Γαβρόγλου αδειάζει Ιερώνυμο: Η μισθοδοσία των κληρικών από το Δημόσιο δεν διασφαλίζεται συνταγματικά


Ο υπουργός Παιδείας ξεκαθάρισε πώς η πρόταση για συνταγματική διασφάλιση της συμφωνίας «δεν είναι στο τραπέζι»

Oποια συμφωνία προκύψει μεταξύ Εκκλησίας και Πολιτείας για το θέμα της μισθοδοσίας του Κλήρου και της Εκκλησιαστικής Περιουσίας θα κυρωθεί στο σύνολο της από τη Βουλή στο μοντέλο των διακρατικών  συμφωνιων  είπε ο υπουργός Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου.

Ωστόσο νωρίτερα ο υπουργός Παιδείας ξεκαθάρισε πως η πρόταση για συνταγματική διασφάλιση της συμφωνίας «δεν είναι στο τραπέζι» σημειώνοντας: «Κάτι τέτοιο θα ενισχύσει τους φόβους και την έλλειψη εμπιστοσύνης που έχει ο κόσμος στο δημόσιο» αλλά και πως «Δεν μπορούν όλα να εξασφαλίζονται στο Σύνταγμα» υπεραμύνθηκε της πρωτοβουλίας της Κυβέρνησης η οποία εντάσσεται όπως υποστήριξε στην γενικότερη στρατηγική της ενίσχυσης των διακριτών ρόλων.

Όπως προκύπτει από την συνέντευξη του υπουργού Παιδείας στο orthodoxia.info, η παραμονή των κληρικών στην Ενιαία Αρχή Πληρωμών, δεν είναι στις προθέσεις της Κυβέρνησης, η οποία προτίθεται να εξασφαλίσει πλήρως τα δικαιώματα των κληρικών οι οποίοι όμως επιμένουν πως γι αυτούς η έξοδος από την Ενιαία Αρχή αποτελεί «κόκκινη γραμμή».

Σήμερα το πρωί ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος που συναντήθηκε με τους εκπροσώπους του ΙΣΚΕ, παρέδωσε υπόμνημα στο οποίο κάνει ξεκάθαρο πως στόχος του είναι η συνταγματική κατοχύρωση της μισθοδοσίας, κάτι το οποίο όμως όπως φαίνεται η κυβέρνηση δεν συζητά.

Στη συνάντηση με τον Ιερό Σύνδεσμο Κληρικών Ελλάδος είχε νωρίτερα σήμερα ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος με αντικείμενο τη συμφωνία που θέλει να συνάψει η Εκκλησία με την κυβέρνηση. Ο Αρχιεπίσκοπος μίλησε για τις προσπάθειές του για αξιοποίηση της εκκλησιαστικής περιουσίας και υπογράμμισε ότι θα υπερασπιστεί τα δικαιώματα των ιερέων. Για να καθησυχάσει τους κληρικούς, ο κκ Ιερώνυμος επισήμανε πως δεν θα προχωρήσει οιαδήποτε συμφωνία χωρίς την έγκριση και τη σύμφωνη γνώμη της Ιεραρχίας. ΟΑρχιεπίσκοπος τόνισε στους ιερείς ότι τα δικαιώματά τους θα είναι πλήρως διασφαλισμένα και όλα αυτά θα είναι συνταγματικώς κατοχυρωμένα.
loading...
Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger

2 σχόλια :

  1. Λαμπρός Ιεράρχης ο Μακαριώτατος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τον Ιερώνυμο τον αδειάζουν όλοι τελευταία, αλλά ο ίδιος δεν λέει να "μας αδειάσει την γωνιά" να μπει ένας φυσιολογικός αρχιεπίσκοπος, αν δεν μιλάς για τα τόσα που γίνονται πήγαινε να μονάσεις, δεν κάνεις για αρχιεπίσκοπος. Κλείσου σε μοναστήρι, στην κυριολεξία. Με αυτά που γίνονται είσαι αχρείαστος από το σύνολο της εκκλησίας και χρήσιμος για τους εχθρούς της.

    ΑπάντησηΔιαγραφή