Ν. Κοτζιάς: Η ψηφοφορία για τη Συμφωνία των Πρεσπών να είναι μυστική


Η ψηφοφορία στη Βουλή για τη Συμφωνία των Πρεσπών να είναι μυστική και οι βουλευτές να ψηφίσουν κατά συνείδηση,
προτείνει στη ΝΔ και στα μικρότερα κόμματα ο Νίκος Κοτζιάς, μέσω συνέντευξής του στο Έθνος της Κυριακής, εκφράζοντας την πεποίθησή του για σαφή πλειοψηφία υπέρ της Συμφωνίας.

Για τα περί κινδύνων από τυχόν αθέτηση σημείων της Συμφωνίας από την ΠΓΔΜ, ο τέως υπουργός Εξωτερικών συνιστά «να πάψουν κάποιοι να θέλουν η Ελλάδα να μην έχει αυτοπεποίθηση και να συμπεριφέρεται μονίμως ως το θύμα των «μεγάλων σχεδίων» μικρών χωρών, που μάλιστα θέλουν πλέον, να είναι φίλοι μας».

Επισημαίνει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να κερδίσει τις εκλογές «αν η κυβέρνηση γίνει πιο προσεκτική, ορισμένα μέλη της λιγότερο επιπόλαια και κάποιοι εργαστούν σκληρά και όχι επιφανειακά», αλλά και υπό την προϋπόθεση «να τελειώνει με τους ΑΝΕΛ και να συμβάλει ο ΣΥΡΙΖΑ στην ορθολογική του συνεργασία με τη δημοκρατική – αριστερή παράταξη».

Επικρίνει, τέλος, όσους είχαν επιφυλάξεις στην επέκταση των χωρικών υδάτων στα 12 ναυτικά μίλια. «Οι οπαδοί της αδράνειας δεν θέλουν να επεκτείνει η Ελλάδα τα «θαλάσσια εδάφη της» με το επιχείρημα ότι δεν μπορεί να γίνει τμηματικά διότι έτσι δείχνει να υποχωρούμε έναντι τρίτων. Η αληθινή υποχώρηση, όμως είναι όταν δεν κάνεις τίποτα στο όνομα του ότι θα έχεις στο ένα ή στο άλλο σημείο δυσκολίες», τονίζει.
loading...
Post A Comment
 • Blogger Comment using Blogger

4 σχόλια :

 1. ΓΙΑΤΙ ΜΥΣΤΙΚΗ;

  ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΦΑΝΗ ΠΟΙΟΙ ΠΡΟΔΩΣΑΤΕ ΤΗΝ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ;;;

  ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ, ΚΑΠΟΙΑ ΜΕΡΑ ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΕΤΕ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΡΟΔΟΣΙΕΣ ΣΑΣ.

  Η ΝΕΜΕΣΙΣ...ΑΡΓΕΙ, ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΛΗΣΜΟΝΕΙ.......

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. ΧΟΝΤΡΟΥΛΗ ΜΟΥ ΕΣΥ ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΙΖΕΙΣ ΛΕΒΕΝΤΗΣ ΕΚ ΤΟΥ ΑΣΦΑΛΟΥΣ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΚΑΝΕΣ ΤΗΝ ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΤΩΝ ΧΩΡΙΚΩΝ ΥΔΑΤΩΝ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΥΠΕΞ ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΣ ΑΦΟΥ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΣΕΣ . ΠΑΙΞ3 ΤΩΡΑ ΜΕ ΤΑ ΚΟΥΒΑΔΑΚΙΑ ΣΟΥ ΦΟΥΣΤΑΡΑΚΟ ΚΙ ΑΣΕ ΤΑ ΣΚΛΗΡΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΓΙ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΞΕΡΟΥΝ ΘΕΛΟΥΝ ΚΑΙ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΔΙΕΚΔΙΚΙΣΟΥΝ ΤΟΔΙΚΙΟ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΠΟΥ ΜΙΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΟΣΟ ΚΑΚΟ ΤΗΣ ΕΚΑΝΕΣ .

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. ΤΑ ΜΥΣΤΙΚΑ ΣΤΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ.....ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ...…...ΕΙΝΑΙ Μ Ο Ν Ο ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΡΟΔΟΤΕΣ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. ΟΧΙ ΡΕ ΜΟΥΛΕ ΠΡΟΔΟΤΗ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΦΑΝΕΡΗ ΝΑ ΞΕΡΟΥΘΜΕ ΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΟΠΩΣ ΕΣΥ ΑΛΗΤΗ ΓΟΥΡΟΥΝΙ

  ΑπάντησηΔιαγραφή