Οργή Μόσχας για Τίρανα: Αλβανοί μισθοφόροι επιχειρούν στην Ουκρανία – Αναβαθμίζεται η κόντρα Ρωσίας-Αλβανίας

Όταν εδώ και πολλά χρόνια αναφέραμε (γνωστές οι Άνωθεν πηγές), ότι, όταν ο Ρώσος κατέβει για να διαμελίσει την Τουρκία (σύντομα…), ταυτόχρονα θα αφανίσει από τον χάρτη Αλβανία και Σκόπια (θα δείτε τι θα πάθει και η Βουλγαρία…), ήμασταν, κλασσικά, ακραίοι και συνωμοσιολόγοι…

Πάρτε λοιπόν το παρακάτω άρθρο μπας και αλλάξει κάτι στον κοιμισμένο νου σας…(για όσους μας λοιδωρούσαν…)

Περιπλέκονται ακόμα πιο πολύ τα πράγματα, όχι μόνο στα Βαλκάνια αλλά και στην Ουκρανία, μετά την επιβεβαίωση της είδησης, ότι Αλβανοί σκληροτράχηλοι μαχητές ευρίσκονται στην Ουκρανία ως μισθοφόροι και πολεμούν εδώ και καιρό τους Ρωσόφωνους, έχοντας διασυνδέσεις με το Ισλαμικό Κράτος.

Ο Ολλανδός δημοσιογράφος Stefan Huijboom, σε συνεργασία με τον ανταποκριτή ABC News Vincent Triest, αποκάλυψε ότι πολλοί Αλβανοί υπήκοοι εμπλέκονται μεταξύ των αντιμαχόμενων πλευρών στην ουκρανική σύγκρουση.

Δεν υπάρχουν ακριβή στοιχεία για τον αριθμό τους, καθώς οι τοπικές αρχές και τα τάγματα εθελοντών αρνούνται την παροχή πληροφοριών.

Αλλά το γνωστό κανάλι ABC News αποκάλυψε ότι εκατοντάδες Αλβανοί σκληροτράχηλοι μαχητές, έχουν ενταχθεί στις φιλοκυβερνητικές δυνάμεις του Κιέβου στη μάχη κατά των φιλορώσων αντάρτων.

Οι Αλβανοί έχουν κατανεμηθεί σε τουλάχιστον δύο τάγματα εθελοντών εξτρεμιστών του «δεξιού τομέα» και του τάγματος του Αζόφ. Ο εκπρόσωπος του Τάγματος των Εθελοντών του δεξιού Τομέα, Alla Megel, επιβεβαιώνει αυτό το γεγονός.

Δηλώνει δε ότι οι Αλβανοί μαχητές έχουν εισέλθει παράνομα στην Ουκρανία, καθώς δεν διαθέτουν βίζα για να παραμείνουν πολύ καιρό στη χώρα. Αυτός είναι και ο κύριος λόγος για τον οποίο ο Δεξιός Τομέας δεν παρέχει τον ακριβή αριθμό ξένων εθελοντών μισθοφόρων που πολεμούν μαζί του, καθώς αυτοί δεν εγγράφονται.

Η παρουσία Αλβανών μαχητών επιβεβαιώνεται επίσης και από έναν εκπαιδευτή του τάγματος του Αζόφ, ο οποίος ζήτησε να παραμείνει ανώνυμος. Ο ίδιος τόνισε ότι συνάντησε μερικούς Αλβανούς μαχητές που πολεμούσαν μαζί με αυτό το τάγμα.

Τα ευρήματα ενισχύονται και από άλλους ισχυρισμούς ότι οι Αλβανοί μισθοφόροι έχουν συμμετάσχει σε πολεμικές επιχειρήσεις κατά τη διάρκεια των ένοπλων συγκρούσεων στο αεροδρόμιο Danjeck, όπου τα τάγματα του δεξιού τομέα ήταν οι δραστήριες μονάδες στην άμυνα του αεροδρομίου.

Ακόμη και ο υπουργός άμυνας της Ουκρανίας, Igo Strellkov, παραδέχτηκε ότι είχε ακούσει για τους Αλβανούς που πολεμούν μαζί με τις δυνάμεις της ουκρανικής κυβέρνησης, αλλά δήλωσε ότι δεν μπορούσε να επιβεβαιώσει τα νέα.

Αυτή η είδηση της παρουσίας Αλβανών, ενισχύεται επίσης από ρωσικές πηγές των μέσων μαζικής ενημέρωσης, τα οποία ανέφεραν ότι Αλβανοί υπήκοοι έχουν βιάσει 22 γυναίκες στο Μπερντζάνσκ.

Οι ειδήσεις αυτές ξεκίνησαν από φιλο-ρωσικά portal, ενώ βρίσκονται στο κοινωνικό δίκτυο Twitter, όπου υπάρχουν και αποκαλύψεις από Ουκρανούς.

Έτσι, επιβεβαιωνόμαστε με παλαιότερο άρθρο μας με το οποίο αναφέραμε ότι σύμφωνα με μάρτυρες και πληροφορίες , δεκάδες Ρώσοι επίλεκτοι πράκτορες της GRU είχαν εισέλθει στην Αλβανία, προκειμένου να προβούν σε επιχειρήσεις αποσταθεροποίησης της χώρας και συλλογής πληροφοριών.

Πρόκειται για κανονικό ρωσικό υβριδικό πόλεμο και εφόσον εξελιχθούν τα γεγονότα για σχεδιαζόμενο επικείμενο αστικό πόλεμο ειδικά στην ΠΓΔΜ, στην οποία τα μέλη του VMRO συσπειρώνονται και ετοιμάζονται να αντιδράσουν δυναμικά.

Πάνω από 400 Ρώσοι πράκτορες φέρονται να εισήλθαν στην Αλβανία από διαφορετικές οδούς και δρομολόγια και έχουν ως επιχειρησιακό στόχο να δημιουργήσουν σε Τίρανα και Σκόπια ταραχές, δολοφονίες σημαινόντων προσώπων και προβοκάτσιες.

Μετά την επίσκεψη Πούτιν, όπως φαίνεται, έχουν ανοίξει οι «πύλες της κολάσεως» στα Βαλκάνια (Σερβία, σερβική δημοκρατία της Βοσνίας, ΠΓΔΜ) και όλα τα σενάρια είναι ανοικτά και υλοποιήσιμα, διότι τα συμφέροντα είναι τεράστια.

loading...