Ο Ελληνικός Στόλος περικυκλώνει το Βarbaros – Ναυάρχος Ε.Αποστολάκης: «Θα κάνουμε αυτό που πρέπει»

Μόλις ανακοινώθηκε η αλλαγή στο ΥΠΕΘΑ και στο πλαίσιο απάντησης στην επιλογή του πρωθυπουργού να κάνει υπουργό τον νυν Α/ΓΕΕΘΑ ναύαρχο Ε.Αποστολάκη, οι Τούρκοι δέσμευσαν περιοχή εντος της ελληνικής υφαλοκρηπίδας, δυτικά του συμπλέγματος της Μεγίστης, για έρευνες από το πλοίο σεισμογραφικών ερευνών BARBAROS που ξεκινά από τώρα έως τις 17/1.

Αυτή την στιγμή το τουρκικό ερευνητικό και η Μοίρα που το συνοδεύει (δύο φρεγάτες, δύο πυραυλάκατοι, ένα υποβρύχιο) βρίσκονται εντός της κυπριακής ΑΟΖ και κατευθύνονται δυτικά.

Δίπλα από το Barbaros βρίσκεται η φρεγάτα F355 «Σαλαμίς» (MEKO 200HN) με διπλό αντιπυραυλικό σύστημα Phalanx και αντιαεροπορικούς πυραύλους επιφανείας-αέρος ESSM με ακτίνα δράσης 50 χλμ., ένα ελλληνικό υποβρύχιο Type 214 περιπολεί κοντά στο Barbaros, ενώ μία πυραυλάκατος είναι «αγκιστρωμένη» στην Μεγίστη, ενώ ένα άλλο υποβρύχιο Type 214 περιπολεί νοτιοανατολικά της Μεγίστης.

Δύο μαχητικά Mirage 2000EGM οπλισμένα με δύο πυραύλους αέρος-επιφανείας ΑΜ-39 Εxocet το καθένα έχουν μετασταθμεύσει ή πρόκειται να μετασταθμεύσουν τις επόμενες ώρες στην 115 ΠΜ στη Κρήτη: Σε 15′ θα μπορούν να εξαπολύσουν το φονικό τους φορτίο και να μετατρέψουν τον τουρκικό στόλο σε… θαλάσσιο ύφαλο!

Όπως φαίνεται οι Τούρκοι δεν είναι καθόλου ευχαριστημένοι με την επιλογή Αποστολάκη, ο οποίος πολύ πρόσφατα τους προειδοποίησε ότι οποιαδήποτε κλιμάκωση θα αντιμετωπιστεί με «ισοπέδωσή» τους.

Ο ίδιος απαντώντας στο ερώτημα «Tι θα κάνουμε με το Barbaros που πλέει εντός της ελληνικής υφαλοκρηπίδας» είπε σιβυλλικά: «Θα κάνουμε αυτό που πρέπει για να υπερασπίσουμε τα δικαιώματά μας»

Υπενθυμίζεται ότι σε ερώτηση του pronews.gr για την ύπαρξη «κόκκινων γραμμών» στην ελληνική πολιτική ασφάλειας απέναντι στη τουρκική επιθετικότητα, ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ και νέος υπουργός Εθνικής Αμυνας ναύαρχος Ε.Αποστολάκης είχε πει το περίφημο «Θα τους ισοπεδώσουμε αν πατήσουν σε βραχονησίδα».

Η NAVTEX και ο χάρτης:

pronews.gr/
loading...

1 thought on “Ο Ελληνικός Στόλος περικυκλώνει το Βarbaros – Ναυάρχος Ε.Αποστολάκης: «Θα κάνουμε αυτό που πρέπει»

  1. I AMERIKANI ALAXAN GNOMI, KATI DEN PAI KALA KE KATI ALO THA FERI KALO!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ZITO I EL LAS!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Comments are closed.