H υπερτροφή που χαρίζει κατά 20% πιο δυνατά οστά

Τα υγιή οστά είναι μέλημα όλων μας, κυρίως όταν ξεπεράσουμε την ηλικία των 30, καθώς εκεί ακριβώς είναι που αρχίζει η διαδικασία της φθοράς τους.

Στην περίπτωση των γυναικών δε, η εμμηνόπαυση επιταχύνει τη συγκεκριμένη διαδικασία λόγω της μείωσης παραγωγής των οιστρογόνων, στα οποία οφείλεται μία σειρά οργανικών προβλημάτων. Συγκεκριμένα στις γυναίκες η διαδικασία επιταχύνεται μετά την εμμηνόπαυση λόγω της πτώσης στα επίπεδα των οιστρογόνων.

Αυτό, βέβαια, δεν είναι ο μοναδικός παράγοντας που επιβαρύνει την υγεία των οστών μας. Στην ίδια λίστα ανήκουν η φτωχή σε θρεπτικά συστατικά διατροφή, το κάπνισμα, η έλλειψη άσκησης αλλά και η χρόνια χρήση φαρμάκων.

Είναι πλέον ευρέως γνωστό ότι τα γαλακτοκομικά προϊόντα είναι εκείνα που φημίζονται για τις ευεργετικές τους ιδιότητες όσον αφορά στα κόκκαλά μας, καθώς μας «βομβαρδίζουν» με ασβέστιο και βιταμίνη D.

Δεν είναι, όμως, τα μόνα! Νέες έρευνες μας παρουσιάζουν ακόμα μία τροφή – θησαυρό, ιδανική για την προστασία των οστών μας. Ποια είναι αυτή; Τα δαμάσκηνα, τα οποία δικαίως θεωρούνται super food, περιέχοντας ιχνοστοιχεία και μέταλλα όπως είναι το μαγνήσιο, ο χαλκός και το σελήνιο, τα οποία προλαμβάνουν την οστεοπόρωση, κρατώντας μας «δυνατές» για πολλά περισσότερα χρόνια.

Συνδυασμένα με μία ισορροπημένη διατροφή που δεν αποκλείει καμία διατροφική ομάδα, πέντε με έξι δαμάσκηνα ημερησίως θεωρούνται ιδανικά για την εξασφάλιση της υγείας των οστών, πράγμα που τα καθιστά ιδανικό σνακ ή δεκατιανό.

Την ώρα μάλιστα που αποδεδειγμένα βοηθούν στην πρόληψη κατά του παχέος εντέρου, των καρδιακών προβλημάτων και του διαβήτη.

loading...