Νεφελούδης: Έως 11.000 ευρώ το πρόστιμο για όσους εργοδότες δεν τηρήσουν τον νόμο για τον κατώτατο μισθό


Tα εργαλεία που έχει στα χέρια της η ελληνική πολιτεία (και συγκεκριμένα το Υπουργείο Εργασίας) για να επαναφέρει στην έννομη τάξη όσους εργοδότες δεν εφαρμόσουν την υπουργική απόφαση για
αύξηση του κατώτατου μισθού κατέγραψε στον news247 88,6 ο Ανδρέας Νεφελούδης.

Ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου τόνισε χαρακτηριστικά ότι "ο εργοδότης μπορεί να μην θέλει να τηρήσει το νόμο αλλά δεν υπάρχει καμία περίπτωση να το καταφέρει. Επειδή έχει χαρακτηριστικά αναγκαστικού δικαίου η υπουργική απόφαση, η μη εφαρμογή του έχει σοβαρές ποινικές κυρώσεις. Θα συνιστούσα λοιπόν σε όποιον εργοδότη σκέφτεται περίεργα, να το σκεφτεί και δεύτερη φορά.

Η νομιμότητα συμφέρει τελικά. Εμείς από το πληροφορικό μας σύστημα θα εντοπίσουμε τι κάνει ο κάθε εργοδότης. Μπορούμε να επιβάλλουμε το ανώτατο πρόστιμο που είναι 11.000 ευρώ ανά άνθρωπο.

Επίσης,η προσπάθεια μετατροπής της πλήρους σε μερική απασχόληση είναι εργατική μεταβολή είτε την υπογράφει ο εργαζόμενος είτε όχι.

Ο εργαζόμενος μπορεί να προσφύγει ανώνυμα στο Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας για να γίνει στη συνέχεια η παρέμβασή μας. Παρακολουθούμε όλες τις μεταβολές των ατομικών συμβάσεων έτσι όπως καταγράφονται στην "Εργάνη". Να το ξέρουν καλά αυτό οι εργοδότες. Έχουμε πλήρη στοιχεία σε πραγματικό χρόνο για όλους. Στις 28 του μηνός θα δούμε λοιπόν τι στοιχεία έχουμε".
loading...
Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger

1 σχόλιο :

  1. Με 11.000€ πρόστιμο,είναι χάδι στα αυτιά μια ς επιχείρησης. Πρέπει να πέσουν κεφάλια στην αρχή για να στρώσουν όλοι οι υπόλοιποι,που δεν τους νοιάζει τουλάχιστον τους περισσότερους,πώς ζουν οι εργαζόμενοί τους.
    Ασε που και με τα δώρα κάνουν πουστιές. Τα βάζουν στον λογαριασμό των υπαλλήλων,και μετά τους εκβιάζουν να τους τα επιστρέψουν. Τέτοιος κωλολαός γίναμε,διότι οι κυβερνώντες,εδώ και δεκαετίες,δεν έκαναν τίποτα για να εφαρμόσουν τους νόμους,μόνο και μόνο για να αποκτήσουν κομματικούς στρατους,και "χορηγους".
    Πρέπει να μπεί το μαχαίρι βαθεια στην πληγή,διότι εδώ και πολλά χρόνια,η μόνη πηγή εσόδων για το κράτος,η πιο σίγουρη τουλάχιστον,είναι η φορολογία μισθωτών και συνταξιουχων που δεν μπορουν να ξεφύγουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή