«Καταρρέει» το τουρκικό ποδόσφαιρο: Χρεωμένες μέχρι το «λαιμό» Φενερμπαχτσέ, Γαλατασαράι, Μπεσίκτας

Την αναδιάρθρωση των τεράστιων χρεών τους, συζητούν οι Πρόεδροι των κορυφαίων ποδοσφαιρικών συλλόγων της χώρας με τον σύνδεσμο τραπεζών της Τουρκίας,
ανέφερε σήμερα 7 Ιανουαρίου ο κρατικός τηλεοπτικός σταθμός TRT Spor.

Το συνολικό χρέος των «τεσσάρων μεγάλων» συλλόγων του τουρκικού πρωταθλήματος ποδοσφαίρου ξεπερνά τα 10 δισεκατομμύρια τουρκικές λίρες (1,87 δισεκατομμύρια δολάρια), το οποίο αυξάνεται λόγω της άσχημης παρουσίας των ομάδων στις εγχώριες και διεθνείς διοργανώσεις.

Ο Πρόεδρος της Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας (TFF) της Τουρκίας Yildirim Demiroren, ο Πρόεδρος της Τουρκικής Τραπεζικής Ένωσης (TBB) Huseyin Aydin και οι πρόεδροι των συλλόγων συναντήθηκαν στα κεντρικά γραφεία της Ziraat Bank για να συζητήσουν τους όρους αναδιάρθρωσης των δανείων τους, ανέφερε η TRT Spor.

Σημείωσε ότι οι σύλλογοι κλήθηκαν να παρουσιάσουν τις καταστάσεις εσόδων και δαπανών στην TBB μέχρι τα τέλη Ιανουαρίου.

«Ο τραπεζικός σύνδεσμος TBB θα δημιουργήσει ένα χωριστό σχέδιο για κάθε σύλλογο. Η πρόταση που θα διαχωρίζει το χρέος σε πέντε δόσεις θα εξεταστεί επίσης», ανέφερε TRT Spor.

«Όλες οι υποχρεώσεις θα αναληφθούν υπό τη στέγη της TBB», σημείωσε, σύμφωνα με το ΚΥΠΕ.

Οι μετοχές των τεσσάρων συλλόγων αυξήθηκαν τη Δευτέρα μετά το δημοσίευμα για αναδιάρθρωση των δανείων. Οι μετοχές των ποδοσφαιρικών κολοσσών της Κωνσταντινούπολης Φενερμπαχτσέ, Γαλατασαράι και Μπεσίκτας αυξήθηκε πέραν του 5%, ενώ οι μετοχές της Τραμπζονσπόρ αυξήθηκε κατά 4%.

loading...