Κοτζιάς: Το «διαζύγιο» Τσίπρα – Καμμένου άργησε, μπορούσε να είχε γίνει από το καλοκαίρι

Κατά της διενέργειας δημοψηφίσματος για την Συμφωνία των Πρεσπών τάσσεται ο πρώην υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς, σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα «Καθημερινή της Κυριακής»
πριν την παραίτηση του Πάνου Καμμένου και την απόφαση του Αλέξη Τσίπρα να ζητήσει ψήφο εμπιστοσύνης από τη Βουλή.

Κατηγορηματικά αντίθετος με το σενάριο διεξαγωγής δημοψηφίσματος για τη Συμφωνία των Πρεσπών εμφανίστηκε ο Νίκος Κοτζιάς, απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ενώ εκτίμησε ότι συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ έπρεπε να έχει λήξει από το καλοκαίρι καθώς «υπήρχαν από τότε οι κοινοβουλευτικές πλειοψηφίες τόσο για την έγκριση της Συμφωνίας των Πρεσπών όσο και για μια νέα κυβερνητική πλειοψηφία».

«Να ρωτήσουμε τον λαό μας αν συμφωνεί να αλλάξει ένα τρίτο κράτος το όνομά του με διπλωματικά μέσα και χωρίς να έχει χάσει πόλεμο; Να αποφασίσει μια τρίτη κοινωνία, εκτός διπλωματίας, αν δέχεται τη μετονομασία μιας χώρας; Εγώ θα έλεγα: «Παν μέτρον άριστον». Δεν νομίζω ότι απαιτούνται πρόωρες εκλογές λόγω “Πρεσπών”, ούτε δημοψήφισμα», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Κοτζιάς.

«Αλλά γιατί τόσο φόβος για μια συμφωνία που κόβει τις προσβάσεις τρίτων στην αξιοποίηση της “Βόρειας Μακεδονίας” εις βάρος μας και τη δημιουργία ισχυρών θυλάκων ισλαμικού φονταμενταλισμού; Που μας δίνει τη μέγιστη πρόσβαση σε μια γείτονα χώρα. Γιατί τόσο φοβική αντίληψη για μια χώρα που έχει το 1,8% της αμυντικής ισχύος μας, το 6% του ΑΕΠ μας;», διερωτήθηκε ο πρώην υπουργός Εξωτερικών.

«Τη συμφωνία συγκυβέρνησης έπρεπε ο κύριος πρωθυπουργός να τη λύσει έτσι και αλλιώς μόλις άλλαξαν οι συνθήκες –έξοδος από τα μνημόνια– και κατά συνέπεια άλλαξε και η ατζέντα της κυβέρνησης. Σε αυτό συνηγορούσε και το γεγονός ότι και ο εταίρος είχε αλλάξει στο ίδιο διάστημα πολύ», τόνισε, μεταξύ άλλων, ο Νίκος Κοτζιάς.

«Αυτό μπορούσε να είχε γίνει από το καλοκαίρι πέρυσι και υπήρχαν από τότε οι κοινοβουλευτικές πλειοψηφίες τόσο για την έγκριση της Συμφωνίας των Πρεσπών όσο και για μια νέα κυβερνητική πλειοψηφία», εκτίμησε.

loading...

2 thoughts on “Κοτζιάς: Το «διαζύγιο» Τσίπρα – Καμμένου άργησε, μπορούσε να είχε γίνει από το καλοκαίρι

  1. ΠΟΙΟ ΟΝΟΜΑ ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΙ ΗΛΗΘΙΕ ΦΑΣΙΣΤΑ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΛΕΓΟΤΑΝ ΜΑΚΕΔΟΚΙΑ ΘΑ ΛΕΓΕΤΑΙ ΚΑΙ ΘΑ ΕΧΕΙ ΜΟΝΟ ΑΥΤΟ ΤΗΝ ΣΦΡΑΓΙΔΑ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΠΡΑΚΤΟΡΑ ΦΑΣΙΣΤΑ ΜΙΣΣΕΛΛΗΝΑ ΘΑ ΔΙΚΑΣΤΕΙΣ ΚΑΙ ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΥΠΕΓΡΑΨΕΣ

  2. Κοτζια;;=και γιατι ενα τριτο κρατος θελει την συνφωνια με την Ελλαδα αφου λες οτι δεν μας πεφτει λογος;;;;;Λιγο ντροπη. και η διπολματια εχει τα ορια της και την τεχνη της .Ε ναι λοιπον δεν εχουμε χασει κανεναν πολεμο για να δωσουμε οτι μας ανηκει και ειναι αυτο το ιστορικο και πατρογονικο δικαιωμα που παραχωρουμε για παντα αν δεν το εχεις καταλαβει.Οσο για εμας τους Μακεδονες αφου δεν μας ρωτας τωρα μας μενει μονο η ντροπη και η πικρια.Κοτζια ζυγυστικες και βρεθηκες λοιψος και σε ηθος και σε αξιες, τελικα τα χρηματα και τα συμφεροντα ειναι πολλα αυτο λεει ο συλογισμος μου. Και σου αξιζει εσενα και τους ομοιους σου μονο το αναθεμα
    Ο ΠΑΠΠΟΥΣ

Comments are closed.