DW: Η κρίση χρέους της Ελλάδας αφήνει το έθνος πεινασμένο και τα παιδιά να υποσιτίζονται

Τα χρόνια των περικοπών έχουν αφήσει πολλούς Έλληνες να λιμοκτονούν, αναφέρει η ανταποκρίτρια της DW.

Με μελανά χρώματα περιγράφει την κατάσταση στην Ελλάδα δημοσίευμα της Deutsche Welle (DW). Κάνοντας αναφορά στα αποτελέσματα έρευνας του Διεθνούς Ινστιτούτου με έδρα το Άμστερνταμ, τονίζει ότι το 25% του ενεργού πληθυσμού είναι άνεργο.

Όμως το ακόμη πιο ανησυχητικό είναι πως – σύμφωνα πάντα με το δημοσίευμα της DW- περίπου το 14% των παιδιών της Ελλάδας παραμένουν υποσιτισμένα, στερούνται γεύματος που περιλαμβάνει κρέας, κοτόπουλο και ψάρι κάθε δεύτερη μέρα. Το ποσοστό αυτό είναι διπλάσιο από το αντίστοιχο πριν από την κρίση του 2008.

Η ανταποκρίτρια της DW μίλησε με ανθρώπους που βιώνουν την κρίση. “Υπάρχουν σημάδια πείνας παντού“, της είπε ο Γιώργος Κρίκης, συνταξιούχος στο Μαραθώνα. “Πριν λίγες μέρες, είδα έναν παλιό φίλο να βουτάει μέσα σε κάδο σκουπιδιών ενός τοπικού σούπερ μάρκετ, αναζητώντας υπολείμματα για να φέρει σπίτι στην οικογένειά του. Ποιος θα πίστευε ποτέ ότι αυτός ο άνθρωπος, μεταξύ των πιο επιτυχημένων στην κοινότητά μας, θα κατέληγε με αυτόν τον τρόπο”, είπε ο κ. Κρίκης στη DW.

“Με το ένα τέταρτο των παιδιών της Ελλάδας να ζουν σε συνθήκες φτώχειας , σύμφωνα με τα στοιχεία των Ηνωμένων Εθνών, οι γονείς εδώ αναγκάστηκαν να εξαρτώνται από τους παππούδες για να τα βγάλουν πέρα. Ωστόσο, οι συντάξεις έχουν περικοπεί 13 φορές από το 2009, αφήνοντας στις οικογένειες δραματικά λιγότερα εισοδήματα, με αποτέλεσμα να στερούνται ακόμη και τα βασικά αγαθά“, επισημαίνει το δημοσίευμα.

“Οι Έλληνες είναι εξαιρετικά αξιοπρεπείς άνθρωποι που κατάφεραν να καλύψουν τα δεινά τους για χρόνια. Αλλά τώρα,η πείνα είναι εμφανής παντού. Και έχει αυξητική τάση”, λέει στην DW η Σταματίνα Λεπούλα, κάτοικος του Μαραθώνα.

Η έρευνα του διεθνούς Ινστιτούτου δείχνει ακόμη πως το 9% των παιδιών δεν έχει καθημερινά γεύμα με βάση τις πρωτεΐνες. Όμως οι ειδικοί υποπτεύονται πως το ποσοστό είναι ακόμη μεγαλύτερο.

Οι “στρατιές υποσιτισμένων παιδιών” – συνεχίζει το δημοσίευμα της DW- αποκαλύφθηκε καθώς πολλά παιδιά λιποθυμούν στα σχολεία εξαιτίας της πείνας. Δάσκαλοι έχουν αναφέρει περιπτώσεις μαθητών που επί εβδομάδες έτρωγαν μόνο ρύζι. Άλλοι μαθητές εθεάθησαν να ψάχνουν στους κάδους απορριμμάτων των σχολείων, ενώ άλλα ζητούν από συμμαθητές τους τα αποφάγια τους.

Με την εξάντληση των αποταμιεύσεών τους, κάποιοι αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τα παιδιά τους σε κρατικά ιδρύματα και σπίτια φροντίδας στα μεγαλύτερα αστικά κέντρα, ενώ τα επισκέπτονται δύο ή τρεις φορές την εβδομάδα επειδή δεν μπορούν πλέον να καλύψουν τις βασικές τους ανάγκες.

Κατά την DW πολλές ομάδες πολιτών προσανατολίζονται να υποβάλουν μηνύσεις κατά ευρωπαϊκών θεσμών, ζητώντας αποζημιώσεις για την κατακόρυφη μείωση των εισοδημάτων τους, κάτι που δεν πρόκειται να στηρίξουν οι αξιωματούχοι της Αθήνας. Ωστόσο οι αξιώσεις για τις ευθύνες της Ευρωπαϊκής Ένωσης είναι πιθανό να οδηγήσουν σε ευρύτερο δημόσιο διάλογο στην Ελλάδα, αλλά και ολόκληρη της Ευρώπη, καταλήγει η DW.

loading...

10 thoughts on “DW: Η κρίση χρέους της Ελλάδας αφήνει το έθνος πεινασμένο και τα παιδιά να υποσιτίζονται

  1. ΚΛΕΨΑΤΕ ΜΕ ΨΕΜΑ ΕΞΟΥΣΙΑ,ΦΕΡΑΤΕ ΜΙΑ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ,ΤΟ 2% ΕΙΣΤΕ ΕΒΡΑΙΟΙ…

    ΤΟΛΜΗΣΑΤΕ ΝΑ ΧΑΡΙΣΕΤΕ ΠΑΡΑΝΟΜΑ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΚΑΙ ΙΣΤΟΡΙΑ??

    ΤΟ ΑΥΡΙΟ ΤΟ ΕΧΕΤΕ ΣΚΕΦΤΕΙ ΑΡΑΓΕ…???

  2. ΑΡΤΕΜΗΣ ΣΩΡΡΑΣ…!!!

    ΟΥΤΕ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΗΤΑΝ ΝΑ ΕΧΕΙ ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ ΠΡΟΣΛΑΒΕΙ,ΟΥΤΕ ΑΠΟ ΦΟΒΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΑΡΕΚΛΕΣ ΤΟΥΣ ΠΗΓΑΝ ΣΤΗΝ ΓΙΟΡΤΗ ΑΥΤΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ,ΟΥΤΕ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΦΡΟΥΡΟΙ ΥΠΗΡΧΑΝ….ΑΥΤΗ ΗΤΑΝ Η ΜΙΑ ΠΛΕΥΡΑ ΤΟΥ ΓΗΠΕΔΟΥ…

    ΕΠΕΙΔΗ ΚΑΝΑΤΕ ΕΠΙΔΕΙΞΗ ΔΥΝΑΜΗΣ ΧΘΕΣ ΚΥΡΙΟΙ ΝΑ ΕΞΑΠΑΤΗΣΕΤΕ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΑΚΟΜΗ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ,ΠΟΙΟΣ ΕΙΧΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΗ ΚΑΙ ΕΝΘΟΥΣΙΩΔΗ ΥΠΕΡΟΧΗ ΣΕ ΚΟΣΜΟ ΚΑΙ ΠΑΘΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΧΩΡΑ…!!!!

    ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΤΟ 2014….ΣΗΜΕΡΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΟΠΟΤΕ ΕΙΣΤΕ ΕΤΟΙΜΟΙ ΕΛΑΤΕ ΝΑ ΜΕΤΡΗΘΟΥΜΕ ΟΣΟ ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΣΑΣ ΒΟΗΘΗΣΑΝ ΚΑΙ ΠΕΙΡΑΞΑΝ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΑΣ ΑΡΧΙΣΟΥΝ ΝΑ ΒΛΕΠΟΥΝ ΕΦΙΑΛΤΕΣ…!!!

    ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ Ε.ΣΥ.
    Η ΜΕΓΑΛΗ ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΤΗΣ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗΣ…!!!

    https://endpatras.files.wordpress.com/2014/06/cf83cf85cebdceb5cebdcf89cf83ceb7-ceb5cebbcebbceb7cebdceb9cf83cebccebfcf85-end-ceb8ceb5cf83cf83ceb1cebbcebfcebdceb9cebaceb7-9-2-2014.jpg?w=560&h=739

  3. ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΛΕΝΕ…
    ΜΑΘΑΝΕ ΟΤΙ ΠΗΔΙΟΜΑΣΤΕ ΠΛΑΚΩΣΑΝΕ ΚΑΙ ΟΙ ΓΥΦΤΟΙ
    ΑΧ !!! ΔΥΣΤΥΧΗ ΠΑΤΡΙΔΑ ΠΟΥ ΚΑΤΑΝΤΗΣΕΣ
    ΜΕΤΑ ΤΟΥΣ ΝΤΙΓΚΙΝΤΑΓΚΕΣ ΤΟΥΣ ΑΠΛΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΚΑΤΑΛΗΨΙΕΣ ΖΗΛΕΨΑΝ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΤΣΙΒΕΛΟΙ ΚΑΙ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΣΕ ΚΥΒΕΡΝΗΣΟΥΝ

  4. αυτο που λεει η παροιμια πλακωσαν τα σκατα να γινουνε δημαρχοι
    ηρθε και ο ψευτοπατερακης να μας πει τις μαλακιες του απατεωνα

  5. Πατερακη, τον πατσα εχει νοσταλγησει ο τρισεκατομμυριουχος
    Να του πας κανα πατσα στον Κορυδαλλο
    Πανε οι καλες εποχες που τους ετρωγε τους πατσαδες με την κατσαρολα στο κεφαλι…

  6. κατσικοκερατη τα κερατα σου
    περασανε τη στρατοσφαιρα

  7. ΣΕ ΛΙΓΟ ΑΝΤΑΜΩΝΟΥΝΕ ΤΑ ΚΕΡΑΤΑ ΤΟΥ ΖΑΓΚΛΑΡΑ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΣΤΟ ΤΡΙΤΟ ΕΠΙΠΕΔΟ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟΥ ΠΑΤΕΡΑΚΗ
    ΑΠΟ ΤΗ ΓΕΙΤΟΝΙΣΣΑ ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ
    ΤΕΤΟΙΑ ΕΥΘΥΜΙΑ ΟΥΤΕ ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗΔΕΣ ΝΑ ΗΤΑΝΕ

  8. …"ΠΕΝΤΕ" ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΙ ΣΤΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΤΟΥ "ΠΑΤΕΡΑΚΗ" ΚΑΙ ΟΧΙ ΣΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΠΑΡΑΘΕΤΕΙ, ΚΑΙ ΤΟ ΣΠΟΥΔΑΙΟΤΕΡΟ ΣΤΟ ΘΕΜΑ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ…
    ΚΑΤΑ ΤΑ ΑΛΛΑ, ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ…"ΕΜΠΑΘΕΙΕΣ"…

  9. ΑΥΤΑ ΤΑ ΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΕΜΕΙΝΑΝ ΣΤΗΝ ΗΛΗΘΙΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ…ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΧΛΑΜΙΔΕΣ ΚΑΙ ΕΠΙΚΛΗΣΕΙΣ ΕΙΝΑΙ….ΑΝΑΞΙΟΙ ΝΑ ΧΩΡΙΣΟΥΝ ΑΧΥΡΑ ΓΙΑ ΔΥΟ ΓΑΙΔΑΡΟΥΣ….ΤΟΥΣ ΕΧΕΙ ΠΕΙΣΕΙ ΤΟ ΣΚΟΥΠΙΔΙ Ο ΚΟΝΤΟΣ ΠΩΣ ΜΕ ΕΠΙΚΛΗΣΕΙΣ ΘΑ ΠΑΡΟΥΝ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΠΙΣΩ…..ΤΕΛΙΚΑ ΠΟΣΟ ΖΩΑ ΞΕΚΑΠΙΣΤΡΩΤΑ ΕΙΝΑΙ..??

  10. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

Comments are closed.