Ο Δανέλλης στον Θεοδωράκη: Σταύρο εύχομαι στη Συμφωνία των Πρεσπών να μην κάνετε ούτε το έγκλημα ούτε το λάθος – ΒΙΝΤΕΟ

Απάντηση σε όσους τον κατηγορούν για την απόφασή του να δώσει ψήφο εμπιστοσύνης αλλά και στον Σταύρο Θεοδωράκη που τον κατηγόρησε ότι εγκληματεί
έδωσε από το βήμα της Βουλής ο ανεξάρτητος πλέον βουλευτής Σπύρος Δανέλλης. Ο κ. Δανέλλης ξεκαθάρισε ότι παρόλο που θα δώσει ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση δεν έχει σκοπό να προσχωρήσει στον ΣΥΡΙΖΑ.

“Η Συμφωνία των Πρεσπών είναι επωφελής για την πατρίδα, απλώς η κοινωνία φαίνεται να έχει κατεβάσει ρολά στη λογική και τα αυτιά δεν ακούν τα επιχειρήματα και δεν γίνεται διάλογος. Η Συμφωνία των Πρεσπών υπερκαλύπτει τα εθνικά προαπαιτούμενα, κλείνει με τρόπο δίκαιο και βιώσιμο ένα πρόβλημα δεκαετιών και προσδίδει στη χώρα αίγλη και κύρος διεθνές. Μας απελευθερώνει πολιτικό και διπλωματικό κεφάλαιο για την αντιμετώπιση πραγματικών κινδύνων στα ανατολικά μας σύνορα” είπε και πρόσθεσε: Με τη σημερινή μου ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση δεν σημαίνει ότι προσχωρώ στον ΣΥΡΙΖΑ” ξεκαθάρισε και πρόσθεσε ότι “από την 1η Οκτωβρίου έλεγα να δώσουμε ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση αν συνδεθεί με το Μακεδονικό. Το να λέμε από τη μια ότι είναι πατριωτικά ορθή και εθνικά επιβεβλημένη η κύρωση της συμφωνίας και από την άλλη να μην κατανοούμε πως φυσικό προαπαιτούμενο είναι η ύπαρξη κυβέρνησης που θα φέρει προς ψήφιση τη συμφωνία είναι αντίφαση γιατί αν δεν υπάρχει η τωρινή κυβέρνηση δεν υπάρχει και η συμφωνία, αφού το σύνολο της αντιπολίτευσης το αρνείται. Το Μακεδονικό δεν είναι μόνο εθνικό θέμα αλλά και ταυτοτικό” υπογράμμισε.

Ο κ. Δανέλλης συνέχισε λέγοντας: “Δεν με πτοούν οι απειλές ούτε οι λοιδορίες εκείνων που προφανώς κρίνουν εξ ιδίων τα αλλότρια και απαιτείται περίσσια θράσους από εκείνους που δεν δίστασαν να σκυλέψουν το κοινοβουλευτικό σώμα του Ποταμιού και όχι μόνο, να κουνάνε το δάχτυλο με ηθικοπλαστικές παρατηρήσεις και κρατώντας τη ρομφαία του άσπιλου να μιλούν για γυρολόγους, ξέμπαρκους και ρετάλια”.

Αναφέρθηκε σε μερίδα ΜΜΕ που του επιτίθεται ενώ επεσήμανε: ” Το διακύβευμα δεν είναι καν το κορυφαίο θέμα της Συμφωνίας των Πρεσπών. Αλλά η Συμφωνία των Πρεσπών και τα παρεπόμενά της δημιουργούν νέους πολιτικούς και κοινωνικούς συσχετισμούς και αλλάζουν το πολιτικό σκηνικό της χώρας, κι αυτό προκαλεί ανησυχίες και σφοδρές αντιδράσεις”.

Στη συνέχεια απευθυνόμενος στον Σταύρο Θεοδωράκη σχολίασε: “Αγαπητέ Σταύρο το ότι παραμένω σταθερός 20 χρόνια σ’ αυτό που θεωρώ εθνικά επωφελές και σύμφωνο με τις αρχές και τις αξίες μου μου το χρεώνεις ως εκ προμελέτης λάθος. Το σημερινό Ποτάμι μ το δικό σου σιγοντάρισμα θεωρεί στρατηγικό εταίρο τη ΝΔ που έχτισε το πελατειακό κράτος και χρεοκόπησε τη χώρα, την τωρινή ΝΔ στην υπερπατριωτική της εκδοχή που χιλιόμετρα απέχει από τον νεοφιλελεύθερο ευρωπαϊσμό που εμείς επαγγελλόμαστε. Τι σχέση έχει αυτό το πράγμα με το Ποτάμι με το οποίο εκλεγήκαμε το 2015; Η σχέση μου με το Ποτάμι είχε καταστεί ληξιπρόθεσμη από το τελευταίο μας συνέδριο όπου με μεγάλη πλειοψηφία υιοθετήθηκε στρατηγική προσέγγισης με τη ΝΔ”.

“Σταύρο και πρώην συνοδοιπόροι αύριο στις Πρέσπες εύχομαι να μην κάνετε ούτε το λάθος ούτε το έγκλημα. Ο πολιτικός δεν μπορεί να αρνείται, να αποφεύγει, να δειλιάζει να σηκώσει το βάρος των ευθυνών που συνεπάγεται η στάση του στα κρίσιμα ζητήματα. Ο πολιτικός υποχρεούται να ακολουθήσει τις αρχές και τη συνείδησή του αταλάντευτα, χωρίς αστερίσκους, χωρίς υπεκφυγές, χωρίς στρεψοδικίες”.

loading...

2 thoughts on “Ο Δανέλλης στον Θεοδωράκη: Σταύρο εύχομαι στη Συμφωνία των Πρεσπών να μην κάνετε ούτε το έγκλημα ούτε το λάθος – ΒΙΝΤΕΟ

  1. Τώρα να μας δίνει συμβουλές ένας γυρολόγος , για να μην πω τίποτε ποιο βαρύ , πάει πολλή

  2. ΤΙ ΣΧΟΛΙΟ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΤΟ ΥΠΟΚΕΙΜΕΝΟ ;;;;; ΝΑ ΤΟΝ ΠΕΙΣ ΑΝΘΕΛΛΗΝΑ ;;;; ΝΑ ΤΟΝ ΠΕΙΣ ΑΝΙΣΤΟΡΗΤΟ ;;;; ΝΑ ΤΟΝ ΠΕΙΣ ΠΡΟΔΟΤΗ ;;;;; ΜΑΤΑΙΟΣ ΚΟΠΟΣ. ΕΝΑ ΜΟΝΟ ΘΕΛΩ ΝΑ ΤΟΝ ΡΩΤΗΣΩ: ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΟΥ ΡΕ ΗΛΙΘΙΕ ΔΕΝ ΤΑ ΣΚΕΦΤΕΣΑΙ ;;; ΔΕΝ ΤΑ ΑΓΑΠΑΣ ;;;; ΣΕ ΠΟΙΑ ΠΑΤΡΙΔΑ ΘΑ ΜΕΓΑΛΩΣΟΥΝ ΚΑΙ ΘΑ ΖΗΣΟΥΝ, ΕΑΝ ΕΣΥ ΞΕΠΟΥΛΑΣ ΤΗΝ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΜΑΣ ;;;; ΣΕ ΛΙΓΟΥΣ ΜΗΝΕΣ ΘΑ ΕΙΣΑΙ ΕΝΑ ΤΙΠΟΤΑ, ΕΝΑ ΡΕΜΑΛΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΞΕΡΕΙ ΠΟΥ ΝΑ ΚΡΥΦΤΕΙ, ΔΙΟΤΙ ΟΠΟΙΟΣ ΣΕ ΣΥΝΑΝΤΑ ΘΑ ΣΕ ΦΤΥΝΕΙ ΚΑΤΑΜΟΥΤΡΑ. ΣΥΜΒΟΥΛΗ ΜΟΥ: ΜΕΤΑΝΟΗΣΕ ΣΥΝΤΟΜΑ ΓΙΑ ΝΑ ΠΕΤΑΞΕΙΣ ΑΠΟ ΠΑΝΩ ΣΟΥ ΤΗΝ ΡΕΤΣΙΝΙΑ ΤΟΥ ΠΡΟΔΟΤΗ. (ΙΩΑΝΝΗΣ)

Comments are closed.