ΠΡΟΣΟΧΗ: Αυτά είναι τα 10 Τοξικά Τρόφιμα από την Κίνα που είναι γεμάτα Πλαστικό, Φυτοφάρμακα και Καρκινογόνα Χημικά!

Η Κίνα είναι εξαιρετικά σημαντική στο σύγχρονο κόσμο και εκτός από την απίστευτη παραδοσιακή -και συγκεκριμένη – νόστιμη κουζίνα της, κατασκευάζει επίσης πολλά προϊόντα που χρειαζόμαστε και χρησιμοποιούμε καθημερινά.

Ωστόσο, η βιομηχανία της βρέθηκε στο επίκεντρο της δημοσιότητας πρόσφατα, λόγω της ανεπάρκειας προτύπων και οι άνθρωποι πλέον έχουν αρχίσει να αποφεύγουν τα κινέζικα, εισαγόμενα προϊόντα.

Εμείς θα αποκαλύψει 10 κινέζικες παράνομες τροφές που θα πρέπει να αποφεύγετε, καθώς είναι πλούσιες σε επικίνδυνες τοξίνες:

1. Ginseng

Η ρίζα ginseng είναι ένα δημοφιλές φαρμακευτικό φυτό και έχει χρησιμοποιηθεί ευρέως στην Κίνα για πάνω από τρεις χιλιετίες. Η τιμή του έχει αυξηθεί ραγδαία, οπότε πολλοί άρχισαν να ψάχνουν τρόπους να το εκμεταλλευτούν αυτό, πουλώντας ginseng που το είχαν προηγουμένως βράσει σε ζάχαρη για να γίνει πιο βαρύ.

Ο Wei Feng, Κινέζος ιατρικός εμπειρογνωμόνων από το Εθνικό Ινστιτούτο Ελέγχου Τροφίμων και Φαρμάκων (NIFDC), ισχυρίζεται ότι πρόκειται για ένα σημαντικό ζήτημα, επειδή η διαδικασία αυτή απομακρύνει τις διατροφικές αξίες της ρίζας. Βρήκε ότι το φυσικό ginseng έχει περιεκτικότητα 20% σε ζάχαρ, και το ψεύτικο μέχρι και 70%, ιδιαίτερα επιβλαβές για την υγεία.

2. Μπιζέλια

Αναφορές ισχυρίζονται ότι «πλαστά» μπιζέλια έχουν παραχθεί στην επαρχία Χουνάν της Κίνας, το 2005. Η ιστορία δημοσιεύτηκε σε τοπική εφημερίδα και ισχυρίστηκε ότι αυτά τα μπιζέλια ήταν σκληρά ακόμη και μετά το βρασμό και έδιναν στο νερό ένα αφύσικο πράσινο χρώμα.

Αυτά τα μπιζέλια δημιουργήθηκαν από γλυκομπίζελα και σόγια, με την προσθήκη πράσινου χρώματος, μεταδιθειώδους νατρίου – ως συντηρητικό – και χλωρίνη. Αυτή η χρωστική έχει απαγορευτεί λόγω των καρκινογόνων ιδιοτήτων της και επίσης αναστέλλει την ικανότητα του σώματος να απορροφήσει το ασβέστιο.

3. Απομιμήσεις αυγών

Υπάρχουν μερικά εκπαιδευτικά βίντεο σχετικά με κινεζικές ιστοσελίδες που δείχνουν έναν τρόπο να κάνει βγάλει κανείς 70 δολάρια την ημέρα με την παραγωγή και την πώληση ψεύτικων αυγά. Αυτά τα αυγά περιέχουν επιβλαβή συστατικά, συμπεριλαμβανομένων: ζελατίνη, αλγινικό οξύ, χλωριούχο ασβέστιο, νερό, στυπτηρία καλίου και τεχνητά χρώματα.

Η κατανάλωσή τους οδηγεί σε απώλεια μνήμης και άνοια.

4. Ψεύτικα Noodles γλυκοπατάτας

Οι κινεζικές αρχές ανακάλυψαν μια εγκατάσταση που βρίσκεται στην πόλη Zhongshan και η οποία παράγει τουλάχιστον 5,5 τόνους ψεύτικα noodles. Η έρευνα των αρχών διαπίστωσε ότι αυτά τα noodles αποτελούνταν από καλαμπόκι με βιομηχανική μελάνη – η οποία τους χάριζε ένα πορφυρό χρώμα – και κερί παραφίνης.

5. Πλαστικό ρύζι

Αυτό το ρύζι πιστεύεται ότι αποτελείται από πατάτες και συνθετική ρητίνη! Πρέμεινε σκληρό μετά το βρασμό και προκάλεσε τις ίδιες αρνητικές επιπτώσεις όπως τα ψεύτικα μπιζέλια και η μακροχρόνια χρήση του οδηγεί σε καρκίνο.

6. Βιομηχανικό αλάτι που πωλείται ως επιτραπέζιο αλάτι

Λόγω των αρνητικών επιπτώσεων της κατανάλωσής του, το βιομηχανικό αλάτι είναι χαρακτηρισμένο ως «ακατάλληλα για κατανάλωση από τον άνθρωπο», αλλά είναι πολύ φθηνότερο. Μέσα στα τελευταία 13 χρόνια, 788 τόνοι πωλήθηκαν από τουλάχιστον 12 άτομα.

Αυτό το αλάτι οδηγεί σε ψυχικά και σωματική θέματα, συμπεριλαμβανομένων διαταραχών του αναπαραγωγικού συστήματος και υποθυρεοειδισμό.

7. Βόειο κρέας από χοιρινό

Το χοιρινό είναι πολύ φθηνότερο στην Κίνα κι έτσι το πουλάνε ως βόειο κρέας σε κινέζικα εστιατόρια. Είναι χημικά επεξεργασμένο, προσθέτοντας εκχύλισμα βοείου κρέατος και άλλων χημικών ουσιών. Η μακροχρόνια χρήση του οδηγεί σε παραμόρφωση, δηλητηριάσεις, ακόμη και καρκίνο.

8. Βρεφικές τροφές

Το CBS News ανέφερε ότι σχεδόν 50 άτομα κατηγορούνται για την κατασκευή βρεφικών τροφών, οι οποίες προκάλεσαν πολλούς θανάτους παιδιών στην επαρχία Fuyang της Κίνα το 2004. Αυτή η στιγμιαία φόρμουλα περιλαμβάνει μόνο λίγα θρεπτικά συστατικά και ήταν ως επί το πλείστον από κιμωλία.

9. Λάσπη που πωλείται ως μαύρο πιπέρι

Στην επαρχία Γκουανγκντόνγκ της Κίνας, είχε αναφερθεί ότι ένας πωλητής προωθούσε λάσπη ως… μαύρο πιπέρι και άσπρο πιπέρι κυρίως από… αλεύρι!

10. Καρύδια γεμιστά με… τσιμέντο

Το 2012, ένας άντρας αγόρασε καρύδια με κέλυφος στην πόλη Zhengzhou της Κίνα και βρήκε σπασμένα κομμάτια σκυροδέματος στο εσωτερικό τους. Το σκυρόδεμα ήταν τυλιγμένο σε χαρτί για να εμποδίσει τον ύποπτο θόρυβο από το να ακούγεται, κατά την μεταφορά.

loading...