ΟΡΚΟΣ ΣΤΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

Της Λέττας Καλαμαρά

Κάθε δημοκρατική Κυβέρνηση της Ελλάδας μεταπολευτικά ορκίζεται στο Σύνταγμα της Ελλάδας, ενώπιων ή μη Θεού, καθώς και κάθε στρατιωτικός στην εκτέλεση του καθήκοντος του, και κατόπιν ζητά την ψήφο εμπιστοσύνης των δημοκρατικά εκλεγμένων βουλευτών. Ο κ.Τσίπρας πασχίζει να αποκρύψει τη νέα Κυβέρνησή του και να αποσπάσει μία ψήφο εμπιστοσύνης μέσα από περίεργες και επικίνδυνες για τη δημοκρατία διαδικασίες. Είναι προφανές ότι ο κ.Τσίπρας αρνείται να χάσει τη διακυβέρνηση της χώρας δημοκρατικά μέσω εκλογών και επιδιώκει το διαχωρισμό της Κυβέρνησης από τη Βουλή. Την αλλαγή του πολιτειακού καθεστώτος μέσα από μία Κυβέρνηση ελίτ χωρίς λαίκη νομιμοποίηση. Για αυτό δεν την ανακοινώνει.

Αυτό είναι λίαν επικίνδυνο και οφείλουν τα πολιτικά κόμματα που περιέργως σιωπιούν να απαιτήσουν τηνορκομωσία της νέας κυβέρνησης πριν την αίτηση ψήφου εμπιστοσύνης. Αλίμονο αν μετατραπεί η Βουλή σε μία διακοσμητική ακομμάτιστη Γερουσία και η Κυβέρνηση γίνει αντικείμενο αδιαφανών συναλλαγών και ανταλλαγμάτων. Το χειρότερο όλων που κάνει ο κ.Τσίπρας είναι ότι εμπλέκει το θεματοφύλακα της πατρίδας και του δημοκρατικού μας πολιτεύματος, τις Ένοπλες Δυνάμεις, στα πολιτικά τεκταινόμενα. Η επιλογή του καθόλα άξιου Αξιωματικού Ναυάρχου Αποστολάκη σε πολιτική θέση που μένει να φανεί η πολιτική του ικανότητα υλοποιώντας τις προγραμματικές δηλώσεις της Νέας Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ είναι περίεργη, όπως είπε ο ίδιος εξάλλου μπροστά στις κάμερες για την κατάσταση της χώρας και εγκυμονεί κινδύνους για όλους. Μέγα πολιτικό λάθος για τη δημοκρατία μας από τον κ.Τσίπρα που ευχόμαστε να μην το πληρώσουμε ως Έθνος.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και οι Αρχηγοί των εκλεμένων πολιτικών κομμάτων οφείλουν να διαφυλάξουν την ομαλή λειτουργία της δημοκρατίας και της βούλησης του λαού με την ψήφο του και να μην επιτρέψουν την απόκρυψη της Νέας Κυβέρνησης που οφείλει να είναι πλειοψηφικά τουλάχιστον δημοκρατική με λαϊκή νομιμοποίηση. Όλα τα άλλα είναι περί ικανών Υπουργών είναι πονηρά. Η σιωπή σημαίνει συνενοχή ή τρομοκρατία. Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση της εκλεγμένης δημοκρατικά Χρυσής Αυγής που συγκεντρώνει τα πυρά των υπολοίπων ως ακροδεξιάς παράταξης και σιωπά εν αναμονή της δικαστικής υπόθεσης από την άδικη δολοφονία Φύσσα. Το ίδιο και για τον κ.Μητσοτάκη που μετά την επίσκεψη Μέρκελ σιωπά σε αυτά που συμβαίνουν περιέργως. Αυτό δεν είναι δημοκρατία.

Η κα Κουντουρά και όλοι οι δήθεν «ανεξάρτητοι» βουλευτές του Κοινοβουλίου υπόκλεψαν την ψήφο του λαού για να υλοποιήσουν τις πρεκλογικές τους υποσχέσεις και εγκαταλείποντας τους ψηφοφόρους τους συμμετέχουν και στηρίζουν το κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ και τη Κυβέρνησης Τσίπρα χωρίς να έχουν και αυτοί τη λαϊκή νομιμοποίηση. Απαιτείται η διαγραφή από τα κόμματα όλων των βουλευτών που δηλώνουν αντίθετη θέση από το κόμμα που εκλέχθηκαν για την επικείμενη ψήφο εμπιστοσύνηςάμεσα και πριν τη συζήτηση της ψήφου εμπιστοσύνης. Αλλιώς είναι συμμέτοχοι στο σχέδιο Τσίπρα για μία μη δημοκρατική Κυβέρνηση.

Οποιαδήποτε δημοκρατική εκτροπή και ιστορίες για αγρίους περί εκτάκτου και περίεργης κατάστασης χωρίς την ανακοίνωση της Νέας Κυβέρνησης πριν την ψήφο εμπιστοσύνης θα μας κρίνει η ιστορία και όχι μόνο σύντομα…

loading...