ Ο ΡΩΣΟΣ
    Ο ΑΡΜΕΝΙΟΣ Ο ΓΥΦΤΟΣ Ο ΡΟΥΜΑΝΟΣ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΟΡΘΟΔΟΞΟΙ ΕΙΝΑΙ ΙΔΙΟΙ ΑΓΙΟΙ
    ΙΔΙΕΣ ΓΙΟΡΤΕΣ….ΚΑΙ ΕΓΩ ΣΤΗΝ ΘΕΣΗ ΣΑΣ ΤΟ ΕΛΛΗΝΑΣ ΘΑ ΔΙΑΛΕΓΑ!
    ΕΛΑ ΟΜΩΣ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΑΥΤΑ ΤΑ ΚΕΙΜΕΝΑ!!
    • Στὴν «Εἰς τὴν Α΄ Κορινθίους, Ὁμιλία Ζ΄», τόμος 18, σελ. 197: «…διὰ νὰ
    καταισχύνωμεν καὶ τοὺς Ἕλληνας. Διότι τώρα, ἂν καὶ θέλω νὰ ἀπευ-
    θύνωμαι πρὸς αὐτούς, διστάζω, μήπως, ἐνῷ τοὺς νικῶμεν εἰς τοὺς
    λόγους καὶ εἰς τὴν ἀλήθειαν τῶν δογμάτων, ἐπισύρομεν εἰς βάρος μας
    τὸν χλευασμὸν ἀπὸ τὴν σύγκρισιν τοῦ βίου, ἀφοῦ ἐκεῖνοι μέν, ἂν καὶ
    εὑρίσκωνται εἰς τὴν πλάνην καὶ δὲν πιστεύουν εἰς τίποτε ἰσάξιον μὲ τὴν
    ἰδικήν μας πίστιν, ὅμως ζοῦν βίον φιλοσοφίας, ἐνῷ ἐμεῖς κάμνομεν τὸ
    ἐντελῶς ἀντίθετον. Ἀλλ’ ὅμως θὰ ὁμιλήσω – διότι προσπαθοῦντες νὰ
    ἀνταγωνιζώμεθα αὐτούς, ἴσως ἐπιδιώξωμε νὰ γίνωμε καλύτεροι ἀπὸ
    αὐτοὺς καὶ εἰς τὴν ἰδίαν τὴν ζωήν.»
    • Στὸν «ΚΣΤ΄ Λόγον εἰς τὴν Α΄ Κορινθίους», τόμος 18, Α΄, σελ. 177: «ἀλλ’
    ἐγὼ τώρα θρηνῶ, ὅταν οἱ Ἕλληνες εἶναι φιλοσοφώτεροι ἀπὸ ἐμᾶς, ποὺ
    ἔχομε ἐντολὴ νὰ μιμούμεθα ἀγγέλους.»
    • Στὴν παρ. β τῆς Ὁμιλίας «Ὅτι ὁ Θεὸς εἶναι ὁ Χριστός»: «(οἱ ἀπόστολοι)
    τοὺς βαρβάρους καὶ Ἕλληνας καὶ κάθε ἄλλο ἔθνος κατετρόπωσαν».
    • «Οἱ Ἕλληνες εἶναι βρωμεροὶ καὶ πανάθλιοι, μιαροὶ καὶ παμμίαροι.»
    («Εἰς τὸν μακάριον Βαβύλαν», λόγος Β΄, παρ. α.)
    • «Ὁ Κύριός μας Ἰησοῦς Χριστός… εἶπε καὶ τοῦτο: “Ἀλήθεια, ἀλήθεια
    σᾶς λέω, αὐτὸς ποὺ πιστεύει σ’ ἐμένα, τὰ ἔργα τὰ ὁποῖα κάνω ἐγὼ κι
    ἐκεῖνος θὰ κάμῃ, καὶ μεγαλύτερα ἀπ’ αὐτὰ θὰ κάμῃ”. Βέβαια πολλοὶ ἄλ-
    λοι καὶ διδάσκαλοι ἦσαν καὶ μαθητὲς εἶχαν καὶ θαύματα φανέρωσαν,
    ὅπως καυχῶνται οἱ παῖδες τῶν Ἑλλήνων, κι ὅμως οὐδέποτε κανεὶς ἀπ’
    αὐτοὺς ἐσκέφθη τίποτε τέτοιο οὔτε τόλμησε νὰ πῇ. Οὔτε μποροῦσε ποτὲ
    κανεὶς Ἕλληνας, κι ἂς ἦταν τελείως ἀδιάντροποι («κἄν πάντῃ ἀναισχυν-
    τοῖεν»), νὰ παρουσιάσῃ προφητεία ἢ τέτοιο λόγο δοσμένο σ’ αὐτούς…
    ἐνῷ γιὰ ὅλα τ’ ἄλλα ὁμιλοῦν ἀδιάντροπα καὶ λένε ψέματα, ὅσα τοὺς
    κατέβουν στὸ κεφάλι, τίποτα τέτοιο δὲν τόλμησαν νὰ πλάσουν ποτέ…
    Εἶδαν μὲ πολλὴ πονηρία οἱ συμφοριασμένοι («λυμεῶνες») ἐκεῖνοι, ὅτι
    αὐτὸς ποὺ θέλει νὰ ἐξαπατήσῃ, πρέπει νὰ κατασκευάσῃ μερικὰ πράγ-
    ματα πιθανὰ καὶ καλοστολισμένα καὶ τόσο καλοπλεγμένα, ποὺ νὰ μὴν
    ἀποδειχθῇ ἡ ψευτιά τους. Ἔπλασαν κι ἔφτειαξαν ὅσα μποροῦσαν, γιὰ
    νὰ ξεγελάσουν τοὺς πιὸ ἀφελεῖς.» («Εἰς τὸν μακάριον Βαβύλαν», λόγος
    Β΄· «Κατὰ Ἰουλιανοῦ καὶ πρὸς Ἕλληνας», παρ. α.)

  32. ΤΑ ΑΚΟΥΣ STERGIO!!ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΛΕΝΕ ΟΤΙ ΕΣΥ ΤΟΥΣ ΒΡΙΖΕΙΣ!!!
    • «Πόση εἶναι ἡ διαφορὰ ἀνάμεσα στὴν ἀνωτερότητα τῶν Χριστιανῶν
    καὶ στὴ ντροπὴ («αἰσχύνην») τῶν Ἑλλήνων» (ἔνθ. ἀνωτ., παρ. ζ).
    • «(Εἶναι δυνατὸ οἱ Χριστιανοὶ νὰ εἶναι) χειρότεροι ἀπ’ τοὺς Ἕλληνες;
    Διότι, ἂν ἐκεῖνοι γιὰ τὴν δόξα ἐπέδειξαν τόσο κενὴ φιλοσοφία, πόσο
    περισσότερο πρέπει ἐμεῖς οἱ Χριστιανοὶ γιὰ τὸν Θεὸ νὰ εἴμεθα ἐνάρε-
    τοι;» (Ὁμιλία ΠΔ΄, περὶ τῆς αὐτῆς πραγματείας καὶ «Ὅτι οἱ Ἕλληνες
    τοὺς Χριστιανοὺς ἐν πολλοῖς ὑπερακοντίζουσι».)
    • «Ἔτσι ἔκαμε καὶ ὁ Παῦλος βρίσκοντας τὸ ἐπίγραμμα (ἐνν. τὸ «τῷ ἀγνώ-
    στῳ θεῷ», στὴν Ἀθήνα) γραμμένο στὸ βωμὸ σὰν σὲ παράταξι ἐχθρική…
    Γιατὶ ἦταν ἐκεῖνο τὸ ἐπίγραμμα ξίφος τῶν Ἀθηναίων, μαχαίρι τῶν
    ἐχθρῶν, μὲ αὐτὸ τὸ μαχαίρι ἀπέκοψε τὸ κεφάλι τῶν ἐχθρῶν.» («Ὁμιλία
    εἰς τὰς Πράξεις τῶν Ἀποστόλων» Α΄.)
    • «Ταῦτα οὖν ἐννοήσαντες καὶ τὴν ἄνοιαν (βλακεία) καὶ παραπληξίαν
    (ἀποβλάκωση) τῶν Ἑλλήνων…» («Εἰς τὸν πτωχὸν Λάζαρον», λόγος Ε΄,
    παρ. γ.)
    • «…ἐντρέπει Ἕλληνας… Ἡμεῖς γάρ ἐσμεν αἴτιοι, ἡμεῖς τοῦ μένειν αὐτοὺς
    ἐπὶ τῆς πλάνης». (Ὁμιλία ΟΒ΄ «Περὶ τῆς ἀγάπης καὶ βίου ὀρθοῦ καὶ ὅτι
    ταῦτα μάλιστα τοὺς Ἕλληνας ἐντρέπει».)
    • «(Ὁ ἅγιος Βαβύλας) διήλεγξε (=φανέρωσε) τὴν τῶν Ἑλλήνων ἀπάτην»
    («Εἰς μακάριον Βαβύλαν», Β΄, παρ. κγ).
    • «Ὁ Ἀπόστολος Παῦλος ἐσκόρπισε τὸ χριστιανικὸ κήρυγμα καὶ ἡ Ἑλλη-
    νικὴ πλάνη διαλύθηκε» («Εἰς τὸν Ἀπόστολον Παῦλον», Ὁμιλία Δ΄).
    • «Καταγελῶντες μὲν τῆς Ἑλληνικῆς πλάνης…» («Περὶ μοίρας καὶ προνοί-
    ας» Β΄).
    • «Φλυαρίες καὶ γελοιότητες εἶναι ὅλ’ αὐτὰ τῆς Ἑλληνικῆς ἀνοησίας…»
    («Εἰς τὸν μακάριον Βαβύλαν» λόγος Β΄, παρ. δ).
    • «Ἀληθῶς Ἕλληνες ἀεὶ παῖδες, γέρων δὲ οὐδείς. Δέον γὰρ τὴν οἰκείαν
    ἄνοιαν (βλακεία) θρηνεῖν…» (ἔνθ. ἀνωτ., παρ. ιθ).
    • «Ἀπὸ ποῦ διδαχθήκατε τὰ ἀριστοτελικὰ διδάγματα; Ποιός προτίμησε
    τὸν Πλάτωνα ἀπὸ τὰ εὐαγγέλια; Ποιός πέταξε ἔξω τὸ κήρυγμα τῆς
    (ἀληθινῆς) πίστης κι ἔφερε μέσα τὴν ἄπιστη ἀναζήτηση; Ποῦ ἔμαθες
    τὸ ἀγέννητος καὶ τὸ γεννητός;» (Στὸ «Ἐν ἀρχῇ ἦν ὁ λόγος», παρ. β.)
    • «Καὶ γὰρ ἅπαντα ταῦτα ἀπὸ τῆς κατὰ τὴν φιλοσοφίαν τὴν ἔξωθεν ἀνοί-
    ας ἐτίκτετο, καὶ αὕτη (= ἡ ἑλληνικὴ φιλοσοφία) ἦν τῶν κακῶν ἡ μήτηρ…»
    («Ὁμιλία εἰς Α΄ πρὸς Κορινθίους», τ. 18, σελ. 16.)
    • «Κανένα ὄφελος καθαροῦ βίου δὲν ὑπάρχει ἀπὸ δόγματα διεφθαρμένα.
    Ἂν λοιπὸν τὴν ἔξωθεν (=ἑλληνική) σοφία ἀκολουθοῦν, δὲν πρέπει νὰ
    τοὺς θαυμάζουμε, ἀλλὰ νὰ τοὺς περιφρονοῦμε, ποὺ ἀκολουθοῦν ἀνόη-
    τους διδασκάλους («μωροῖς κέχρηνται διδασκάλοις»).» («Περὶ ἀναστά-
    σεως κατὰ αἱρετικῶν καὶ φιλοσόφων», παρ. γ.)
    • «Οὔτε γὰρ περὶ Θεοῦ οὔτε περὶ κτίσεώς τι ὑγιὲς εὑρεῖν ἠδυνήθησαν
    ἐκεῖνοι (οἱ Ἕλληνες σοφοί)· ἀλλ’ ἅπερ ἡ παρ’ ἡμῖν χήρα ἐπίσταται, ταῦ-
    τα Πυθαγόρας οὐδέποτε ᾒδει (=ἐγνώριζε)· ἀλλ’ ἔλεγον ὅτι θάμνος ἐστὶ
    καὶ ἰχθύς, καὶ κύων γίγνεται ἡ ψυχή. Τούτοις οὖν, εἶπέ μοι, προσέχειν
    δεῖ; Μεγάλοι εἰσὶν ἐν τῇ κόμῃ ἐκεῖνοι, καλοὺς βοστρύχους (= κοτσίδες)
    τρέφουσι, καὶ τρίβωνας ἀναβέβληνται (=φορᾶνε)· μέχρι τούτων αὐτοῖς
    ἡ φιλοσοφία. Ἂν δὲ τὰ ἔνδοθεν ἴδῃς, τέφρα καὶ κόνις καὶ ὑγιὲς οὐδέν,
    ἀλλὰ τάφος ἀνεωγμένος ὁ λάρυγξ αὐτῶν, πάντα ἀκαθαρσίας γέμοντα
    καὶ ἰχῶρος (σ.σ. «ἰχώρ»: τὸ πῦον ἢ τὸ δηλητήριο φιδιῶν), καὶ τὰ δόγματα
    πάντα σκωλήκων.»

  33. ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΤΟΥΣ ΑΚΟΥΣ ΝΑ ΛΕΝΕ ΟΤΙ ΑΥΤΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ ΚΑΙ ΣΟΥ ΓΥΡΝΑΝΕ ΤΑ ΑΝΤΕΡΑ!
    ΑΛΗΘΕΙΑ ΓΕΩΡΓΙΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΚΕΙΜΕΝΑ ΤΑ ΕΙΧΑΝΕ ΔΙΑΒΑΣΕΙ ΣΤΟΝ ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗ?

    • «“Οὐδεὶς θεραπεύει τὸ κακὸν διὰ τοῦ κακοῦ, ἀλλὰ διὰ τοῦ ἀγαθοῦ”·
    αὐτὰ διδάσκουν μερικοὶ Ἕλληνες φιλόσοφοι. Ἂς αἰσχυνθῶμεν λοιπόν,
    ἐάν, ἐνῷ ὑπάρχει τοιαύτη φιλοσοφία εἰς τοὺς ἀνοήτους Ἕλληνας, ἐμεῖς
    φαινόμεθα κατώτεροι.» («Ὁμιλία εἰς Ἰωάννην», 51,3.)
    • «Ἂν ξεκινήσουμε νὰ παραθέτουμε τὰ δόγματά τους, θ’ ἀκολουθήσῃ πο-
    λὺ γέλιο («πολὺς ἕψεται γέλως»).»
    • «Ποῦ νῦν εἰσὶ οἱ τοὺς τρίβωνας ἀναβεβλημένοι, καὶ βαθὺ γένειον δει-
    κνύοντες, καὶ ρόπαλα τῇ δεξιᾷ φέροντες, οἱ τῶν ἔξωθεν (Ἑλλήνων)
    φιλόσοφοι, τὰ κυνικὰ καθάρματα, οἱ τῶν ἐπιτραπεζίων κυνῶν ἀθλιώ-
    τερον διακείμενοι, καὶ γαστρὸς ἕνεκεν πάντα ποιοῦντες;» («Εἰς τοὺς
    ἀνδριάντας», ΙΖ΄.)
    • «(Οἱ Ἕλληνες φιλόσοφοι) ποτὲ δὲν ἔκαμαν τὸ σωστό, ἀλλὰ ἦσαν δειλοί,
    φιλόδοξοι, ἀλαζόνες καὶ εἶχαν ἀσυλλόγιστα πάθη» («Εἰς τὸν μακάριον
    Βαβύλαν», λόγος Β΄, παρ. στ).
    • «(Οἱ ἀπόστολοι κατάφερναν) τῶν φιλοσόφων τὴν γλῶσσα νὰ δένουν,
    τῶν ρητόρων τὰ στόματα νὰ κλείνουν» («Ὅτι ὁ Θεὸς εἶναι ὁ Χριστός»,
    παρ. ε).
    • «(Οἱ Ἕλληνες φιλόσοφοι καὶ ρήτορες εἶναι) καταγέλαστοι καὶ δὲν
    διαφέρουν ἀπὸ τὰ παιδιὰ ποὺ λένε ἀνοησίες. Γιατὶ δὲν μπόρεσαν νὰ
    πάρουν μὲ τὸ μέρος τους οὔτε ἕνα σοφὸ ἢ ἄσοφο, οὔτε ἄνδρα ἢ γυναῖ-
    κα, οὔτε ἕνα μικρὸ παιδὶ ἀπὸ τόσα ἔθνη κι ἀπὸ τόσους λαούς, ἀλλὰ
    προκαλοῦσαν τόσα γέλια τὰ βιβλία ποὺ εἶχαν γράψει, ὥστε, μόλις τὰ
    παρουσίαζαν, νὰ ἐξαφανίζωνται, γι’ αὐτὸ καὶ χάθηκαν τὰ περισσότε-
    ρα. Κι ἂν διασώθηκε κανένα καὶ βρίσκεται κάπου, θὰ τὸ ἔχουν σώσει
    οἱ χριστιανοί. Τόσο δὲν φοβόμαστε μὴν πάθωμε κάποιο κακὸ ἀπὸ τὴν
    ἔχθρα τους, τόσο περιφρονοῦμε τὴν πολυμήχανη δραστηριότητά τους».
    («Εἰς τὸν μακάριον Βαβύλαν» καὶ «Κατὰ Ἰουλιανοῦ καὶ πρὸς Ἕλληνας»,
    λόγος Β΄, παρ. β.)
    • «Κανένας βασιλιᾶς, ποὺ παραδέχεται τὴν ἀλήθεια τοῦ Χριστοῦ, δὲν
    ἔβγαλε τέτοια προστάγματα ἐναντίον τῶν Ἑλλήνων, σὰν αὐτὰ ποὺ
    ἐπενόησαν ἐναντίον μας ὅσοι λάτρεψαν τοὺς δαίμονες (σ.σ. δηλ. τοὺς
    Ἕλληνες θεούς). Κι ὅμως, παρ’ ὅλο ποὺ ἡ πλάνη τῆς Ἑλληνικῆς δεισιδαι-
    μονίας δὲν ἐνωχλήθηκε ποτὲ ἀπὸ κανένα, ἔσβησε μόνη της… Δὲν πᾶνε
    νὰ κρεμασθοῦνε (οἱ Ἕλληνες σοφοί) πουθενὰ ἢ νὰ γκρεμοτσακιστοῦνε,
    ἀφοῦ δὲν ξέρουν τί τοὺς γίνεται;» (ἔνθ. ἀνωτ., παρ. γ).
    • «Τίποτε δὲν κατώρθωναν, διότι τέτοια εἶναι ἡ πλάνη (τῶν Ἑλλήνων φι-
    λοσόφων), ὥστε, καὶ ἂν ἀκόμη κανεὶς δὲν τὴν ἐνοχλῇ, διαλύεται.» («Εἰς
    τὸν Ἀπόστολον Παῦλον», Ὁμιλία Δ΄.)

  34. ΕΧΕΙ ΠΟΛΥ ΑΚΟΜΑ…………
    • «Καὶ ὁ μὲν πολλὰ ληρήσας (φλύαρος) Πλάτων σεσίγηκεν· οὗτος (= ὁ
    Πέτρος) δὲ φθέγγεται… πανταχοῦ γῆς καὶ εἰς τὰ πέρατα τῆς οἰκουμέ-
    νης. Ποῦ νῦν τῆς Ἑλλάδος ὁ τύφος (=ἀλαζονεία); Ποῦ τῶν Ἀθηνῶν τὸ
    ὄνομα; Ποῦ τῶν φιλοσόφων ὁ λῆρος (= μωρολογία);… Τί οὖν οὐκ εἰς
    Πλάτωνα ἐνήργησεν ὁ Χριστός, οὐδὲ εἰς Πυθαγόραν, φησίν; Ὅτι πολ-
    λῷ φιλοσοφωτέρα ἦν ἡ Πέτρου ψυχὴ τῶν ψυχῶν ἐκείνων. Ἐκεῖνοι μὲν
    γὰρ παῖδες ὄντες ἦσαν ὑπὸ τῆς κενῆς δόξης περιτρεπόμενοι πανταχοῦ…
    Οὗτος (= ὁ Πλάτων) μὲν οὖν πάντα τὸν χρόνον ἠνάλωσε περὶ δόγματα
    στρεφόμενος ἀνόητα καὶ περιττά. Τί γὰρ ὄφελος ἐκ τοῦ μαθεῖν, ὅτι μυῖα
    μετέπιπτεν, ἀλλ’ ἐπέβαινε τῇ ἐν Πλάτωνι οἰκούσῃ ψυχῇ; Ποίας ταῦτα οὐ
    ματαιολογίας; Πόθεν δὴ τοιαῦτα ληρεῖν ἐπεβάλετο; Εἰρωνίας μεστὸς ἦν
    ὁ ἀνήρ, καὶ ζηλότυπος πρὸς ἅπαντας διακείμενος. Ὥσπερ οὖν φιλονει-
    κῶν, μήτε οἴκοθεν μήτε παρ’ ἑτέρου χρήσιμόν τι εἰσαγαγών· οὕτω παρὰ
    μὲν ἑτέρου τὴν μετεμψύχωσιν ἐδέξατο, παρὰ δὲ ἑαυτοῦ τὴν πολιτείαν
    εἰσήγαγεν, ἔνθα τὰ πολλῆς αἰσχρότητος γέμοντα ἐνομοθέτησε… Ποίαν
    οὐχ ὑπερβάλλει ταῦτα ἄνοιαν;… Ἀλλ’ ὁ κορυφαῖος τῶν φιλοσόφων, ὡς
    ἐδόκει, καὶ ὅπλα ταῖς γυναιξὶ περιτίθησι, καὶ κράνη, καὶ κνημῖδας, καὶ
    κυνῶν οὐδὲν διαφέρειν, λέγει, τὸ ἀνθρώπινον γένος… Ἀεὶ γὰρ δι’ αὐτῶν
    ἐσπούδασεν ὁ διάβολος.» («Κατὰ Ἑλλήνων»· «Σύγκρισις τοῦ Πλάτωνος
    πρὸς Πέτρον», παρ. γ.)
    • «Καὶ γιὰ νὰ μὴν νομίσῃ κανείς, ὅτι λέω μεγάλα λόγια, θὰ σᾶς παρουσιά-
    σω τὰ ἴδια τὰ λόγια τοῦ ὀδυρμοῦ καὶ τῆς θρηνῳδίας ποὺ ἔκανε τότε ὁ
    σοφιστὴς (ὁ Λιβάνιος) τῆς πόλεως στὸν θεὸ αὐτὸ (τὸν Ἀπόλλωνα)… Κι
    ἀκόμα πές μου, ἐσὺ ποὺ κάνεις τὸν σοφό, ποιός εἶναι ὁ νεκρὸς αὐτὸς
    (ὁ ἅγιος Βαβύλας) ποὺ ἐνοχλεῖ τὸν θεό σου. Γιατί, ψευτοφιλόσοφε («ὦ
    ληρόσοφε»), δὲν λές, ποιός ἦταν ὁ νεκρός;… Ποίαν ἀνάπαυση στερηθή-
    καμε, μιαρὲ (Λιβάνιε);».
    • «Ἄθλιε καὶ ταλαίπωρε (Λιβάνιε).» («Εἰς τὸν μακάριον Βαβύλα», παρ. ιη καὶ
    ιθ.) [Ὁ φιλόσοφος Λιβάνιος ὑπῆρξε διδάσκαλος τοῦ Χρυσοστόμου.]
    • «…ἀλλὰ νὰ ἀνατρέφετε τὰ παιδιὰ μὲ τὴν παιδεία καὶ τὴν νουθεσία τοῦ
    Κυρίου… Διότι ἡ ἡλικία αὐτὴ ἔχει πολλὴ ἀνοησία, καὶ στὴν ἀνοησία
    ἔρχονται νὰ προστεθοῦν καὶ τῶν Ἑλλήνων τὰ λόγια, ὅταν τὰ παιδιὰ
    μάθουν, ὅτι οἱ (Ἕλληνες) ἥρωες ποὺ θαυμάζουν, αὐτοὶ εἶναι δοῦλοι στὰ
    πάθη καὶ δειλοὶ στὸν θάνατο. Ὅπως ὁ Ἀχιλλέας ὅταν ἀλλάζῃ γνώμη,
    ὅταν πεθαίνῃ γιὰ μία ἐρωμένη, ὅταν ἄλλος μεθᾷ κι ἄλλα τέτοια πολλά.
    Χρειάζονται λοιπὸν στὸ παιδὶ αὐτὰ τὰ φάρμακα» (ἔνθ. ἀνωτ.).
    • «Τὰ παιδιά, νὰ ὑπακοῦτε στοὺς γονεῖς σας σύμφωνα μὲ τὸ θέλημα τοῦ
    Κυρίου… Ὅμως ὅταν ὁ γονέας εἶναι Ἕλλην ἢ αἱρετικός, τότε τὸ παιδὶ
    δὲν πρέπει νὰ ὑπακούῃ.» («Εἰς τὴν Ἐπιστολὴν πρὸς Ἐφεσίους», Ὁμιλία
    21, παρ. α.)
    • «Γιατὶ ὁ ἅγιος Βαβύλας παρακάλεσε τὸν Θεὸ νὰ ρίξῃ φωτιὰ στὸ ναὸ
    (ἐνν. τοῦ Ἀπόλλωνος στὴν Δάφνη) καὶ ἡ φωτιὰ αὐτὴ κατάκαψε ὅλη τὴν
    ὀροφή, ἀφάνισε τὸ εἴδωλο μέχρι τὸ τελευταῖο κομμάτι, ἔκαμε τὰ πάντα
    στάχτη καὶ σκόνη.» («Εἰς τὸν μακάριον Βαβύλαν», Λόγος Β΄, παρ. ιζ.)
    • «Δὲν ἐπιτρέπεται κανεὶς νὰ ζῇ ἀνεξέλεγκτα, ὅπως συνέβαινε μὲ τοὺς
    Ἕλληνες, σὲ αἰσχρότητα καὶ μέθη κι ἀδηφαγία κι ἀπολαύσεις καὶ πο-
    λυτέλεια.» («Περὶ τῆς ἀναστάσεως τῶν νεκρῶν».)

  35. ΠΑΜΕ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΜΕΓΑ ΒΑΣΙΛΑΚΗ ΠΟΥ ΑΦΟΥ ΤΟΝ ΣΠΟΥΔΑΣΑΜΕ ΜΑΣ ΤΟ ΕΠΑΙΖΕ ΜΕΤΑ ΘΕΟΦΙΛΟΣΟΦΟΣ!!

    β. Μέγας Βασίλειος
    • «Μὴ δειλιάζεις ἀπὸ τὰ ξύλα τῶν δαυλῶν τούτων τῶν καπνιζόντων. Μὴ
    δειλιάζετε ἀπὸ τὰ ἑλληνικὰ πιθανολογήματα… τὰ ὁποῖα εἶναι σκέτα ξύ-
    λα, μᾶλλον δὲ δᾷδες ποὺ ἀπώλεσαν καὶ τοῦ δαυλοῦ τὴν ζωντάνια καὶ
    τοῦ ξύλου τὴν ἰσχύ, μὴ ἔχοντα δὲ οὔτε καὶ τοῦ πυρὸς τὴν φωτεινότητα
    ἀλλὰ ὡς δᾷδες καπνίζουσες καταμελανώνουν καὶ σπιλώνουν ὅσους τὰ
    πιάνουν καὶ φέρουν δάκρυα στὰ μάτια ὅσων τὰ πλησιάζουν.»
    • «Ἂν μάλιστα θέλῃς νὰ καταλάβῃς τὴν ἀπὸ καπνίζοντες δαυλοὺς βλάβη,
    θυμήσου τὸν Σολομῶντα, ποὺ ἔλεγε: καθὼς τὰ ξυνὰ σταφύλια στὰ δόν-
    τια καὶ ὁ καπνὸς στὰ μάτια ἔτσι καὶ ἡ παρανομία.»
    • «Εἶναι δὲ ἐχθροὶ οἱ Ἕλληνες, διότι διασκεδάζουν καταβροχθίζοντας
    μὲ ὀρθάνοιχτο τὸ στόμα τὸν Ἰσραήλ. Στόμα δὲ λέγει ἐδῶ ὁ προφήτης τὴ
    σοφιστικὴ τὸν λόγου δύναμη, ἡ ὁποία τὰ πάντα ἐχρησιμοποίησε, γιὰ
    νὰ παραπλανήσῃ τοὺς ἐν ἁπλότητι στὸν θεὸν πιστεύσαντας.» («Πρὸς
    τοὺς νέους».)

  36. ΝΑ ΚΑΙ Ο ΘΑΝΑΣΑΚΗΣ Ο ΜΕΓΑΣ………………….

    γ. Μέγας Ἀθανάσιος
    [Ἀπὸ τὸ ἔργο του «Κατὰ Ἑλλήνων». Τὰ ἀποσπάσματα ποὺ ἀκολουθοῦν
    ἐλήφθησαν ἀπὸ τὴν ἔκδοση «Ἔργα Ἀπολογητικά», ἐποπτείᾳ τοῦ καθηγητῆ
    τῆς Θεολογικῆς Σχολῆς Παν. Χρήστου, μτφρ. τοῦ καθηγητῆ τῆς Θεολογικῆς
    Σχολῆς Στέργιου Σάκκου.]
    • «Τοιοῦτοι θεοὶ εἰς αὐτοὺς ὁ Ἔρως καὶ ἡ Ἀφροδίτη τῆς Πάφου, εἰς τὴν
    Κρήτην ὁ περιβόητος ἐκεῖ Ζεύς, καὶ ὁ ἐν Ἀρκαδίᾳ Ἑρμῆς… ἡμεῖς ἔχομεν
    ἕνα παράδειγμα ἐναντίον πάσης εἰδωλολατρίας, ὅτι δηλαδὴ οἱ ἄνθρω-
    ποι τὴν ἐφεῦρον ὄχι δι’ ἄλλο τίποτε ἀλλὰ διὰ τὰ πάθη ἐκείνων ποὺ τὴν
    ἔπλασαν, ὅπως καὶ ἡ σοφία τοῦ Θεοῦ πρὸ πολλοῦ ἐμαρτύρησε λέγουσα
    “Ἀρχὴ τῆς πορνείας ἡ ἐπινόησις τῶν εἰδώλων”.» (Σοφ. Σολ. 14,12: 9,15-
    10.)
    • «…οἱ λεγόμενοι φιλόσοφοι καὶ ἐπιστήμονες τῶν εἰδωλολατρῶν, ὅταν
    μὲν κατηγοροῦνται, δὲν ἀρνοῦνται ὅτι οἱ παρουσιαζόμενοι ὡς θεοὶ εἶ-
    ναι μορφαὶ καὶ τύποι ἀνθρώπων καὶ κτηνῶν, ὅταν δὲ ἀπολογοῦνται,
    λέγουν ὅτι ἔχουν τὰ ὁμοιώματα, διὰ νὰ τοὺς ἀπαντᾷ τὸ θεῖον διὰ μέσου
    αὐτῶν καὶ νὰ τοὺς ἐμφανίζεται –διότι, λέγουν, δὲν εἶναι δυνατὸν ἀλ-
    λιῶς νὰ γνωρίσουν τὸν ἴδιον τὸν ἀόρατον, παρὰ μόνον μὲ τὰ τοιαῦτα
    ἀγάλματα καὶ τὰς τελετάς. Ἐκεῖνοι δὲ ποὺ εἶναι ἀκόμη φιλοσοφώτεροι
    ἀπ’ αὐτοὺς καὶ νομίζουν ὅτι λέγουν περισσότερον βαθυστόχαστα πράγ-
    ματα, ἰσχυρίζονται ὅτι τὰ ὁμοιώματα κατεσκευάσθησαν καὶ ἐζωγραφή-
    θησαν, διὰ νὰ ἐπικαλοῦνται δι’ αὐτῶν καὶ νὰ ἐμφανίζωνται θεῖοι ἄγγε-
    λοι καὶ θεῖαι δυνάμεις, ὥστε ἐμφανιζόμενοι διὰ μέσου αὐτῶν νὰ τοὺς
    διδάσκουν τὴν γνῶσιν τοῦ Θεοῦ. Καὶ λέγουν, ὅτι αὐτὰ εἶναι διὰ τοὺς
    ἀνθρώπους ἕνα εἶδος γραμμάτων, τὰ ὁποῖα διαβάζοντες οἱ ἄνθρωποι
    δύνανται νὰ γνωρίσουν καὶ νὰ κατανοήσουν τὸν Θεόν, διὰ τῆς ἐμφα-
    νίσεως τῶν θείων ἀγγέλων ποὺ γίνεται διὰ μέσου αὐτῶν. Αὐτὰ βέβαια
    ἐκεῖνοι ἔτσι τὰ μυθολογοῦν, διότι ἀσφαλῶς δὲν θεολογοῦν, μὴ γένοιτο.»
    («Κατὰ Ἑλλήνων», 19, 5-20.)
    • «Καὶ τὸ ἀξιοθαύμαστον, καθὼς λέγουν αὐτοὶ ποὺ ἱστοροῦν, εἶναι τὸ
    ἑξῆς· ὅτι, ἐνῷ οἱ Πελασγοὶ ἔμαθαν τὰ ὀνόματα τῶν θεῶν ἀπὸ τοὺς Αἰ-
    γυπτίους, δὲν γνωρίζουν αὐτοὶ τοὺς θεοὺς ποὺ λατρεύονται εἰς τὴν
    Αἴγυπτον καὶ λατρεύουν ἄλλους θεοὺς διαφορετικοὺς ἀπὸ τοὺς θεοὺς
    ἐκείνων. Καὶ εἶναι τελείως διαφορετικὴ ἡ θεωρία καὶ ἡ θρησκεία τῶν
    ἐθνικῶν, οἱ ὁποῖοι κατελήφθησαν ἀπὸ τὴν μανίαν τῶν εἰδώλων, καὶ δὲν
    συναντῶνται τὰ αὐτὰ εἰς τοὺς αὐτούς.» (23)
    [Τὴν ἐπίθεση κατὰ τῆς Ἑλληνικῆς Φιλοσοφίας συνεχίζει ὁ Ἀθανάσιος καὶ
    στὸ ἀπολογητικὸ ἔργο του «Περὶ Ἐνανθρωπήσεως»:]
    • «Οἱ φιλόσοφοι τῶν Ἑλλήνων ἔγραψαν πολλὰ μὲ ἀληθοφάνειαν καὶ
    τέχνην· ἐπαρουσίασαν λοιπὸν κάτι τόσον μέγα ὅσον ὁ σταυρὸς τοῦ
    Χριστοῦ; Διότι μέχρι τοῦ θανάτου των τὰ σοφίσματά των εἶχον τὴν
    ἀληθοφάνειαν, ἀλλὰ καὶ ὅσα ἐθεωροῦσαν, ὅταν ἦσαν ζῶντες, ὅτι ἔχουν
    ἰσχύν, ἦσαν ἀντικείμενα ἀνταγωνισμοῦ μεταξύ των, καὶ ἐφιλονείκουν
    μεταξύ των διὰ τὴν θ εωρίαν των. Καὶ τὸ παραδοξότατον εἶναι, ὅτι,
    ἐνῷ ὁ Λόγος τοῦ Θεοῦ ἐδίδαξε μὲ πτωχοτέρας λέξεις, ἐπεσκίασε τοὺς
    περιφήμους σοφιστὰς καὶ κατήργησε τὰς διδασκαλίας ἐκείνων καὶ
    προσήλωσεν ὅλους πλησίον του καὶ ἐγέμισε τὰς ἐκκλησίας αὐτοῦ. Καὶ
    τὸ ἀξιοθαύμαστον εἶναι, ὅτι μὲ τὴν κάθοδόν του ὡς ἀνθρώπου εἰς τὸν
    θάνατον κατήργησε τὰ μεγάλα λόγια τῶν σοφῶν περὶ τῶν εἰδώλων.
    Ποίου ἀλήθεια ὁ θάνατός ποτε ἐξεδίωξε δαίμονας;» (50, 5-15.)

  37. ΕΙΚΟΝΟΛΑΤΡΕΣ ΜΟΥ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΑΤΙΑΝΟ ΣΙΓΟΥΡΑ ΠΗΡΑΤΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΥΓΕΝΙΑ ΠΟΥ ΒΓΑΖΕΤΕ ΣΕ ΚΑΘΕ ΤΙ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ!!

    Τατιανὸς
    [Ὁ Τατιανὸς (Β΄ αἰ. μ.Χ.), ἀπὸ τοὺς κορυφαίους ἀπολογητὲς τοῦ Χριστι-
    ανισμοῦ, ἔγραψε τὸ ἔργο μὲ τίτλο «Πρὸς Ἕλληνας».]
    • «Οἱ Ἕλληνες δὲν δημιούργησαν τίποτε δικό τους, ἀλλὰ ὅλα τὰ παρέλα-
    βαν ἀπὸ τοὺς βαρβάρους» (παρ. 1).
    • «Συνέβη γραφαῖς τισιν ἐντυχεῖν βαρβαρικαῖς, πρεσβυτέραις μὲν ὡς
    πρὸς τὰ Ἑλλήνων δόγματα, θειοτέραις δὲ ὡς πρὸς τὴν ἐκείνων πλάνην»
    (παρ. 29).
    • «Ἑπομένως ἀπεδείχθη ἀπ’ τὰ προειρημένα, ὅτι ὁ Μωυσῆς εἶναι ἀρχαι-
    ότερος τῶν (Ἑλλήνων) ἡρώων τῶν (ἑλληνικῶν) πόλεων, τῶν δαιμόνων.
    Καὶ πρέπει νὰ πιστεύωμε στὸν ἀρχαιότερο κατὰ τὴν ἡλικία παρὰ
    στοὺς Ἕλληνες, οἱ ὁποῖοι ἔλαβαν τὰ δόγματα ἐκείνου ὡς ἀπὸ πηγή,
    ὄχι κατ’ ἐπίγνωση. Διότι οἱ σοφιστὲς αὐτῶν χρησιμοποιοῦντες πολλὴν
    περιέργειαν, ὅσα ἔμαθαν ἀπὸ τοῦ Μωυσέως καὶ τῶν ὁμοίως μὲ αὐτὸν
    φιλοσοφούντων, ἐπεχείρησαν νὰ παραχαράξουν, πρῶτον μὲν διὰ νὰ
    νομισθοῦν, ὅτι λέγουν κάτι δικό τους, δεύτερον δὲ διὰ νὰ ἐπικαλύψουν
    ὅσα δὲν κατενόησαν μὲ κάποιαν ἐπίπλαστον ρητορολογίαν καὶ νὰ δια-
    στρέψουν τὴν ἀλήθεια εἰς μυθολογίαν.»
    • «(Ὁ Πλάτων ἦταν) κοιλιόδουλος» (παρ. 2).
    • «(Ὁ Ἀριστοτέλης ἦταν) κόλαξ» τοῦ Μ. Ἀλεξάνδρου.
    • «(Ὁ Μ. Ἀλέξανδρος ἦταν) μειράκιον μανιακόν».
    • «(Ὁ Ἡράκλειτος ἦταν) ἀμαθής» (παρ. 3).
    • «(Ἡ φιλοσοφία τοῦ Ἡρακλείτου ἦταν) Ἡρακλείτου σκότος».
    • «(Ὁ Ἐμπεδοκλῆς ἦταν) ἀλαζών».
    • «(Ὁ Δημόκριτος ἦταν) ἀβδηρολόγος» (παρ. 17).
    [Γιὰ τὴν ἑλληνικὴ ποίηση, φιλοσοφία καὶ τέχνη:]
    • «Ποιητικὴν δέ, μάχας ἵνα συντάσσητε θεῶν καὶ ἔρωτας καὶ ψυχῆς δια-
    φθοράν» (παρ. 1β).
    • «οἱ ποιηταὶ ψευδολόγοι καὶ διὰ σχημάτων ἐξαπατῶντες τοὺς ἀκροωμέ-
    νους» (παρ. 22α).
    • «Δίκαιος καὶ σώφρων εἶναι αὐτός, ὁ ὁποῖος τὴν πορνεύσασα αὐτὴ γυ-
    ναῖκα (τὴν Ἑλένη) μετέφερε στὰ Ἠλύσια πεδία;» (παρ. 10).
    • «Ἔπειτα πῶς δὲν ντρέπεσθε, νὰ ἔχετε τόσες ποιήτριες ὄχι γιὰ τίποτε
    χρήσιμο, ἄπειρες πόρνες;» (παρ. 34α).
    • «Καὶ ἡ μὲν Σαπφὼ γύναιον πορνικόν, ἐρωτομανές, καὶ τὴν ἑαυτῆς ἀσέλ-
    γειαν ᾂδει» (παρ. 33α).
    • «(Σεῖς οἱ Ἕλληνες) ρητορικὴν μὲν γὰρ ἐπ’ ἀδικίᾳ καὶ συκοφαντίᾳ συνε-
    στήσασθε» (παρ. 16).
    • «Δὲν ρίπτετε εἰς τὸν βόθρον τὰ ὑπομνήματα τῆς κακίας μαζὶ μὲ τὸν ποιή-
    σαντα Πυθαγόρα;… Ὁ σώφρων, ὁ ὁποῖος παρέδωσε διὰ συγγραμμάτων
    ληρήματα καὶ φλυαρίες, ἔγινε ἐνδοξότερος ἐξ αἰτίας τῆς χαλκευτικῆς
    (χάλκινος ἀνδριάντας), ἡ ὁποία σῴζεται ὣς σήμερα. Καὶ τὸν ψευδολόγο
    Αἴσωπο κατέστησαν ἀείμνηστον ὄχι μόνο τὰ μυθολογήματα ἀλλὰ καὶ ἡ
    περισπούδαστη πλαστικὴ τοῦ Ἀριστοδήμου… νὰ χάσκωμε ἐνώπιον τῶν
    ἔργων τοῦ Καλλιάδου… Ποιό λόγο ἔχετε γιὰ τὸν θηλυπρεπῆ Γανυμήδη
    (σημ.: ἄγαλμα) τοῦ Λεωχάρους καὶ τὸν τιμᾶτε ὡς κάτι σπουδαῖο κτῆμα,
    καθὼς καὶ γιὰ τὸ γύναιον μὲ τὰ βραχιόλια, τὸ ὁποῖο ἐδημιούργησε ὁ
    Πραξιτέλης;» (παρ. 34α-34β).
    • «Τώρα μόνο μὲ σᾶς (τοὺς Ἕλληνες) συμβαίνει νὰ μὴν ὁμοφωνῆτε οὔτε
    στὰ λόγια. Πράγματι οἱ Δωριεῖς δὲν ἔχουν τὴν ἴδια λέξη μὲ τοὺς Ἀττι-
    κούς, καὶ οἱ Αἰολεῖς δὲν ὁμιλοῦν ὁμοίως μὲ τοὺς Ἴωνες. Ἀφοῦ παρα-
    τηρεῖται τόση διάσταση σὲ πράγματα ποὺ δὲν ἔπρεπε, ἀπορῶ, ποιόν
    πρέπει νὰ καλῶ Ἕλληνα» (παρ. 10).
    • «Πάψτε νὰ θριαμβολογῆτε γιὰ ξένους λόγους καὶ νὰ στολίζεστε ὅπως
    ὁ κολοιὸς (καρακάξα) μὲ πτερά, τὰ ὁποῖα δὲν εἶναι δικά σας. Ἐὰν κάθε
    πόλη ἀφαιρέσῃ ἀπὸ σᾶς τὴ λέξη της, θὰ ἐξασθενήσουν τελείως τὰ σοφί-
    σματά σας. Ἐνῷ ζητεῖτε νὰ μάθετε, ποιός εἶναι ὁ θεός, ἀγνοεῖτε τὰ δικά
    σας. Χάσκοντες δὲ πρὸς τὸν οὐρανὸ πέφτετε κάτω στὰ βάραθρα. Μὲ
    λαβύρινθους ὁμοιάζουν οἱ διατυπώσεις τῶν βιβλίων σας, οἱ δὲ ἀναγι-
    γνώσκοντες ὁμοιάζουν μὲ τὸν πίθο τῶν Δαναΐδων… Ἀρχὴ τῆς φλυαρίας
    σας ἔγιναν οἱ γραμματικοί, καὶ τεμαχίζοντας τὴν σοφία ἔχετε ἀποκοπῆ
    ἀπὸ τὴν ἀληθινὴ σοφία… Γι’ αὐτὸ δὲν εἶσθε τίποτε ὅλοι, ἰδιοποιούμενοι
    μὲν τοὺς λόγους, συζητοῦντες δὲ ὅπως ὁ τυφλὸς μὲ τὸν κουφό… Ἀντιλη-
    φθέντες λοιπὸν ὅτι εἶσθε τέτοιοι σᾶς ἐγκαταλείψαμε» (παρ. 26).

  38. ΕΛΑ ΛΙΓΟ ΕΦΡΑΙΜ ΚΑΙ ΛΙΓΟ ΘΕΟΦΙΛΟ ΚΑΙ ΤΑ ΞΑΝΑΛΕΜΕ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΦΟΡΑ ΠΟΥ ΘΑ ΤΟ ΠΑΙΞΕΤΕ
    ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ!!
    Ἐφραὶμ ὁ Σύρος
    • «Μίσησε φορέματα μαλακὰ (τῶν Ἑλλήνων), μίσησε βαψίματα ὄμορφα,
    μίσησε ὀμορφιὰ καὶ τὰ συνοδεύοντα αὐτὰ δαιμονικὰ ᾄσματα, κιθάρες
    καὶ αὐλούς, τοὺς κρότους τῶν χορῶν καὶ τὶς ἄτακτες φωνές. Δὲν γνω-
    ρίζεις, ἄθλιε, πὼς ὅλα τοῦτα σπορὰ τοῦ διαβόλου εἶναι;… Ποιά γραφὴ
    ἐπαινεῖ τοὺς αὐλίζοντες, τοὺς κιθαρίζοντες, τοὺς γελῶντες, τοὺς χο-
    ρεύοντες καὶ τοὺς ἀγαπῶντες τὸν κόσμο κι ὅλα τὰ τοῦ κόσμου;… Ἂς
    τιμήσωμε τὶς ἑορτὲς τοῦ Κυρίου μὲ αὐλοὺς καὶ μὲ κιθάρες ὡς χριστιανοὶ
    καὶ ὄχι ὡς Ἕλληνες μὲ δάφνες καὶ ἄνθη ἢ μὲ κάτι ἄλλο ποὺ θὰ μοιάζῃ
    μὲ ἑλληνικό.»
    Θεόφιλος Ἀντιοχείας
    [Συνέγραψε τρία βιβλία μὲ τίτλο «Πρὸς Αὐτόλυκον».]
    • «Τί ὠφέλησε τὸν Ὅμηρο τὸ ὅτι περιέγραψε τὸν Ἰλιακὸ πόλεμο καὶ
    ἐξαπάτησε πολλοὺς ἢ τὸν Ἡσίοδο ὁ κατάλογος τῆς Θεογονίας τῶν ὀνο-
    μαζόμενων ὑπ’ αὐτοῦ θεῶν ἢ τὸν Ὀρφέα οἱ 365 θεοί;.. Τί δὲ ὠφέλησε
    τὸν Ἄρατο ἡ σφαιρογραφία τοῦ κοσμικοῦ κύκλου ἢ αὐτοὺς ποὺ εἶπαν
    ὅμοια πράγματα μ’ αὐτόν, πλὴν τῆς κατ’ ἄνθρωπον δόξας, τὴν ὁποίαν
    ἐκέρδισαν ὄχι κατ’ ἀξίαν; Τί ἀληθὲς εἶπαν; ἢ τί ὠφέλησαν τὸν Εὐριπίδη
    καὶ τὸν Σοφοκλῆ ἢ τοὺς ἄλλους τραγῳδιογράφους οἱ τραγῳδίες, τὸν
    Μένανδρο καὶ τὸν Ἀριστοφάνη καὶ τοὺς λοιποὺς κωμικοὺς οἱ κωμῳδίες
    ἢ τὸν Ἡρόδοτο καὶ τὸν Θουκυδίδη οἱ ἱστορίες τους ἢ τὸν Πυθαγόρα τὰ
    ἄδυτα ἁγιαστήρια καὶ οἱ στῆλες τοῦ Ἡρακλέους ἢ τὸν Διογένη ἡ κυνι-
    κὴ φιλοσοφία ἢ τὸν Ἐπίκουρο τὸ δόγμα ὅτι δὲν ὑπάρχει θεία πρόνοια
    ἢ τὸν Ἐμπεδοκλῆ ἡ διδασκαλία τῆς ἀθεότητας ἢ τὸν Σωκράτη ὁ ὅρκος
    εἰς τὸν Κύνα;.. Γιατί πέθανε ἑκουσίως, ποιόν καὶ ποιᾶς φύσεως μισθὸ
    ἤλπιζε, ὅτι θὰ λάβῃ μετὰ θάνατον; Τί δὲ ὠφέλησε τὸν Πλάτωνα ἡ παι-
    δεία, τὴν ὁποία διεμόρφωσε, ἢ τοὺς ἄλλους φιλοσόφους τὰ δόγματά
    τους…; Αὐτὰ λέμε, γιὰ νὰ ἐπιδείξουμε τὴν ἀνωφελῆ καὶ ἄθεη διάνοιά
    τους. Ὅλοι αὐτοί, ἀγαπήσαντες τὴν κενὴ καὶ μάταιη δόξα, οὔτε αὐτοὶ
    ἐγνώρισαν τὴν ἀλήθεια οὔτε ἄλλους βεβαίως προέτρεψαν πρὸς τὴν ἀλή-
    θεια» (βιβλ. Γ΄, παρ. 2-3).
    • «καθὼς εἶσαι φρόνιμος, εὐχαρίστως ἀνέχεσαι τὶς (ἑλληνικές) μωρίες»
    (βιβλ. Γ΄, παρ. 4).
    • «Πλάτων δέ, ὁ δοκῶν Ἑλλήνων σοφώτερος γεγενῆσθαι, εἰς πόσην φλυ-
    αρίαν ἐχώρησεν» (βιβλ. Γ΄, παρ. 16),

  39. • «(Οἱ Ἕλληνες σοφοί) οὐχὶ καὶ περὶ σεμνότητος πειρώμενοι γράφειν
    ἀσελγείας… ἐδίδαξαν ἐπιτελεῖσθαι…;» (βιβλ. Γ΄, παρ. 3).
    • «Συναντιέται σ’ αὐτοὺς (τοὺς Ἕλληνες) καὶ ἡ ἀνθρωποφαγία, πρώτους
    δὲ ἀναγράφουν ὡς διαπράξαντες τὴν ἀνθρωποφαγία τοὺς θεούς, τοὺς
    ὁποίους τιμοῦν» (βιβλ. Γ΄, παρ. 8).
    • «Τί μοι λοιπὸν καταλέγειν τὰ περὶ Διονύσου καὶ Ἀφροδίτης τῆς ἀναι-
    σχύντου;» (βιβλ. Γ, παρ. 3).
    [Γιὰ τοὺς Ἕλληνες ποιητές:]
    • «ὑπὸ δαιμόνων δὲ ἐμπνευσθέντες καὶ ὑπ’ αὐτῶν φυσιωθέντες (= ἀλλα-
    ζονευθέντες) ἃ εἶπον δι’ αὐτῶν εἶπον· φαντασίᾳ καὶ πλάνῃ ἐλάλησαν·
    καὶ οὐ καθαρῷ πνεύματι ἀλλὰ πλάνῳ».
    • «Τὰ πλάνα πνεύματα εἶναι δαίμονες, οἱ ὁποῖοι καὶ τότε ἐνήργησαν σ’
    ἐκείνους (δηλ. στοὺς ἀρχαίους Ἕλληνες)» (βιβλ. Β΄, παρ. 8).
    [Γιὰ τὴν Ἑλληνικὴ Ἐπιστήμη:]
    • «Ἀλλὰ καὶ περὶ τῆς κοσμολογίας ἀσύμφωνα ἀλλήλοις καὶ φαῦλα ἐξεῖ-
    πον» (βιβλ. Β΄, παρ. 8).
    • «Πολλοὶ λοιπὸν ἀπ’ τοὺς (Ἕλληνες) συγγραφεῖς ἐμιμήθησαν (τοὺς
    Ἑβραίους) καὶ ἠθέλησαν νὰ συντάξουν διήγησιν περὶ τούτων καὶ λαμ-
    βάνοντας ἀπὸ ἐδῶ (ἀπὸ τὴν Βίβλο) τὶς ἀφορμὲς εἴτε περὶ τῆς κτίσεως
    τοῦ κόσμου εἴτε περὶ τῆς φύσεως τοῦ ἀνθρώπου δὲν διετύπωσαν οὔτε
    κἂν ἕνα σπινθῆρα ἄξιο τῆς ἀλήθειας. Φαίνεται δέ, ὅτι τὰ ὑπὸ τῶν φι-
    λοσόφων ἢ συγγραφέων καὶ ποιητῶν λεγόμενα εἶναι ἀξιόπιστα ἐξ ἀπό-
    ψεως ἐκφραστικοῦ καλλωπισμοῦ· ἀλλ’ ὁ λόγος τους δεικνύεται μωρὸς
    καὶ κενός, καθ’ ὅσον ἡ φλυαρία τους εἶναι ἄφθονη, δὲν εὑρίσκεται δὲ
    σ’ αὐτὰ ἡ τυχὸν ὑπάρχουσα ἀλήθεια» (Β, 12).
    • «Τῶν προφητῶν μεταγενέστεροι γενόμενοι οἱ (Ἕλληνες) ποιηταὶ καὶ
    φιλόσοφοι ἔκλεψαν ἐκ τῶν Ἁγίων Γραφῶν» (Α, 14).
    • «Ὅλα δὲ αὐτὰ μᾶς διδάσκει τὸ Πνεῦμα τὸ ἅγιον, τὸ ἐκφρασθὲν διὰ τοῦ
    Μωυσέως καὶ τῶν λοιπῶν προφητῶν, ὥστε τὰ συγγράμματα ἡμῶν τῶν
    θεοσεβῶν (Ἑβραίων) εἶναι ἀρχαιότερα, ἀλλ’ ἐπὶ πλέον ἀποδεικνύεται,
    ὅτι εἶναι ἀληθέστερα ἀπὸ ὅλους τοὺς (Ἕλληνες) συγγραφεῖς καὶ ποιη-
    τές» (Β, 30).
    • «Ἀλλὰ καὶ ὅλοι οἱ νομοθέτες εὑρίσκονται νὰ νομοθετοῦν μεταγενέστε-
    ρα. Ἐὰν ἀναφέρῃ κανεὶς τὸν Σόλωνα τὸν Ἀθηναῖο, αὐτὸς ἔζησε κατὰ
    τοὺς χρόνους τῶν βασιλέων Κύρου καὶ Δαρείου, κατὰ τὸν χρόνο τοῦ
    προειρημένου προφήτου Ζαχαρίου, ζήσαντος πολλὰ ἔτη μεταγενέστε-
    ρα (τοῦ Μωυσέως). Ἐὰν ἀναφέρῃ κανεὶς τοὺς νομοθέτες Λυκοῦργο,
    Δράκοντα ἢ Μίνωα, προηγοῦνται τούτων σὲ ἀρχαιότητα τὰ ἱερά μας
    (=ἑβραϊκά) βιβλία, ἀφοῦ τὰ γράμματα τοῦ θείου νόμου, τοῦ δοθέντος
    σ’ ἐμᾶς διὰ τοῦ Μωυσέως, δεικνύονται προγενέστερα καὶ τοῦ Διός, βα-
    σιλέως τῶν Κρητῶν, ἀλλὰ καὶ τοῦ Τρωικοῦ πολέμου» (Γ 23).
    • «(Οἱ Ἕλληνες ἦσαν) ἄθλιοι καὶ δυσσεβέστατοι καὶ ἀνόητοι… καὶ φιλο-
    σοφήσαντες ματαίως», (ἐνῷ ὁ Μωυσῆς) «περὶ τῆς γενέσεως τοῦ κόσμου
    ἐξιστορῶν, διηγήσατο τίνι τρόπῳ (= διηγήθηκε μὲ ποιό τρόπο) γεγένηται
    ὁ κατακλυσμὸς ἐπὶ τῆς γῆς, οὐ Πύρραν οὐδὲ Δευκαλίωνα ἢ Κλύμενον
    μυθεύων» (Γ 18).
    BONUS ΚΑΙ Ο ΚΛΗΜΗΣ ΝΑ ΚΛΕΙΣΟΥΜΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΑ ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΑ
    Κλήμης ὁ Ἀλεξανδρεὺς
    [Ἀπὸ τὸ ἔργο του «Προτρεπτικὸς πρὸς Ἕλληνας»:]
    • «…τοὺς βάρβαρους Θρᾷκες, τοὺς ἀνόητους Φρύγες καὶ τοὺς δεισιδαίμο-
    νες Ἕλληνες» (13,2).
    • «Ὅμως τὰ δράματα καὶ τοὺς ποιητὲς ποὺ γράφουν δραματικὰ ἔργα γιὰ
    Κλήμης ὁ Ἀλεξανδρεὺς
    [Ἀπὸ τὸ ἔργο του «Προτρεπτικὸς πρὸς Ἕλληνας»:]
    • «…τοὺς βάρβαρους Θρᾷκες, τοὺς ἀνόητους Φρύγες καὶ τοὺς δεισιδαίμο-
    νες Ἕλληνες» (13,2).
    • «Ὅμως τὰ δράματα καὶ τοὺς ποιητὲς ποὺ γράφουν δραματικὰ ἔργα γιὰ

  40. ἐκδηλώνοντας τὴν ἱερομανία μὲ ὠμοφαγία, διανέμουν τελετουργικῶς
    τὰ κρέατα ἀπ’ τοὺς φόνους, στεφανωμένοι μὲ τοὺς ὄφεις, κραυγάζοντας
    Εὐάν, δηλαδὴ ἐκείνη τὴν Εὔα (51, 5), ἐξ αἰτίας τῆς ὁποίας ἐπακολούθησε
    ἡ πλάνη. Καὶ σημεῖο τῶν βακχικῶν ὀργίων εἶναι ὁ ὄφις» (12,2).
    • «Τὰ μυστήρια στὴν Ἄγρα ὅμως καὶ στὸν Ἁλιμοῦντα τῆς Ἀττικῆς ἔχουν
    περιορισθῆ στὴν Ἀθήνα· ἀλλὰ εἶναι παγκόσμιο αἶσχος οἱ ἀγῶνες καὶ
    οἱ φαλλοὶ ποὺ ἀφιερώνονται στὸν Διόνυσο» (34,2).
    • «Οἱ θεοί σας εἶναι ἀπάνθρωποι δαίμονες, καὶ ὄχι μόνο ἐπιχαίρουν γιὰ
    τὴν φρενοβλάβεια τῶν ἀνθρώπων, ἀλλὰ ἀπολαύουν καὶ ἀνθρωποκτονί-
    ες, εὑρίσκοντας ἀφορμὲς ἡδονῆς ἄλλοτε στὶς ἔνοπλες μονομαχίες στὰ
    στάδια καὶ ἄλλοτε στοὺς ἀναρίθμητους ἀγῶνες στοὺς πολέμους, γιὰ νὰ
    μποροῦν ἄνετα νὰ χορταίνουν μὲ ἀνθρώπινους φόνους» (42,1).
    • «Σὲ ποιό σημεῖο ἀσέλγειας ἔφθασε ἐκεῖνος ὁ Ζεύς, ποὺ τόσες ἡδονικὲς
    νύκτες πέρασε μὲ τὴν Ἀλκμήνη; Δὲν ἦσαν πολλὲς οἱ ἐννέα νύκτες στὸν
    ἀκόλαστο αὐτὸν (ἄλλωστε ὅλος ὁ βίος του ἦταν σύντομος γιὰ τὴν ἀκρά-
    τειά του), γιὰ νὰ μᾶς σπείρῃ τὸν ἀλεξίκακο θεὸ (Ἡρακλῆ);» (33,3).
    • «Παραλείπω τώρα τὸν Διόνυσο τὸν Χοιροψάλα, ποὺ προσκυνοῦν οἱ
    Σικυώνιοι τοποθετῶντας τον ἐπὶ τῶν γυναικείων μορίων, σεβόμενοι ὡς
    ἔφορο τοῦ αἴσχους τὸν ἀρχηγὸ τῆς ὕβρεως» (39,1).
    • «Ἀλήθεια πόσο καλύτεροι εἶναι οἱ Αἰγύπτιοι, ποὺ σὲ χωριὰ καὶ πόλεις
    τιμοῦν τὰ ἄλογα ζῷα, ἀπ’ τοὺς Ἕλληνες, ποὺ τέτοιους θεοὺς προσκυ-
    νοῦν; Διότι ἐκεῖνα, ἂν καὶ θηρία, τοὐλάχιστον δὲν εἶναι μοιχικὰ οὔτε
    αἰσχρουργά, καὶ κανένα τους δὲν ἐπιδιώκει τὴν παρὰ φύσιν ἡδονή»
    (39,3).
    • «Ἂς περιοδεύσουμε τώρα σύντομα καὶ ἂς καταλύσουμε τοὺς ἀγῶνες κι
    αὐτὰ τὰ ἐπιτάφια πανηγύρια, τὰ Ἴσθμια καὶ τὰ Νέμεα καὶ τὰ Πύθια κι
    ἐπάνω ἀπ’ ὅλα τὰ Ὀλύμπια» (34,1).

  41. • «Ὁ Πραξιτέλης, ὅπως ἐξηγεῖ ὁ Ποσίδιππος στὸ ἔργο του «Περὶ Κνίδου»,
    κατασκευάζοντας τὸ ἄγαλμα τῆς Κνιδίας Ἀφροδίτης τὸ ἔκαμε ὅμοιο
    στὸ εἶδος μὲ τὴν ἐρωμένη του Κρατίνη, γιὰ νὰ μποροῦν οἱ δυστυχεῖς νὰ
    προσκυνοῦν τὴν ἐρωμένη τοῦ Πραξιτέλη… Αὐτοὶ (οἱ Ἕλληνες), ἀφοῦ
    ἀπέρριψαν τὴν ντροπὴ καὶ τὸν φόβο, ζωγραφίζουν στὰ σπίτια τους
    τὶς ἀσελγεῖς πράξεις τῶν δαιμόνων. Παραδομένοι στὴν ἀσέλγεια στο-
    λίζουν τοὺς θαλάμους τους μὲ ζωγραφικοὺς πίνακες τοποθετημένους
    ψηλὰ στὸν τοῖχο, θεωρῶντας εὐσέβεια τὴν ἀκολασία· καὶ ὅταν εἶναι ξα-
    πλωμένοι στὸν καναπέ, ἀκόμη καὶ στὰ ἀγκαλιάσματά τους κυττάζουν
    ἐκείνη τὴ γυμνὴ Ἀφροδίτη, τὴν δεμένη κατὰ τὴν ἕνωσή της μὲ τὸν Ἄρη…
    Αὐτὰ εἶναι τὰ ἀρχέτυπα τῆς ἡδυπάθειάς σας, αὐτὲς εἶναι οἱ θεολογίες
    τῆς ὕβρεως, αὐτὲς εἶναι οἱ διδασκαλίες τῶν θεῶν ποὺ συμπορνεύουν
    μὲ σᾶς… Τέτοιες εἶναι καὶ οἱ ἄλλες εἰκόνες σας, δηλ. οἱ Πανίσκοι κι οἱ
    γυμνὲς Κόρες καὶ οἱ μεθυσμένοι Σάτυροι καὶ τὰ τεντωμένα μόρια» (53,
    60, 61).
    • «Ἂς ἐξετάσουμε τώρα καὶ τῶν φιλοσόφων τὶς δοξασίες περὶ τῶν θεῶν,
    γιὰ τὶς ὁποῖες καυχῶνται· ἴσως θὰ βροῦμε, ὅτι καὶ ἡ ἴδια ἡ φιλοσοφία
    ἀπὸ κενοδοξία εἰδωλοποιεῖ τὴν ὕλη ἢ ἴσως θὰ μπορέσουμε νὰ δείξου-
    με κατ’ ἀκολουθία, ὅτι θεοποιῶντας κάποια δαιμόνια ὀνειρεύεται τὴν
    ἀλήθεια… Ὁ Κροτωνιάτης Ἀλκμαίων θεωροῦσε θεοὺς τοὺς ἀστέρες, ποὺ
    ἐνόμιζε ὅτι εἶναι εἴδωλα. Δὲν θὰ ἀποσιωπήσω τὴν ἀναισχυντία τους· ὁ
    Χαλκηδόνιος Ξενοκράτης δέχεται ἑπτὰ ἀστρικοὺς θεούς, τοὺς πλανῆ-
    τες, ὡς ὄγδοο δὲ θεὸ ὑπαινίσσεται τὸν κόσμο, ποὺ ἀποτελεῖται ἀπ’ τὸ
    σύνολο τῶν ἀπλανῶν ἀστέρων. Οὔτε θὰ προσπεράσω τοὺς Στωικούς,
    ποὺ λέγουν ὅτι τὸ θεῖο διήκει διὰ μέσου ὅλης τῆς ὕλης, ἀκόμη καὶ τῆς
    ἀτιμότερης, οἱ ὁποῖοι καταισχύνουν μὲ τὴν ἀδεξιότητά τους ὅλη τὴν
    φιλοσοφία. Καὶ ἀφοῦ ἔφθασα ἐδῶ, δὲν θεωρῶ δύσκολο νὰ μνημονεύ-
    σω καὶ τοὺς Περιπατητικούς. Ὁ ἀρχηγὸς τῆς αἱρέσεως (Ἀριστοτέλης),
    ἐπειδὴ δὲν κατενόησε τὸν πατέρα τῶν ὅλων, τὸν καλούμενο ὕπατο,
    νομίζει ὅτι ὁ λεγόμενος ὕπατος εἶναι ἡ ψυχὴ τοῦ σύμπαντος· δηλαδὴ
    ἐκλαμβάνοντας ὡς θεὸ τὴν ψυχὴ τοῦ κόσμου, ἀντιφάσκει ὁ ἴδιος πρὸς
    τὸν ἑαυτό του. Διότι αὐτὸς ποὺ περιορίζει τὴν πρόνοια ἕως τὴ σελήνη,
    ἔπειτα ἐκλαμβάνοντας τὸν κόσμο ὡς θεό, παρεκκλίνει δογματίζοντας
    ὡς θεὸ τὸν ἄμοιρο τοῦ Θεοῦ. Ἐκεῖνος πάλι ὁ Ἐρέσιος Θεόφραστος, ὁ
    μαθητὴς τοῦ Ἀριστοτέλη, θεωρεῖ θεὸν ἄλλοτε τὸν οὐρανὸ κι ἄλλοτε τὸ
    πνεῦμα. Μόνο τὸν Ἐπίκουρο θὰ παραλείψω ἑκουσίως, διότι νομίζει ὅτι
    ὁ Θεὸς δὲν ἐνδιαφέρεται γιὰ τίποτε, ἀσεβῶντας μὲ ὅλα ὅσα λέγει. Ἀλ-
    λὰ καὶ ὁ Ἡρακλείδης ὁ Ποντικός; Δὲν σύρεται κι αὐτὸς μερικὲς φορὲς
    πρὸς τὰ εἴδωλα τοῦ Δημοκρίτου;» (64, 66).
    • «Ἀπὸ ποῦ, ὦ Πλάτων, ὑπαινίσσεσαι τὴν ἀλήθεια; Ἀπὸ ποῦ ἡ ἄφθονη
    χορηγία τῶν λόγων μαντεύει τὴν θεοσέβεια; Σοφώτερα, λέγει, εἶναι ἀπὸ
    αὐτοὺς τὰ γένη τῶν βαρβάρων. Γνωρίζω τοὺς διδασκάλους σου, ἔστω
    κι ἂν θέλῃς νὰ τοὺς κρύψῃς· ἔμαθες τὴν γεωμετρία ἀπ’ τοὺς Αἰγυπτίους,
    τὴν ἀστρονομία ἀπ’ τοὺς Βαβυλώνιους, ἔλαβες τὶς σπουδαῖες ἐπῳδὲς
    ἀπ’ τοὺς Θρᾷκες, πολλὰ σὲ δίδαξαν οἱ Ἀσσύριοι, ἐνῷ τοὺς ἀληθινοὺς
    νόμους καὶ τὴν δοξασία περὶ τοῦ Θεοῦ τὰ χρωστᾷς στοὺς Ἑβραίους»

    ΕΛΛΗΝΟΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ ΑΝΑΓΝΩΣΜΑ!!!!

  42. Πλήθος κύριε πλήθος. Δεν υπάρχει η λέξις ΠΛΥΘΟΣ εις την Ελληνικήν.
    Υπάρχει η λέξις πλίνθος, κοινώς τούβλο ή άλλως και ξύλο απελέκητο όπως εσείς.
    Μάθετε κύριε πρώτα Ελληνικά και μετά ελάτε να μας κάνετε τον προφέσορα της Αρχαίας Ελληνικής Γραμματείας.

  43. ΠΑΛΙ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΠΑΙΔΟ!!
    ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ Η ΛΕΞΙΣ ΑΛΛΩΣ ΚΥΡΙΑ ΜΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΛΛΙΩΣ Η ΑΛΩΣ ΟΥΤΕ Η ΛΕΞΙΣ ΠΡΟΦΕΣΟΡΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΙΣ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΙΝΑΙ PROFESSOR ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΑΓΓΛΙΚΗ…
    ΜΑΣ ΣΥΝΧΩΡΗΤΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΒΙΑΣΥΝΗ ΜΑΣ ΚΑΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΚΑΝΑ ΟΡΘΟΓΡΑΦΙΚΟ ΚΑΙ ΑΝ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ ΔΕΝ ΔΙΟΡΘΩΝΕΤΑΙ!
    ΟΤΑΝ ΘΑ ΜΑΘΕΙΣ ΝΑ ΜΗΝ ΑΠΟΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΥΙΖΕΙΣ ΤΗΝ ΚΟΥΒΕΝΤΑ ΟΤΑΝ ΔΕΝ ΣΕ ΣΥΜΦΕΡΕΙ ΨΕΥΤΗ
    ΕΙΚΟΝΟΛΑΤΡΗ ΑΝΤΙΓΡΑΦΕΑ ΕΛΑ ΝΑ ΤΑ ΞΑΝΑΠΟΥΜΕ!!

  44. ΑΛΛΩΣ ΡΕ ΓΙΔΙ ΑΛΛΩΣ Ή ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ
    ούτως ή άλλως: έτσι κι αλλιώς, σε κάθε περίπτωση

    ΤΡΑΒΑ ΡΕ ΓΙΔΙ ΚΑΝΕ ΚΑΜΙΑ ΕΠΙΚΛΗΣΗ ΣΤΟΝ ΣΕΙΡΙΟ ΝΑ ΠΑΡΕΙΣ ΤΑ ΤΡΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΓΥΦΤΟ.
    ΠΟΥ ΗΡΘΕΣ ΝΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΚΗΡΥΓΜΑ ΒΟΔΙ.
    ΑΛΩΣ…. ΣΥΝΧΩΡΗΤΕ… ΑΠΟΠΡΟΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΥΙΖΕΙΣ….ΘΑ ΞΕΧΑΣΟΥΜΕ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΜΕ ΣΕΝΑ ΡΕ ΓΕΛΑΔΙ

    ΑΛΩΣ ονομάζεται το οπτικό φαινόμενο που προκαλείται από τη διάθλαση και ανάκλαση του ηλιακού ή σεληνιακού φωτός πάνω στους παγοκρυστάλλους των νεφών
    ΖΩΑ Ε ΖΩΑ. Τ'ΟΝΟΜΑ ΣΑΣ ΔΕΝ ΕΙΣΤΕ ΣΕ ΘΕΣΗ ΝΑ ΓΡΑΨΕΤΕ ΣΩΣΤΑ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΠΟΥΛΗΣΕΤΕ ΚΑΙ ΠΝΕΥΜΑ ΑΝΑΛΦΑΒΗΤΑ ΓΙΔΙΑ.

    ΟΥΣΤ !!!

  45. Χαιρετίζω τους συνέλληνες που ενταφίασαν με στηχεία και
    τετράγωνο λόγω, τα προσκυνημένα γίδια του ιουδαιοχριστιανισμού!

  46. Γελώ, και θέλω να πω το γιατί:
    Τα καλικαντζαρούδια μας κάνουν παρατηρήσεις αν ξεφύγει καμία οξεία,
    μας λένε ότι οι θεοί μας και οι γνώσεις των φιλοσόφων μας μας ειρθαν
    από αλλού, αλλά το ότι καίγανε τους ανθρώπους που έλεγαν η γη είναι
    στρογγυλή δεν θέλουν να το θυμούντε, ξένοι οι θεοί μας, αλλά ντόπιοι
    οι άπλυτοι ασιάτες μυγοχάφτες, χα..χα..χα..

  47. χα χα χα χα χα ο θεός μορφέας καταπλακώθηκε απο το θεό Δία και έγραψαν ιστορία
    στη Καλλιθέα ήταν τόσο σφοδρός ο έρωτας που ένιωσαν τα δύα αυτά ομόφυλα θεικά όντα
    που και ο διαχειριστής του ξυπνήστε αποφάσισε να τα παντρέψει μέσα απο τα
    κατεβατά και να μην τα αποχωριστεί ποτέ ξανά

  48. ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΟ ΣΤΟΝ ΑΓΑΠΗΤΟ
    ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗ ΤΟΥ ΞΥΠΝΗΣΤΕ ΡΕ

    Στου Χαροκόπου και στην Καλλιθέα
    μου είπανε πως τα ’πινες εχθές,
    ψηλό μελαχρινό είχες παρέα,
    κι εγώ σε γύρευα στις Τζιτζιφιές.

    Αν μου το ’λεγαν οι φίλοι και οι γείτονες,
    από το κακό που σου ’χα δε θα γλίτωνες.

    Θα τιμωρήσω πια τον εαυτό μου,
    μυαλό θα βάλω να μη σ’ αγαπώ,
    κι αν μου `θιξες και τον εγωισμό μου
    από του Χαροκόπου δεν περνώ.

    Αν μου το ’λεγαν οι φίλοι και οι γείτονες,
    από το κακό που σου ’χα δε θα γλίτωνες.

  49. Και τέλος επειδή είσαι μορφωμένος άνθρωπος κύριε διαχειριστά αγαπητέ δάσκαλε θα σου γράψω τούτο με όλη του τη σημασία πρός τον προστατευομενό σου

    οὐδὲν γάρ ἐστι κεκαλυμμένον ὃ οὐκ ἀποκαλυφθήσεται, καὶ κρυπτὸν ὃ οὐ γνωσθήσεται.
    Και ο νοών νοείτω
    Καλό απόγευμα

  50. αχαχαχα

    "με στηχεια και τετραγωνο λογω" δεν ενταφιαζεις τους Χριστιανους αλλα γελοιοποιεισαι διοτι δειχνεις οτι εισαι ανελληνιστο γιδι.
    Με τον Ψωρρα τον γελοιο αγραμματο Μογγολογυφτο απατεωνα εχεις συγγενεια;
    Πουλαει κι αυτος 12θεο, επικλησεις, Αρχαια Ελληνικη Ιστορια δικης του εμπνευσεως και τρισεκατομμυρια στους ηλιθιους και τους αρμεγει κανονικα…

  51. Μπορεί και να είμαι ανελλήνιστος, αλλά εσύ μωρή τσατσά
    που προσκυνάς τους εβραίους σφαγείς μας τι είσαι?
    Μήπως γιουσουφάκι των Ρωμαίων και εβραίων?

    Γνωρίζω ότι γνωρίζω ελάχιστα και απέχω έτη φωτός από τους προγόνους μου
    Έλληνες, αλλά είμαι Έλληνας 100% βιολογικά και μαθαίνω όσο ζω.

    Εσύ αλητάκι έχεις απορίψει τον Ελληνισμό, προσκυνάς στην σιών, χυδαιολογείς
    κατά των προγόνων μας, αλλά, όταν σε βολευει βάζεις ντεμέκ τον μανδύα
    του Έλληνα και υποτιμάς την Ελληνικότητα των Εθνικών Ελλήνων.

    Κατώτερε, μπροστά μου, όσα χρόνια και αν κάθησες στα
    σχολικά θρανία, είσαι νάνος σε όλα!

  52. Ξις τα μπουμπρέκιας μι τούν γκασμά.

  53. ΠΟΙΟΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΜΑΣ ΕΞΗΓΗΣΕΙ ΓΙΑΤΙ Ο ΣΩΡΡΑΣ ΚΑΙ ΟΙ ΟΠΑΔΟΙ ΤΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΝΟΡΘΟΓΡΑΦΟΙ ΠΑΝΤΕΛΩΣ ΑΜΟΡΦΩΤΟΙ
    ΚΑΙ ΟΤΙ ΓΡΑΦΟΥΝ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ COPY PASTE ???

  54. Υποθέτω αναφέρεσαι σε μένα, να σε απαντήσω.
    Κατά πρώτον ΔΕΝ είμαι οπαδός του κυρίου Σώρρα, το αντίθετο θα έλεγα.
    Για το ότι είμαι ανορθόγραφος έχεις δίκιο, δεν έχω πάει σχολείο
    στην Ελλάδα, τα Ελληνικά ακόμητα μαθαίνω!

    Βασικά η δουλειά μου, είναι εκτός από τα ταξίδια σε διάφορες χώρες,
    να γράφω και να συνομιλώ σε διάφορες γλώσσες με τους πελάτες μου.

    Τα μηνιέα έξοδα της επιχείρησης μου είναι γύρω στα 35 χιλ ευρώ και ο
    τζίρος γύρω στα 1,6 εκτ, εφέτος θα έχουμε μεγάλη άυξηση, οπότε θα
    έπρεπε να καταλαβαίνεις ακόμη και εσύ, ότι, πέρα από τα θρανία
    με τα χρήματα του μπαμπά, υπάρχει το ριαλιτυ που απαιτεί αγώνα
    και ικανότητες, αλλά και μια κοινωνία που δεν δέχεται τον
    μαλάκα σαν του λόγου σου που σαν αποτυχημένος σε όλα του,
    ψάχνει τρόπους να προβληθεί και να μανουριάσει.

    Ζήσε το όνειρο σου, πιστευω είσαι νέος, αλλά γίνε ρεαλιστής,
    γιατί σε λίγο δεν θα έχεις ούτε για τυρόπιτα, κακομοίρη!
    Μπροστά μου είσαι νάνος, και αν!

  55. ΖΑΓΚΛΑΡΑ ΞΕΧΑΣΕΣ ΝΑ ΜΑΣ ΠΕΙΣ ΟΤΙ ΕΧΕΙΣ ΚΑΙ ΒΟΛΒΟ ΡΕ ΝΟΥΜΕΡΟ..
    ΤΟ ΞΕΡΟΥΜΕ ΟΤΙ ΕΙΣΑΙ ΜΕΓΑΛΟ ΒΛΗΜΑ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΟ ΨΩΝΙΟ.ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΝΑ ΜΑΣ ΤΟ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΝΕΙΣ.
    ΜΟΝΟΝ ΕΣΥ ΕΙΣΑΙ ΕΠΑΝΩ ΣΤΗΝ ΓΗ ΚΑΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΑΛΛΟΣ
    ΠΙΟ ΜΑΛΑΚΑΣ ΠΕΘΑΙΝΕΙΣ…

  56. Με έκρινες αρνητικά για τα φτωχά Ελληνικά μου και
    με απόλυτη ειλικρίνεια σε εξήγησα μέρος της ζωής μου.

    Κάνε αντιπαράθεση με τον εαυτό σου, όχι αυτό που έχτισα και είμαι,
    αυτό δεν μπορείς ούτε να το ονειρευθείς, αλλά για την ειλικρίνια μας,
    εγώ είμαι σε έναν κόσμο φωτεινό και διαφανή και εσύ σε έναν κόσμο σκοτινό
    με μια κουκούλα μη σε δει κανείς!

    Ότι να είναι, δεν με ενδιαφέρει, ίσως δεν σε δόθεικε η ευκαιρεία στην ζωή,
    αλλά αυτό που είσαι απόλυτα κατακριτέος είναι ο υβριστικός και προβοκατορικός
    λόγος σου και τό μίσος σου για τους προγόνους μας και τα σεβασματα τους και με
    παρασέρνεις και μένα να βρίσω.

Comments are closed.