ΑΜΝΗΣΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΑΡΘΡΟ 1 ΤΟΥ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ

Επιλεκτική αμνησία παρουσιάζουν ακόμα και συνταγματολόγοι στις αναλύσεις τους για τοάρθρο 1 του Ελληνικού Συντάγματος και την πεμπτουσία της δημοκρατίας μας για το θεμέλιο του πολιτεύματος που είναι η λαϊκή κυριαρχία.
Η λαϊκή κυριαρχία που νομιμοποιεί την άσκηση της κυβερνητικής εξουσίας από την κομματική πλειοψηφία που δίνεται στο Κοινοβούλιο και στηρίζεται στην ψήφο του λαού, καθενός από εμάς χωριστά, μέσα από τις εθνικές εκλογές.

Ο κ.Τσίπρας και κάποιοι βρίσκουν πέρα από το πρώτο μέρος και τιςβασικές διατάξεις του Συντάγματος, το άρθρο 84 για να δικαιολογήσουν την παραμονή στη διακυβέρνηση της χώρας από ένα μόνο κόμμα μειοψηφίας τον ΣΥΡΙΖΑ και κάποιους ορισμένους χωρίς λαϊκό ψήφο ή ψήφο που έλαβαν συμμετέχοντας στις προγραμματικές δηλώσεις των κομμάτων τους. Στην ουσία ο κ.Τσίπρας αποχαιρετά τη δημοκρατία και τη κυρίαρχη ψήφο του ελληνικού λαού.

Ασφαλώς η διακυβέρνηση της χώρας από Υπουργούς που δεν εκλέχθηκαν από τον ελληνικό λαό όπως οι κ.κ. Κουίκ, Χρυσοβελώνη, Κουβέλης, Ξενογιανακοπούλου, Αποστολάκης κ.λπ. καθώς και από Υπουργούς που εκλέχθηκαν με τη Νέα Δημοκρατία όπως η κα Παπακώστα και υπερψηφίζουν τώρα τη Συμφωνία των Πρεσπών και τη νέα Κυβέρνηση Τσίπρα δεν υλοποιούν τις συνταγματικές προβλέψεις και το άρθρο 1 περί εξουσιών που πηγάζουν από το λαό.

Τίποτα παραπάνω, τίποτα παρακάτω. Ο κ.Τσίπρας από την επόμενη Πέμπτη ευελπιστεί σε μία Κυβέρνηση που θα φέρνει νομοθετήματα και θα ασκεί εξουσία που δεν πηγάζει από το λαό, καταργώντας στην πράξη τα κόμματα που διεκδίκησαν την ψήφο του λαού στις εκλογές του 2015.

Αν η παραμονή στην εξουσία βολεύει μη πολιτικούς να είναι Υπουργοί, βουλευτές να λαμβάνουν τη βουλευτική τους αποζημίωση χωρίς να συμμετέχουν στην Κυβέρνηση, αυτό είναι άλλο θέμα αλλά δεν είναι δημοκρατία με βάση το πνεύμα του Συντάγματος μας και το θεμέλιο της δημοκρατίας μας, τη βούληση του ελληνικού λαού.

Η νέα μη δημοκρατική Κυβέρνηση του κ.Τσίπρα είναι θνησιγενής και δεν εξυπηρετεί παρά μόνο τον μη ερχομό του κ.Μητσοτάκη στην εξουσία, που θα συμβεί, ελπίζουμε χωρίς να χυθεί αίμα και μειωθεί η ελληνική επικράτεια…

Λ.Καλ.

loading...