Επιτροπή για τα σχολικά βιβλία: Να παραιτηθούν για να σώσουν την τιμή τους

Γράφει η Σοφία Βούλτεψη

Πρέπει να το συνειδητοποιήσουν όσο είναι ακόμη καιρός:

Οι καθηγητές που δέχθηκαν να
αποτελέσουν τα μέλη της Μεικτής Διεπιστημονικής Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων Ελλάδος – πΓΔΜ για ιστορικά, αρχαιολογικά και εκπαιδευτικά θέματα, σύμφωνα με το Άρθρο 8 (παράγραφος 5) της Συμφωνίας των Πρεσπών, δεν μπορούν να λειτουργούν ως μέλη κάποιας… μυστικής αποστολής.

Αν ισχύουν οι πληροφορίες ότι δέχονται πιέσεις για δραματικές αλλαγές στα ελληνικά σχολικά βιβλία, αλλαγές που αλλοιώνουν, παραποιούν και πλαστογραφούν την Ιστορία μας – κάτι που από την αρχή ήταν βέβαιο ότι θα συμβεί – οφείλουν να παραιτηθούν.

Για την ακρίβεια, δεν έπρεπε από την αρχή να αποδεχθούν την τοποθέτησή τους, που ήλθε ως αποτέλεσμα της συμμετοχής των περισσοτέρων σε ημερίδα που είχε διοργανώσει στις 19 του περασμένου Ιουλίου ο πρώην υπουργός των Εξωτερικών Κοτζιάς.

Ο οποίος (Κοτζιάς) επέλεξε τελικά για την Επιτροπή εκείνους τους καθηγητές που… συμφωνούσαν μαζί του!

Όφειλαν να γνωρίζουν οι καθηγητές αυτοί πως οι Σκοπιανοί χρησιμοποιούσαν ως γελοία προμετωπίδα τον Μεγαλέξανδρο, ενώ ο πραγματικός σκοπός τους ήταν να επιβάλουν τις απόψεις τους όσον αφορά στην περίοδο του Βυζαντίου και στην σύγχρονη Ιστορία, με σημείο αναφοράς το Ίλιντεν και τον Μακεδονικό Αγώνα, αλλά και τα γεγονότα της περιόδου του Εμφυλίου, που οδήγησαν στη δημιουργία διαφόρων ψευτομακεδόνων.

Και όφειλαν από την αρχή να καταλάβουν πού θα οδηγείτο η κατάσταση και μόνο από τον κατάλογο του σκοπιανού τμήματος της Επιτροπής.

Επικεφαλής του – του ελληνικού τμήματος επικεφαλής είναι ο Μάρκος Μπόλαρης – είναι ο πρέσβης Βίκτορ Γκάμπερ, πρώην υφυπουργός Εξωτερικών, μέλος της πρώτης σκοπιανής διαπραγματευτικής ομάδας, το 1993, άνθρωπος του Ζάεφ, συγγραφέας των βιβλίων «Το όνομα της Μακεδονίας – Ιστορικά, Νομικά και Πολιτικά ζητήματα» και «Αναγνώριση και Άρνηση: Η Ελλάδα και οι Μακεδόνες μετά τις Βερσαλλίες», όπου αναλύεται το… στάτους της… «μακεδονικής μειονότητας» στην Ελλάδα μετά τον Α΄ Παγκόσμιο Πόλεμο και τη Συνθήκη των Βερσαλλιών!

Δηλαδή ένας κατ’ εξοχήν εκπρόσωπος του σκοπιανού αλυτρωτισμού που μόνο με τον Μεγαλέξανδρο δεν έχει ασχοληθεί. Αντίθετα, είναι υπέρμαχος του σύγχρονου αλυτρωτισμού, με ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την «μακεδονική μειονότητα» στην Ελλάδα και για τα γεγονότα περί το Ίλιντεν (που ο κ. Τσίπρας με χαρά είχε αποδεχθεί!)

Τα άλλα μέλη της Επιτροπής είναι διαλεγμένα ένα-ένα:

Ο καθηγητής Ντάλιμπορ Γιοβανόφσκι, μέλος του συντακτικού συμβουλίου του περιοδικού «Istorija» της γείτονος και επικεφαλής της Σχολής Ιστορικών Μαθημάτων της Φιλοσοφικής Σχολής των Σκοπίων. Και όλοι γνωρίζουμε τι διδάσκεται στη συγκεκριμένη σχολή και τι γράφεται στο συγκεκριμένο περιοδικό.

Ο Νίκος Τσαουσίδης, γεννημένος στην Τασκένδη το 1959, με διδακτορικό στην αρχαιολογία, υπήρξε και ο παραγωγός ενός cd για τις… «μακεδονικές αρχαιότητες»!

Ο καθηγητής Λουντμίλ Σπάσοφ, διδάσκει «σύγχρονη μακεδονική γλώσσα», φωνολογία της «μακεδονικής» γλώσσας, ιστορία της γλώσσας, κοινωνιογλωσσική έρευνα στο «Μακεδονικό», ιστορικά θέματα από τη «μακεδονική» γλώσσα και άλλα σχετικά.

Η καθηγήτρια Άνα Τσούπεσκα – Στανίσκοφσκα, είναι καθηγήτρια πολιτικών επιστημών.

Ο καθηγητής Φαχρί Ραμαντάνι, διδάσκει στο πανεπιστήμιο του Τέτοβο.

Και η καθηγήτρια Κίκα Κόλμπε, η οποία το 1999 έγραψε το βιβλίο «Αιγαιάτες», όπου αναφέρεται στο «θέμα της εξορίας της οικογένειάς της στα Βαλκάνια». Δηλαδή μια κυρία η οποία δηλώνει… εκδιωγμένη Αιγαιάτισσα.

(Ως γνωστόν οι Σκοπιανοί ονειρεύονται την «Μακεδονία του Αιγαίου», υποστηρίζοντας ότι το “αιγαιατικό τμήμα της Μακεδονίας”, τελεί υπό… ελληνική κατοχή και τον Αύγουστο του 2008 η Βουλή της ΠΓΔΜ ενέκρινε ομόφωνα ψήφισμα για «τους πρόσφυγες από τις πολεμικές συρράξεις στην Ελλάδα, στη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου και του Εμφυλίου Πολέμου 1941-1949». Το ψήφισμα προβλέπει, η κυβέρνηση να παράσχει νομική υποστήριξη στους αποκαλούμενους «Αιγαιάτες- Μακεδόνες» για «την επιστροφή των απαλλοτριωμένων περιουσιών τους στη διάρκεια του Εμφυλίου Πολέμου στην Ελλάδα» καθώς και να ενημερώνει, κάθε έξι μήνες, τη Βουλή για την εξέλιξη της κατάστασης).

Με λίγα λόγια, οι Σκοπιανοί διόρισαν ως μέλη της συγκεκριμένης επιτροπής δηλωμένους κήρυκες του αλυτρωτισμού.

Και προφανώς δεν τους έστειλαν να συνεδριάσουν με τους δικούς μας προκειμένου να μιλήσουν για… τον καιρό!

Τώρα μαθαίνουμε πως όλοι αυτοί πιέζουν για να αλλάξουμε όλη την Ιστορία μας – κάτι που ήταν αναμενόμενο από επαγγελματίες πλαστογράφους της Ιστορίας, που συστηματικά λειτουργούν ως αρπακτικά.

Ζητούν, λέει, να διαχωριστεί το Βυζάντιο από την Μακεδονία, να αναγνωριστεί ως σλαβική η καταγωγή των Κύριλλου και Μεθόδιου – τα αρπακτικά μόλις άφησαν τον Μεγαλέξανδρο έσπευσαν να αρπάξουν τον Κύριλλο και τον Μεθόδιο – να μην αποκαλείται Βουλγαροκτόνος ο Βασίλειος ο Βουλγαροκτόνος, να αναγνωριστεί ότι οι αρχαίοι Μακεδόνες δεν μιλούσαν ελληνικά, εξαιρουμένης της βασιλικής οικογένειας (!) και να αναγνωριστούν διάφορες «μακεδονικές επαναστάσεις» στη Βόρειο Ελλάδα – γι’ αυτό άλλωστε και δεν αλλάζουν το άρθρο 36 του Συντάγματός τους όπου το όνομα «Μακεδονία» παραμένει ως ιστορικός φόρος τιμής στους… βετεράνους των «μακεδονικών εθνικοαπελευθερωτικών αγώνων»!

Δεδομένου ότι η χώρα έχει πέσει στα χέρια αρχομανών και εθνομηδενιστικών στοιχείων…

Δεδομένου ότι ο Τσίπρας θα κάνει το παν για να ισχύσει η Συμφωνία των Πρεσπών και ο Καμμένος θα συνεχίσει να κοροϊδεύει μέχρι να πάει σπίτι του (ο άνθρωπος μας λέει ότι δεν θα ψηφίσει μια συμφωνία που ήδη παράγει αποτελέσματα όπως η συνταγματική αναθεώρηση και η αλλαγή των σχολικών βιβλίων)…

Δεδομένου ότι η ίδια η «συμφωνία» και ο τρόπος που την χειρίζονται οι Σκοπιανοί οδηγεί στην έξαρση και καθιέρωση του σκοπιανού αλυτρωτισμού…

Δεδομένου ότι οι Σκοπιανοί όχι μόνο δεν αλλάζουν το Σύνταγμά τους αλλά διατηρούν όλες τις αλυτρωτικές πρόνοιές του (συμπεριλαμβανομένης και της προστασίας όσων ανήκουν στον «μακεδονικό λαό»)…

Δεδομένου ότι είναι ζήτημα χρόνου η δημιουργία «μακεδονικής μειονότητας» στην Ελλάδα, όπως διακηρύχθηκε στις 11 Νοεμβρίου στο Συνέδριο του «Ουράνιου Τόξου» στο Ξινό Νερό Φλώρινας (το οποίο αποκαλούν Горно Врбени (Γκόρνο Βρμπενι)/Eksi Su) – και μάλιστα την επομένη της δήλωσης Τσίπρα ότι με την συμφωνία επιτεύχθηκε μια «αποφασιστική ήττα του εθνικισμού και στις δύο πλευρές των συνόρων»…

Δεδομένου ότι πολύ σύντομα η πατρίδα μας θα αποκτήσει σοβαρό υπαρξιακό πρόβλημα…

Οι διάφοροι καθηγητές πρέπει να αναλάβουν τις ευθύνες τους και να παραιτηθούν δημοσιοποιώντας τις απαιτήσεις των Σκοπιανών.

Και αν ο κ. Τσίπρας, που τώρα παριστάνει και τον υπουργό των Εξωτερικών, βρει και ορίσει άλλους (γιατί σίγουρα θα βρει κάποιους) όλοι οι καθηγητές και όλοι οι πνευματικοί άνθρωποι της χώρας που διαθέτουν ιστορική συνειδητότητα και πατριωτισμό οφείλουν να μπουν μπροστά και να γίνουν η ασπίδα για την διάσωση της Ιστορίας μας και της εθνικής μας ακεραιότητας.

Ας διορθώσουν το λάθος τους όσο είναι καιρός και ας καταλάβουν πως δεν κάθισαν απλά στο τραπέζι με πλαστογράφους, αλλά διορίστηκαν από μια κυβέρνηση που δεν έχει πρόβλημα με τους πλαστογράφους.

Γιατί τελικά το πρόβλημα με όλους τους συνομιλητές του κ. Τσίπρα, του συνεταίρου του και των περί αυτούς είναι ότι κάνουν το λάθος να πιστεύουν πως έχουμε να κάνουμε με μια κανονική κυβέρνηση…

loading...