Το Φανάρι, η Ελλαδική Εκκλησία κι οι αλλαγές στο Σύνταγμα και για μισθολογικό

Να κλείσει δύο θέματα για τα οποία αντιδρά η κοινωνία θέλει η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ. Από τη μία η Συμφωνία των Πρεσπών και από την η συνταγματική αναθεώρηση των σχέσεων με την Εκκλησία
είναι δύο μέτωπα που έχουν προκαλέσει έντονες αντιδράσεις.

Με την Εκκλησία να δίνει το παρών στο συλλαλητήριο του Συντάγματος και από την άλλη με τις δεδομένες διαφορές στο ζήτημα της αλλαγής των σχέσεων, οι δύο πλευρές αυτή τη στιγμή κινούνται σε διαφορετικό επίπεδο και η σύγκλιση μοιάζει μακρινός στόχος.

Ακόμη δεν έχει σταλεί στην Επιτροπή Διαλόγου το νομοσχέδιο που θα κατατεθεί στη Βουλή προς ψήφιση, ώστε να προταθούν τυχόν αλλαγές. Το μισθολογικό του Κλήρου είναι ένα αγκάθι που δε φαίνεται να έχει επιλυθεί προς το παρών.

Το Φανάρι έχει εκφράσει την έντονη αντίδρασή του για την αλλαγή του συντάγματος σε ότι αφορά το μισθολογικό των Κληρικών, το ουδετερόθρησκο της χώρας, αλλά τον ρόλο της οικογένειας στην ελληνική κοινωνία.

Έντονα δυσαρεστημένοι εμφανίζονται οι Κληρικοί της Κρήτης, οι οποίοι κατηγορούν τον υπουργό Παιδείας ότι τους αποκλείει από τις συζητήσεις κι ότι τους αντιμετωπίζει ως κατοίκους β’ κατηγορίες. Πληροφορίες από την Κρήτη κάνουν λόγο για μεγάλη δυσαρέσκεια από πλευράς του Κλήρου, ο οποίος δηλώνει ότι θα αντιδράσει σθεναρά σε όποια απόφαση για αλλαγή στο μισθολογικό καθεστώς.

Στο δεύτερο μισό του Φεβρουαρίου αναμένεται να συνεδριάσει εκτάκτως και η Ιεραρχία όπου το ζήτημα θα αντιμετωπιστεί αναλόγως των καταστάσεων που θα έχουν δημιουργηθεί.

Εω τότε, Μητροπολίτες εκφράζουν ευθέως τις θέσεις τους και τονίζουν τον προβληματισμό τους στις κινήσεις της κυβέρνησης.

loading...