Ο Περσέας Έσωσε την Αυτοκρατορία της Ανδρομέδας – Η «Κρυφή» Πλευρά του Γνωστού Μύθου

Ο ΠΕΡΣΕΑΣ

Σύμφωνα με την Ελληνική Μυθολογία, έσωσε την όμορφη Ανδρομέδα, κόρη του βασιλιά της Αιθιοπίας Κηφέα και της Κασσιόπειας, ο οποίος την έδεσε σε ένα βράχο για να την φάει το Κήτος
που έστειλε ο Ποσειδώνας και κατασπάρασσε τους ανθρώπους, επειδή η Κασσιόπεια ισχυρίστηκε πως η κόρη της είναι ομορφότερη από τις Νηρηίδες, κατευνάζοντας έτσι την οργή του.

Η πραγματικότητα των ουρανών: Ο Περσέας έσωσε στην κυριολεξία την Αυτοκρατορία της Ανδρομέδας, όταν οι αποστάτες με τις συνασπισμένες δυνάμεις των γαλαξιών του Δράκοντος, του Όφεως, του Κήτους, της Σαύρας και του ε’ Βοώτη, επετέθησαν εναντίον του ομώνυμου γαλαξία (Μ-31) για να την καταλύσουν.

Ο Ζευς κάλεσε τον γιο του Περσέα, ο οποίος επικεφαλής των συνασπισμένων δυνάμεων των γαλαξιών του Περσέα (NGC-1003), του Πηγάσου (NGC-7457) και της Κασσιόπειας (Μ-147) και χρησιμοποιώντας το διαστημικό υπερόπλο «Κεφαλή της Μέδουσας» το οποίο «απολίθωνε» στην κυριολεξία θεούς και ανθρώπους, συνέτριψε τους αποστάτες και διέσωσε την Κραταιά Αυτοκρατορία της Ανδρομέδας.

Ο Ερμής του έδωσε τα φτερωτά του πέδιλα με τα οποία πετούσε γρήγορα σαν την σκέψη. Ο Άδης την περικεφαλαία του η οποία τον έκανε αόρατο. Η Αθηνά του έδωσε την στιλπνή σαν καθρέφτη χάλκινη ασπίδα της, μέσα από την οποία μπορούσε να βλέπει την Μέδουσα χωρίς αυτή να μπορεί να τον βλέπει, καθώς και το καμπυλωτό σπαθί με το οποίο θα της έκοβε το κεφάλι και οι Ναϊάδες του έδωσαν την κύβιση (το σακούλι) μέσα στο οποίο θα έβαζε το κεφάλι της Μέδουσας για να μην κινδυνεύσει..

Το μήνυμα των Ολυμπίων:

.. «Ο Περσεύς έσωσε στην κυριολεξία την Κραταιά Αυτοκρατορία της Ανδρομέδας από αιφνιδιαστική επίθεση των συνασπισμένων δυνάμεων των αποστατών του Δράκοντος, του Όφεως, του Κήτους, της Σαύρας και του ε’ Βοώτη εναντίον της Μεγάλης Ανδρομέδας (Μ-31), έδρας της Αυτοκρατορίας, οι οποίες στάθμευαν πέραν της ευρύτερης περιοχής του Ωρίωνα και εκτός του Σπειροειδούς Γαλαξία, στην σκοτεινή πλευρά του σύμπαντος όπου βρίσκονται τα αντιϋλικά πεδία..

Ακριβώς εκεί που συναντά ο υλικός τον αντιϋλικό κόσμο, συγκρούστηκε ο Περσέας με την πολεμοχαρή βασίλισσα των στρατευμάτων του σκότους, την Μέδουσα, η οποία μπορούσε να μεταπίπτει από την αντιϋλική στην υλική κατάσταση και αντίστροφα, κεραυνοβολώντας τα αντίπαλα στρατεύματα με δέσμες αντιύλης. Αν οι αντίπαλοι της ήταν πολυάριθμοι με τις δέσμες αντιύλης τους εξαφάνιζε, ενώ αν ο αριθμός τους ήταν μικρός ή επρόκειτο για μεμονωμένα άτομα, τους απολίθωνε.

Προς βοήθεια του Περσέα έσπευσαν αυτοί τους οποίους εσείς αποκαλείτε θεά Αθηνά, θεό Ερμή και Ναϊάδες, οι οποίοι τον εφοδίασαν με τα τελειότερα μέσα κινήσεως, προστασίας και αποτελεσματικότητας, φθάνοντας σώος στο πεδίο της σύγκρουσης.

Η στιγμή της σύγκρουσης του Περσέα με την Μέδουσα ήταν η δυσκολότερη της αποστολής του, αφού με το παραμικρό λάθος θα τον απολίθωνε. Προστατευμένος πίσω από τον χάλκινο* οπλισμό (ασπίδα) που του έδωσε η Αθηνά, απέκρουσε την δέσμη αντιύλης που του εκτόξευσε η Μέδουσα και την αντέστρεψε εναντίον της ακινητοποιώντας την. Έτσι εύκολα στην συνέχεια την εξόντωσε και διάλυσε τελείως τα στρατεύματα της τα οποία διασκορπίστηκαν στα αντιϋλικά πεδία του σκοτεινού χάους»..

*Ο χαλκός σύμφωνα με την σημερινή επιστήμη, είναι το μόνο υλικό στοιχείο που αντανακλά την αντιύλη.

[Μηνύματα Ολυμπίων, «Το Πέρασμα του Σειρίου», «Πόλεμος στον Ήλιο», Γ. Καλογεράκη]

Nicos Kastanias

loading...