Σβίγκου: Το κάλεσμα του ΣΥΡΙΖΑ για διάλογο με τις προοδευτικές δυνάμεις περιλαμβάνει και τη ΔΗΜΑΡ

“Από ότι φαίνεται η Συμφωνία των Πρεσπών λειτουργεί ως καταλύτης για την επιτάχυνση της αναδιάταξης του πολιτικού σκηνικού”, είπε μεταξύ άλλων η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Ράνια Σβίγκου, μιλώντας στον Realfm 97,8 και τον Δημήτρη Καμπουράκη.

“Διαχωρίζει τις πολιτικές δυνάμεις, υπάρχουν δυνάμεις οι οποίες πάντοτε είχαν ως θέση να βρεθεί λύση για το ονοματολογικό της γειτονικής χώρας και τώρα δεν υποχωρούν από αυτή τους τη θέση. Αυτό δείχνει και η χθεσινή απόφαση της ΔΗΜΑΡ και δεν θέλουν να μπουν σε μία διαδικασία ανταλλαγμάτων. Γιατί είδατε και την καταγγελία του κ. Θεοχαρόπουλου ότι η κ. Γεννηματά είχε τάξει το Επικρατείας εφόσον ο ίδιος καταψήφιζε τη Συμφωνία των Πρεσπών. Ευτυχώς υπάρχουν βουλευτές οι οποίοι δεν υποχωρούν και δεν βάζουν τα εθνικά θέματα σε δεύτερη μοίρα”, σημείωσε η κ. Σβίγκου και πρόσθεσε:

“Ο κ. Θεοχαρόπουλος και η ίδια η ΔΗΜΑΡ ως πολιτικό κόμμα έχουν συγκεκριμένες διαφωνίες με τον ΣΥΡΙΖΑ και στη χθεσινή τους απόφαση εκφράζουν αυτές τις αντιθέσεις. Οπότε η στάση τους στις Πρέσπες δεν έχει να κάνει με την αντίθεση τους ή όχι με τον ΣΥΡΙΖΑ ή με τη συμφωνία. Από εκεί και πέρα όμως καταλαβαίνουμε ότι το κάλεσμα του ΣΥΡΙΖΑ για διάλογο και για συζήτηση με τις προοδευτικές δυνάμεις περιλαμβάνει και τη ΔΗΜΑΡ. Αλλά αυτό δεν έχει να κάνει με τη σημερινή στάση του κ. Θεοχαρόπουλου”.

Σχετικά με το συλλαλητήριο για τη Μακεδονία που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή στο Σύνταγμα η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ ανέφερε μεταξύ άλλων: “Το βασικό που πρέπει να κρατήσουμε από το χθεσινό συλλαλητήριο και αυτό για το οποίο πρέπει να καταδικάσουμε όλες οι πολιτικές δυνάμεις είναι οι ακρότητες και τα βίαια επεισόδια και οι δεκάδες τραυματισμοί αστυνομικών, δημοσιογράφων και φωτορεπόρτερ. Και δυστυχώς είδαμε ότι δεν καταδικάστηκαν αυτές οι ακρότητες από όλο τον πολιτικό κόσμο. Είδαμε και τη ΝΔ να αποφεύγει να τα καταδικάσει, δεν ξέρω εάν το ΚΙΝΑΛ έβγαλε κάποια ανακοίνωση. Κανένα συλλαλητήριο δεν διαλύθηκε λόγω των χημικών, εάν διαλύθηκε, διαλύθηκε λόγω της δράσης συγκεκριμένων κουκουλοφόρων, οι οποίοι δεν δίστασαν να ξυλοφορτώσουν πολίτες… Είναι αδιαπραγμάτευτο το δικαίωμα των πολιτών να διαδηλώνει και σίγουρα μέσα σε αυτά τα συλλαλητήρια υπάρχουν και Έλληνες πολίτες οι οποίοι θέλουν να εκφράσουν την αντίθεση τους στη Συμφωνία των Πρεσπών… Σε σχέση με τη μαζικότητα του η ίδια η Αστυνομία έχει δώσει αριθμούς. Πρόκειται για ένα συλλαλητήριο το οποίο είναι λιγότερο μαζικό από το προηγούμενο”.

loading...

1 thought on “Σβίγκου: Το κάλεσμα του ΣΥΡΙΖΑ για διάλογο με τις προοδευτικές δυνάμεις περιλαμβάνει και τη ΔΗΜΑΡ

  1. Βρε Σβίγκου αν εσείς ανήκετε στις προοδευτικές Δυνάμεις , τότε οι προοδευτικές δυνάμεις που ανήκουν ; στον χώρο σας σίγουρα ΟΧΙ

Comments are closed.