Γ. Αμανατίδης: Η ΝΔ σε vertigo

«Η κυβέρνηση αυτή έχει να ψηφίσει μια σειρά από θετικά νομοσχέδια, όπως είναι η κατάργηση του υποκατώτατου μισθού, η αύξηση του κατώτατου και οι ρυθμίσεις χρεών και οφειλών σε 120 δόσεις
και πιστεύω πως ο Πάνος Καμμένος θα το σκεφτεί πολύ», δήλωσε ο βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννης Αμανατίδης, μιλώντας σήμερα στο ραδιοφωνικό σταθμό «Real FM Θεσσαλονίκης 107,1».

«Στην πολιτική δεν θέλω να κάνω εκτιμήσεις, πολύ περισσότερο προβλέψεις, χωρίς τα δεδομένα και πρέπει να περιμένουμε και τις εξελίξεις στα Σκόπια. Πρέπει πρώτα να ψηφιστεί η συμφωνία. Αυτό που βλέπω, πάντως, είναι ότι η ΝΔ βρίσκεται σε vertigo, όταν αρνείται να προσέλθει στην Επιτροπή Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων, που εκείνη ζήτησε να συνεδριάσει», τόνισε στη συνέχεια.

«Δεν τους βγαίνει το σενάριο της καταστροφολογίας ή επειδή βρίσκεται σε απομόνωση; Δεν ξέρω τι να πω».

Για την επίσκεψη της Γερμανίδας καγκελάριου έκρινε ότι «η στήριξη της Μέρκελ δόθηκε κυρίως στην Ελλάδα. Αναγνώρισε ότι βγήκαμε από την κρίση και προχωράμε στη βιώσιμη ανάπτυξη, ώστε να αναδειχτεί η χώρα μας σε πόλο έλξης επενδύσεων.

Και σιγά μην έρχεται, όπως λένε κύκλοι της ΝΔ, για να πιέσει  τον κ. Μητσοτάκη, αυτά είναι σενάρια δικά τους και δεν είναι σοβαρά. Για αυτό σας είπα και προηγουμένως ότι η ΝΔ βρίσκεται σε  vertigo».

«Το ότι η Μέρκελ μίλησε για Βόρεια Μακεδονία, σημαίνει ότι δίνει το μήνυμα να αλλάξουν και οι άλλες χώρες, ανάμεσά τους και η Γερμανία, που ήταν από τις πρώτες χώρες που την ονόμαζε σκέτο Μακεδονία για χρόνια. Είναι πολύ σημαντικό, λοιπόν» είπε, ερωτηθείς για την εντύπωση που προκαλεί η χρήση της ονομασίας Βόρεια Μακεδονία από την Καγκελάριο πριν από την επικύρωση της συμφωνίας των Πρεσπών κι ενώ βρίσκεται σε εξέλιξη η διαδικασία.

Κληθείς να σχολιάσει τη δήλωση του πρωθυπουργού περί εκλογών εν ευθέτω χρόνω, επεσήμανε: «Θεωρώ πως έχει σχέση με τα θετικά μέτρα που σας ανέφερα, νωρίτερα. Έχουμε ευρωεκλογές και αυτοδιοικητικές. Είναι μια εκλογική χρονιά, όμως, έχουμε περισσότερη ανάγκη από σταθερότητα και τα θετικά μέτρα θα πρέπει να ληφθούν πρώτα και μετά να πάμε σε εθνικές εκλογές».

Επανερχόμενος στην επίσκεψη της καγκελαρίου, τόνισε στη συνέχεια την πρόοδο της οικονομικής συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών- με τη Γερμανία το 2020 να είναι η τιμώμενη χώρα στη ΔΕΘ-, λέγοντας ότι «από το 2016 έχουμε έναν οδικό χάρτη οικονομικών συνεργασιών με τη Γερμανία και σε αυτό το πλαίσιο κλείνονται επιχειρηματικές συμφωνίες και η ΔΕΘ παίζει σημαντικό ρόλο σε αυτές. Κάθε χρονιά και μεγαλύτερο. Γι αυτό η Θεσσαλονίκη έχει το δικό της βαρύνοντα οικονομικό ρόλο να παίξει στην ευρύτερη περιοχή και πρέπει να ανοίξει προς τα Βαλκάνια».

Τέλος, για το ζήτημα των γερμανικών αποζημιώσεων σημείωσε ότι «το πόρισμα της Επιτροπής της Βουλής για τις επανορθώσεις θα έρθει στη Βουλή, θα συζητηθεί και πρέπει να σηκωθεί κι άλλο το θέμα. Το έθεσε ήδη ο πρωθυπουργός στη συνάντηση που είχε με την καγκελάριο, το ίδιο και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, αλλά δεν ήταν το κύριο σε αυτή την επίσκεψη. Το σημαντικό ήταν να δοθεί το μήνυμα στις αγορές. Και αυτό έγινε», τόνισε.

loading...

1 thought on “Γ. Αμανατίδης: Η ΝΔ σε vertigo

  1. Κάτσε στ΄αυγά σου ρε καράφλα και άσε κατά μέρος τις ψωφοδεξιές και το κλεφτοπασοκ.
    Όταν κοιτιέσαι στον καθρέφτη, μην βλέπεις μόνο την καράφλα σου. Κοιτάξου και ΄συ και οι άλλοι τι κάνατε και γιατί σας βρίζει ο κόσμος. Παπάρες, έ παπάρες…!

Comments are closed.