Su-57: Tο νέο υπερόπλο της Ρωσίας τρομάζει τους Αμερικάνους

Οι πύραυλοι θα φτάνουν σε ταχύτητα τα 10 Mach, θα έχουν βεληνεκές 1.200 μιλίων και θα είναι «αόρατοι» από τα ραντάρ της Δύσης.

Τα «αόρατα» από τα ραντάρ ρωσικά πολεμικά αεροσκάφη Su-57 θα εξοπλίζονται με υπερηχητικούς πυραύλους, ανίκητους από τα αντιαεροπορικά αμυντικά συστήματα της Δύσης, τόνισε το ρωσικό ειδησεογραφικό πρακτορείο Tass.

Συγκεκριμένα, «σύμφωνα με το ρωσικό εξοπλιστικό πρόγραμμα για το 2018-2019, τα stealth πολεμικά αεροσκάφη Su-57 θα είναι εξοπλισμένα με υπερηχητικούς πυραύλους»,  ανέφερε πηγή της ρωσικής αμυντικής βιομηχανίας στο πρακτορείο Tass.

«Οι πύραυλοι θα έχουν παρόμοια χαρακτηριστικά με τους πυραύλους Kinzhal, αλλά θα είναι μικρότερου μεγέθους», συνέχισε η ρωσική πηγή.

Σύμφωνα με τη Μόσχα, οι πύραυλοι Kh-47M2 ή Kinzhal μπορούν να αναπτύξουν ταχύτητες έως και 10 Mach, με βεληνεκές 1.200 μιλίων.

Εξάλλου, σύμφωνα με τη συγκεκριμένη έκθεση του πρακτορείου Tass, «οι πυραύλοι Kinzhal είναι πρακτικά αδύνατο να εντοπιστούν και να αναχαιτιστούν από τα σύγχρονα συστήματα αεράμυνας».

Κι ενώ αρκετοί δυτικοί στρατιωτικοί αναλυτές παραμένουν σκεπτικοί αναφορικά με τις δυνατότητες των πυραύλων Kinzhal, τα συγκεκριμένα ρωσικά όπλα φαίνεται να αποτελούν μια παραλλαγή του βαλλιστικού πυραύλου βραχείας εμβέλειας Iskander-M, ο οποίος κινείται σε υπερηχητικές ταχύτητες.

Να υπενθυμίσουμε ότι τον περασμένο Μάρτιο, η Ρωσία δοκίμασε με επιτυχία την εκτόξευση ενός πυραύλου Kinzhal από ένα MiG-31BΜ.

Ωστόσο, οι «πύραυλοι με χαρακτηριστικά παρόμοια με εκείνα των Kinzhal» θα πρέπει να είναι αρκετά μικρότεροι σε διαστάσεις, προκειμένου να ταιριάζουν στα όπλα των Su-57, σύμφωνα με το The Diplomat.

Να σημειώσουμε ότι ο ρωσικός στρατός αναμένεται να παραλάβει ακόμη μια μικρή παρτίδα 12 Su-57 μέσα στην επόμενη χρονιά, χωρίς, ωστόσο,να είναι ακόμη εξοπλισμένα με τους κινητήρες Izdeliye-30, γεγονός που σημαίνει πως δεν θα πρόκειται, πραγματικά, για αεροσκάφη 5ης γενιάς.

loading...