Εμφανίστηκε το λείψανο: Γ.Λιάνης: «Η συμφωνία των Πρεσπών είναι μακράν η καλύτερη από όλες που προτάθηκαν κατά καιρούς»

«Η συμφωνία αυτή είναι μακράν η καλύτερη από όλες που προτάθηκαν κατά καιρούς στις διμερής ή πολυμερείς συζητήσεις, στους διεθνείς οργανισμούς, ευρωπαϊκούς ή ξένους, όπως ο ΟΗΕ», δήλωσε
σε τηλεοπτική του συνέντευξη στην ΕΡΤ ο πρώην βουλευτής Φλώρινας και πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Λιάνης.

Ο κ. Λιάνης δήλωσε με νόημα ότι «όλοι εμείς, στη Βουλή, είτε ήμασταν στο ΠΑΣΟΚ είτε στη ΝΔ, περιμέναμε μία τέτοια λύση που αν ερχόταν όποιος ήταν κυβέρνηση θα πανηγύριζε. Εγώ το χαρακτηρίζω χορό των μεταμφιεσμένων. Μεταμφιέζονται για να δείξουν ότι δεν ήταν εκείνο που ζητάγαμε». Ωστόσο, σύμφωνα με τον πρώην υπουργό, ήταν λάθος το ότι δεν άνοιξε αυτή τη συζήτηση το κράτος και να γίνει μέχρι το τελευταίο χωριό.

Αναφερόμενος στο συλλαλητήριο, ο κ. Λιάνης είπε ότι ήταν «μία μεγάλη συγκέντρωση», ωστόσο, υποστήριξε την άποψη ότι «το σύνολο των ανθρώπων που ήταν εκεί ήταν, είναι άνθρωποι που δεν ξέρουν καν τι είναι το Μακεδονικό και δεύτερον δεν ξέρουν τι είναι η συμφωνία. Ακόμα και τη συμφωνία μερικοί βουλευτές δεν την έχουν διαβάσει.

Όλοι φαντάζονται ότι πάνε να μας πάρουν τη Μακεδονία, όλοι φαντάζονται ότι πάει τη χάσαμε, όλοι φαντάζονται ότι πέφτουν ξένες δυνάμεις για να μας διαλύσουνε, όλοι φαντάζονται ότι μπορεί να δεχτούμε ακόμα και επίθεση από τα Σκόπια, όλα αυτά είναι μία τρέλα. Δεν είναι τίποτα από αυτά αλήθεια και υπάρχει και αυτή η σύγχυση στη Βουλή όπου δεν βρέθηκε ένα μέτωπο ενωτικό γύρω από αυτή την υπόθεση για ένα θέμα που ταλανίζει τη χώρα έναν αιώνα».

Ο πρώην βουλευτής Φλώρινας σημείωσε ακόμα ότι «και στο Βουκουρέστι το 2008, το όνομα ήταν το “Βόρεια Μακεδονία”, αλλά δεν είχε όλα τα άλλα» και συνέχισε λέγοντας:

«Εδώ εξασφαλίστηκαν κάποια πολύ σοβαρά πράγματα. Για μένα, που ζω στα σύνορα και έχω ζήσει το θέμα μετωπικά, το να λυθούν αυτά τα θέματα ήταν καίριο. Ουσιαστικά λύθηκε το θέμα του ονόματος καθότι Βόρεια Μακεδονία είναι διαφορετικό από το Δημοκρατία της Μακεδονίας και με τη ρηματική διακοίνωση αποσαφηνίζεται εντελώς. Λύνεται και το θέμα του αλυτρωτισμού που ήταν καίριο. Όταν σου λύνει το θέμα της γλώσσας, σου λύνει το θέμα του αλυτρωτισμού».

loading...

3 thoughts on “Εμφανίστηκε το λείψανο: Γ.Λιάνης: «Η συμφωνία των Πρεσπών είναι μακράν η καλύτερη από όλες που προτάθηκαν κατά καιρούς»

  1. ΠΡΟΤΑΣΗ ΜΟΜΦΗΣ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΥΣ ΣΤΗΣΟΥΜΕ ΣΤΟ ΤΟΙΧΟ. ΠΟΙΟΣ ΜΙΛΑΕΙ Ο ΛΙΑΝΗΣ ΠΟΥ ΧΩΡΕΥΕ ΖΕΪΜΠΈΚΙΚΑ ΣΕ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΦΙΛΟΣΚΟΠΙΑΚΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ "ΟΥΡΑΝΙΟ ΤΟΞΟ" ΣΤΗΝ ΦΛΩΡΙΝΑ, ΣΕ ΘΥΜΟΜΑΣΤΕ ΔΕΝ ΣΕ ΞΕΧΑΣΑΜΕ. ΠΡΟΤΑΣΗ ΜΟΜΦΗΣ από την ΝΔ εδώ και τώρα στο ΣΥΡΙΖΑ που κυβερνάει προτού έρθει η διαδικασία της ψήφισης-κύρωσης της συμφωνίας των Πρεσπών στην Βούλη και η ψηφοφορία για την είσοδο στο ΝΑΤΟ. ΠΡΟΤΑΣΗ ΜΟΜΦΗΣ για να δωθεί η δυνατότητα στους ΕΛΛΗΝΕΣ να ξαναπούν ένα ακόμα μεγάλο ΟΧΙ στης 27 Ιανουαρίου 2019. Το πρώτο μήνημα στης 20 Ιανουαρίου 2019 το άκουσαν αλλά δεν ιδρώνει το αυτί τους, γι αυτό θα πρέπει να το ξανακούσουν και ΝΑ ΤΟ ΕΜΠΕΔΩΣΟΥΝ, ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ(ΚΑΙ ΟΤΙ ΑΥΤΗ ΣΥΝΕΠΑΓΕΤΑΙ ΔΕΝ ΠΟΥΛΑΝΕ). ΠΡΟΤΑΣΗ ΜΟΜΦΗΣ ΓΙΑ ΝΑ "ΧΩΡΙΣΕΙ Η ΗΡΑ ΑΠΟ ΤΟ ΣΤΑΡΙ" ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΙΚΑ ΤΕΡΤΙΠΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΑΝΑΛΑΒΟΥΝ ΟΛΟΙ ΤΗΣ ΕΥΘΥΝΕΣ ΤΟΥς ΕΝΑΝΤΙ ΤΗς ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ ΣΤΙς 2 ΚΡΙΣΙΜΕΣ ΨΗΦΟΦΟΡΙΕΣ. ΠΡΟΤΑΣΗ ΜΟΜΦΗΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΕΧΟΥΝ ΤΙΠΟΤΑ ΝΑ ΠΟΥΝΕ ΟΙ ΠΡΟΔΟΤΕΣ, ΟΥΤΕ ΝΑ ΨΕΛΙΣΟΥΝ. 1)ΨΗΦΟ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗΣ(1ο ΞΕΜΠΡΟΣΤΙΑΣΜΑ), 2)ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΏΝ ΑΡΧΗΓΩΝ (2ο ΞΕΜΠΡΟΣΤΙΑΣΜΑ), 3)ΠΡΟΤΑΣΗ ΜΟΜΦΗΣ (3ο ΞΕΜΠΟΣΤΙΑΣΜΑ), 4) ΆΡΝΗΣΗ ΤΟΥ ΠτΔ ΠΡΟΚΟΠΗ ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟΥ ΝΑ ΚΥΡΩΣΗ ΜΙΑ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΥΠΟΓΡΑΨΕΙ ΑΚΟΜΑ ΟΥΤΕ Ο ΟΜΟΛΟΓΟΣ ΤΟΥ ΠτΔ των ΣΚΟΠΙΩΝ ΙΒΑΝΟΦ.

  2. ΠΡΟΤΑΣΗ ΜΟΜΦΗΣ ΤΩΡΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΝΔ, ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ. ΠΡΙΝ ΞΕΚΙΝΗΣΕΙ Η ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΠΡΟΔΟΤΙΚΉ ΣΥΜΦΩΝΙΑ. ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΒΛΑΜΕΝΟΙ ΝΑ ΒΓΑΛΟΥΜΕ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΜΑΣ ΜΟΝΗ ΜΑΣ. Η ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΚΥΡΗ, ΕΧΕΙ ΚΑΤΑΣΤΡΑΤΗΓΗΘΕΙ ΤΟΣΟ ΣΤΗΝ ΠΡΑΞΗ ΚΑΙ ΣΤΑ ΧΡΟΝΟΔΙΑΓΡΑΜΜΑΤΑ ΟΣΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΖΟΡΑΝ ΖΑΕΦ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΤΩΝ ΣΚΟΠΙΩΝ ΚΑΙ ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΟΦ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ. ΕΠΙΣΗΣ, ΤΟ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΟ Ο ΙΒΑΝΟΦ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΔΕΝ ΤΗΝ ΕΧΕΙ ΕΠΙΚΥΡΩΣΗ, ΜΗΝ ΒΙΑΖΕΣΤΕ. ΠΡΟΤΑΣΗ ΜΟΜΦΗΣ, ΔΕΥΤΕΡΟ ΣΥΛΛΑΤΗΤΡΙΟ ΜΕ ΘΕΜΑ "ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ", ΑΡΝΗΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΚΟΠΗ ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟΥ ΝΑ ΚΥΡΩΣΕΙ ΜΙΑ ΑΚΥΡΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΑΝΑΛΆΒΕΙ ΤΙΣ ΒΑΡΙΕΣ ΤΟΥ ΕΥΘΥΝΕΣ ΩΣ ΘΕΜΑΤΟΦΥΛΑΚΑΣ ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ ΩΣ "ΠΡΩΤΟΣ ΠΟΛΙΤΗΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ" ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΒΑΣΕΙ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ. ΕΠΙΣΗΣ ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΕΧΟΥΝ ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΣΤΟ ΣτΕ ΑΊΤΗΜΑ ΑΚΥΡΟΤΗΤΑΣ, ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ Ο ΑΠΑΙΤΟΎΜΕΝΟΣ ΧΡΟΝΟΣ ΝΑ ΕΞΕΤΑΣΤΕΙ ΤΟ ΑΙΤΗΜΑ ΤΟΥΣ ΕΓΚΥΡΑ.

  3. Που στο διάλο τους ξεθάβουν αυτούς κατά καιρούς και ξαφνικά από τα αζήτητα μας έρχονται σαν τιμητές του δικαίου και του λογικού

Comments are closed.