ΚΑΤΑΓΓΕΛΟΜΕΝΑ – ΧΥΤΑ – ΧΥΤΥ ΜΑΡΑΘΩΝΑ

ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΓΚΙΚΑΣ

ΠΑΥΛΟΥ ΚΟΥΝΡΟΥΡΙΩΤΗ 2

ΓΡΑΜΑΜΤΙΚΟ – ΑΤΤΙΚΗΣ Τ.Κ. 19007

ΕΛΛΑΔΑ

MAIL: [email protected]

Mobile: 00447751370525

ΠΡΟΣ

1. Το τμήμα Επιθεώρησης Περιβάλλοντος/ Σώμα Επιθεώρησης Νοτίου Ελλάδος ΥΠΕΝ
Μεσογειων 119, 101 92 Αθήνα fax 21 3151 310 email: [email protected] 2. Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής /τμήμα Προστασίας Περιβάλλοντος 3. Εισαγγελέα Περιβάλλοντος

4. Προϊστάμενο Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών πρώην Σχολή Ευελπίδων κτίριο 16 Αθήνα

Αξιότιμοι Κύριοι,

Η παρούσα καταγγελία έχει να κάνει με την παράνομη μεταφορά, και παράνομη διάθεση αποβλήτων στο ΧΥΤΑ – ΧΥΤΥ Γραμματικού – Μαραθώνα του Νομού Αττικής. Κάτοικοι της περιοχής που βρέθηκαν τις ημέρες αυτές μπορούν να σας περιγράψουν με ακρίβεια τα γεγονότα που διαδραματίστηκαν τις τελευταίες ημέρες. ( 11 Ιανουαρίου 2019 – Φωτισμός , 13 Ιανουαρίου 2019 πρώτη ρίψη απορριμμάτων, 15 Ιανουαρίου 2019 δεύτερη ρίψη απορριμμάτων)

Σε αυτή την καταγγελία γίνεται περιγραφή των σημερινών γεγονότων, όσο είναι δυνατό μιας και βρίσκομαι στο Ηνωμένο Βασίλειο της Μεγάλης Βρετανίας και της Βόρειας Ιρλανδίας, όπου ζω και εργάζομαι. Περί της πρωινής ώρας σήμερα 15.01.2019, φορτηγό του ΕΔΣΝΑ έγινε αντιληπτό από κατοίκους του Γραμματικού να μεταφέρει απορρίμματα (?) από το ΚΔΑΥ Καρωπίου χωρίς να διαθέτει τα απαραίτητα συνοδευτικά έγγραφα. Αυτή η πράξη συνιστά παράνομη μεταφορά, και παράνομη διάθεση αποβλήτων.

Παράνομη μεταφορά, γιατί η μεταφορά αστικών αποβλήτων για να είναι νόμιμη βάση της ΚΥΑ 509 10/2003, όπως ισχύει σήμερα, και του νομού 4042/2012 απαιτεί άδεια συλλογής και μεταφοράς αποβλήτων για τη μεταφορά, που να περιλαμβάνει το συγκεκριμένο εξαψήφιο κωδικό ΕΚΑ για το υπόλειμμα διαλογής ΑΣΑ.

Δελτίο αποστολής που να αναφέρει τόπο φόρτωσης και προορισμού του φορτίου.

Έντυπο παρακολούθησης των αποβλήτων που να αναγράφει εταιρεία παραγωγό ,και εγκατάσταση παράδοσης υποδοχής, η οποία δεν αναγράφονταν.

Πιστοποιητικό ότι τα συγκεκριμένα απόβλητα είναι υπόλειμμα διαλογής της WATT, και αποδεσμεύονται για τη διάθεση του υπολείμματος για διάθεση σε ΧΥΤΑ -ΧΥΤΥ.

Σύμβαση μεταξύ Watt και ΕΣΔΝΑ για τη διάθεση υπολείμματος στο ΧΥΤΥ Γραμματικού, ενώ για τη νόμιμη μεταφορά απαιτείται να αναγράφεται ρητά στους Περιβαλλοντικούς Όρους του 2015, ότι μπορεί να διαθέτει στο ΧΥΤΥ Γραμματικού υπόλειμμα από ΚΔΑΥ, άλλης περιοχής εκτός του εργοστασίου της ΟΕΔΑ

Εγκεκριμένη Μελέτη προσωρινής λειτουργίας του ΧΥΤΥ

Άδεια προσωρινής δοκιμαστικής λειτουργίας του ΧΥΤΥ που να προβλέπει τη διάθεση υπολείμματος ΚΔΑΥ άλλης περιοχής

Απόφαση του ΕΣΔΝΑ για την ανάθεση της προσωρινής δοκιμαστικής λειτουργίας του ΧΥΤΥ στη “Μεσόγειο”. Εάν αυτά δεν υπάρχουν παραβιάζεται το άρθρο 3 του νόμου 4042/2012, και η παράβαση είναι αυτόφωρο αδίκημα.

Ζητάμε να επιληφθούν οι Επιθεωρητές Περιβάλλοντος την παρέλευση του αυτοφώρου μέχρι αύριο το βράδυ (16.01.2019) γιατί υπάρχει σύγκρουση συμφερόντων, σε τυχόν έλεγχο των ελεγκτών Περιβάλλοντος της Περιφέρειας Αττικής.

Με την παράκληση οι ΕΠΙΘΕΩΡΗΤΕΣ Περιβάλλοντος να ενεργήσουν τα δέοντα, άμεσα σήμερα και πριν την παρέλευση του αυτόφωρου, και με την συνεργασία του τμήματος ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ Περιβάλλοντος της Ελληνικής Αστυνομίας, και οι ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΙΣ να ΔΩΣΟΥΝ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ και ΕΝΤΟΛΗ για την αυτόφωρη διαδικασία. ΩΣΤΕ να εφαρμοστεί ο νόμος και να οδηγηθούν στο αυτόφωρο, όχι μόνο κάποιοι αδύναμοι μαντράδες και ΡΟΜΑ που μαζεύουν παλιοσίδερα, αλλά και οι εκπρόσωποι των μεγάλων εταιρειών κατασκευής και ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΧΥΤΥ- ΧΥΤΑ, και οι εκπρόσωποι του ΕΣΔΝΑ που οργάνωσαν και είχαν την ευθύνη για την παράνομη μεταφορά και παράνομη ΔΙΑΘΕΣΗ σκουπιδιών στο ΧΥΤΥ ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΟΥ που δεν έχει λάβει άδεια δοκιμαστικής λειτουργίας. Αδίκημα του άρθρου 3 του νόμου 4042/2012 κύριοι. Όπως το κάνετε και με τους παλιατζήδες στις μάντρες.

loading...