H προδοσία από το 1922 μέχρι το 1941 – Άρθρο του Ν. Γ. Μιχαλολιάκου

Με αφορμή τις πορείες των μαθητών σε ολόκληρη την Ελλάδα για την Μακεδονία μας, οι εκπρόσωποι του λεγόμενου “δημοκρατικού τόξου” κατήγγειλαν την ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ για… προδοσία
(!) και της χρέωσαν όλα τα δεινά του Έθνους μας στην διάρκεια του 20ου αίωνος. Εάν μπορούσαν, χωρίς να γίνουν γελοίοι (φανερά), να μας χρεώσουν ακόμη και την Άλωση της Κωνσταντινουπόλεως και την Ρωμαϊκή ακόμη κατάκτηση.

Η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ, ως γνωστόν, άρχισε την πολιτική της δράση το 1992. Άλλοι όμως έχουν παρελθόν και μάλιστα βαρύ… Ας μιλήσουμε λοιπόν για προδότες με στοιχεία και ντοκουμέντα με αφορμή μία πρόσφατη ομιλία βουλευτού του ΚΚΕ.

Συγκεκριμένα ο Θανάσης Παφίλης κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ, είπε στην ομιλία του στον Γοργοπόταμο: «Το κόμμα μας επίσης λέει ότι ο λαός δεν πρέπει να έχει καμιά εμπιστοσύνη στις αστικές κυβερνήσεις κατά τη διάρκεια του πολέμου. Το κόμμα μας θα ηγηθεί στην αυτοτελή οργάνωση της εργατικής λαϊκής πάλης με όλες τις μορφές ώστε να οδηγήσει στην ολοκληρωτική ήττα της αστικής τάξης, εγχώριας και ξένης, ως εισβολέα. Ο αγώνας αυτός να συνδεθεί με την πάλη για την κατάκτηση της εξουσίας, είτε η Ελλάδα είναι επιτιθέμενη είτε έχει δεχτεί εισβολή».

Τι λέει με απλά λόγια ο βουλευτής του ΚΚΕ; Ότι εάν η χώρα εμπλακεί σε πόλεμο είτε είναι επιτιθέμενη, είτε έχει δεχθεί εισβολή, το κόμμα του δεν θα κάνει τίποτε άλλο παρά θα αγωνιστεί για την “ολοκληρωτική ήττα της αστικής τάξης”. Για να δούμε στην πράξη τι σημαίνει αυτό;

Ερχόμαστε στα χρόνια 1919 – 1922 στην διάρκεια των οποίων και από την πρώτη στιγμή της Μικρασιατικής εκστρατείας το ΣΕΚΕ (ΚΚΕ) τάσσεται υπέρ της Τουρκίας, οργανώνοντας αντιπολεμικούς πυρήνες στο μέτωπο, με το σύνθημα «Στα σπίτια μας!» Γράφει σχετικώς ο ιδρυτής του ΚΚΕ Αβραάμ Μπεναρόγια: «Μια ευρεία αντιπολεμική προπαγάνδα εις το μέτωπο και τα μετόπισθεν αναπτύσσεται. Οργανώνονται ενιαχού στρατιωτικοί κύκλοι προς μελέτη και συζήτηση. Ένα κόμμα αντιπολεμικό δημιουργείται στο μέτωπο… Η απεργία του στρατού στο μέτωπο, έλυσε τη μικρασιατική τραγωδία.» («Η πρώτη σταδιοδρομία του ελληνικού προλεταριάτου», Α. Μπεναρόγια, Εκδόσεις «Κομμούνα»).

Είκοσι ολόκληρα χρόνια μετά και ενώ το Έθνος μας υπό την ηγεσία του Ιωάννη Μεταξά έχει νικήσει στον Ελληνοϊταλικό πόλεμο και επικείμενη είναι πλέον η γερμανική επίθεση, τι κάνει το ΚΚΕ; Καλεί τους Έλληνες στρατιώτες να κάνουν ανταρσία και να προτείνουν ειρήνη…

Ιδού το τεκμήριο της προδοσίας: 18 Μαρτίου 1941, ΚΚΕ: «Η Κ.Ε. καλεί τους φαντάρους, τους ναύτες και τους αεροπόρους μας να πάρουν στα χέρια τους τις διοικήσεις των μονάδων τους, εκλέγοντας προσωρινές επιτροπές, που ν’ αντιπροσωπεύουν όλους, από το στρατιώτη μέχρι το στρατηγό, όσοι συμφωνάνε σε τούτο το πρόγραμμα δράσης: Να προτείνουν ειρήνη στους απέναντι αντιπάλους τους και ν’ απαιτήσουν, απ’ το άλλο μέρος, παραίτηση της κυβέρνησης, σχηματισμό προσωρινής αντιπολεμικής κυβέρνησης εθνικής σωτηρίας –ειρήνης, σταμάτημα του πολέμου, ακύρωση των συμφωνιών που κλείστηκαν με τους εγγλέζους και προσανατολισμό της χώρας προς τη Σοβιετική Ένωση. Η Κ.Ε καλεί την εργατική τάξη κι ιδιαίτερα τους εργάτες μεταφορών, ναυτεργάτες, λιμενεργάτες, αυτοκινητιστές κι εργάτες πολεμικών εργοστασίων, να εφαρμόσουν ενιαίο εργατικό αντιπολεμικό μέτωπο με όσους συμφωνάνε στην πλατφόρμα του Μετώπου εθνικής σωτηρίας-ειρήνης, συγκροτώντας επιτροπές εργοστασιακές κι επιχείρησης και να παλαίψουν με συγκεντρώσεις, διαδηλώσεις, με κωλυσιεργία στην παραγωγή, με οικονομικές και πολιτικές απεργίες. Η Κ.Ε καλεί όλο τον εργαζόμενο λαό να πάρει παράδειγμα απ’ τον ηρωικό αδελφό λαό της Βουλγαρίας που κάνει ότι μπορεί για την αποκατάσταση της ειρήνης στα Βαλκάνια και την πραγματική συνεννόηση όλων των βαλκανικών λαών» (πηγή: «ΚΚΕ- Επίσημα Κείμενα», τόμος Ε΄, σελ. 25-26).

Ποιοι είναι λοιπόν οι προδότες; Τα συμπεράσματα δικά σας… Μία γνωστή λαϊκή παροιμία λέει ότι “στο σπίτι του κρεμασμένου δεν μιλάς ποτέ για σκοινί”. Ας μη μιλά, λοιπόν, η αριστερά για προδότες και για προδοσίες.

loading...

2 thoughts on “H προδοσία από το 1922 μέχρι το 1941 – Άρθρο του Ν. Γ. Μιχαλολιάκου

  1. Καταθέτει στοιχεία.
    Μπορείς να τα διαψεύσεις;

  2. ΜΟΥΓΚΑ ΤΑ ΚΟΥΜΜΟΥΝΙΑ. ΒΡΩΜΑΕΙ ΜΠΑΡΟΥΤΙ….ΟΛΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΓΙΑ ΤΟ ΕΘΝΟΣ ΕΡΓΑΖΕΤΑΙ Ο ΑΡΧΗΓΟΣ…ΟΛΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΑΖΙ ΤΟΥ…

Comments are closed.