Τσίπρας – Καμμένος: Τηλεφωνικοί διάλογοι φωτιά μεταξύ των δύο ανδρών

Ο Πάνος Καμμένος, σύμφωνα με έγκυρες κυβερνητικές πληροφορίες, απαιτεί από τον Αλέξη Τσίπρα να απελευθερώσει όλους τους υπουργούς των ΑΝΕΛ από την κυβέρνηση, ώστε να
μη φανεί ότι παζαρεύουν θέσεις, αλλά ότι, αντίθετα, είναι ενωμένοι σε μια γραμμή, όπως την έχει χαράξει ο ίδιος.

«Δεν μπορώ να απελευθερώσω όλους τους υπουργούς. Χρειάζομαι δύο από τους ΑΝΕΛ, για να διασφαλίσω το 151», του διεμήνυσε ο πρωθυπουργός, σύμφωνα με πληροφορίες.

Οι υπουργοί Ελενα Κουντουρά και Βασίλης Κόκκαλης, οι οποίοι ως βουλευτές διαθέτουν ψήφο, είναι οι δύο που ζητάει ο κ. Τσίπρας να παραμείνουν στην κυβέρνηση για να εξασφαλίσει την πλειοψηφία.

Αυτό ακριβώς είναι και το σημείο τριβής. Πηγές αναφέρουν ότι ο υπουργός Αμυνας είναι σφόρδα δυσαρεστημένος με τον πρωθυπουργό που «αιχμαλωτίζει» τους ΑΝΕΛ στα σχέδιά του. «Δεν θα γίνω εγώ Ιφιγένεια για να επιβιώσεις εσύ» είπε στον πρωθυπουργό, σύμφωνα με πληροφορίες. Οι τηλεφωνικοί διάλογοι ήταν ιδιαίτερα έντονοι μεταξύ των δύο ανδρών, όλη την ημέρα του Σαββάτου, αναφέρουν πηγές, χωρίς να μπορούν να εντοπίσουν τι άλλα ζήτησε ο Πάνος Καμμένος από τον Αλέξη Τσίπρα.

Αν μάλιστα ο κ. Τσίπρας επιμείνει στην απαίτησή του να κρατήσει δύο υπουργούς ΑΝΕΛ στο κυβερνητικό σχήμα, ώστε να συμπληρώσει τον απαιτούμενο αριθμό ψήφων για να περάσει η Συμφωνία των Πρεσπών στη βουλή, τότε δεν αποκλείεται το «διαζύγιο» ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ όχι μόνο να μην είναι βελούδινο, αλλά να καταλήξει σε αντιδικία.

Κάποιοι συνεργάτες του Πάνου Καμμένου, μάλιστα, τον συμβουλεύουν, μετά το ραντεβού στο Μέγαρο Μαξίμου, αν ο πρωθυπουργός επιμείνει στη «σαλαμοποίηση» των ΑΝΕΛ, να προβεί σε επιθετικές δηλώσεις εναντίον του, ώστε να περισώσει ό,τι μπορεί από την αξιοπιστία του κόμματός του.

Αύριο η παραίτηση των δύο

Πάνος Καμμένος και Μαρία Κόλλια-Τσαρουχά αποχωρούν από την κυβέρνηση, αμέσως μετά το ραντεβού των δύο και ανοίγει ο δρόμος για έκτακτο ανασχηματισμό. Θεωρείται βέβαιο ότι ο Πάνος Καμμένος θα επιμείνει να προτείνει πρόσωπο εμπιστοσύνης του στο υπουργείο Αμυνας και όχι κάποιο στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ.

Μετά την αποχώρηση των ΑΝΕΛ και τον ανασχηματισμό, ο Αλέξης Τσίπρας θα φέρει αίτημα ψήφου εμπιστοσύνης στη βουλή, πριν την ψήφιση της Συμφωνίας των Πρεσπών, όπως δήλωσε ο ίδιος στην συνέντευξή του στο κανάλι ΟΡΕΝ.

loading...