Συμφωνία των Πρεσπών: «Ναι» με αστερίσκους και από τούς προδότες στο βρωμοΠοτάμι, «όχι» από Αμυρά και Ψαριανό

Την απόφαση να διατηρήσουν τη θέση τους υπέρ της Συμφωνίας έλαβε κατά πλειοψηφία η κοινοβουλευτική ομάδα του Ποταμιού

Την απόφαση να διατηρήσουν την θέση υπέρ της Συμφωνίας των Πρεσπών θέτοντας ωστόσο τον αστερίσκο πως οι συνταγματικές τροπολογίες της ΠΓΔΜ δεν θα εγείρουν αλυτρωτισμούς έλαβαν τα μέλη της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Ποταμιού κατά την πολύωρη συνεδρίασή τους.

Σε κάθε περίπτωση η απόφαση του κόμματος φαίνεται να ανατρέπει και πάλι τους συσχετισμούς που διαμορφώθηκαν το τελευταίο διάστημα καθώς όπως δηλώνουν στελέχη της Σεβαστουπόλεως ο προσανατολισμός είναι πλέον προς την υπερψήφιση της συμφωνίας.

Πάντως, η σχετική απόφαση δεν ελήφθη με πλειοψηφία καθώς οι Γιώργος Αμυράς και Γρηγόρης Ψαριανός διατήρησαν τις επιφυλάξεις τους και ξεκαθάρισαν ότι θα καταψηφίσουν.

Από την άλλη πλευρά υπέρ της συμφωνίας τοποθετήθηκαν οι Σταύρος Θεοδωράκης, Γιώργος Μαυρωτάς και Σπύρος Λυκούδης καθώς και ο Σπύρος Δανέλλης.

Καταλυτικό ρόλο φαίνεται ότι διαδραμάτισε το περιεχόμενο των τροπολογιών που κατατέθηκαν στην Βουλή των Σκοπίων για τις προωθούμενες αλλαγές στο Σύνταγμα της γειτονικής χώρας.

Σε κάθε περιπτωση ο κ. Θεοδωράκης επισήμανε ότι το κόμμα θα περιμένει το τελικό κείμενο της Συμφωνίας προκειμένου να επισημοποιηθεί η στάση του κόμματος.

Πλέον με τα νέα δεδομένα η Συμφωνία των Πρεσπών ξεπερνά το φράγμα των 151 ψήφων.

loading...