Αναγνωστοπούλου: Ο Παύλος Μελάς δεν είχε πρόβλημα που ο Κώττας μίλαγε μακεδονικά – ΒΙΝΤΕΟ

Κατά την εισήγησή της στην Ολομέλεια η Σία Αναγνωστοπούλου ανέλυσε ότι η Συμφωνία των Πρεσπών πατά πάνω στην εθνική γραμμή, με την οποία είχαν συμφωνήσει και άλλα κόμματα και την
είχαν ως πολιτική τους θέση.

“Η ελληνική Μακεδονία είναι ελληνική ό,τι και να λέει ο οποιοσδήποτε σύμφωνα με το άρθρο 7” υπογράμμισε και συνέχισε με ιστορικές αναφορές στους Βαλκανικούς πολέμους και τη διαμόρφωση της κατάστασης στα Βαλκάνια.

“Οι Μακεδονομάχοι πολέμησαν για να κατοχυρώσουν όσο το δυνατόν μεγαλύτερο μέρος της γεωγραφικής επικράτειας στον ελληνικό εθνικό κορμό, για να λέγεται ελληνικό αυτό το τμήμα. Γι αυτό αγωνίστηκαν. Για την ιστορία του Μεγάλου Αλεξάνδρου να κατοχυρωθεί ως μέρος της ελληνικής εθνικής ιστορίας και ταυτότητας και όχι ως μέρος της ιστορίας κάποιων άλλων” είπε και πρόσθεσε:

Και σε άλλο σημείο αναφερόμενη στη γλώσσα, τόνισε: “Δεν δίνουμε γλώσσα, έχουν απαντηθεί αυτά… Ξεπεράστηκε αυτό στην Επιτροπή. Γιατί η γλώσσα δεν είναι ένα πράγμα που δίνουμε εμείς οι άλλοι, ο Παύλος Μελάς δεν είχε κανένα πρόβλημα να αναγνωρίσει ότι ο Κώττας μίλαγε μακεδονικά, γιατί ο Παύλος Μελάς πολέμαγε όχι για το αν ο Κώττας μίλαγε μακεδονικά, αλλά γιατί τον ήθελε συναγωνιστή για να είναι η Μακεδονία ελληνική. Η ελληνική Μακεδονία να είναι ελληνική. Γι αυτό δεν είχε πρόβλημα η Πηνελόπη Δελτα, γι’ αυτό δεν είχε πρόβλημα κανένας”.

loading...

4 thoughts on “Αναγνωστοπούλου: Ο Παύλος Μελάς δεν είχε πρόβλημα που ο Κώττας μίλαγε μακεδονικά – ΒΙΝΤΕΟ

  1. ΑΛΛΟ ΠΟΥΤΣΑ ΑΛΛΟ ΒΟΥΡΤΣΑ ΠΟΥ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙΣ ΜΩΡΗ ΑΛΟΠΑΡΜΕΝΗΜ ΟΤΙ Ο ΠΑΥΛΟΣ ΜΕΛΑΣ ΠΟΥ ΠΑΙΡΝΕΙΣ ΣΤΟ ΒΡΩΜΟΣΤΟΜΑ ΣΟΥ ΔΕΝ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΕ ΩΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟ ΕΘΝΟΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΗ ΤΑΥΤΟΤΗΑ ΚΑΙ ΓΛΩΣΣΑ ΣΤΟΥΣ ΒΟΥΛΓΑΡΟΥΣ ΚΟΜΙΤΑΤΖΗΔΕΣ ΟΠΩΣ ΚΑΝΕΤΕ ΕΣΥ ΚΑΙ ΤΑ ΛΟΙΠΑ ΣΚΥΒΑΛΑ ΚΑΙ ΕΘΝΟΠΡΟΔΟΤΕΣ . ΗΛΙΘΙΑ ΤΟΤΕ ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΑΝ ΤΟΥΣ ΕΧΕΣΕ Θ ΤΙΤΟ ΚΑΙ ΤΑ ΚΟΜΟΥΝΙΣΤΙΚΑ ΑΠΟΡΙΜΑΤΑ ΤΟΥ ΣΤΑΛΙΝ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΤΣΑΠΛΙΑΔΕΣ ΠΡΟΓΟΝΟΙ ΣΟΥ .

  2. ΔΕΝ ΞΑΝΑΓΙΝΕ ΠΟΤΕ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΖΟΥΜΕ.ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΡΑΤΟΥΣ ΝΑ ΠΑΡΑΧΩΡΕΙ ΙΣΤΟΡΙΑ ΣΕ ΑΛΛΟ ΚΡΑΤΟΣ ΜΕ ΤΕΤΟΙΟ ΣΘΕΝΟΣ ΚΑΙ ΣΥΓΧΡΟΝΩΣ ΝΑ ΜΑΣ ΞΑΝΑΔΙΔΑΣΚΟΥΝ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ.ΠΟΣΗ ΔΙΑΒΡΩΣΗ ΜΥΑΛΟΥ ΕΧΟΥΝ ΠΑΘΕΙ ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΣ ΤΑ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΑ ΒΙΒΛΙΑ.ΗΤΑΝ ΤΟΣΟ ΕΠΙΚΥΝΔΙΝΟΙ ΚΑΙ ΨΥΧΟΠΑΘΕΙΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΟ ΠΗΡΑΜΕ ΧΑΜΠΑΡΙ.ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΥΠΟΣΤΟΥΜΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΗΤΤΑ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΜΕ.

  3. ΜΩΡΗ ΚΑΠΟΤΑ ΤΡΥΠΙΑ ΒΟΥΛΓΑΡΙΚΑ ΜΙΞΑΔΟΥΡΑ ΕΙΝΑΙ ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΓΥΦΤΙΚΑ ΜΕΣΑ ΤΙ ΣΚΑΤΑ ΜΩΡΗ ΧΑΜΟΥΡΑ ΘΕΛΕΙΣ ΝΑ ΜΑΣ ΤΟ ΠΑΙΞΕΙΣ ΚΑΙ ΙΣΤΟΡΙΚΟΣ ΚΑΙ ΜΑΣ ΤΣΑΜΠΟΥΝΑΣ ΠΕΡΙ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ? ΟΙ ΙΔΙΟ ΟΙ ΒΟΥΛΓΑΡΟΙ ΤΟΥΣ ΚΡΑΖΟΥΝΚΑΙ ΛΕΝΕ ΟΤΙ ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΒΟΥΛΓΑΡΙΚΑ ΕΣΥ ΠΑΣ ΝΑ ΤΟΥΣ ΒΓΑΛΕΙΣ ΨΕΥΤΕΣ? ΒΡΩΜΙΑΡΑ ΣΑΠΙΑ ΕΚΤΡΩΜΑ ΟΥΥΣΤ ΝΑ ΧΑΘΕΙΣ ΠΡΟΔΩΤΡΙΑ ΜΠΟΛΣΕΒΙΚΑ ΑΡΡΩΣΤΗ

  4. Τώρα καθηγήτρια είσαι, αλλά ξέρω τόσα χρόνια που κάθισα στα θρανία , όταν λέμε ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ εμείς νοούμε ένα κομμάτι της Ελλάδας που έχει γλώσσα , θρησκεία , Νόμους , κυβέρνηση , Διοίκηση , αυτή που έχει όλοι η Ελλάδα και τώρα επιτρέπουμε να δημιουργηθεί συνέχεια της Ελληνικής Μακεδονίας μια άλλη Μακεδονία με δική της Μακεδονική γλώσσα , εθνότητα κ.λ.π αναγνωρισμένο από όλα τα κράτη και από την Ελλάδα , αναρωτιέμαι αύριο μετά από 10,30, 60 χρόνια αν αυτό το νεοσύστατο κρατίδιο πει ότι και η Ελληνική Μακεδονία μας ανήκει , γιατί Μακεδονικό κράτος είμαστε μόνο εμείς και σε μας ανήκει αυτό το κομμάτι της Ελληνικής επικράτειας τότε οι επόμενες γενεές τι θα πουν ; απλά θα πουν , αυτό είναι λογικό και δίκαιο και έχουν πολλή δίκιο , κ. καθηγήτρια το σκεφτήκατε αυτό ;

Comments are closed.