Πολιτικά Απόνερα

Κώστα  Δημ Χρονόπουλου  
(Αρθρογράφου -Σχολιογράφου)

Στην κατάπτυστη συμφωνία των Πρεσπών, προστίθενται και τα οσμηρά απόνερα της … πολιτικής μπουγάδας.

Ορισμένοι  Εθνογονείς  ακροβατούν ανάμεσα στην βουλευτική καρέκλα και την κατακραυγή των ψηφοφόρων τους,  εξαιτίας της εθνοβόρου συμφωνίας .
Προσπαθούν να δικαιολογήσουν τα αδικαιολόγητα. Να συνταιριάξουν τα αταίριαστα. Επιχειρούν να επιχειρηματολογήσουν λογικά, κάνοντας άλματα σε κενό παραλογισμού.
“Δεν ψηφίζουν τη συμφωνία, αλλά και δεν καταψηφίζουν την Κυβέρνηση” (;). Βέβαια η τελευταία, μας οδήγησε στην απαράδεκτη συμφωνία.  Άρα να μείνει για να συνεχίσει, σε μερικά ακόμη ζητήματα, την … “ελληνόπρεπη” συμπεριφορά της;
Που ήταν όλοι αυτοί οι “Μακεδονομάχοι” λεβέντες του καφενείου της Βουλής όταν προτάθηκε η σύναψη συμφωνίας ;
Γιατί δεν σήκωναν το (όποιο) ανάστημά τους ώστε να μην υπογραφεί η αντεθνική φαρσοκωμωδία των Πρεσπών ;
Στη θέση τους θα επέλεγα την αιδήμονα σιγήν.
Θα αναφερθώ στον πανεπιστημιακό , μακεδόνα και Αντιπρόεδρο της Βουλής.
-Τι άραγε νόημα εξάγει ο ίδιος από την φράση του:
“Είμαι κατά της συμφωνίας, αλλά στηρίζω την Κυβέρνηση” (Σ.Σ Η οποία ευθύνεται. Αρχίζει τάχα απεργία πείνας, τρώγοντας …. κανονικά;  Ή μήπως επιχειρεί να υπερτονίσει την σημασία του κομματισμού και της Αριστεροφροσύνης ως ιερού φετίχ, υπέρτατης αξίας;).
Η αντιφατικότητα σε όλο της -το παράδοξο- μεγαλείο.
-Είναι όντως “δευτερογενές”  ζήτημα /θέμα το αν η συμφωνία είναι “περισσότερο επωφελής ή λιγότερο ζημιογόνος για την Ελλάδα”;
(Σ.Σ Ξενίζει η αδυναμία αξιολόγησης των εννοιών: μείζονος και ελάσσονος!).
-Έχει δίκαιο ως προς το ότι: “Καταστρέφει την αρτιμέλεια της ιεράς Γαίας Μακεδονίας και εμάς τους Μακεδόνες μας ακρωτηριάζει. Το ακέραιον της σωματοψυχής μας γίνεται πια σερνάμενο σακατιλίκι”.

(Σ.Σ Δεν χρειάζεται να επαναλάβω το: “Αφού είναι τόσο κακό, τότε γιατί πρέπει να στηρίζει αυτόν/αυτούς  που ευθύνονται ή συνευθύνονται;  Επειδή σακάτεψαν -όχι μόνον την Μακεδονία- αλλά συνολικά τους  Έλληνες, την Ελλάδα μας; ρητορικό  το ερώτημα.
Θεωρώ πως το σωματοψυχικό μας σακατιλίκι είναι απόρροια της κακής νοοτροπίας μας. Ότι  προηγήθηκε η διανοητική αναπηρία , η συνειδησιακή ρηχότητα, η ηθική ελλειμματικότητα. 
Τώρα – με παρόμοιες αμφιλεγόμενες και αξιοθρήνητες τοποθετήσεις – απλώς το σακάτεμα επεκτάθηκε, ολοκληρώθηκε.
– Η τοποθέτηση περί: “Μάνας /Γαίας Μητέρας” καθώς και περί σημασίας /αξίας των “κατόχων -γεννητόρων του ονόματος”, ήταν ακαδημαϊκού επιπέδου. Εκόμισε όμως γλαύκα εις Αθήνας. Έκρουσε ανοικτές θύρες. Περιττή προσπάθεια ενημέρωσης για κάτι που όλοι (ανα)γνωρίζουν και συμφωνούν /συμμερίζονται.

ΥΓ Παράθεση απόψεων ΑρχαιοΕλλήνων κ.α δεν αποτελούν οπωσδήποτε θέσφατα ή πανάκεια δικαίωσης  απόψεων. Χρησιμοποιούνται είτε ως βακτηρία  υποστήριξης, ή ως άρτυμα. Ποτέ δεν (πρέπει να) υποκαθιστούν /αναπληρώνουν το έλλειμμα κριτικής σκέψης, ορθολογισμού, ικανότητας προσωπικής πειθούς του -κάθε-επιχειρηματολογούντος.

loading...