Η ΓΗ μας ΔΕΝ είναι ΓΑΛΑΖΙΑ ούτε ΓΑΛΑΝΟΠΡΑΣΙΝΗ… !!! ΔΕΙΤΕ ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ !!!


Έχουμε συνηθίσει στην ιδέα ότι ο πλανήτης στον οποίο ζούμε είναι γαλανόλευκος ή γαλανοπράσινος. Γαλανός εξαιτίας της θάλασσας, λευκός από τα σύννεφα που τον περιβάλλουν και πράσινος λόγω της ανθισμένης ξηράς.

Όμως, τελικά, φαίνεται πως αυτή η ιδέα, μας έχει λανθασμένα εντυπωθεί εξαιτίας διαφόρων φίλτρων και άλλων βελτιώσεων μέσα από τις οποίες περνούν οι φωτογραφίες που στέλνουν οι εκάστοτε δορυφόροι.

Η πραγματικότητα φαίνεται τελείως διαφορετική σύμφωνα με την Βρετανική σελίδα dailymail.co.uk και τον Ιαπωνικό δορυφόρο Himawari-8, ο οποίος από απόσταση 35.790 χλμ, κατέγραψε την εικόνα της Γης, όπως είναι στην πραγματικότητα χωρίς τις έξτρα προσθήκες και επεξεργασίες.

Η Γη είναι πολύ πιο σκοτεινή απ’ ότι φαντάζεστε…

Και, αν κάποιος το σκεφτεί λογικά, έτσι είναι, καθώς επάνω στην επιφάνειά της, βλέπουμε την θάλασσα γαλάζια αφού καθρεφτίζει τον γαλάζιο ουρανό, ενώ αλλάζει αποχρώσεις, ανάλογα με αυτόν και την διάθλαση του ηλιακού φωτός στην ατμόσφαιρα.

Αλλά, στο άπειρο και σκοτεινό διάστημα, οι θάλασσες, οι ξηρές και ο ουρανός (η ατμόσφαιρα) είναι… αλλιώς…

Ακολουθεί η εικόνα από τον δορυφόρο:


Η Γη σύμφωνα με την dailymail.co.uk

Γράφει ο Σπύρος Μακρής
diadrastika.com
Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger

1 σχόλιο :

  1. τωρα τελευταια εχει ενα σκατουλι χρωμα λογω της λαθρομεταναστευσης και ενα βαθυ βοθρε χρωμα στην περιοχη της Ελλαδας λογω ΣΥΡΙΖΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή