Καταρρέει η σκανδαλολογία, μπαίνει σε εφαρμογή το «δόγμα Πολάκη»

Η υπόθεση του προστατευόμενου μάρτυρα, που πλέον είναι κατηγορούμενος με απαγόρευση(!) εξόδου από τη χώρα, επιβεβαιώνει τον πανικό της κυβέρνησης η οποία, βλέπoντας να καταρρέει και
αυτό το σενάριο της σκανδαλολογίας, επαναφέρει το «δόγμα Πολάκη» όπως αυτό έχει καταγραφεί και αφορά στην εργαλειοποίηση της Δικαιοσύνης.

«Πρέπει να επιταχύνει η δικαιοσύνη αυτό που κάνει» δήλωνε στην κεντρική επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ ο Π. Πολάκης προσθέτοντας ότι «δεν μπορούμε να συνεχίσουμε την υψηλή κουλτούρα» καθώς και ότι «πρέπει να τους σπρώχνουμε περισσότερο».

Οι πληροφορίες που βλέπουν το φως της δημοσιότητας σχετικά με τον προστατευόμενο μάρτυρα για την υπόθεση Novartis φέρνουν στο προσκήνιο τα όσα έχει υποστηρίξει η κυβέρνηση (ο ίδιος ο Πρωθυπουργός στήριξε τον Π. Πολάκη) και δημιουργούν εύλογα ερωτήματα για τη λειτουργία της Δικαιοσύνης.

Πολύ δε περισσότερο τη στιγμή κατά την οποία οι τελευταίες εξελίξεις επιβεβαιώνουν «προφητικά» δημοσιεύματα όπως αυτό της εφημερίδας documento της 11ης Νοεμβρίου 2018.

Ο προστατευμένος μάρτυρας, o ένας εκ των τριών «κουκουλοφόρων» που κατέθεσαν για την υπόθεση Novartis ήταν αυτός που  είχε καταγράψει τη διαδικασία που ακολουθούσε η εν λόγω εταιρεία αλλά και άλλες στο χώρο του φαρμάκου και μάλιστα σε διεθνές επίπεδο.

Ο ίδιος δεν έκανε αναφορές σε συγκεκριμένα πρόσωπα ούτε είχε δηλώσει πως μετέφερε χρήματα ή μεσολάβησε για τον χρηματισμό πολιτικών προσώπων. Το γεγονός όμως πως είχε διατελέσει σύμβουλος υπουργών Υγείας στον τομέα του φαρμάκου φαίνεται πως θεωρήθηκε από κάποιους ότι θα καθιστούσε μια «προσωπική μαρτυρία» σημαντική στην προσπάθεια της κυβέρνησης να πείσει πως υπάρχει πολιτικό σκάνδαλο.

Και πιέστηκε όπως αναφέρεται προς την κατεύθυνση αυτή αλλά αρνήθηκε να προβεί σε ανάλογη καταγγελία.  Άρνηση που τελικά μετά από πιέσεις μηνών οδήγησε στην απαγόρευση εξόδου του από τη χώρα, την οποία μάλιστα πληροφορήθηκε στο αεροδρόμιο όπου είχε μεταβεί με την οικογένειά του προκειμένου να αναχωρήσει για το εξωτερικό.

Μάλιστα, πληροφορήθηκε εκεί μετά από 6 ώρες αναμονής ότι είναι κατηγορούμενος και άρα δεν έχει την ασυλία του μάρτυρα υπό προστασία. Ο δικηγόρος του δήλωσε πως είναι αδιανόητο από τη μια στιγμή στην άλλη ένας μάρτυρας προστατευόμενος να μετατρέπεται σε κατηγορούμενο. Το χαρακτήρισε πρωτόγνωρο για τα δικαστικά χρονικά, ενώ νομικοί υποστηρίζουν πως αν η μαρτυρία του έχει γίνει αποδεκτή και έχει χρησιμοποιηθεί τότε παραμένει μάρτυρας υπό προστασία.

Το τι έχει γίνει και το γιατί η Δικαιοσύνη άλλαξε στάση απέναντί του χρίζει περαιτέρω διερεύνησης. Ουδείς γνωρίζει αυτή τη στιγμή την πραγματικότητα. Οι πληροφορίες αναφέρουν πως αντέδρασε στις πιέσεις που δεχόταν να κατονομάσει συγκεκριμένα πολιτικά πρόσωπα ως αποδέκτες μιζών από τη Novartis. Αν αυτό ισχύει τότε τα περί πιέσεων από πολιτικά πρόσωπα προς τη δικαιοσύνη κερδίζουν δυστυχώς έδαφος.

Σε κάθε περίπτωση η Δικαιοσύνη οφείλει να ξεκαθαρίσει τα πραγματικά περιστατικά όπως και να γνωστοποιήσει αν και οι άλλοι δύο μάρτυρες που βρίσκονται υπό προστασία έτυχαν ανάλογων ευεργετημάτων προκειμένου να καταθέσουν όσα κατέθεσαν για την υπόθεση Novartis και τα πολιτικά πρόσωπα που ενέπλεξαν.

Η κυβέρνηση είναι εξ αρχής εκτεθειμένη για την υπόθεση αυτή. Η προσπάθεια εργαλειοποίησης της Δικαιοσύνης ήταν και είναι εμφανής. Το ζήτημα όμως τελικά είναι κατά πόσο το «Δόγμα Πολάκη» βρίσκεται σε πλήρη εφαρμογή λίγο πριν τις εκλογές.

Διότι στην περίπτωση του προστατευόμενου – κατηγορούμενου καθηγητή (ο Π. Πολάκης έδωσε και τη φωτογραφία του στη δημοσιότητα) οι εξελίξεις όπως τουλάχιστον καταγράφονται δείχνουν ότι οι πιέσεις είναι ισχυρές και έρχονται τη στιγμή που καταρρέει συνολικά η σκανδαλολογία της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ.

Σκανδαλολογία στην οποία έχει επενδύσει ενόψει εκλογών για να διαμορφώσει κλίμα σε βάρος πολιτικών αντιπάλων και εντάσσεται στις εξαγγελίες πάταξης της διαφθοράς, στις οποίες επανήλθε χθες και ο Αλέξης Τσίπρας…

Του Τάσου Ευαγγελίου


https://www.liberal.gr/

loading...

2 thoughts on “Καταρρέει η σκανδαλολογία, μπαίνει σε εφαρμογή το «δόγμα Πολάκη»

  1. Η ΠΑΡΩΔΙΑ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΑΠΛΥΤΟΚΟΥΜΜΟΥΝΙΣΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΣΑΝ ΤΗΝ ΠΡΩΙΝΗ ΠΑΧΝΗ….ΟΤΑΝ ΣΕ ΛΙΓΟ ΘΑ ΑΝΑΤΕΙΛΛΕΙ Ο ΧΡΥΣΟΣ ΗΛΙΟΣ Ο ΛΑΜΠΕΡΟΣ ΤΗΣ ΑΥΓΗΣ ΘΑ ΕΞΑΦΑΝΙΣΘΕΙ ΜΑΖΙ ΜΕ ΟΛΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΠΛΥΤΟΥΣ ΚΟΥΜΜΟΥΝΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΣΥΝΟΔΟΙΠΟΡΟΥΣ ΤΟΥΣ ΚΑΜΜΕΝΟΣ ΚΑΙ ΛΟΙΠΟΥΣ ΑΞΙΟΘΡΗΝΗΤΟΥΣ ΕΥΚΑΙΡΙΑΤΖΗΔΕΣ ΠΟΥ ΜΥΡΙΣΑΝ ΨΗΤΟ ΚΑΙ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΝΑ ΠΕΣΟΥΝ ΜΕ ΤΑ ΜΟΥΤΡΑ ΝΑ ΦΑΝΕ….ΔΕΝ ΘΑ ΕΠΙΤΡΕΨΕΙ Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΛΑΟΣ ΝΑ ΑΣΚΗΣΟΥΝ ΚΑΜΑ ΣΟΥΤΡΑ ΕΙΣ ΒΑΡΟΣ ΤΟΥ …ΘΑ ΠΕΣΕΙ ΓΑΜΑ ΜΟΥΤΡΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΤΥΧΑΡΠΑΣΤΟΥΣ ΑΠΑΤΡΙΔΕΣ ΑΠΛΥΤΟΥΣ ΚΑΙ ΑΘΕΟΥΣ ΑΝΑΡΧΟΚΟΥΜΜΟΥΝΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΒΟΡΒΩΡΩΔΕΙΣ ΠΟΡΔΟΧΕΣΑΔΕΣ ΤΟΥ ΠΕΡΙΓΥΡΟΥ ΤΟΥΣ … ΕΡΧΟΜΑΣΤΕ!!!

  2. Πήγε αυτοβούλως να το παίξει προστατευόμενος μάρτυρας για να γλυτώσεις τα αφεντικά του …

    Δεν τον κάλεσε κανένας … μόνος του πήγε εθελοντικά …

    Δεν εκβιαζόταν … διότι ο ίδιος πήγε στις δικαστικές αρχές. ..

    Ο ίδιος ζήτησε να υπαχθεί στο καθεστώς ασυλίας.

    Αφού δεν γνώριζε τίποτα γιατί ζήτησε να καταθέσει σαν προστατευόμενος μάρτυρας

    Έπεισε λοιπόν τους δικαστικούς λειτουργούς, ότι για να μιλήσει θα πρέπει να μπει σε πρόγραμμα προστασίας μαρτύρων …

Comments are closed.