Υπονοούμενα από Ε.Τσακαλώτο και για «πάγωμα» της μείωσης του αφορολόγητου

Υπαινιγμούς και για «πάγωμα» της μείωσης του αφορολόγητου αφήνει
ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, σε συνέντευξή του.

Ο υπουργός Οικονομικών συνιστά υπομονή, σε ό,τι αφορά τη μείωση του αφορολόγητου το 2020, όπως συνιστούσε, τονίζει, και σε όσους προκαταλάμβαναν τη μείωση των συντάξεων.

Πάντως, ο κ. Τσακαλώτος παραδέχεται ότι η κυβέρνηση δεν διαθέτει όλο τον δημοσιονομικό χώρο για φοροελαφρύνσεις, καθώς ένα κομμάτι κατευθύνεται σε δράσεις για την ενίσχυση του κοινωνικού κράτους.

«Μετά την έξοδο από τα μνημόνια δημιουργούμε πλέον τις συνθήκες για ανάκαμψη, συνεχίζοντας τις μεταρρυθμίσεις και χρησιμοποιώντας το δημοσιονομικό χώρο για να τονώσουμε την πραγματική οικονομία», δηλώνει. «Επιστρέφουμε στην κανονικότητα», συμπληρώνει ο υπουργός.

Σε ό,τι αφορά την έξοδο στις αγορές, ο κ. Τσακαλώτος επισημαίνει ότι τη συγκεκριμένη περίοδο υπάρχει μεγάλη μεταβλητότητα στα επιτόκια και σημειώνει ότι επειδή επιστρέφουμε στην κανονικότητα ο Οργανισμός Διαχείρισης Δημόσιου Χρέους, μέχρι το τέλος του χρόνου θα παρουσιάσει ολοκληρωμένο σχέδιο για τις χρηματοδοτικές ανάγκες για το 2019 και ένα πλαίσιο προγραμματισμού για το πόσες φορές και σε τι χρονικό ορίζοντα θα βγούμε στις αγορές.

loading...

1 thought on “Υπονοούμενα από Ε.Τσακαλώτο και για «πάγωμα» της μείωσης του αφορολόγητου

  1. Ολα γινονται για τους μισθωτους του δημοσιου.Ενα σωρο τεχνασματα για να μη πληρωνουν φορο παρολου που ο συντελεστης ειναι στο 22%.Αποσιωπαται ομως ΕΝΤΕΛΩΣ απο τα καθεστωτικα ΜΜΕ οτι ειχαν-εχουν εκπτωση φορου 2100€..Το οτι το ιδιο συμβαινει με τους μισθωτους της ελευθερης οικονομιας απλα ειναι ξεκαρφωμα και παραπλανηση.Και αυτο γιατι για τους ΙΥ και εργατες ισχυουν ανταγωνιστικοι οροι εργασιας και οι οποιοι φοροι που πληρωνουν για τα ισχνα εισοδηματα τους ειναι ΕΠΑΧΘΕΣΤΑΤΟΙ ΚΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΙ.Επισης ακατονοητο φαινεται (αλλα δεν ειναι) γιατι δεν υπαρχει ΕΝΙΑΙΟΣ αναλογικος συντελεστης για ολλα τα εισοδηματα (καθε πηγης).Προφανως δεν υπαρχει για να προστατευτει η κρατικοδιαιτη πελατεια των κομματων που συνηθως εχει και εισοδηματα απο ενοικια.Με παρομοιους τροπους αποφευγεται ουσιαστικα η φορολογηση των κρατικοδιαιτων ΔΥ και ιδιως των ρετιρε.Περιττο ειναι να τονιστει οτι οι φοροι των κρατικοδιαιτων ετσι και αλλιως ειναι εντελως πλασματικοι και εικονικοι καθοσον η αμοιβη εργασιας στο δημοσιο δεν προκυπτει απο την ανταγωνιστικη αγορα εργατικων υπηρεσιων αλλα ειναι αμοιβη ΔΟΤΗ και ΧΑΡΙΣΤΙΚΗ που ΟΥΔΕΜΙΑ ΣΧΕΣΕΙ ΕΧΕΙ με την ανταγωνιστικη οικονομια.Οι μισθοι αυτοι εμφανως ειναι 2-3 φορες μεγαλυτεροι του ΙΤ ουσιαστικα ομως με τα συμπαρομαρτουντα ειναι 4-10 φορες μεγαλυτεροι των αντιστοιχων του ιδιωτικου.Με τετοια τεχνασματα ΚΑΤΑΧΡΕΩΝΕΤΑΙ η χωρα στους διεθνεις τραπεζιτες με επερχομενο αποτελεσμα την εξαφανιση μας ως κρατους και ισως και ως εθνους.ΧΩΡΙΣ ΕΛΕΓΧΟ ΔΑΠΑΝΩΝ ΟΙ ΦΟΡΟΙ ΕΙΝΑΙ ΚΛΟΠΗ!

Comments are closed.